LG 32LH3000

LG 32LH3000
LG 32LH3000 on 32" FullHD -taulutelevisio, josta löytyy sisäänrakennettu digiviritin sekä antenni- (DVB-T) että kaapelivastaanottoon (DVB-C). Liitännöistä löytyy mm. 3 HDMI-sisääntuloa sekä optinen lähtö digitaaliselle äänelle (Toslink).
Valmistaja: LG | Kategoria: Taulutelevisiot
Tyyppi LCD
Koko? 32"
Resoluutio? 1080p (1920x1080, progressivinen)
24p -tuki Kyllä
Kontrasti? 80000:1
Dynaaminen kontrasti 50000:1
Kirkkaus (cd/m²) 500 cd/m²
Vasteaika 5ms
Paino 11kg
Mitat (LxKxS) 102,8mm x 65,8mm x 29,7mm
Formaatti PAL (Eurooppa)
DVB-T -virittimiä? 1
DVB-C -virittimiä? 1
DVB-S -virittimiä 0
Analogisia virittimiä 1
HDTV-viritin Kyllä
CI 1
Conax? Ei
VideoGuard Ei
Cable Ready HD? Kyllä
DVB-tekstitys? Kyllä
MHP? Ei
SCART 1? RGB, CVBS
SCART 2 CVBS
SCART 3 Ei SCART-liitäntää
HDMI? 3
DVI 0
VGA 1
Komponentti? Kyllä
Analoginen RCA Ei
Digitaalinen RCA Ei
Toslink Ei
Analoginen RCA-ulostulo Ei
Digitaalinen RCA-ulostulo Ei
Toslink-ulostulo Kyllä
PiP Ei
Kaiuttimet Kyllä
Valmistajan tuotekoodi(t) 32LH3000
Tuotteen EAN-koodi(t) 8808992479789

 
  • Koko (Näytön tuumakoko (valmistajan ilmoittama))

    Näytön tuumakoko kertoo, kuten nimikin sanoo, television kuvaruudun halkaisijan kulmasta kulmaan, tuumia käyttäen.

  • Resoluutio (Näytön natiiviresoluutio (tarkkuus pikseleissä))

    Näytön natiiviresoluutio kertoo sen, kuinka monta kuvapistettä television näytöllä on. Näytön resoluutio ilmaistaan yleensä vaakarivin kuvapisteiden ja pystyrivin kuvapisteiden kertomana (esim. 1920x1080), mutta teräväpiirtotelevisioissa käytetyt formaatit ilmaistaan tämän sijaan käyttämällä joko termiä 1080i (1920x1080), 1080p (1920x1080) tai 720p (1280x720). Nämä kolme ovat teräväpiirtotelevision kolme standardia tarkkuutta ja mikäli televisio käyttää jotain näistä kolmesta tarkkuudesta ns. natiivitarkkuutenaan, ei kyseistä tarkkuutta käyttäviä teräväpiirtolähetyksiä katsottaessa tarvita kuvan laatua huonontavaa tarkkuuden skaalausta. Kärjistäen voidaan sanoa, että mitä suurempi näytön natiiviresoluutio on, sen parempi kuvanlaatu sillä voidaan saavuttaa.

  • HDMI (HDMI-sisääntulojen määrä)

    HDMI-liitin on uusi, täysin digitaalinen kytkentätapa eri audio- ja videolaitteiden välille. Mikäli taulutelevisioon liitetään HDMI-liitännällä digitaalinen kuvanlähde, kuten esim. digiboksi tai DVD-soitin pysyy kuva virheettömänä, koska kuvaa ei tarvitse muuttaa välillä analogiseen muotoon.

  • Kontrasti (Kontrastisuhde (esim: 3000:1))

    Kontrastisuhde kertoo siitä, miten selkeästi televisio pystyy erottelemaan eri värien ja valoisuuksien eroja. Mitä suurempi kontrastisuhde on, sen parempi värien ja kirkkauden erottelu televisiossa on.

