BenQ G2411HD

BenQ G2411HD
24" / 1920x1080 / 16:9 / 5ms
Valmistaja: BenQ | Kategoria: Litteät näytöt
Koko? 24"
Resoluutio? 1920x1080
Kuvasuhde? 16:9
Kontrasti? 1000:1
Kirkkaus? 300 cd/m²
Vasteaika (GtG)? 5ms
VGA-sisääntuloja? 1
DVI-D -sisääntuloja? 1
DVI-I -sisääntuloja 0
HDMI-sisääntuloja 1
HDCP? Kyllä
USB-hubi? Ei
Kaiuttimet Ei
Pivot? Ei
Virrankulutus 49 W
Paino 4,9kg
Lisätietoja Kuulokeliitäntä jolla voit liittää kuulokkeesi suoraan näyttöön. Vasteaika 5ms, GtG -vasteaika 2ms. Dynaaminen kontrasti 40000:1.
Valmistajan tuotekoodi(t) 9H.L0RLB.Q8E / 9H.L0RLB.QBE
Tuotteen EAN-koodi(t) 4718755006203

 
 • Koko (Tuumakoko)

  Näytön halkaisija tuumina.

 • Kontrasti (Kontrastisuhde)

  Kontrasti (englanniksi contrast) tarkoittaa kuvan tummimman ja vaaleimman kohdan valoisuuden eroa. Kontrasti ilmoitetaan suhdelukuna, esim. 800:1. Mitä suurempi suhdeluku on, sitä parempi kontrasti. Lue lisää täältä.

 • Kuvasuhde (Kuvasuhde)

  Kuvasuhde ilmaisee näytön leveyden suhteen sen korkeuteen. Esimerkiksi 16:10 tarkoittaa, että mikäli näyttö olisi 10cm korkea, olisi kuva 16cm leveä. Lue lisää täältä.

 • Resoluutio (Näytön ominaistarkkuus)

  Näytön tarkkuus eli kuvapisteiden määrä ilmoitettuna muodossa pisteiden lkm vaakasuunnassa x pisteiden lkm pystysuunnassa. Litteät näytöt on suunniteltu toimimaan ainoastaan käyttäen kyseistä resoluutiota, joten mikäli monitorilla käytetään muuta tarkkuutta, täytyy monitorin muuntaa tarkkuus vastaamaan sen omaa resoluutiota.

 • Kirkkaus (Näytön kirkkaus)

  Näytön kirkkaus mitataan paneelin pinnan tietystä pisteestä lähtevän valon määrällä. Mittayksikkönä käytetään kandelaa (yhden kynttilän kirkkaus) per neliömetri (cd/m2). Yleensä monitoria pidetään sitä parempana mitä kirkkaamman kuvan se kykenee tuottamaan. Kirkkaus on tarpeen esimerkiksi valoisissa tiloissa tai ulkona sekä esimerkiksi elokuvia katsottaessa.

 • Vasteaika (GtG) (Vasteaika)

  Vasteajalla tarkoitetaan aikaa, joka yksittäisellä pikselillä kestää vaihtaa toiseen väriin ja sitten takaisin samaan väriin. Vasteaikojen mittaukseen on monta tapaa, laitevertailun tiedoissa on ilmoitettu ns. harmaa-harmaa (Gray-To-Gray, GtG) -muutoksen nopeus. Vasteaika ilmoitetaan millisekunteina, mitä pienempi arvo sen parempi. Liian suuri vasteaika aiheuttaa häntimistä, eli kuva ei päivity tarpeeksi nopeasti, jolloin edellinen kuva näkyy nykyisen kuvan taustalla haamukuvana. Lue lisää täältä.

 • VGA-sisääntuloja (VGA-sisääntulojen (D-sub) määrä)

  VGA-liitin (toiselta nimeltään D-sub 15) on analoginen liitäntäportti, joka löytyy käytännössä kaikista tietokoneista. Liittimessä on 15 pinniä kolmessa rivissä.

 • DVI-D -sisääntuloja (DVI-D -sisääntulojen määrä)

  DVI-D on DVI:n malli, jossa voi siirtää vain digitaalista videota. DVI-D voi olla joko yhden kanavan versio, joka pystyy siirtämään 1920x1080-resoluution kuvaa, tai kahden kanavan versio, joka kykenee siirtämään 2048x1536-resoluution kuvaa. Mikäli ostat monitorin, jossa on ainoastaan DVI-D-liitin, varmista, että grafiikkakorttisi tukee joko DVI-D:tä tai DVI-I:tä. Lisätietoa DVI:stä täällä.

 • USB-hubi (Onko laitteessa sisäänrakennettua USB-hubia)

  Joissain näytöissä on integroituna USB-hubi, joka mahdollistaa USB-lisälaitteiden kytkemisen esimerkiksi näytön kylkeen tai alustaan.

 • Pivot (Onko laitteessa mahdollisuus kääntää näyttö 90 astetta (ns. pivot-toiminto))

  Pivot -mahdollisuus tarkoittaa sitä, että näyttö voidaan, jalustan pysyessä paikoillaan, kääntää 90 astetta, eli kääntää normaalista vaakatasosta pystyyn.

