LG W2453TQ-PF

LG W2453TQ-PF
24" / 1920x1080 / 16:9 / 2ms
Valmistaja: LG | Kategoria: Litteät näytöt
Koko? 24"
Resoluutio? 1920x1080
Kuvasuhde? 16:9
Kirkkaus? 300 cd/m²
Vasteaika (GtG)? 2ms
Paneelin tyyppi? TN + Film
VGA-sisääntuloja? 1
DVI-D -sisääntuloja? 1
HDCP? Kyllä
Kaiuttimet Ei
TV-viritin Ei sisäänrakennettua TV-viritintä
Virrankulutus 42 W
Valmistajan tuotekoodi(t) W2453TQ-PF
Tuotteen EAN-koodi(t) 8808992565659

 
 • Koko (Tuumakoko)

  Näytön halkaisija tuumina.

 • Kontrasti (Kontrastisuhde)

  Kontrasti (englanniksi contrast) tarkoittaa kuvan tummimman ja vaaleimman kohdan valoisuuden eroa. Kontrasti ilmoitetaan suhdelukuna, esim. 800:1. Mitä suurempi suhdeluku on, sitä parempi kontrasti. Lue lisää täältä.

 • Kuvasuhde (Kuvasuhde)

  Kuvasuhde ilmaisee näytön leveyden suhteen sen korkeuteen. Esimerkiksi 16:10 tarkoittaa, että mikäli näyttö olisi 10cm korkea, olisi kuva 16cm leveä. Lue lisää täältä.

 • Resoluutio (Näytön ominaistarkkuus)

  Näytön tarkkuus eli kuvapisteiden määrä ilmoitettuna muodossa pisteiden lkm vaakasuunnassa x pisteiden lkm pystysuunnassa. Litteät näytöt on suunniteltu toimimaan ainoastaan käyttäen kyseistä resoluutiota, joten mikäli monitorilla käytetään muuta tarkkuutta, täytyy monitorin muuntaa tarkkuus vastaamaan sen omaa resoluutiota.

 • Kirkkaus (Näytön kirkkaus)

  Näytön kirkkaus mitataan paneelin pinnan tietystä pisteestä lähtevän valon määrällä. Mittayksikkönä käytetään kandelaa (yhden kynttilän kirkkaus) per neliömetri (cd/m2). Yleensä monitoria pidetään sitä parempana mitä kirkkaamman kuvan se kykenee tuottamaan. Kirkkaus on tarpeen esimerkiksi valoisissa tiloissa tai ulkona sekä esimerkiksi elokuvia katsottaessa.

 • Vasteaika (GtG) (Vasteaika)

  Vasteajalla tarkoitetaan aikaa, joka yksittäisellä pikselillä kestää vaihtaa toiseen väriin ja sitten takaisin samaan väriin. Vasteaikojen mittaukseen on monta tapaa, laitevertailun tiedoissa on ilmoitettu ns. harmaa-harmaa (Gray-To-Gray, GtG) -muutoksen nopeus. Vasteaika ilmoitetaan millisekunteina, mitä pienempi arvo sen parempi. Liian suuri vasteaika aiheuttaa häntimistä, eli kuva ei päivity tarpeeksi nopeasti, jolloin edellinen kuva näkyy nykyisen kuvan taustalla haamukuvana. Lue lisää täältä.

 • VGA-sisääntuloja (VGA-sisääntulojen (D-sub) määrä)

  VGA-liitin (toiselta nimeltään D-sub 15) on analoginen liitäntäportti, joka löytyy käytännössä kaikista tietokoneista. Liittimessä on 15 pinniä kolmessa rivissä.

 • DVI-D -sisääntuloja (DVI-D -sisääntulojen määrä)

  DVI-D on DVI:n malli, jossa voi siirtää vain digitaalista videota. DVI-D voi olla joko yhden kanavan versio, joka pystyy siirtämään 1920x1080-resoluution kuvaa, tai kahden kanavan versio, joka kykenee siirtämään 2048x1536-resoluution kuvaa. Mikäli ostat monitorin, jossa on ainoastaan DVI-D-liitin, varmista, että grafiikkakorttisi tukee joko DVI-D:tä tai DVI-I:tä. Lisätietoa DVI:stä täällä.

