LG 55LX950N

LG 55LX950N
LCD LED-taustavalolla / 55" / 1080p / PAL
Valmistaja: LG | Kategoria: Taulutelevisiot
Tyyppi LED-taustavalaistu LCD
Koko? 55"
Resoluutio? 1080p (1920x1080, progressivinen)
24p -tuki Kyllä
3D? Kyllä
FullHD 3D Kyllä
3D-tekniikka? Aktiivi 3D (suljinlasit)
2D to 3D -muunnos Ei
Formaatti PAL (Eurooppa)
DVB-T -virittimiä? 1
DVB-C -virittimiä? 1
HDTV-viritin Kyllä
CI 1
Cable Ready HD? Kyllä
DVB-tekstitys? Kyllä
HDMI? 4
VGA 1
Komponentti? Kyllä
Kaiuttimet Kyllä
Valmistajan tuotekoodi(t) 55LX950 / 55LX950 / 55LX950N
Tuotteen EAN-koodi(t) 8808992872962 / 8808992872962

 
 • Koko (Näytön tuumakoko (valmistajan ilmoittama))

  Näytön tuumakoko kertoo, kuten nimikin sanoo, television kuvaruudun halkaisijan kulmasta kulmaan, tuumia käyttäen.

 • Resoluutio (Näytön natiiviresoluutio (tarkkuus pikseleissä))

  Näytön natiiviresoluutio kertoo sen, kuinka monta kuvapistettä television näytöllä on. Näytön resoluutio ilmaistaan yleensä vaakarivin kuvapisteiden ja pystyrivin kuvapisteiden kertomana (esim. 1920x1080), mutta teräväpiirtotelevisioissa käytetyt formaatit ilmaistaan tämän sijaan käyttämällä joko termiä 1080i (1920x1080), 1080p (1920x1080) tai 720p (1280x720). Nämä kolme ovat teräväpiirtotelevision kolme standardia tarkkuutta ja mikäli televisio käyttää jotain näistä kolmesta tarkkuudesta ns. natiivitarkkuutenaan, ei kyseistä tarkkuutta käyttäviä teräväpiirtolähetyksiä katsottaessa tarvita kuvan laatua huonontavaa tarkkuuden skaalausta. Kärjistäen voidaan sanoa, että mitä suurempi näytön natiiviresoluutio on, sen parempi kuvanlaatu sillä voidaan saavuttaa.

 • HDMI (HDMI-sisääntulojen määrä)

  HDMI-liitin on uusi, täysin digitaalinen kytkentätapa eri audio- ja videolaitteiden välille. Mikäli taulutelevisioon liitetään HDMI-liitännällä digitaalinen kuvanlähde, kuten esim. digiboksi tai DVD-soitin pysyy kuva virheettömänä, koska kuvaa ei tarvitse muuttaa välillä analogiseen muotoon.

 • Kontrasti (Kontrastisuhde (esim: 3000:1))

  Kontrastisuhde kertoo siitä, miten selkeästi televisio pystyy erottelemaan eri värien ja valoisuuksien eroja. Mitä suurempi kontrastisuhde on, sen parempi värien ja kirkkauden erottelu televisiossa on.

 • DVB-T -virittimiä (Sisäänrakennettujen DVB-T -virittimien määrä)

  Mikäli televisiossa on yksi tai useampia sisäänrakennettuja DVB-T -virittimiä, toimii televisio itsessään myös ns. antenniverkon digiboksina, eli antennivastaanottoa käytettäessä laite ei tarvitse erillistä digiboksia.

 • DVB-C -virittimiä (Sisäänrakennettujen DVB-C -virittimien määrä)

  Mikäli televisiossa on yksi tai useampia sisäänrakennettuja DVB-C -virittimiä, toimii televisio itsessään myös kaapeliverkon digiboksina, eli kaapelitelevisioverkkoon kytkettynä laite ei tarvitse erillistä digiboksia.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-kortinlukija)

  Sisäänrakennettu Conax -korttipaikka mahdollistaa maksullisten kanavien katseluun tarkoitetun maksukortin liittämisen laitteeseen.

 • SCART 1 (Ensimmäisen SCART-liittimen tyyppi)

  SCART-liitin on yleisin Euroopassa käytetty televisioiden ja videolaitteiden kytkentätapa. Vaikka kaikki SCART-liittimet näyttävätkin samalta keskenään, on niissä merkittäviä eroja. Paras kuvanlaatu saavutetaan SCART-liitintä käyttäen saavutetaan, kun sekä kuvaa tuottava laite (esim. digiboksi) ja kuvaa toistava laite (esim. televisio) käyttävät ns. YUV -kuvasignaalia. SCART-liittimestä saatava toiseksi paras kuvanlaatu tulee RGB-signaalia käytettäessä ja huonoin kuvanlaatu saadaan CVBS-signaalin kanssa.