  • DVB-T -virittimiä (Sisäänrakennettujen DVB-T -virittimien määrä)

    Mikäli televisiossa on yksi tai useampia sisäänrakennettuja DVB-T -virittimiä, toimii televisio itsessään myös ns. antenniverkon digiboksina, eli antennivastaanottoa käytettäessä laite ei tarvitse erillistä digiboksia.

  • DVB-C -virittimiä (Sisäänrakennettujen DVB-C -virittimien määrä)

    Mikäli televisiossa on yksi tai useampia sisäänrakennettuja DVB-C -virittimiä, toimii televisio itsessään myös kaapeliverkon digiboksina, eli kaapelitelevisioverkkoon kytkettynä laite ei tarvitse erillistä digiboksia.

  • Conax (Sisäänrakennettu Conax-kortinlukija)

    Sisäänrakennettu Conax -korttipaikka mahdollistaa maksullisten kanavien katseluun tarkoitetun maksukortin liittämisen laitteeseen.

  • SCART 1 (Ensimmäisen SCART-liittimen tyyppi)

    SCART-liitin on yleisin Euroopassa käytetty televisioiden ja videolaitteiden kytkentätapa. Vaikka kaikki SCART-liittimet näyttävätkin samalta keskenään, on niissä merkittäviä eroja. Paras kuvanlaatu saavutetaan SCART-liitintä käyttäen saavutetaan, kun sekä kuvaa tuottava laite (esim. digiboksi) ja kuvaa toistava laite (esim. televisio) käyttävät ns. YUV -kuvasignaalia. SCART-liittimestä saatava toiseksi paras kuvanlaatu tulee RGB-signaalia käytettäessä ja huonoin kuvanlaatu saadaan CVBS-signaalin kanssa.

  • Komponentti (Komponentti-sisääntulo (Y/Pb/Pr))

    Komponentti-liitäntä on analoginen videolaitteiden kytkentätapa, jossa kuva erotellaan eri väreiksi ja nämä värit välitetään omissa johtimissaan lähtölaitteelta (esim. DVD-soittimelta tai digiboksilta) televisioon. Komponentti-liitäntä on analogisista liitäntämuodoista kuvanlaadultaan paras, mutta sen rinnalle ja ohi ovat nousseet täysin digitaaliset kytkentätavat kuten DVI ja ennenkaikkea HDMI -liitännät.

  • Cable Ready HD (Cable Ready HD -hyväksytty)

    Cable Ready HD -hyväksyntä on suomalaisten kaapelitelevisioyhtiöiden myöntämä hyväksyntä laitteille, jotka yhtiöt ovat tutkineet ja todenneet yhteensopivaksi em. standardin kanssa. Cable Ready HD -hyväksyntä vaatii laitteelta mm. sisäänrakennetun kaapeliverkon virittimen, sisäänrakennetun Conax -moduulin, tuen teräväpiirtolähetyksille, tuen Conax -korttilinkitykselle sekä tuen MPEG-4/AVC -videomuodolle.

  • 3D (3D-tuki)

    3D-tuella varustetut televisiot osaavat toistaa 3D-videota ja sisältävät yleensä liitännät 3D-laseille. Huomionarvoista on kuitenkin se, että yleensä pelkkä 3D-televisio ei riitä esim. Blu-ray 3D-elokuvien katseluun, vaan myöskin Blu-ray -soittimen täytyy tukea 3D-elokuvien toistoa. Nykytekniikkaa käyttäen kaikilla 3D-elokuvaa seuraavilla katselijoilla tulee kullakin olla omat 3D-lasit päässään.

  • 3D-tekniikka (3D-lasien tekniikka)

    Antenna Ready HD -hyväksyntä tarkoittaa sitä, että televisio on riippumattoman testauslaitoksen puolesta hyväksytty antenniverkon teräväpiirtolähetysten vastaanottoon. Käytännössä siis tämä tarkoittaa sitä, että Antenna Ready HD -tarralla varustettu televisio toimii, takuulla, antenniverkon HD-lähetysten kanssa.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Edellinen arvostelu on niin tyhjentävä että ilmaisen vain kannattavani sitä kun lähetän tämän viestin.

