• PiP (Picture-in-picture)

    Mahdollistaa kahden TV-kanavan samanaikaisen katselun (yleensä toinen kanavista näkyy ns. pikkuruudussa pääkanavan kuvan yläkulmassa).

  • SCART 1 (Ensimmäisen SCART-liittimen ulostulo)

    SCART-liitin on yleisin Euroopassa käytetty televisioiden ja videolaitteiden kytkentätapa. Vaikka kaikki SCART-liittimet näyttävätkin samalta keskenään, on niissä merkittäviä eroja. Paras kuvanlaatu SCART-liitintä käyttäen saavutetaan, kun sekä kuvaa tuottava laite (esim. digiboksi) ja kuvaa toistava laite (esim. televisio) käyttävät ns. YUV -kuvasignaalia (komponentti). SCART-liittimestä saatava toiseksi paras kuvanlaatu tulee RGB-signaalia käytettäessä ja huonoin kuvanlaatu saadaan CVBS-signaalin (komposiitti) kanssa.

  • Conax (Sisäänrakennettu Conax-korttipaikka)

    Conax-salattujen kanavien katselu vaatii joko Conax-korttipaikan tai Conax CA-moduulin asentamisen.

  • Virittimiä (Virittimien määrä laitteessa)

    Mikäli laitteesta löytyy useampi viritin, se mahdollistaa esim. eri kanavanipussa sijaitsevan kanavan tallennuksen katsottaessa toisessa kanavanipussa sijaitsevaa kanavaa.

  • Tallentava (Onko laite tallentava digiboksi?)

    Tallettava digiboksi mahdollistaa digilähetysten tallettamisen suoraan laitteen sisäiselle kovalevylle. Digitaalisesti talletettu TV-kuva on täsmälleen samalla laadulla talletettu kuin vastaanotettaessa, joten normaalia kuvan huonontumista tallennusvaiheessa ei tapahdu.

  • CI (CI-modulipaikkojen määrä)

    CI- eli Common Interface-liitäntä on digitaalisten vastaanottimien standardisoitu rajapinta erilaisten salauksenpurkujärjestelmien liittämiseksi. Suomessa CI-liitäntä löytyy yleisimmin digitelevisioista ja -bokseista. Jotta CI-liitännällä varustettuihin laitteisiin saadaan kytkettyä Suomen maksutelevisioiden salaukseen käytetty Conax-kortti, tarvitaan vielä lisäksi CI-liitäntään asennettava CA-moduuli.

  • RS-232 (RS-232 -liitin)

    Yleensä RS-232 -liittimen avulla laitteeseen voidaan päivittää uusi firmware. RS-232 -liitäntää ei yleensä voi käyttää videoiden siirtoon laitteelta tietokoneelle.

  • USB (USB-liitin)

    USB-liitin mahdollistaa nopean tiedonsiirron digiboksin ja tietokoneen välillä. Tätä liitintä käytetään yleisimmin tallettavissa digibokseissa mahdollistamaan talletettujen videoiden siirto digiboksilta tietokoneelle.

  • Kaksisuuntainen USB (Voiko USB-väylän kautta siirtää videoita PC:lle?)

    Kaksisuuntainen USB mahdollistaa tiedostojen (tallenteiden, musiikin, kuvien tms.) siirron sekä digiboksista tietokoneelle että tietokoneelta digiboksiin.

  • AC3 (Dolby Digital -tuki)

    Tuki vaaditaan, jotta laite osaa purkaa Dolby Digital (eli AC3) -muodossa olevia monikanavaista lähetyksiä.

  • teksti-tv (Sisäänrakennettu teksti-tv)

    Sisäänrakennettu teksti-tv mahdollistaa teksti-tv:n käytön suoraan digiboksin avulla ja on siis riippumaton siitä, tukeeko televisio teksti-tv:tä vai ei.

  • DVB-C (Sisältää myös DVB-C -virittimen)

    Onko laitteessa kaapeliverkon digitaalisia televisiolähetyksiä purkava viritin.

  • HDMI (HDMI -ulostulo)

    HDMI-liitin on uusi, täysin digitaalinen kytkentätapa eri audio- ja videolaitteiden välille. Mikäli digiboksi liitetään digitaaliseen näyttöön, kuten esim. taulutelevisioon, HDMI-liitännällä, pysyy kuva virheettömänä, koska kuvaa ei tarvitse muuttaa välillä analogiseen muotoon.

  • DVB-S2 (DVB-S2 -tuki)

    Onko laitteessa satelliittiverkon digitaalisia teräväpiirtolähetyksiä purkava viritin/virittimiä.

  • HDTV (HDTV -tuki)

    Laitteella voi katsella HDTV- eli teräväpiiirtotelevisiolähetyksiä, mikäli siinä on sisäänrakennettuna AVC (MPEG4) -formaatin teräväpiirtolähetyksiä vastaanottava viritin. Yleensä HDTV-lähetysten katseluun vaaditaan lisäksi maksukortti.

  • VideoGuard (Sisäänrakennettu VideoGuard -korttipaikka)

    VideoGuard -kortinlukija vaaditaan mm. Viasatin katselukorttien käyttöön.

  • Ethernet (Ethernet-liitin)

    Ethernet-liittimellä laitteen saa kytkettyä lähiverkkoon. Liitännän hyödyntämistavat kuitenkin vaihtelevat laitekohtaisesti. Osa laitteista mahdollistaa tallenteiden siirtelyn tietokoneen ja laitteen välillä, tallentamisen ulkoiselle kovalevylle ja jopa toistamisen suoraan tietokoneelta. Joidenkin boksien kohdalla Ethernet-liitin taas on tarkoitettu ainoastaan MHP:n paluukanavaksi.

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.