 • HDCP (Tuki HDCP:lle)

  HDCP (High-Bandwith Digital Content Protection) on DRM-menetelmä, jota käytetään HDMI- ja digitaalisten DVI-näyttölaitteiden kanssa. Jotta HDCP:tä käyttävän kuvalähteen (esim. blu-ray-elokuvan) katselu onnistuisi monitorilla, täytyy sen tukea HDCP:tä. Mikäli näyttölaite ei tue HDCP:tä, voi toistolaite olla näyttämättä videota, näyttää sen huonommalla kuvan- ja äänenlaadulla tai näyttää videon normaalisti. Lue lisää täältä.

 • Paneelin tyyppi (Näyttöpaneelin tyyppi)

  Paneelin tyyppi kertoo, mitä tekniikkaa käyttäen LCD-monitorin varsinainen näyttöosa on rakennettu. Tarjolla on useita eri paneelityyppejä, jotka ovat tekniseltä toteutustavaltaan ja ennen kaikkea ominaisuuksiltaan sekä laadultaan erilaisia. Paneelin tyyppi kannattaa selvittää, sillä se vaikuttaa monitorin soveltuvuuteen haluttuun käyttötarkoitukseen, eikä käytettyä paneelia voi aina päätellä hinnasta. Eri tyyppiset paneelit soveltuvat toisiaan paremmin eri käyttötarkoituksiin. Paneelien kolme päätyyppiä ovat (karkeasti parhaasta huonoimpaan) S-IPS, SPVA/MVA ja TN.

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Kuva ok, valikot sekavat. Kiitosta kiiltelemättömästä kehyksestä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Hintaansa nähden erinomaisella kuvanlaadulla varustettu näyttö. 16:9 kuvasuhde on etu elokuvia katsottaessa ja 24 tuuman koko on juuri sopiva. Kuolleita pikseleitä näkynyt silloin tällöin, mutta palautuneet kuntoon hieromalla kohtaa. Mukana ei tosiaan tule, kuin VGA-piuha, joten kannattaa ostaa DVD- tai HDMI-piuha samalla.

+ kuvanlaatu
+ ohut
+ 16:9

- valikkonapit
- hieman "rimpula" jalusta

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
75%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

On ollut nyt käytössäni 9kk ja täytyy sanoa, että on erinomainen hintaansa nähden. On mahtavaa siirtyä 19" 5:4 näytöstä tähän. Itse käytän tätä PS3:n kanssa HDMI:n kautta ja hyvin toimii.

+ Hinta-laatu-suhde
+ Koko
+ Kuulokeliitäntä (äänet HDMI:n kautta)
+ Liitännät
+ Säädöt (minulle riittävät)

- Ei 3.5mm Jack-inputtia (ääni koneelta)
- BenQ:n typerä pikselitakuu
- Näppäimet kaikki rivissä, samanlaisia ja niiden tekstit ovat mustia
- Vain D-Sub-kaapeli mukana
- Turhan iso jalusta

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Itselläni on ollut tämä näyttö muutaman kuukauden ja olen tuohon näyttöön enempi kuin tyytyväinen.Hinta oli tosi sopiva vielä kukkarolle.Se varmasti painoi tässä hankinnassa.Edellinen näyttö oli 19" niin kun tämä 24" näyttö on käytössä nyt,niin tämä on kuin eri maailmasta kun tosiaan vertaa sitä tuohon vanhaan.Suosittelen...

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
33%
sompse
Inactive
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

+ Riittävät liitännät normaali käytössä
+ Hyvä kuvan laatu hintaan nähden
+ Vähän tilaa vievä syvyys suunnassa
+ Ei viallisia pikseleitä
+ Hyvältä ostokselta vaikuttaa

- Valovuotoa aika reilusti, mutta taitaa olla sama ongelma kaikissa vastaavissa
- Valikon napit hankalassa paikassa
- VGA piuha pelkästään mukana

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Ihan hyvä perus näyttö.

+ Jämäkkä
+ hyvin säädettävissä oleva "katselukulma"
+ HDMI liitäntä.

Pienet miinukset hämäävälle vasteajalle, joka todellisuudessa on se 5ms ja 2ms GTG. Ja myös sille, että mukana tuli vain VGA piuha.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Tilanpuutteen ja isomman ruudun takia vaihdoin Eizo'sta tähän. Ja en ole katunut. Kuva miellyttävää ja ominaisuudet kätevät. Ei kuolleita pikseleitä itsellä. Itseäni ei haitannt DVI kaapelin uupumuus, ruutu on kiinni 5m HDMI'llä.

+Tukeva jalka
+Hyvät liitännät
+Signaalin/väriasetuksen vaihdot yhdellä napilla
+HDMI
+Vie vähän tilaa syvyys-suhteessa (ainakin verrattuna Eizo'on)
+Katselukulmat

-Korkeussäädön puute
-Tehdas-asetukset

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Tarvitsin uutta näyttöä. Katsoin näyttöjä 200-250€ luokassa ja tämä osui silmiini.

