LG 55LX9500

LG 55LX9500
LCD LED-taustavalolla / 55" / 1080p / PAL
Valmistaja: LG | Kategoria: Taulutelevisiot
Tyyppi LED-taustavalaistu LCD
Koko? 55"
Resoluutio? 1080p (1920x1080, progressivinen)
24p -tuki Kyllä
3D? Kyllä
FullHD 3D Kyllä
3D-tekniikka? Aktiivi 3D (suljinlasit)
2D to 3D -muunnos Ei
Vasteaika 2ms
Mitat (LxKxS) Leveys? x Korkeus? x 30mm
Formaatti PAL (Eurooppa)
DVB-T -virittimiä? 1
DVB-C -virittimiä? 1
DVB-T2 Ei
HDTV-viritin Kyllä
CI 1
Conax? Ei
Cable Ready HD? Kyllä
DVB-tekstitys? Kyllä
HDMI? 4
Komponentti? Kyllä
Toslink-ulostulo Kyllä
Kaiuttimet Kyllä
Valmistajan tuotekoodi(t) 55LX9500
Tuotteen EAN-koodi(t) 8808992872887 / 8808992872924

 
 • Koko (Näytön tuumakoko (valmistajan ilmoittama))

  Näytön tuumakoko kertoo, kuten nimikin sanoo, television kuvaruudun halkaisijan kulmasta kulmaan, tuumia käyttäen.

 • Resoluutio (Näytön natiiviresoluutio (tarkkuus pikseleissä))

  Näytön natiiviresoluutio kertoo sen, kuinka monta kuvapistettä television näytöllä on. Näytön resoluutio ilmaistaan yleensä vaakarivin kuvapisteiden ja pystyrivin kuvapisteiden kertomana (esim. 1920x1080), mutta teräväpiirtotelevisioissa käytetyt formaatit ilmaistaan tämän sijaan käyttämällä joko termiä 1080i (1920x1080), 1080p (1920x1080) tai 720p (1280x720). Nämä kolme ovat teräväpiirtotelevision kolme standardia tarkkuutta ja mikäli televisio käyttää jotain näistä kolmesta tarkkuudesta ns. natiivitarkkuutenaan, ei kyseistä tarkkuutta käyttäviä teräväpiirtolähetyksiä katsottaessa tarvita kuvan laatua huonontavaa tarkkuuden skaalausta. Kärjistäen voidaan sanoa, että mitä suurempi näytön natiiviresoluutio on, sen parempi kuvanlaatu sillä voidaan saavuttaa.

 • HDMI (HDMI-sisääntulojen määrä)

  HDMI-liitin on uusi, täysin digitaalinen kytkentätapa eri audio- ja videolaitteiden välille. Mikäli taulutelevisioon liitetään HDMI-liitännällä digitaalinen kuvanlähde, kuten esim. digiboksi tai DVD-soitin pysyy kuva virheettömänä, koska kuvaa ei tarvitse muuttaa välillä analogiseen muotoon.

 • Kontrasti (Kontrastisuhde (esim: 3000:1))

  Kontrastisuhde kertoo siitä, miten selkeästi televisio pystyy erottelemaan eri värien ja valoisuuksien eroja. Mitä suurempi kontrastisuhde on, sen parempi värien ja kirkkauden erottelu televisiossa on.

 • DVB-T -virittimiä (Sisäänrakennettujen DVB-T -virittimien määrä)

  Mikäli televisiossa on yksi tai useampia sisäänrakennettuja DVB-T -virittimiä, toimii televisio itsessään myös ns. antenniverkon digiboksina, eli antennivastaanottoa käytettäessä laite ei tarvitse erillistä digiboksia.

 • DVB-C -virittimiä (Sisäänrakennettujen DVB-C -virittimien määrä)

  Mikäli televisiossa on yksi tai useampia sisäänrakennettuja DVB-C -virittimiä, toimii televisio itsessään myös kaapeliverkon digiboksina, eli kaapelitelevisioverkkoon kytkettynä laite ei tarvitse erillistä digiboksia.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-kortinlukija)

  Sisäänrakennettu Conax -korttipaikka mahdollistaa maksullisten kanavien katseluun tarkoitetun maksukortin liittämisen laitteeseen.

