Nexus EDGE

Nexus EDGE
Täyskorkea tornikotelo
Valmistaja: Nexus | Kategoria: Tietokonekotelot
Muoto Täyskorkea tornikotelo
Väri Musta
ATX -tuki Kyllä
Micro ATX -tuki Kyllä
Extended ATX -tuki Kyllä
Leveys 23,9 cm
Korkeus 64,2 cm
Syvyys 57,6 cm
Tuulettimien paikkoja 1
Tuulettimia (takana) 1
Tuulettimia (edessä) 1
5.25" -paikkoja 8
3.5" -paikkoja 10
Tuettujen virtalähteiden määrä 1
Virtalähde mukana Ei
Lisätietoja Ääntäeristävä vuoraus, lisäksi 1 kpl 14 cm kotelotuuletin kotelon "katossa", etutuuletin pölynsuodattimella
Valmistajan tuotekoodi(t) EDGE
Tuotteen EAN-koodi(t) 8717371699239

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Mielestäni kanssa laatu koppa. Onhan tämä julmetun iso, mutta sisällä tilaa hyvin. Kotelossa pölysuodattimia hyvin, kaikissa jotka puhaltavat sisään päin, eli edessä. Myös kotelon pohjassa jossa virtalähteen paikka löytyy suodatin, vaikka tässä ei olekaan tuuletinta valmiina, kuitenkin hyvä sillä poweri saa raikasta ilmaa pohjasta imemättä kaikki pölyjä sisään. Mielestäni hiljainen kotelo kanssa, ainoastaan katossa olevan tuulettimen aukon kautta kulkeutuu helposti prossu coolerin ääni ulos (jos sirkkeli).

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Pitkään odottelin että saisin kotelon arvostella ja nyt sitten kun hetki koitti, niin annanpa paukkua.

Aluksi. Kotelo on valtava. Sanon siksi valtava koska, jos olet sitä mieltä että esimerkiksi Antec Three Hundred on iso, niin tämä saattaa järkyttää.

Kotelossa ei ole kuin kovoille ja 5.25" asemille pikakiinnikkeet.
Kovalevyille on valmiiksi 9 paikkaa, elikkä kotelo toiminee hienosti myös palvelin alustana. Rautaa mahtuu sisään, isoimmatkaan näytönohjaimet tuskin tuottavat tuskaa. 5.25 paikkoja Edge tarjoaa 7-9 asennuksesta riippuen.
Koska Edge on iso, ja massiivinen, kuten jo mainitsinkin. On sitä ostettaessa oltava tarkkana virtalähteen johtojen pituuksien kanssa. Itse jouduin ostamaan ATX lisävirtajohdolle (4-pin) jatko palan.

Kotelo tarjoaa rakentajille ja hiljaista konetta hakeville oivan alustan, tarjoten neljä kappaletta vesijäähdytyksen läpivientejä. Myös isommat ilma coolerit sopivat koteloon ongelmitta (kaikista suurimmista en mene takuuseen, mutta esim Noctuan NH-U12P SE2 Mahtui koteloon hienosti. Myös emolevy kelkassa on reikä prosessorin kohdalla aukko joka helpottaa taustalevyä tarvitsevien coolerien asentamista.

Miinupuoliksi kotelosta tarvitsee sanoa heikohko johtojen ja kaapelien järjestely mahdollisuus. Varsinkaan kun emolevykelkassa ei ole johtojen läpivientejä. Mutta ainakin omalla kohdallani sain omasta mielestäni melko siistin asennuksen aikaiseksi, hieman suunnittelemalla johtojen reittejä. Pahempiakin umpioita on siis olemassa. Ja huolimatta siitä ettei kaikkia piuhoja siististi saisikaan asennettua, tulevat ne kuitenkin asentumaan siten etteivät ne häirinne kotelon ilmankiertoa.

Ilmankierrosta puheen ollen. Kotelossa siis tulee mukana kolme hiljaista 140mm tuuletinta, joista yksi sijaitsee kotelon katossa, yksi kotelon edessä alhaalla ja kolmas koelon takana pitäen kovalevyt viileinä. Lisäksi koteloon on mahdollisuus asentaa suoraan neljäs, 120mm tuuletin. Näiden lisäksi, koteloon on mahdollista ilman tuhoamista asentaa vielä eteenkin 1-2 120mm tuuletinta (tämä siis mahdollista vain ellet käytä useampaa 5.25 asema paikan vievää laitetta).

Kaikki kotelon, katto tuuletinta lukuunottamatta on hyvin "piilossa" katseilta eikä niisä loista ledit. Itse asiassa kotelossa ei ole virtojen ja kovalevyn toiminnasta ilmaisevan ledun lisäksi yhden-yhtä lediä. Joten Ledeistä ja muista kilkkeistä kiinnostuneet, suosittelen katselemaan muita koteloita.
Myöskään ikkunaaa kotelossa ei ole, joten sisukalujenkin esittely onnistuu vain kyljen avaamalla.

Kotelo on myös lukittava. Ja mukana toimitetaankin nippu avaimia. Yksillä saadaan vasemmankyljen pelti lukittua (jolloin sisuskalut ovat hieman paremmassa turvassa) ja toisella avaimella voidaan lukita etuovi ja samalla sisempiovi, jonka alta paljastuvat asemien paikat.

Ulkonäkö asiat ovat aina katsojan silmissä. Mutta omaa silmääni kotelon muotoilu ja massiivisuus miellyttävät. Myös pieni on kaunista, mutta isoon koteloon mahtuu sisuksiin paljon tavaraa, ja se jos mikä kiinnostaa itseäni.
Laatikossa ollaan toki käytetty muoviakin, mutta todella hillitysti ja asiallisesti.

Suosittelen koteloa kaikille jotka kaipaavat hiljaista, isoa/tilavaa, helposti muokattavaa sekä laadukasta koteloa (esim maalit eivät kovin heppoisesti irtoile). Ja myös heille joita eivät ledit, tai ikkunat kiinnosta, sekä ihmisille jotka tarvitsevat koteloaan/konetta töihinsä. Esim johonkin toimisto/graafiseen suuunnitteluun soveltuvan koneen voisi hyvin rakentaa tähän koteloon. Myös herkkä korvaisille ja/tai muusiikkia harrastaville tämä voisi olla oiva vaihtoehto, kiitos hiljaisten tuulettimien.

+ Koko
+ Laatu
+ Hiljaisuus
+ Ulkonäkö
+ Laajennettavuus
+ Helppo kasattavuus

- Sisusta ei ole musta
- Kaapelien hallinnan puutteet
- Lisä tuulettimille saisi olla vielä enempi paikkoja

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
0%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.