GPU? GeForce GTX 580
Liitäntä? PCI Express 16x
Asennettu muistin määrä? 1536 MB
Muisti laajennettavissa? 1536 MB
Muistin tyyppi? GDDR 5
Kellotaajuus 782 MHz
RAMDAC-kellotaajuus 4008 MHz
Suurin tarkkuus 2560 x 1600
HDCP Kyllä
Jäähdytys Aktiivijäähdytys (tuuletin)
CrossFire/SLI SLI
Dual link DVI-I -ulostuloja 2
HDMI -ulostuloja 1
Mini HDMI -ulostuloja 1
Valmistajan tuotekoodi(t) 90-C3CHF0-W0UAY0KZ / 90-C3CHF0-W0UAY0KZ / ENGTX580/2DI/1536MD5
Tuotteen EAN-koodi(t) 4719543355664 / 4719543355664

 
 • GPU (Grafiikkaprosessorin tyyppi ja valmistaja)

  GPU (lyh. sanoista graphics processing unit) tarkoittaa grafiikkapiiriä, joka suorittaa paljon laskentaa vaativat grafiikankäsittelyoperaatiot. GPU hoitaa esimerkiksi 3D-grafiikan ja valoefektien laskemisen, mikä säästää varsinaisen prosessorin työtaakkaa. Lisäksi GPU suorittaa laskennan prosessoria tehokkaammin. Tällä hetkellä markkinoita dominoi kaksi valmistajaa, AMD ja NVIDIA.

 • Liitäntä (Liitäntätyyppi)

  Näytönohjaimen emolevyyn liittämiseen käytetty väylä määrää nopeuden, jolla komponentit voivat kommunikoida keskenään. Lisäksi käytetyn emolevyn tulee tukea näytönohjaimen käyttämää liitäntää. PCI ja AGP ovat vanhenemassa olevia ratkaisuja, ja uusissa näytönohjaimissa käytetään PCI Express (PCIe) -liitäntää.

 • Asennettu muistin määrä (Kortilla valmiiksi asennettua muistia)

  Koska grafiikan käsittely vaatii paljon muistia, on grafiikkakorteilla käytettävissään oma erillinen muistitilansa. Nykyisissä grafiikkakorteissa muistin määrä vaihtelee 128 megatavun ja kahden gigatavun välillä.

 • Muisti laajennettavissa (Määrä, johon saakka muisti on laajennettavissa)

  Mikäli grafiikkakortille voi lisätä muistia, ilmoitetaan muistin maksimimäärä tässä kohdassa (megatavuina, MB).

 • Muistin tyyppi (Muistin tyyppi)

  Muistityyppi kertoo mitä muistia näytönohjaimessa käytetään. Muistien nopeus ja suorituskyky vaihtelevat käytetyn muistityypin mukaan siten, että hitaimmasta nopeimpaan järjestys yleisimpien muistityyppien osala on seuraava: DDR2 - GDDR3 - GDDR4.

 • S-Video (S-Video -ulostulo)

  S-Video -ulostulon avulla voit liittää näytönohjaimen esim. televisioon, josta löytyy vastaava liitin. S-Video -liitännän kuvanlaatu on parempi, kuin komposiittiliitännän kautta, mutta häviää kuitenkin komponenttiliitännälle.

 • Komposiitti (Komposiittiulostulo)

  Komposiittiliitäntä on käytännössä kaikista televisioista löytyvä liitäntätapa, joka on analogisista liitäntätavoista huonolaatuisin, mutta joskus, kun näytönohjain pitää kytkeä vanhempaan televisioon, on komposiittiliitin ainoa tapa toteuttaa liitäntä.

 • Komponentti (Komponenttiulostulo)

  Komponenttiliitäntä on parhaan kuvanlaadun tarjoava analoginen liitäntä, jota käytetään yleisesti televisioissa. Eli mikäli näytönohjainta ei ole mahdollista kytkeä digitaalisesti käytössä olevaan televisioon, on komponenttiliitäntä paras vaihtoehto. Liitäntä luonnollisesti vaatii sen, että myös käytettävästä televisiosta löytyy komponenttiliitäntä.

 • Teräväpiirto komponentin kautta (Pystyykö ulostulo teräväpiirtotarkkuuteen)

  -

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Kyseinen näytönohjain on siis riisumaton GTX480 joka on kokenut pieniä parannuksi mm. GTX480 vaivanneisiin lämpöongelmiin.

Grafiikkapiirien suunnittelu ja julkaisuaikataulut seuraavat alati kehittyvää piisirujen valmistusprosessia.

NVIDIA valmistaa grafiikkapiirinsä taiwanilaisen TSMC:n tuotantolinjoilla, joka tarjoaa tällä hetkellä piisiruvalmistusta asiakkailleen 40 nanometrin viivaleveydellä ja ensi vuodeksi kehitteillä on 28 nm:n prosessi. NVIDIAn mukaan ilman merkittävää uudistusta valmistusprosessissa eli pienempää viivaleveyttä, yritys ei pysty kasvattamaan grafiikkapiirin transistorimäärää ja muuttamaan arkkitehtuuria merkittävästi.

Koska siirtyminen pienempään viivaleveyteen tapahtuu nykypäivänä noin kahden vuoden välein, on jokaiseen arkkitehtuuriin luvassa ”mid-life kicker” eli huippugrafiikkapiiristä saatetaan paranneltu versio ennen kokonaan uuteen arkkitehtuuriin ja pienempään viivaleveyteen siirtymistä.

Korttina GTX580 on taattua Nvidia tavaraa, eikä tuottanut pettymystä. DX11 tukevissa peleissä ja testeissä GTX580 sai niskaotteen Atin HD5970:stä.

GTX580 on sellainen kuin Fermin olisi pitänyt olla julkaisu hetkellä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
38%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.