*
 
GPU? Radeon HD6950
Liitäntä? PCI Express 16x
Asennettu muistin määrä? 2048 MB
Muisti laajennettavissa? 2048 MB
Muistin tyyppi? GDDR 5
Kellotaajuus 810 MHz
RAMDAC-kellotaajuus 5000 MHz
Suurin tarkkuus 2560 x 1600
HDCP Kyllä
Jäähdytys Aktiivijäähdytys (tuuletin)
CrossFire/SLI CrossFire
Dual link DVI-I -ulostuloja 1
Dual link DVI-D -ulostuloja 1
HDMI -ulostuloja 1
DisplayPort -ulostuloja 4
Valmistajan tuotekoodi(t) 90-C1CQ80-S0UAY0BZ
Tuotteen EAN-koodi(t) 4719543366325

 
 • GPU (Grafiikkaprosessorin tyyppi ja valmistaja)

  GPU (lyh. sanoista graphics processing unit) tarkoittaa grafiikkapiiriä, joka suorittaa paljon laskentaa vaativat grafiikankäsittelyoperaatiot. GPU hoitaa esimerkiksi 3D-grafiikan ja valoefektien laskemisen, mikä säästää varsinaisen prosessorin työtaakkaa. Lisäksi GPU suorittaa laskennan prosessoria tehokkaammin. Tällä hetkellä markkinoita dominoi kaksi valmistajaa, AMD ja NVIDIA.

 • Liitäntä (Liitäntätyyppi)

  Näytönohjaimen emolevyyn liittämiseen käytetty väylä määrää nopeuden, jolla komponentit voivat kommunikoida keskenään. Lisäksi käytetyn emolevyn tulee tukea näytönohjaimen käyttämää liitäntää. PCI ja AGP ovat vanhenemassa olevia ratkaisuja, ja uusissa näytönohjaimissa käytetään PCI Express (PCIe) -liitäntää.

 • Asennettu muistin määrä (Kortilla valmiiksi asennettua muistia)

  Koska grafiikan käsittely vaatii paljon muistia, on grafiikkakorteilla käytettävissään oma erillinen muistitilansa. Nykyisissä grafiikkakorteissa muistin määrä vaihtelee 128 megatavun ja kahden gigatavun välillä.

 • Muisti laajennettavissa (Määrä, johon saakka muisti on laajennettavissa)

  Mikäli grafiikkakortille voi lisätä muistia, ilmoitetaan muistin maksimimäärä tässä kohdassa (megatavuina, MB).

 • Muistin tyyppi (Muistin tyyppi)

  Muistityyppi kertoo mitä muistia näytönohjaimessa käytetään. Muistien nopeus ja suorituskyky vaihtelevat käytetyn muistityypin mukaan siten, että hitaimmasta nopeimpaan järjestys yleisimpien muistityyppien osala on seuraava: DDR2 - GDDR3 - GDDR4.

 • S-Video (S-Video -ulostulo)

  S-Video -ulostulon avulla voit liittää näytönohjaimen esim. televisioon, josta löytyy vastaava liitin. S-Video -liitännän kuvanlaatu on parempi, kuin komposiittiliitännän kautta, mutta häviää kuitenkin komponenttiliitännälle.

 • Komposiitti (Komposiittiulostulo)

  Komposiittiliitäntä on käytännössä kaikista televisioista löytyvä liitäntätapa, joka on analogisista liitäntätavoista huonolaatuisin, mutta joskus, kun näytönohjain pitää kytkeä vanhempaan televisioon, on komposiittiliitin ainoa tapa toteuttaa liitäntä.

 • Komponentti (Komponenttiulostulo)

  Komponenttiliitäntä on parhaan kuvanlaadun tarjoava analoginen liitäntä, jota käytetään yleisesti televisioissa. Eli mikäli näytönohjainta ei ole mahdollista kytkeä digitaalisesti käytössä olevaan televisioon, on komponenttiliitäntä paras vaihtoehto. Liitäntä luonnollisesti vaatii sen, että myös käytettävästä televisiosta löytyy komponenttiliitäntä.

 • Teräväpiirto komponentin kautta (Pystyykö ulostulo teräväpiirtotarkkuuteen)

  -

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Erittäin tehokas näytönohjain, jonka saa ihan pienellä softamodauksella vastaamaan HD6970:a. Lisäjäähdytyksen tarvettakaan ei tullut, vaikka kellot nosti myös 6970 tasolle, joten aika loistava pakkaus hintaansa nähden.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Ihan hyvä kortti, jos haluaa tehoa, on edittäin hyödyllistä, että kortin voi bios modata versioksi: 6970, joka toimii loistavasti ilman ongelmia, paitsi jos laittaa extra virtaa korttiin bios modauksen jälkeen, joka saa kortin hajoamaan ja rikkoo takuun, koska se on näkyvää. (muuten ei riko takuuta, koska voit vain palauttaa bioksen ja he eivät tule tietämään mitään)

(yhden gigan muistilla varustettua versiota ei voi modata 6970)

Kun hankitte kortin (jos hankitte) katsokaa valmistaja, sillä valmistajilla on eri takuut, itse menin vahingossa hankkimaan kahden vuoden takuulla, vaikka samalla hinnalla olisi saanut toiselta valmistajalta kolmen vuoden takuun kanssa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
94%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.