Ostin näytön onneksi tietoasemalta, jolla on pikselitakuu. Ensimmäisessä näytössäni oli oikeassa yläkulmassa kuollut alue/monta pikseliä jumissa.

Toinen näyttö on tulossa, mutta muuten näyttö on todella hyvä. Laajakuva, tarpeeksi iso reso ja silmiini miellyttävä kuvanlaatu.

Ainoa miinus tulee oheiskaapeleiden kitsastelusta, eli pelkkä VGA-kaapelin laittaminen mukaan on miinus laitteelle. Muuten hyvä laite, kunhan muistaa ostaa DVI-kaapelin kanssa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 1 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Odottakaa vaan kun joudutte ekan lähettämään takuu huoltoon. EI TOIMI EI TOIMI. Paska lähtee Ruotsiin jos sitä saa edes sinne asti pistettyä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
0%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Eilen kävin ostamassa kyseisen näytön ja ekassa oli kuollut pikseli ruudussa ja tänään kävin näytön viemässä takaisin palautusoikeuden turvin ja sain uuden näytön ja nyt ei ole pikseleitä eikä muitakaan vikoja. Ei voi muuta kuin suositella. Varmasti yksi halvimmista näytöistä ja takuutakin on 3 vuotta eli BenQ:lla on laatu rautaa sisällä :) Tulee vain vga johto mukana mutta fiksu tilaa/omistaa dvi johdon etukäteen niin ei silläkään mitään väliä ole. Tukeva jalusta on iso plus kuten tarkka ja iso kuvakin :) Hyvät asetukset pitäisi viellä löytää jostain. Itse maksoin 200e Citymarketissa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Todella hinta-laatu suhteeltaan käytännöllinen näyttö. Näyttö on tälläkin hetkellä tarjouksessa monessa paikkaa ja sen saa suurinpiirtein halvemmalla kuin minkään muun 24" näytön tietokoneeseen. Todella halvalla siis isoa kuvaa.

Näytöstä löytyy hyvät liitännät: VGA, DVI-D ja HDMI. HDMI on todella hyvä olla, koska on kuitenkin kyse Full HD tason näytöstä, mutta silti sitä ei vielä tahdo kaikista 22" - 24" näytöistä jostain syystä löytyvän.

Minulla on tähän mennessä ollut pelkkiä hyviä kokemuksia kyseisestä näytöstä ja suosittelen sitä kyllä jokaiselle isoa kuvaa arvostavalle. Minua iso koko edes näin puolen metrin katseluetäisyydeltä haittaa. Pieni niskan pyörittely reunoille tarkennettaessa vetreyttää mukavasti ja minun tietokonepöydälleni tuo näytön jalustakin soveltuu erinomaisesti.

En edes harkitsisi muuta näyttöä jos 24" näyttöä olisin hankkimassa. Halvalla laatu näyttö.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

+ Kohtuuhintaan riittävän kokoista kuvaa
+ Liitännät

- 1 kuollut pikseli
- Vähän rimpulan oloinen jalusta, heikohkot, mutta riittävät säätömahdollisuudet

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Laadultaan perus-TN-paneeli, jossa kaikki 3 tyypillisintä, VGA, DVI ja HDMI, signaaliliitintä.

+ Isohko kuva kohtuullisella hinnalla.
+ Ainakaan tässä yksilössä ei viallisia pikseleitä.

- Valikkojen käyttö on varsinkin pimeässä melko kömpelöä, esim. signaalilähteiden vaihto ei käy kätevästi yhdellä napilla.
- 16:9 kuvasuhde on tietysti makuasia, mutta tekee näytön työtilasta mielestäni turhan matalan.
- Näyttö on niin leveä, että katselukulman rajallisuus haittaa jo läheltä katsomista
- Jalusta ei taivu mihinkään erikoisuuksiin, mutta ajaa asiansa tavanomaisessa pöytäkäytössä.
- Mukana tulee vain VGA-johto. Näytössä ei myöskään ole mitään ekstraa, USB-hubia, kaiuttimia jne. Näkynee sitten hinnassa?

Huom. Hintavertailun halvimmat laitteet ovat ainakin tällä hetkellä HDA-mallia, jossa ei ole digitaalisia signaaliliityntöjä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
67%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

  Keskustelualue Viimeisin viesti
  BenQ G2411HD ja radeonit ( 8 ) PC-rauta / Tietokoneen näytöt 26.3.2010 10:10
  BENQG2420HD vs BenQ G2411HD ( 15 ) PC-rauta / Tietokoneen näytöt 1.12.2009 01:18
  Benq G2400WD vai Benq G2411HD? ( 4 ) PC-rauta / Tietokoneen näytöt 5.9.2009 04:25
  BENQ G2411HD ( 5 ) Markkinapaikka / Myydään 24.8.2009 11:50
  BenQ G2411HD vs Samsung P2350 ( 3 ) PC-rauta / Tietokoneen näytöt 17.8.2009 10:49
  BenQ G2411HD Ajurit?? ( 2 ) PC-rauta / Tietokoneen näytöt 6.8.2009 12:22

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.