 • USB-hubi (Onko laitteessa sisäänrakennettua USB-hubia)

  Joissain näytöissä on integroituna USB-hubi, joka mahdollistaa USB-lisälaitteiden kytkemisen esimerkiksi näytön kylkeen tai alustaan.

 • Pivot (Onko laitteessa mahdollisuus kääntää näyttö 90 astetta (ns. pivot-toiminto))

  Pivot -mahdollisuus tarkoittaa sitä, että näyttö voidaan, jalustan pysyessä paikoillaan, kääntää 90 astetta, eli kääntää normaalista vaakatasosta pystyyn.

 • HDCP (Tuki HDCP:lle)

  HDCP (High-Bandwith Digital Content Protection) on DRM-menetelmä, jota käytetään HDMI- ja digitaalisten DVI-näyttölaitteiden kanssa. Jotta HDCP:tä käyttävän kuvalähteen (esim. blu-ray-elokuvan) katselu onnistuisi monitorilla, täytyy sen tukea HDCP:tä. Mikäli näyttölaite ei tue HDCP:tä, voi toistolaite olla näyttämättä videota, näyttää sen huonommalla kuvan- ja äänenlaadulla tai näyttää videon normaalisti. Lue lisää täältä.

 • Paneelin tyyppi (Näyttöpaneelin tyyppi)

  Paneelin tyyppi kertoo, mitä tekniikkaa käyttäen LCD-monitorin varsinainen näyttöosa on rakennettu. Tarjolla on useita eri paneelityyppejä, jotka ovat tekniseltä toteutustavaltaan ja ennen kaikkea ominaisuuksiltaan sekä laadultaan erilaisia. Paneelin tyyppi kannattaa selvittää, sillä se vaikuttaa monitorin soveltuvuuteen haluttuun käyttötarkoitukseen, eikä käytettyä paneelia voi aina päätellä hinnasta. Eri tyyppiset paneelit soveltuvat toisiaan paremmin eri käyttötarkoituksiin. Paneelien kolme päätyyppiä ovat (karkeasti parhaasta huonoimpaan) S-IPS, SPVA/MVA ja TN.

ViekasKvantti
Vahvistamaton käyttäjä
  Arvosana: 1 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

Näytössä on tyyppivikana virransäästötilan toimimattomuus. Netti on täynnä kertomuksia, kun LG:n näyttö jää jumiin virransäästötilaan, eikä palaa toimintaan. Tietokone ei pysty herättämään sitä vaan näyttö on käyttökelvoton ja edellyttää sekä koneen että näytön lukemattomia käynnistämisiä ja yrityksiä palauttaa näyttö käyttöön. Windowsin lukematon käynnistely vie aikaa ja hermoja, usein menee minuutteja tai kymmenenkin minuuttia saada näyttö toimimaan. Ei voi suositella tätä kenellekään.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
71%
30.6.2011
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Oikein hyvä näyttö, eikä hdmi:n puuttuminen(ei kaiuttimia, mitä väliä?) haittaa, displayportia ei tarvita, koska näytön dvi-d liitn tarjoaa mahdollisuuden täydelliseen hd-resoluutioon.

Minkäänlaisia valovuotoja tai pikselihäröjä ei omasta näytöstäni ainakaan löydy, eikä kyllä muidenkaan tuntemieni saman näytön omaavien ihmisten kappaleista, että siltä osin myös kelpo laite.

Miinusta pitää silti antaa hallintanapeista, sillä hipaisunäppäiminä ne eivät reagoi kovinkaan nopeasti, ja pimeässä ne on hiukan vaikea hahmottaa(vaikkakin niiden alla on alue, johon jos koskee nappien valot syttyvät).

Tietysti 2ms vasteaika on aina plussaa, mutta se, että onko 2ms, 5 ms tai vaikka 10ms, ei oikeastaan tarjoa mitään näköistä eroa, ellei hifistellen eroa esitä huomaavansa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Ihan hyvä näyttö joka näin nykypäivän mittasuhteissa jää jalkoihin kun ei omaa hdmi:tä ja displayportia. Hyvä katselukulma ja jalka on hyvä. Hienosta ulkonäöstä plussaa punainen valo virtanapin kohdalla kertoo että näyttö elää. Napit ovat hieman epävarmoja toimimaan.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
67%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.