Itsellä tuo on PS3 käytössä ja toisena PC näyttönä. Tosi hyvin on toiminut eikä mitään ongelmaa...

Modernin ja siistin näköinen, sekä ehdottomasti ostamisen arvoinen!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Eli halvin mahdollinen full hd telkku 32" luokassa. Telkku tuli siis 90% tietokonekäyttöön. Halusin saada kokoa ja full hd samassa paketissa ja tämä oli oiva kompromissi.

Näyttö tuli 90cm syvälle pöydälle jokapäiväiseen käyttöön. Telkun paneeli oli positiivinen tuttavuus, vaikka sanomistakin on. Pienet varjostukset haittaa välillä, mutta eivät ole näkyviä ellei tunge päätä näyttöön kiinni. Kirkkautta riittää ja säädettävä energiansäästötoiminto on hyvä kun ei halua rasittaa silmiä iltasella/yöllä. Valovuotoja ei ole. Katselukulma on hyvä. Mustan kontrasti on siedettävällä tasolla. Asetuksien säätämiseen kannattaa varata aikaa.

Television äänipuoli on aika huono. Kohina on käsittämättömän suuri digiääneksi (kaapeli) ja jo ykkösasetuksella oleva ääni voi olla liian suuri esim. samassa huoneessa nukkuvalle henkilölle. Ulkoisesta lähteestä tuleva ääni on myöskin todella metallinen.

Liitännät ovat ihan hyvät tämän tasoiseen telkkuun. Mainittakoon, että scart/rca lähdöissä on pieni viive digi-tv-käytössä. FullHD kanavilla scart/rca liitännän (SuomiTV kaapeli) viive on niin suuri, että se on oikeastaan käyttökelvoton. Tehoa kaiuttimissa kyllä piisaa. Kuulokeliitännässä ääniasetus menee helposti pykälään kaksikymmentä ja jos nykäiset johdon pois, televisio huutaa aika kovaa. Digitaalista spdif-lähtöä en ole testannut.

Television valikot ovat ihan selkeitä, mutta käyttöliittymässä on välillä hieman outouksia. Vertailukohteena voisin pitää Canal+ digiboksia, jossa on paras ja selkein käyttis mihin olen tähän mennessä törmännyt. Tässä LG telkussa esim. kanavan vaihdon yhteydessä ei näytetä ohjelmaa automaattisesti. Kaukosäätimen navinapin keskellä olevalla OK-nappulla se toki tulee nopeasti näkyviin. Pyöreä navinäppäin ei myöskään toimi kanavanvaihtona tai äänenvoimakkuuden säätimenä niin kuin monessa muussa kapulassa. Äänenvoimakkuus ja kanavanvaihto nappulat kyllä löytyvät kapulasta muuten kätevästi. Kaukosäädin on muuten mukava ja sisältää sopivan vähän nappeja. Kanavia ei voi lajitella oman makunsa mukaan eri paikkoihin, mutta ne voi kyllä merkitä niin, että kanavasurffaus skippaa ne.

Yleisesti ottaen olen tyytyväinen televisioon. Se on hyvä kompromissi viihde ja desktop käyttöön, varsinkin jos omistaa ulkoisen vahvistimen. Kahden vuoden pikselitakuu on myös plussaa.

+ paneeli (varauksin)
+ liitännät
+ hinta/laatu
+ pikselitakuu

- digi-tv käyttis
- äänenlaatu

arvosana 3.75

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

  Keskustelualue Viimeisin viesti
  LG 32LH3000 ( 2 ) DigiTV / DigiTV - Kaikki muut aiheet 15.4.2010 04:34
  LG 32LH3000 ( 16 ) Kotiteatteri / Televisiot ja videoprojektorit 26.2.2010 10:25
  LG 32LH3000 ( sivuja 1 2 ) DigiTV / HDTV 13.11.2009 04:29
  LG 32LH3000 ulkoisen digiboxin kytkeminen ( 4 ) DigiTV / Keskustelua kaapeliverkon digibokseista 23.10.2009 14:11

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.