Western Digital WD15EARS

No picture available
1500GB / SATA-300 / 3,5" / 5400 rpm
Valmistaja: Western Digital | Kategoria: Kovalevyt
Tallennustila 1500GB
Liitäntä? SATA-300
Koko 3,5"
Puskurimuisti? 64MB
SMART? Kyllä
Hakuaika? 8,9 ms
Nopeus? 5400 rpm
Latenssi? 4,2 ms
Valmistajan tuotekoodi(t) WD15EARS
Tuotteen EAN-koodi(t) 0718037750576 / 7330381142468

 
 • Liitäntä (Liitäntätapa)

  Kovalevy liitetään tietokoneen emolevyyn käyttäen yhtä useista vaihtoehtoisista väyläratkaisuista. Yleisimpiä väylätyyppejä ovat parallel ATA (PATA, tunnetaan myös nimellä IDE), Serial ATA (SATA) sekä SCSI. Väylistä on useita eri variaatioita, jotka eroavat toisistaan esimerkiksi väyläleveyden ja siirtonopeuden osalta.

 • Puskurimuisti (Puskurimuistin koko)

  Kovalevyissä on sisäistä puskurimuistia (tai välimuistia), joka toimii siirrettävän datan välivarastona kovalevyn ja tietokoneen välillä. Puskuriin säilötään esimerkiksi viimeisimpien lukujen tuloksia sekä hakuja, joita todennäköisesti tullaan tekemään lyhyen ajan sisään. Puskurimuisti nopeuttaa kaikkien kovalevyjen toimintaa, sillä se vähentää tarvetta levyltä tehtäviin fyysisiin hakuihin.

 • SMART (S.M.A.R.T. -tuki)

  SMART (lyhenne sanoista Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology) on kovalevyjen automaattinen tarkkailujärjestelmä, jonka tarkoitus on havaita ja ilmoittaa mahdollisista toimintaa uhkaavista häiriöistä ennen kovalevyn hajoamista.

 • Hakuaika (Keskimääräinen hakuaika)

  Hakuaika mittaa sitä aikaa, jonka kovalevyn lukupäältä kestää siirtyä yhdeltä levyn uralta jollekin toiselle uralle. Siirtymäaikaa voidaan mitata monella tavalla, mutta yleisin laitetiedoissa ilmoitettu aika on satunnaisen siirtymän aika, eli yhdeltä raidalta jollekin satunnaiselle raidalle siirtymiseen vaadittava aika. Hakuaika ilmoitetaan yleensä millisekunteina (ms).

 • Kirjoitusaika (Keskimääräinen kirjoitusaika)

  Kirjoitusaika mittaa hakuajan tavoin aikaa, jonka kovalevyn lukupäältä kestää siirtyä yhdeltä levyn uralta jollekin toiselle uralle kirjoittamaan dataa. Kirjoitusaikaa voidaan mitata monella tavalla, mutta yleisin laitetiedoissa ilmoitettu aika on satunnaisen siirtymän aika, eli yhdeltä raidalta jollekin satunnaiselle raidalle siirtymiseen vaadittava aika. Aika ilmoitetaan millisekunteina (ms).

 • Nopeus (Pyörimisnopeus)

  Nopeudella tarkoitetaan vauhtia, jolla kiintolevyn kiekot pyörivät. Nopeus ilmaistaan kierroksina minuutissa (rpm), ja mitä korkeampi luku on, sitä nopeammin kovalevy pystyy siirtämään dataa. Mahdollisia haittapuolia pyörimisnopeuden kasvaessa ovat kasvava melutaso ja levyn kuumeneminen.

 • Latenssi (Keskimääräinen latenssi)

  Latenssilla tarkoitetaan nopeutta, jolla levy pääsee käsiksi haluttuun dataan oikean uran löytymisen jälkeen. Latenssi mitataan aikana, joka levyltä kuluu halutun tiedon löytämiseen uran löytymisen jälkeen.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

WD15EARS tarjoaa 1.5 Tb (1.364 TiB) tallennustilaa sitä tarvitseville kohtuullisen edulliseen hintaan. Muut valmistajat tarjoavat toki saman tilamäärän halvemmalla, mutta WD tuntuu välittävän enemmän laadusta kuin määrästä. Tästä esimerkkinä kilpailevan Samsung-nimisen yrityksen vastaava malli josta kaksi samanlaista kiintolevyä kuolivat alle kahdessa päivässä ostamisen jälkeen.

+ Laadukkaan tuntuinen kiintolevy, ohjainpiirikortti on kunnolla kiinni kiintolevyssä
+ Ei ylimääräisiä kilkutuksia tai rutinoita käynnistyksen yhteydessä
+ Käynnistyy järkevässä ajassa, eikä vasta kun käyttöjärjestelmä on jo käynnissä
- Hidas kirjoitusnopeus vrt. esim. Samsungin vastaavaan 5400RPM halpismalliin
- IntelliPower korvannut 5400RPM-merkinnän


Pakko lisätä tähän arvosteluun, että ulkomaisilla sivustoilla olevat arvostelut tästä kiintolevyssä, jossa sanotaan ettei tältä voisi streamata elokuvia tai muuta vastaavaa media center koneille, ym. kun on niin hidas kiintolevy, ovat 100% väärässä. Remuxasin testiksi yhden Blu-Ray -elokuvan 1:1 laadulla, eli ilman uudelleenkoodaamista, MKV-säiliöformaattiin (lopputuloksena >30Gt tiedosto), streamasin sen SMB-jaon yli WDTV Livelle ja kuvassa ei esiintynyt minkäänlaisia virheitä tai tökkimistä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.