Western Digital WD TV Live (3rd gen)

Western Digital WD TV Live (3rd gen)
1Gbps / 802.11b/g/n
Valmistaja: Western Digital | Kategoria: Mediatoistimet
Tuotetta myydään myös nimillä: Western Digital WD TV Live Streaming
Netflix Kyllä
Tuetut videoformaatit DivX / XviD / VC-1 / DVD image / MKV
RAR-toisto Ei
SRT -tekstitysten tuki Kyllä
Tuetut musiikkiformaatit MP3 / FLAC / Ogg Vorbis / AAC / WMA
HDMI Kyllä
HDMI-versio HDMI 1.3
Komponentti Kyllä
Komposiitti Kyllä
SCART Ei
VGA Ei
S-Video Ei
Ethernet 1Gbps
WLAN 802.11b/g/n
USB-sisääntulo USB 2.0
eSATA Ei
Tuki sisäiselle kovalevylle Ei
TV-viritin Ei sisäänrakennettua TV-viritintä
Tuetut standardit DLNA / UPnP
Lisätietoja Tuki ulkoiselle DVD- tai Blu-Ray -asemalle on olemassa, mutta se on käsittääkseni kohtuullisen rajattu tai saatavilla vain kolmannen osapuolen firmwareilla. Helpompi on kytkeä asema tietokoneeseen ja jakaa se sen kautta WD TV Livelle. Laite tukee myös videoiden toistoa Youtube-videopalvelusta. Suurin h.264 -profiilin taso, jota laite tukee, on High@4.1.
Valmistajan tuotekoodi(t) WDBAAP0000NBK-EESN / WDBACA0010BBK-EESN
Tuotteen EAN-koodi(t) 0718037765174 / 718037749365

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

WD TV LIVE - Yhdistä televisioon ja katso ohjelmia joko verkon yli tietokoneeltasi tai ulkoiselta massamuistilaitteelta.

Kaikista yksinkertaisin ja [b]toimivin[/b] ratkaisu on massamuistilaite. Seuraavaksi helpoin ratkaisu on langallinen verkkoyhteys. Tämä vaatii vain hiukan säätöä tietokoneen kanssa.

Ja sitten... langaton yhteys. Ensinnäkin varmista, että sinulla on N-standardin wlan-purkki [b]hyvällä signaalilla[/b] (useampi kuin yksi antenni) ja käy ostamassa N-standardin usb-tikku (jonka kiinnität mediatoistimeen). Näillä eväillä laitteen [i]pitäisi[/i]
toimia moitteettomasti. Jos wlan-modeemi tai usb-tikku on vanhempaa standardia, voin luvata että ongelmia syntyy (ei yhteyttä koneeseen, tekstitykset katoaa, video katkeaa ym. ym.)

Käyttöliittymä laitteella on kohtuullisen hidas ja välillä vähän bugaakin, mutta ei mitään ylitsepääsemättömän rasittavaa ei esiinny.

Kaikista ongelmallisinta ovat päivitykset. Käy WD:n foorumeilla katsomassa käyttäjien palautetta (ongelmia), ennen kuin menet päivittämään. Suurin osa päivityksistä on nimittäin tuonut enemmän haittoja kuin hyötyä.

Nyt kun on negatiiviset asiat käyty läpi, voidaan keskittyä hyviin puoliin. Eli laite tosiaan maksaa vain n. 100€ (verkkokauppa.com), mikä on edullinen hinta muihin laitteisiin nähden. Siinä on erittäin laaja tuki videoformaateille ja tekstityksille. Laite on pieni, huomamaton, eikä pidä meteliä. Lisäksi siinä on facebook, youtube, nettiradio ym. sälää tuomassa ns. lisä-arvoa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Muuten ihan oivallinen peli, mutta YLEn tekstit ei näy ts-tallenteilla (esim. tv-kaista) Tästä ei mainittu mikrobitin jutussa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
67%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Unohda Playstation 3 ja Xbox 360 mediantoistimena, sekä HTPC:n kasaaminen vain jotta saisit toistettua MKV-tiedostoja olohuoneessasi. Hanki WD TV Live ja mediantoisto-ongelmasi ovat kerralla ohitse.

Verkkoliitännän ansiosta saat toistettua videotiedostosi ja musiikkisi verkon yli suoraan tietokoneesi kiintolevyltä, kunhan kansiot ovat vain jaettuna. Voit myös tökätä laitteeseen kiinni ulkoisen kiintolevyn, tai vaikka pari, ja niiltä voit sitten toistaa ja jakaa sisällön kaikille lähiverkkosi koneille WD TV Liven kautta.

Laite on erittäin pienikokoinen ja toistaa mukisematta 1080p videotiedostot. Kaukosäädin on myös erittäin pieni eikä siinä ole liikaa nappuloita. Käyttöliittymä on myös erittäin helppo käyttää eikä vaadi insinöörin tutkintoa. Youtuben käyttöä varten kannattaa hankkia USB-näppäimistö, sillä videoiden hakeminen voi olla on-screen -näppäimistöllä erittäin hidasta touhua.

Musiikin ja äänen toistossa voi tulla eteen tilanne, että pitäisi vain tietyt kappaleet toistaa. Tähän tuntuu olevan helpoin vaihtoehto luoda tietokoneella soittolista ja sitten toistaa se WD TV Livellä. Videotiedostojen toistossa taas voi tulla eteen tilanne, ettei WD TV Live toista videota, jos se on esim. MP4-säiliömuodossa, mutta jos siirrät (muxaat) videon ilman uudelleenkoodaamista MKV-säiliömuotoon se toimii mainiosti. Havaitsin tämän kun nauhoitin Hauppauge HD PVR -kaappaimella videota, niin WD TV Live ei tue mahdollisista nauhoitussäiliömuodoista ainuttakaan suoraan, mutta MKV-säiliömuodossa sama video toistuu kuin vettä vaan.


Yhteenveto:
+ Verkkoliitäntä ja videoiden toisto suoraan tietokoneelta tai tietokoneilta
+ Halpa
+ Liitetyt massamuistilaitteet ovat jaettuna lähiverkkoon jos näin haluaa
+ x264-tuki ja mkv toisto toimivat ongelmitta
+ Tukee monia eri ulkoisen tekstityksen muotoja
+ Helppokäyttöinen

- Soittolistojen luonti täytyy tehdä tietokoneella
- Windows-jakojen löytäminen ja niiden toimintaan saaminen vaatii säätöä (vain kerran, sen jälkeen toimii aina)
- Ei osaa toistaa kaikkia tuettuja videomuotoja kaikista tuetuista säiliömuodoista

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
83%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.