Sony KDL-40EX500

Sony KDL-40EX500
LCD / 40" / 1080p / PAL
Valmistaja: Sony | Kategoria: Taulutelevisiot
Tyyppi LCD
Koko? 40"
Resoluutio? 1080p (1920x1080, progressivinen)
24p -tuki Kyllä
3D? Ei
Paino 14,2kg
Mitat (LxKxS) 992mm x 599mm x 99mm
Formaatti PAL (Eurooppa)
DVB-T -virittimiä? 1
DVB-C -virittimiä? 1
DVB-S -virittimiä 0
DVB-T2 Ei
DVB-S2 Ei
HDTV-viritin Kyllä
CI 1
Cable Ready HD? Kyllä
DVB-tekstitys? Kyllä
MHP? Ei
SCART 3 Ei SCART-liitäntää
HDMI? 4
VGA 1
Komponentti? Kyllä
Analoginen RCA Kyllä
Analoginen RCA-ulostulo Kyllä
Toslink-ulostulo Kyllä
PiP Kyllä
Kaiuttimet Kyllä
Valmistajan tuotekoodi(t) KDL-40EX500 / KDL40EX500AEP / KDL40EX500AEP
Tuotteen EAN-koodi(t) 4905524644838

 
 • Koko (Näytön tuumakoko (valmistajan ilmoittama))

  Näytön tuumakoko kertoo, kuten nimikin sanoo, television kuvaruudun halkaisijan kulmasta kulmaan, tuumia käyttäen.

 • Resoluutio (Näytön natiiviresoluutio (tarkkuus pikseleissä))

  Näytön natiiviresoluutio kertoo sen, kuinka monta kuvapistettä television näytöllä on. Näytön resoluutio ilmaistaan yleensä vaakarivin kuvapisteiden ja pystyrivin kuvapisteiden kertomana (esim. 1920x1080), mutta teräväpiirtotelevisioissa käytetyt formaatit ilmaistaan tämän sijaan käyttämällä joko termiä 1080i (1920x1080), 1080p (1920x1080) tai 720p (1280x720). Nämä kolme ovat teräväpiirtotelevision kolme standardia tarkkuutta ja mikäli televisio käyttää jotain näistä kolmesta tarkkuudesta ns. natiivitarkkuutenaan, ei kyseistä tarkkuutta käyttäviä teräväpiirtolähetyksiä katsottaessa tarvita kuvan laatua huonontavaa tarkkuuden skaalausta. Kärjistäen voidaan sanoa, että mitä suurempi näytön natiiviresoluutio on, sen parempi kuvanlaatu sillä voidaan saavuttaa.

 • HDMI (HDMI-sisääntulojen määrä)

  HDMI-liitin on uusi, täysin digitaalinen kytkentätapa eri audio- ja videolaitteiden välille. Mikäli taulutelevisioon liitetään HDMI-liitännällä digitaalinen kuvanlähde, kuten esim. digiboksi tai DVD-soitin pysyy kuva virheettömänä, koska kuvaa ei tarvitse muuttaa välillä analogiseen muotoon.

 • Kontrasti (Kontrastisuhde (esim: 3000:1))

  Kontrastisuhde kertoo siitä, miten selkeästi televisio pystyy erottelemaan eri värien ja valoisuuksien eroja. Mitä suurempi kontrastisuhde on, sen parempi värien ja kirkkauden erottelu televisiossa on.

 • DVB-T -virittimiä (Sisäänrakennettujen DVB-T -virittimien määrä)

  Mikäli televisiossa on yksi tai useampia sisäänrakennettuja DVB-T -virittimiä, toimii televisio itsessään myös ns. antenniverkon digiboksina, eli antennivastaanottoa käytettäessä laite ei tarvitse erillistä digiboksia.

 • DVB-C -virittimiä (Sisäänrakennettujen DVB-C -virittimien määrä)

  Mikäli televisiossa on yksi tai useampia sisäänrakennettuja DVB-C -virittimiä, toimii televisio itsessään myös kaapeliverkon digiboksina, eli kaapelitelevisioverkkoon kytkettynä laite ei tarvitse erillistä digiboksia.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-kortinlukija)

  Sisäänrakennettu Conax -korttipaikka mahdollistaa maksullisten kanavien katseluun tarkoitetun maksukortin liittämisen laitteeseen.