 • Komponentti (Komponentti-sisääntulo (Y/Pb/Pr))

  Komponentti-liitäntä on analoginen videolaitteiden kytkentätapa, jossa kuva erotellaan eri väreiksi ja nämä värit välitetään omissa johtimissaan lähtölaitteelta (esim. DVD-soittimelta tai digiboksilta) televisioon. Komponentti-liitäntä on analogisista liitäntämuodoista kuvanlaadultaan paras, mutta sen rinnalle ja ohi ovat nousseet täysin digitaaliset kytkentätavat kuten DVI ja ennenkaikkea HDMI -liitännät.

 • Cable Ready HD (Cable Ready HD -hyväksytty)

  Cable Ready HD -hyväksyntä on suomalaisten kaapelitelevisioyhtiöiden myöntämä hyväksyntä laitteille, jotka yhtiöt ovat tutkineet ja todenneet yhteensopivaksi em. standardin kanssa. Cable Ready HD -hyväksyntä vaatii laitteelta mm. sisäänrakennetun kaapeliverkon virittimen, sisäänrakennetun Conax -moduulin, tuen teräväpiirtolähetyksille, tuen Conax -korttilinkitykselle sekä tuen MPEG-4/AVC -videomuodolle.

 • 3D (3D-tuki)

  3D-tuella varustetut televisiot osaavat toistaa 3D-videota ja sisältävät yleensä liitännät 3D-laseille. Huomionarvoista on kuitenkin se, että yleensä pelkkä 3D-televisio ei riitä esim. Blu-ray 3D-elokuvien katseluun, vaan myöskin Blu-ray -soittimen täytyy tukea 3D-elokuvien toistoa. Nykytekniikkaa käyttäen kaikilla 3D-elokuvaa seuraavilla katselijoilla tulee kullakin olla omat 3D-lasit päässään.

 • 3D-tekniikka (3D-lasien tekniikka)

  Antenna Ready HD -hyväksyntä tarkoittaa sitä, että televisio on riippumattoman testauslaitoksen puolesta hyväksytty antenniverkon teräväpiirtolähetysten vastaanottoon. Käytännössä siis tämä tarkoittaa sitä, että Antenna Ready HD -tarralla varustettu televisio toimii, takuulla, antenniverkon HD-lähetysten kanssa.

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Mitäs tästä nyt sanois, erittäin hyvä laite. Joitakin hieman häiritsee etupuolen "lasin" heijastaminen, mutta itseäni tämä ei häiritse koska se vain parantaa omalla tavallaan kuvan kontrastia.

Televisio on toteutettu "LDL" eli "local dimming led" tekniikalla joka pelaa mainiosti, ei enään tummissa kohtauksissa "edge led" televisioiden suurinta syntiä eli hirveitä "haloja" ruudun ympärillä. Tekniikka silti rajoittaa television katselukulmaa hiukan, koska sivusta katsottuna näkee "local dimming led" tekniikan siis ihan toiminnassa (alueet)

Kuva asetukset sai kuntoon heittämällä (flatpanelshd) sivuston "expert2" asetuksilla, ja parempaa kuvaa saa hakea. Peittoaa mielestäni myös samsungin 9000 sarjan raakileiden kuvan :)

Mukana tulee kaukosäätimiä kaksin kappalein, perus kauko joka pelaa niin kuin pitää ja sitten sellainen "wiimote" tyylinen liiketunnistin härpäke. Sekin pelaa mainiosti, mutta välillä "osoitin nuoli" tv:ssä menee sekaisin (ei ole siellä mihin osoitat), toki motea ravistamalla se palaa keskelle ruutua eli eipä keksi pahaa sanottavaa näistäkään.

3D ominaisuutta olen kokeillut varsin monilla PS3 peleillä ja muutamalla "real3D bluray" elokuvalla. Kuvassa en havainnut mitään häiriötä ja kontrasti 3D toistossa on varsin riittävä. Toki lasit (vallan mainiot) syövät jonkin verran kuvan kirkkautta ja kontrastia, mutta elokuva/peli käytössä tämä ei häiritse koska kuva on aina muutenkin (oikeilla asetuksilla) pajon totuttua tummempi. Liike sumeutta jotkut ovat väittäneet näkevänsä, mutta itse en tätä ilmiötä ole havainnut ja onhan tv:ssä 400hz paneeli, eli sepä siitä.

Tv:n nettiominaisuuksia "netcast" olen myös kokeillut, mutta Suomessa tarjonta niin kapea että ei ominaisuudella oikeastaan mitään tee. Toki "media server" ominaisuudet langattoman verkon kautta mukava lisä (vaatii wireless usb dongle) lisälaitteen.

LG on suoraan sanottuna nostanut laatunsa televisioiden parissa kerta heittämällä kilpailijoidensa tasolle ja osittain jopa "reippaasti" paremmaksi. Eli en voi puhua enään "halpismerkistä" tai "perus töllöstä"

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.