 • SCART 1 (Ensimmäisen SCART-liittimen tyyppi)

  SCART-liitin on yleisin Euroopassa käytetty televisioiden ja videolaitteiden kytkentätapa. Vaikka kaikki SCART-liittimet näyttävätkin samalta keskenään, on niissä merkittäviä eroja. Paras kuvanlaatu saavutetaan SCART-liitintä käyttäen saavutetaan, kun sekä kuvaa tuottava laite (esim. digiboksi) ja kuvaa toistava laite (esim. televisio) käyttävät ns. YUV -kuvasignaalia. SCART-liittimestä saatava toiseksi paras kuvanlaatu tulee RGB-signaalia käytettäessä ja huonoin kuvanlaatu saadaan CVBS-signaalin kanssa.

 • Komponentti (Komponentti-sisääntulo (Y/Pb/Pr))

  Komponentti-liitäntä on analoginen videolaitteiden kytkentätapa, jossa kuva erotellaan eri väreiksi ja nämä värit välitetään omissa johtimissaan lähtölaitteelta (esim. DVD-soittimelta tai digiboksilta) televisioon. Komponentti-liitäntä on analogisista liitäntämuodoista kuvanlaadultaan paras, mutta sen rinnalle ja ohi ovat nousseet täysin digitaaliset kytkentätavat kuten DVI ja ennenkaikkea HDMI -liitännät.

 • Cable Ready HD (Cable Ready HD -hyväksytty)

  Cable Ready HD -hyväksyntä on suomalaisten kaapelitelevisioyhtiöiden myöntämä hyväksyntä laitteille, jotka yhtiöt ovat tutkineet ja todenneet yhteensopivaksi em. standardin kanssa. Cable Ready HD -hyväksyntä vaatii laitteelta mm. sisäänrakennetun kaapeliverkon virittimen, sisäänrakennetun Conax -moduulin, tuen teräväpiirtolähetyksille, tuen Conax -korttilinkitykselle sekä tuen MPEG-4/AVC -videomuodolle.

 • 3D (3D-tuki)

  3D-tuella varustetut televisiot osaavat toistaa 3D-videota ja sisältävät yleensä liitännät 3D-laseille. Huomionarvoista on kuitenkin se, että yleensä pelkkä 3D-televisio ei riitä esim. Blu-ray 3D-elokuvien katseluun, vaan myöskin Blu-ray -soittimen täytyy tukea 3D-elokuvien toistoa. Nykytekniikkaa käyttäen kaikilla 3D-elokuvaa seuraavilla katselijoilla tulee kullakin olla omat 3D-lasit päässään.

 • 3D-tekniikka (3D-lasien tekniikka)

  Antenna Ready HD -hyväksyntä tarkoittaa sitä, että televisio on riippumattoman testauslaitoksen puolesta hyväksytty antenniverkon teräväpiirtolähetysten vastaanottoon. Käytännössä siis tämä tarkoittaa sitä, että Antenna Ready HD -tarralla varustettu televisio toimii, takuulla, antenniverkon HD-lähetysten kanssa.

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

(Lisäys) Malli siis Eurooppalaisittain "55LX950N"

Henkeen ja vereen en LG:tä ole koskaan ostanut, mutta nyt täytyi
nöyrtyä ja kokeilla kun testeissä niin hyvin pärjännyt. Kilpailijoitaan karkeasti puolet halvempi. Ominaisuudet ovat kattavat ja ennen kaikkea kuva hifistelijälle kelpaava säädön jälkeen. "FlatpanelsHD" sivustolta löytyy "expert 1" asetukset, joilla värien toiston saa aivan loistavaksi. Ainoa säädettäväksi jäävä asia on taustavalon säätö valaistuksen/mieltymyksen mukaan.
Hieman häiritsevää on tosin "DTV" kuvanlaatu, jossa pakkausvirheet pistävät silmään jonkin verran. Toki kuvaruudun koko vaikuttaa tähän suuresti, kun alunperin jo pienellä resoluutiolla olevaa kuvaa katsotaan valtavalta paneelilta. Eli en siis miinusta anna tästäkään. Blu-ray materiaalilla vastaavia häiriöitä ei esiinny, ja kuva on aivan loistava.

Kaukosäätimiä on kaksin kappalein ja toinen on wiin ohjaimen tapaan pelaava magic motion säädin, joka sekin pelaa erittäin hienosti. Ainoa maininta siitä että kun osoitat ruudun reunojen yli ja sitten takaisin keskelle, on kursori juuri sen verran sivussa osoitetusta paikasta kun ohi osoitettiin. Toki se keskittää itsensä kun ravistaa sivuille pari kertaa, ja sen takia en luokittele edes miinukseksi. Television sisään rakennetuissa "peleissä" kaukosäädin on mukava lisä, vaikka pelit ovat itsessään aika mitäänsanomattomia.