 • SCART 1 (Ensimmäisen SCART-liittimen tyyppi)

  SCART-liitin on yleisin Euroopassa käytetty televisioiden ja videolaitteiden kytkentätapa. Vaikka kaikki SCART-liittimet näyttävätkin samalta keskenään, on niissä merkittäviä eroja. Paras kuvanlaatu saavutetaan SCART-liitintä käyttäen saavutetaan, kun sekä kuvaa tuottava laite (esim. digiboksi) ja kuvaa toistava laite (esim. televisio) käyttävät ns. YUV -kuvasignaalia. SCART-liittimestä saatava toiseksi paras kuvanlaatu tulee RGB-signaalia käytettäessä ja huonoin kuvanlaatu saadaan CVBS-signaalin kanssa.

 • Komponentti (Komponentti-sisääntulo (Y/Pb/Pr))

  Komponentti-liitäntä on analoginen videolaitteiden kytkentätapa, jossa kuva erotellaan eri väreiksi ja nämä värit välitetään omissa johtimissaan lähtölaitteelta (esim. DVD-soittimelta tai digiboksilta) televisioon. Komponentti-liitäntä on analogisista liitäntämuodoista kuvanlaadultaan paras, mutta sen rinnalle ja ohi ovat nousseet täysin digitaaliset kytkentätavat kuten DVI ja ennenkaikkea HDMI -liitännät.

 • Cable Ready HD (Cable Ready HD -hyväksytty)

  Cable Ready HD -hyväksyntä on suomalaisten kaapelitelevisioyhtiöiden myöntämä hyväksyntä laitteille, jotka yhtiöt ovat tutkineet ja todenneet yhteensopivaksi em. standardin kanssa. Cable Ready HD -hyväksyntä vaatii laitteelta mm. sisäänrakennetun kaapeliverkon virittimen, sisäänrakennetun Conax -moduulin, tuen teräväpiirtolähetyksille, tuen Conax -korttilinkitykselle sekä tuen MPEG-4/AVC -videomuodolle.

 • 3D (3D-tuki)

  3D-tuella varustetut televisiot osaavat toistaa 3D-videota ja sisältävät yleensä liitännät 3D-laseille. Huomionarvoista on kuitenkin se, että yleensä pelkkä 3D-televisio ei riitä esim. Blu-ray 3D-elokuvien katseluun, vaan myöskin Blu-ray -soittimen täytyy tukea 3D-elokuvien toistoa. Nykytekniikkaa käyttäen kaikilla 3D-elokuvaa seuraavilla katselijoilla tulee kullakin olla omat 3D-lasit päässään.

 • 3D-tekniikka (3D-lasien tekniikka)

  Antenna Ready HD -hyväksyntä tarkoittaa sitä, että televisio on riippumattoman testauslaitoksen puolesta hyväksytty antenniverkon teräväpiirtolähetysten vastaanottoon. Käytännössä siis tämä tarkoittaa sitä, että Antenna Ready HD -tarralla varustettu televisio toimii, takuulla, antenniverkon HD-lähetysten kanssa.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Kyseinen tuote on palvellut tosi hyvin, nyt haluaisin YLEn,MTVn ja 4sen HD lähetyksiä,ja mulle kerrotaan että olis ostettava Digiboxi. Samsung kauppasi Blue-Ray toistinta,jossa oli HD viritin ja tallennus tilaa.
Yhteen sopivuudesta ei ole tietoa.Laitteeni on nyt 2 vuotias. Osissa maksettunakin verrattuna tämän päivän hintaan ero on suuri.- Pudotusta yli 400€/2v

