LG 50PK350

LG 50PK350
Plasma / 50" / 1080p / 3000000:1 / PAL
Valmistaja: LG | Kategoria: Taulutelevisiot
Tyyppi Plasma
Koko? 50"
Resoluutio? 1080p (1920x1080, progressivinen)
24p -tuki Kyllä
Dynaaminen kontrasti 3000000:1
Kirkkaus (cd/m²) 1500 cd/m²
Paino 30kg
Mitat (LxKxS) 1172mm x 782mm x 310mm
Formaatti PAL (Eurooppa)
DVB-T -virittimiä? 1
DVB-C -virittimiä? 0
DVB-S -virittimiä 0
Analogisia virittimiä 0
HDTV-viritin Kyllä
CI 1
Conax? Ei
VideoGuard Ei
Cable Ready HD? Ei
DVB-tekstitys? Kyllä
SCART 1? RGB, S-Video, CVBS
SCART 2 RGB, S-Video, CVBS
HDMI? 2
DVI 0
VGA 1
Komponentti? Kyllä
Analoginen RCA Ei
Digitaalinen RCA Ei
Toslink Ei
Analoginen RCA-ulostulo Kyllä
Digitaalinen RCA-ulostulo Ei
Toslink-ulostulo Kyllä
Kaiuttimet Kyllä
Valmistajan tuotekoodi(t) 1000124953 / 50PK350
Tuotteen EAN-koodi(t) 8808992761433

 
 • Koko (Näytön tuumakoko (valmistajan ilmoittama))

  Näytön tuumakoko kertoo, kuten nimikin sanoo, television kuvaruudun halkaisijan kulmasta kulmaan, tuumia käyttäen.

 • Resoluutio (Näytön natiiviresoluutio (tarkkuus pikseleissä))

  Näytön natiiviresoluutio kertoo sen, kuinka monta kuvapistettä television näytöllä on. Näytön resoluutio ilmaistaan yleensä vaakarivin kuvapisteiden ja pystyrivin kuvapisteiden kertomana (esim. 1920x1080), mutta teräväpiirtotelevisioissa käytetyt formaatit ilmaistaan tämän sijaan käyttämällä joko termiä 1080i (1920x1080), 1080p (1920x1080) tai 720p (1280x720). Nämä kolme ovat teräväpiirtotelevision kolme standardia tarkkuutta ja mikäli televisio käyttää jotain näistä kolmesta tarkkuudesta ns. natiivitarkkuutenaan, ei kyseistä tarkkuutta käyttäviä teräväpiirtolähetyksiä katsottaessa tarvita kuvan laatua huonontavaa tarkkuuden skaalausta. Kärjistäen voidaan sanoa, että mitä suurempi näytön natiiviresoluutio on, sen parempi kuvanlaatu sillä voidaan saavuttaa.

 • HDMI (HDMI-sisääntulojen määrä)

  HDMI-liitin on uusi, täysin digitaalinen kytkentätapa eri audio- ja videolaitteiden välille. Mikäli taulutelevisioon liitetään HDMI-liitännällä digitaalinen kuvanlähde, kuten esim. digiboksi tai DVD-soitin pysyy kuva virheettömänä, koska kuvaa ei tarvitse muuttaa välillä analogiseen muotoon.

 • Kontrasti (Kontrastisuhde (esim: 3000:1))

  Kontrastisuhde kertoo siitä, miten selkeästi televisio pystyy erottelemaan eri värien ja valoisuuksien eroja. Mitä suurempi kontrastisuhde on, sen parempi värien ja kirkkauden erottelu televisiossa on.

 • DVB-T -virittimiä (Sisäänrakennettujen DVB-T -virittimien määrä)

  Mikäli televisiossa on yksi tai useampia sisäänrakennettuja DVB-T -virittimiä, toimii televisio itsessään myös ns. antenniverkon digiboksina, eli antennivastaanottoa käytettäessä laite ei tarvitse erillistä digiboksia.

