Liitäntä? USB/USB2
MPEG-2 purku? Ei
MPEG-4 purku? Ei
HDTV? Ei
HDTV (MPEG-4)? Ei
Conax? Ei
CI? 0
Analoginen? Ei
Kaukosäädin? Kyllä
VideoIn? Kyllä
Valmistajan tuotekoodi(t) HAU-01256
Tuotteen EAN-koodi(t) 0785428012124 / 0785428012568 / 785428012568

 
 • Vastaanotto (Vastaanottomuoto)

  DigiTV-sovitin voi vastaanottaa yhtä monista digitaalisen television lähetysstandardeista. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat DVB-T, DVB-S, DVB-C ja ATSC.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-korttipaikka)

  Conax-korttipaikkaa vaaditaan, jotta laitteella voidaan katsoa maksullisia TV-kanavia.

 • CI (CI-modulipaikkojen määrä)

  CI- eli Common Interface-liitäntä on digitaalisten vastaanottimien standardisoitu rajapinta erilaisten salauksenpurkujärjestelmien liittämiseksi. Jotta CI-liitännällä varustettuihin laitteisiin saadaan kytkettyä Suomen maksutelevisioiden salaukseen käytetty Conax-kortti, tarvitaan vielä lisäksi CI-liitäntään asennettava CA-moduuli.

 • Liitäntä (Liitäntätapa)

  Liitäntätapa kertoo sen, miten digisovitin kytketään tietokoneeseen. Yleisimmin käytetyt liitäntätavat ovat joko PCI tai USB. PCI-liitännällä kytkettävät digisovittimet sijoitetaan tietokoneen sisään, PCI-korteille varattuun korttipaikkaan, kun taas USB-liitäntäiset laitteet kytketään tietokoneen ulkoiseen USB-väylään. Eli PCI-liitännällä varustettuja digisovittimia ei voida käyttää kannettavissa tietokoneissa.

 • Analoginen (Sisältää myös analogisen virittimen)

  TV tuners can be connected via PCI-bus, PCIe (PCI Express) bus, FireWire or USB/USB2. The last two alternatives are used by external digital TV tuners.

 • HDTV (MPEG-2 HDTV -tuki)

  Mikäli TV-korttia halutaan käyttää MPEG-2-pakattujen HDTV-lähetysten (High-Definition Television) vastaanottamiseen, pitää kortin tukea tätä ominaisuutta.

 • HDTV (MPEG-4) (MPEG-4 HDTV -tuki)

  HDTV (lyhenne sanoista High-Definition Television) ja tarkoittaa teräväpiirtotelevisiolähetyksiä. Mikäli TV-korttia haluaa käyttää MPEG-4-pakattujen HD-lähetysten vastaanottamiseen, pitää kortissa olla HDTV MPEG-4-tuki.

 • Kaukosäädin (Löytyykö laitteesta kaukosäädin?)

  Joidenkin TV-korttien mukana toimitetaan kaukosäädin, jolla pystyy ohjaamaan TV-kortin toimintaa (katseluohjelman kautta) sekä muita tietokoneen ohjelmia.

 • MPEG-2 purku (Rautapohjainen MPEG-2 -purku)

  MPEG-2 on yleisin televisiolähetyksissä käytetty pakkausstandardi ja on yleisesti käytössä DVB-T, DVB-S, DVB-C ja ATSC-lähetyksissä. MPEG-2-pakkausta käytetään sekä tavallisissa että teräväpiirtolähetyksissä. Mikäli kortti ei sisällä purkupiiriä, puretaan MPEG-2 -signaali tietokoneen omalla suorittimella.

 • MPEG-4 purku (Rautapohjainen MPEG-4 (tai AVC) -purku)

  MPEG-4 on edistyksellinen video- ja äänenpakkauksen säiliöformaatti, jota käytetään erityisesti teräväpiirtolähetyksissä. Mikäli kortti ei sisällä purkupiiriä, puretaan MPEG-4 -signaali tietokoneen omalla suorittimella.

 • VideoIn (Analogisen videon sisääntuontiliitäntä (esim. S-Video))

  Joissain televisiokorteissa on sisääntulo videosignaalille. Liitännän kautta korttiin saa kytkettyä ulkoisen videolähteen ja kaappaamaan ja muuntamaan kuvan digitaaliseen muotoon.

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Hauppauge HD PVR on erittäin helppokäyttöinen ja kevyt videonkaappauslaite, joka muuntaa analogisen kuvamateriaalin lennossa MPEG-4 -muotoon joko .ts, .m2ts tai .mp4 säiliöformaattiin pakattuna. Laitteella saa tallennettua esimerkiksi Xbox 360 tai Playstation 3 pelikuvaa täydellä resoluutiolla*, sekä televisiolähetyksiä ulkoisista virittimistä. Laite osaa välittää kuvan lävitseen, joten et joudu tuijottamaan kuvaa tietokoneesi näytöltä kuten esim. Black Magic Intensity PCI-e -korttien kanssa.

Kuvankaappaus on myös erittäin kevyttä koneelle johon laite on kytketty, sillä voit kaapata täyttä 1080i resoluution kuvaa 5.1 äänillä heikoimmillakin miniläppäreillä ilman että lopullinen video pätkisi. Laite toimii myös kaikissa Windows -järjestelmissä, joten käyttö ei rajoitu vain Windows XP tai Windows 7 -käyttöjärjestelmiin.

Yhteenveto:
+ Erittäin helppo käyttää
+ Kuva on erittäin tarkkaa eikä pikseleitä esiinny
+ USB-liitäntä on kätevä ja löytyy joka koneesta
+ Standard Definition, 720p ja 1080i kaappaus
+ 5.1 äänien kaappaus
+ Videon läpivienti ilman lagia

- Ei 1080p kaappausta
- Videon koodaus ei reaaliaikaista, eli pelkästään tietokoneen kautta pelaaminen ei toimi (television katselu kylläkin toimii erittäin hyvin)
- Laite on aika kallis, mutta muihin vastaaviin verrattuna silti halvin
- Vain komponenttiliitäntä, eikä esim. VGA-liitäntämahdollisuutta


[i]* Pelien todellinen resoluutio on yleensä 720p pelikonsoleissa. Todella harva peli toimii natiivisti 1080p resoluutiolla. Osalla peleistä on myös ongelmia päästä edes 720p resoluution tasolle.[/i]


Esimerkki kaapatusta videosta (Modern Warfare 2, Xbox 360):
http://www.youtube.com/watch?v=2_mg-s9ThEY

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
75%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.