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
0%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

televisio on mielestäni erinomainen. jos 599 euron hintaan saa näin paljon laatua, ominaisuuksia, niin olen todellakin tyytyväinen. televisio tuli myyntiin käsittääkseni tammikuussa 2010. television takana on ilmoitus, että se on valmistettu toukokuussa 2011. eli vanhojakin malleja valmistetaan. kahden vuorokauden aikana on näemmä televisiota gigantin keskusvarastosta myyty n. 45 kpl. kun tilasin luku oli 50+. en usko että pelkkä hinta on kriteeri. esim. samsungilta saa 40" LED-televisiota alle tuon 599 euron hintaan. tämä sony on kuitenkin LCD- TV. olen tutkaillut televisiota jo muutaman kuukauden ajan netistä. esim. test freaks sivustolla televisio on rankattu paremmaksi, kun esim kalliimpi Sony KDL-40EX600. televisiossa on irrallinen jalusta, jonka kokoaminen oli varsin helppo toimenpide. edellinen televisioni samsung oli laatikossa valmiina jalusta kiinni. tietty halpuus paistaa näissä tämän päivän televisioissa. n. 3 vuotta vanhassa samsungin televisiossani (joka toimii yhä hyvin) oli massiivinen jalusta. myöskin ulkokuori oli jykevä. pari vuotta sitten esim. samsungin 1500 euron televisiossa oli jopa jalusta lasia. nyt samsungin tv- jalusta on kalleimmissa malleissa kromattua muovia. televisioon teipatut television ominaisuudet ovat myös poistuneet varsin pitkälti. tämän Sony KDL-40EX500 huonoihin ominaisuuksiin kuuluu kaiuttimien äänenlaatu. ikävästi olen huomannut myös, että television kuvaruutu heijastaa varsin ikävästi ympäristössä näkyviä asioita. mutta ainahan sitä löytää jotain huomautettavaa. tv:n kauko-ohjain on fiksu ratkaisu. varsinaista vanhanaikaista paristokotelon kantta ei ole lainkaan. takakansi liukuu ylös päin, jotta pariston voi vaihtaa. virta/ katkaisu- näppäin on sekä kauko-ohjaimen edessä, että myös takana. fiksu ratkaisu. televisiota ei tule kuitenkaan vahingossa sammutettua vaikka sammutus-näppäin on kauko-ohjaimen takapuolella (kin).

lukemani perusteella paneeli Sony KDL-40EX500: ssa on Samsungin S-PVA. edellisestä televisiossani (samsung) ei ollut lainkaan mahdollisuutta televisiota sammuttamalla poistaa punaista merkkivaloa. eli jos sen halusi poistaa, niin virtajohto oli irroitettava seinästä. tässä Sony KDL-40EX500: ssa asia on samoin. asia ei mielestäni ole niinkään huono asia. asialle ei kuitenkaan voi mitään. toisaalta televisio kuluttaa jonkin verran virtaa vaikka punainen valmiusvalo ei palaisikaan. virrankulutus loppuu kokonaan vasta, kun johto on irroitettu seinästä. tulin asiaa aikanaan kysyneeksi ihan valtuutetusta merkkihuollosta.


kuvanlaatu televisiossa on mielestäni moitteeton. valitettavasti joudun laskemaan esim kontrastia, koska silmäni eivät kestä kirkasta kuvaa. kaikenlaisia asetuksia löytyy ainakin omiin tarpeisiin ehkä liiaksikin. DVD-elokuvat näkyvät loistavasti Sonyn DVD- soittimella HDMI:n kautta katsottuna. olen hyvin otettu tästä televisiosta, koska edellinen televisioni oli aika pitkälti pelkistetty tämän sonyn rinnalla. joitakin Sony KDL-40EX500 tv:n ominaisuuksia : 100 HZ Motionflow, Bravia engine 3, Bravia internet video, Wireless lan ready, USB, 4X HDMI.

2 Scart- liitäntää oli minulle yksi tärkeistä ostokriteereistä. monissa uusissa televisioissa Scart - liitäntöjä on vain yksi. olen nähnyt myös televisioita joissa ei ole Scart- liitäntää lainkaan. mainittakoon vielä, että televisio on valmistettu espanjassa.

itseasiassa tämä onkin aika pitkälti tässä. plussat & miinukset

+ ominaisuudet
+ hinta
+ kauko-ohjain
+ helppo asentaa
+ kuvanlaatu
+ virrankulutus- 106 w kotitilassa (ei aivan LED-tv:n tasoa kuitenkaan
+ 2 scart liitäntää
+ 4 hdmi:tä
+ liitännät riittäviä omaan käyttöön

- kaiuttimien huonohko äänenlaatu
- kuvaruudun heijastelut

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.