 • DVB-C -virittimiä (Sisäänrakennettujen DVB-C -virittimien määrä)

  Mikäli televisiossa on yksi tai useampia sisäänrakennettuja DVB-C -virittimiä, toimii televisio itsessään myös kaapeliverkon digiboksina, eli kaapelitelevisioverkkoon kytkettynä laite ei tarvitse erillistä digiboksia.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-kortinlukija)

  Sisäänrakennettu Conax -korttipaikka mahdollistaa maksullisten kanavien katseluun tarkoitetun maksukortin liittämisen laitteeseen.

 • SCART 1 (Ensimmäisen SCART-liittimen tyyppi)

  SCART-liitin on yleisin Euroopassa käytetty televisioiden ja videolaitteiden kytkentätapa. Vaikka kaikki SCART-liittimet näyttävätkin samalta keskenään, on niissä merkittäviä eroja. Paras kuvanlaatu saavutetaan SCART-liitintä käyttäen saavutetaan, kun sekä kuvaa tuottava laite (esim. digiboksi) ja kuvaa toistava laite (esim. televisio) käyttävät ns. YUV -kuvasignaalia. SCART-liittimestä saatava toiseksi paras kuvanlaatu tulee RGB-signaalia käytettäessä ja huonoin kuvanlaatu saadaan CVBS-signaalin kanssa.

 • Komponentti (Komponentti-sisääntulo (Y/Pb/Pr))

  Komponentti-liitäntä on analoginen videolaitteiden kytkentätapa, jossa kuva erotellaan eri väreiksi ja nämä värit välitetään omissa johtimissaan lähtölaitteelta (esim. DVD-soittimelta tai digiboksilta) televisioon. Komponentti-liitäntä on analogisista liitäntämuodoista kuvanlaadultaan paras, mutta sen rinnalle ja ohi ovat nousseet täysin digitaaliset kytkentätavat kuten DVI ja ennenkaikkea HDMI -liitännät.

 • Cable Ready HD (Cable Ready HD -hyväksytty)

  Cable Ready HD -hyväksyntä on suomalaisten kaapelitelevisioyhtiöiden myöntämä hyväksyntä laitteille, jotka yhtiöt ovat tutkineet ja todenneet yhteensopivaksi em. standardin kanssa. Cable Ready HD -hyväksyntä vaatii laitteelta mm. sisäänrakennetun kaapeliverkon virittimen, sisäänrakennetun Conax -moduulin, tuen teräväpiirtolähetyksille, tuen Conax -korttilinkitykselle sekä tuen MPEG-4/AVC -videomuodolle.

 • 3D (3D-tuki)

  3D-tuella varustetut televisiot osaavat toistaa 3D-videota ja sisältävät yleensä liitännät 3D-laseille. Huomionarvoista on kuitenkin se, että yleensä pelkkä 3D-televisio ei riitä esim. Blu-ray 3D-elokuvien katseluun, vaan myöskin Blu-ray -soittimen täytyy tukea 3D-elokuvien toistoa. Nykytekniikkaa käyttäen kaikilla 3D-elokuvaa seuraavilla katselijoilla tulee kullakin olla omat 3D-lasit päässään.

 • 3D-tekniikka (3D-lasien tekniikka)

  Antenna Ready HD -hyväksyntä tarkoittaa sitä, että televisio on riippumattoman testauslaitoksen puolesta hyväksytty antenniverkon teräväpiirtolähetysten vastaanottoon. Käytännössä siis tämä tarkoittaa sitä, että Antenna Ready HD -tarralla varustettu televisio toimii, takuulla, antenniverkon HD-lähetysten kanssa.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Itse hommasin PK:n korvaajaksi ilmoitetun 50PV350N-mallin, joka on nähdäkseni aivan sama kone kuin PK, kun tosiaan mielestäni halvalla (600 EUR) sai. Yllättävänkin hyvä kuva, ei nyt varmaan ihan Pansun tai viimeisten Pioneerin plasmojen mustaan pääse, mutta mielestäni parempi pimeässä, kuin yli tuplasti kalliimmatkin ilman aluehimmennystä myytävät reunavalaistut LCD:t, joissa valon tasaisuus on mitä on eikä musta meinaa näyttää mustalta. Ja toisin kuin LCD-telkareissa, tässä, kuten muissakaan plasmoissa, kuvan väri tai kirkkaus ei muutu katselukulman mukana. Telkkaa voi siis sujuvasti katsella melko sivustakin.