Toinen "perus" kaukosäädin on hienosti toteutettu. Siitä löytyy kaikki napit ns. oikeilta paikoilta, eli jopa pimeässä ei tule virhepainalluksia (kaukosäätimessä on myös valaistus pimeää ajatellen).

Televisio sisältää "internet toiminnot", joka käytännössä siis tarkoittaa sitä että voi katsella youtube videoita, picasan verkkoalbumeita ja säätietoja ruudultansa. Palvelut vaihtelevat maakohtaisesti, ja Suomen tarjonta on aika olematonta muihin maihin verrattuna. Eli esim. elokuvia "EI" vielä töllön kautta vuokrata, kuten esim. Jenkit voivat. Käyttö vaatii joko langallisen ethernet kaapeli yhteyden, tai vastaavasti erikseen ostettavan Langattoman USB sovittimen (40-50e) Muut DLNA ominaisuudet pelaavat ihan normaalisti (jaettu media)

Ainoa miinukseksi luokiteltava asia tulee peilin kaltaisesta pinnoituksesta (joidenkin mielestä), joka toisaalta taas vain vahvistaa kontrastisuhdetta. Toki tätäkin asiaa on suurenneltu varsinkin eri arvostelijoiden toimesta valtavasti, koska eivät kaikki katso töllöä huoneessa jossa on sitä vertaa edes valoa että peilaus häiritsisi. Itselläni vielä ikkunaseinää vastapäätä, eikä mitään häiritsevää peilausta edes ole ?

Muissa arvosteluissa ollut maininta pienestä "tv:n naksumisesta" lämmetessä, ja tämän olen itsekin huomannut käytännössä. Se on kylläkin aika satunnaista, joten ei se koko aikaa naksu. Ainoastaan kun katselun aloittaa ja televisio lämpeää, tai kun vaihdetaan liitäntää, eli esim. playstation3 --> DTV. Tästä siis vedän johtopäätöksen että kun HD käytössä töllö käy kuumempana ja sitten siirrytään vähemmän tehoa tarvivaan SD materiaaliin, saa lämpötilan muutos aikaan pientä naksumista.

3D pelaa todella hienosti ja lasit (2kpl) ovat mukavan sirot, eivät lonkkupullon pohjat niinkuin joillakin kilpailijoilla. Laseissa on siis akut jotka ladataan mukana tulevilla mini usb kaapeleilla vaikka telkkarin kyljestä löytyvistä usb porteista. Akuille luvataan yhtäsoittoista katseluaikaa noin 48h ja pitää kutakuinkin kutinsa. 3D elokuvia en ole vielä päässyt kokeilemaan, mutta 3D pelejä playstation 3 konsolilla olen. Esimerkiksi "Motorstorm 3D Rift" pelaa vallan mainiosti, ja efekti antaa paljon selvemmän kuvan siitä missä auto radalla on. Eli efektin tuoma tilan tuntu on aivan selvästi positiivinen asia ainakin ajopeleissä. Mitään häiriötä 3D kuvassa en ole havainnut vaikka etsimällä etsinyt. Resoluution en huomannut muuttuvan miksikään vaikka 3D käytössä. Näkyi "info" nappia painettaessa olevan 720P, eli ei muutosta siinä. Päivitän arvostelua kunhan pääsen kokeilemaan 3D elokuvia käytännössä.

HOX ! Ensimmäisellä 3D käyttökerralla hieman huippasi (tuntui että taju lähtee ja ei voi hengittää), mutta kun piti taukoa välissä niin silmä tottui ja vastaavaa oloa ei ole enään esiintynyt. Eli en 3D:tä suosittele kenellekään joka on altis vastaavanlaisille oireille jo ilman 3D kuvan vahtaamista.

Ei harmita kyllä pätkääkään vaikka samsung mies ollut tähän asti, sillä LG on selvästi valtaamassa paikkansa "isojen poikien" rinnalla. Ja muutamilla osa-alueilla jopa pistämässä paremmaksi, sillä tähän hintaluokkaan esimerkiksi ns. "Local Dimming Led" taustavalaistusta ei ole ennen saanut, ja se on elokuvakäyttöä ajatellen aivan (ylivoimainen) tekniikka esim "Edge Led" tekniikkaan verrattuna joka on tekniikkana aivan "PASKA" suoraan sanottuna. Ylimainostettua kuraa sanoisinko.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.