Etulasi on selvästi kiiltävämpi ja heijastavampi kuin vanhassa LCD-telkkarissani. Ylhäältä tulevan valon suodatus ei mielestäni ole kovin hyvä, mutta eipä näköjään tuo kattolamppu himmennettynä häiritse katsomista edes muuten pimeässä tilassa.

Muistitikulta (ja varmaan USB-levyltäkin, ei ole tullut kokeiltua)toistuvat tärkeimmät videoformaatit: DivX, Xvid ja H264 (myös MKV:hen kapseloitu), sekä VOB, MPG, WMV ja FLV, mutta DTS-ääni ei koneelle kelpaa. Ei myöskään kameran tekemä MJPEG. Perustekstitykset, SRT ja SUB, ovat ainakin ok, samoin AC3-ääni ja JPG-kuvat. Esim. GIF, TGA tai BMP kuvat taas eivät toimi. Mielestäni noilla kuitenkin pärjää jo oikein hyvin.

Mittasin sähkönkulutuksen vaihtelevan omilla säädöilläni lähes mustan ruudun 40 watin ja kirkkaan kuvan 150 watin välillä. Keskikulutus painuu varmaan jonnekin 120 W:n tietämiin. Tämä riippuu tietysti paljon kuvan kirkkaussäädöistä ja energiansäästötilojen mahdollisesta käytöstä. Tehoa laite siis syö selvästi enemmän kuin uusimmat LED-taustavalaistut töllöt, mutta vaikka päivässä kuluisi puolikin kilowattia LCD:tä enemmän sähköä (~8 h katselua), se ei montaa kymppiä vuodessa tee, n. 6 senttiä x 350 päivässä = 21 EUR.

Telkassa on sekä antenni- että kaapeliverkon HD-virittimet, joten senkin puolesta pitäisi pärjätä jonkin aikaa. Oma ohjelmaopas on surkea verrattuna vaikka Toppyn Plasma-EPG:hen, mutta niinhän ne aina... Täytyy kyllä vähän ihmetellä, ettei 50" ruutua yhtään osata hyödyntää ohjelmaoppaassa, edes katseltavan kanavan kuva ei näy EPG:tä selatessa. Tallennusta kone ei osaa, joten erillinen digiboksi tmv. on joka tapauksessa useimmille tarpeen.

Kaukosäätimestä voisi jättää jokusen napin pois ja sekä ryhmitellä että sijoitella jotkut nappulat paremmin, mutta äkkiä kapulaan tottuu. Volume saisi kyllä säätyä ja kanavat vaihtua myös nuolinäppäimistä. Tuloliitäntää valittaessa VGA:lle tarvitaan melkeinpä kahta kättä, kun telkka ei halua tunnistaa tietokonetta liittimessään, eikä siksi pidä ko. liitäntää aktiivisena, jolloin valintaan tarvitsee käyttää myös nuolinäppäimiä - mutta onneksi itselläni on ohjelmoitava Logitech Harmony helpottamssa käskytystä, mm. tulovalinnat saa sille suoraan haluamiensa nappien taakse.

Liitännät riittävät minulla ihan nipin napin. HDMI-jakajia tosin saa melko halvalla, mutta olisin ainakin itse voinut maksaa pari kymppiä lisää yhden HDMI-lisäliittimen tuomasta pelivarasta.

Vaikkei Goldstar aikanaan ihan niitä kestävimpiä laitteita valmistanutkaan, niin tuskinpa LG enää nykyään oleellisesti jää kestävyydessä jälkeen muista Aasialaisista valmistajista. Vikoja ja huoltoa voin tietysti kommentoida vasta jos jotain ilmenee. Takuun ansiosta pitäisi ainakin 2 vuotta saada melko huoletonta katselua.

Eipä tuota siis oikein voi kuin suositella, jos tällä hintatasolla jatkossakin saa.

edit:
Parin kuukauden käytön jälkeen pari tarkennusta:
Heijastukset ovat se suurin valituksen aihe katselussa. Telkan/valojen sijoituksella ja sopivalla himmennyksellä ongelma pysyy kyllä kurissa.

Kaikki MKV-päätteiset H264-videot AC3-äänellä eivät toimi. Ei ole ollut aikaa testata tarkemmin.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Tulipas ostettua tuossa muutama viikko takaperin "tuumia olohuoneeseen", kun tätä töllöä irtosi 699 euroon -- nyt näyttää tätä kirjoitusta kirjoittaessa hinta laskeneen tuosta vielä lähes satasen alaspäin.

Okei, eli 3 viikon -- ja sitä ennen parin viikon taustatutkimuksen -- perusteella fiilikset ovat erittäin positiiviset. Aivan eka viikolla plasman paneeli tuntui olevan vähän herkempi "haamukuville", eli kanavalogo jäi näkyviin mustaan näyttöön hetkeksi ja leffoja katsottaessa ylä- ja alareunan palkit olivat aavistuksen tummemmat minuutin ajan leffan jälkeenkin, kun vaihtoi täyskuvalähetykselle. Nyt 3vkon jälkeen tuntuu, että tuo haamuilu on loppunut -- onko sitten kyse oikeista kuvatason säädöistä vai oppiiko paneeli jotenkin, sitäpäs en tiedä :-)

Kuvanlaatu on, parin englanninkielisen pitkän ja asiantuntevan arvostelun ja oman ei-kovinkaan-hifi-silmän mielestä aika lähellä "jumalattoman hyvää". Musta on mustaa, eikä LCD-tyyliin sinnepäin ja plasman taipumus "pehmentää" kuvaa toimii hyvin SD-materiaalissa. Kuvan oikeat asetukset löytyvät aika nätisti LG:n kuvansäätötyökalun avulla, joka siis löytyy suoraan TV:n valikoista.

Liittimiä voisi olla ehkä hieman enemmän -- 2kpl SCARTteja, 2kpl HDMI:tä, komposiitti ja komponentti. Mutta toisaalta tämän hintaisessa televisiossa jostain on pakko säästää -- tässä tapauksessa onneksi noista liitännöistä, eikä niinkään kuvanlaadusta.

Käytössä on sisäinen DVB-C -viritin, joka toimii kuten pitääkin. Ja vielä virittimelle pisteet siitä, että kun televisiosta tulee 4:3 -kuvasuhteen kuvaa, osaa töllö "jatkaa" tekstitykset silti koko kuvan alueelle, eikä jätä reunan tyhjiä alueita käyttämättä.

Reunan tyhjistä alueista pakko sanoa sellainen pieni wtf havainto, että kun LCD- ja putkitöllöissä tuo 4:3 -kuvasuhteen tyhjä tila on mustaa, näyttää ainakin LG:n plasma täyttävän sen harmaalla :-)

Televisiossa on lisäksi USB-liitäntä ja sen kautta tuki mediatoistolle. Toistaiseksi tuo sisäinen mediatoisto on aika kiltisti toistanut kaiken mitä olen sille heittänyt -- SD-tasoista DivX:ää ja XviDiä, HD-tasoista MKV:ta, jne. Niin ja tekstitkin toimivat, ainakin irto- .srt -muodossa.

Televisio on suoraan ikkunaseinää vastakkaisella seinällä, mutta ainakaan näin talviaikaan heijastukset, jne eivät ole olleet mikään ongelma.

Sen verran kannattaa kiinnittää ostettaessa huomiota, että 50PK350 ja 50PK350N ovat ihan sama televisio, mutta "N-mallissa" on DVB-T / DVB-C -hybridiviritin meikäläisiin oloihin tarkoitettuna. Tosin valtaosa myynnissä olevista 50PK350 -malleista näyttävät olevan nekin aina tuota "N-versiota", vaikkei sitä ole erikseen mainittukaan. Ihan vain yleisenä vinkkinä.

Mutta summa summarum, mikään kultasilmä en televisioiden kanssa ole, mutta näin SD-televisiolähetyksiä, DVD-elokuvia ja HD-videoita laitteella muutaman viikon katsoneena olen ollut oikein tyytyväinen ostokseeni. Käyttöliittymä ja käytettävyys on hyvää LG:n laatua ja televisio on kokoonsa ja kuvanlaatuunsa nähden IMO ihan naurettavan halpa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
95%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.