WLAN Kyllä
Tuetut WLAN-standardit 802.11b / 802.11g / 802.11n
LAN Kyllä
LAN-portteja 4 x LAN
LAN-nopeus 1Gbps
3G Ei
DSL-modeemi Ei
Kaapelimodeemi Ei
WAN? Kyllä
WAN-nopeus? 1Gbps
WAN-portteja 1
Valmistajan tuotekoodi(t) 90-IG0D002M00-3EA0- / 90-IG0D002M01-01P0Z

 
 • 802.11n (Tuki 802.11n -yhteyksille)

  802.11n eli ns. N-WLAn on langattoman lähiverkon standardi, joka mahdollistaa maksimissaan noin 300Mbps:n liikennöintinopeuden lähiverkon sisällä. Nopeus saavutetaan ainoastaan, jos sekä tukiasema/reititin että varsinaiset lähiverkkoon kytketyt laitteet tukevat kyseistä standardia.

 • Tuki erilliselle 3G-modeemille (Tuki erilliselle 3G-modeemille / nettitikulle USB-portin kautta)

  Useissa nykyisin myytävissä ns. stand-alone -reitittimissä, joissa ei itsessään ole sisäänrakennettua DSL-, kaapeli- tai 3G-modeemia, on mahdollisuus kytkeä tavallinen nettitikku / mokkula laitteen USB-porttiin ja jakaa tällä tavalla nettitikun verkkoyhteys reitittimeen kytketyille tietokoneilla ja laitteille.

 • WAN-nopeus (WAN-portin nopeus)

  WAN-portin nopeudella ei yleensä ole juurikaan merkitystä käytännön tasolla, ellei sitten taloudessa ole käytössä huippunopeaa laajakaistaa. Tällainen tilanne tulee eteen esim. silloin, kun reitittimen / tukiaseman WAN-portin nopeus on 10Mbps, mutta kiinteistöön tulee kuidun kautta 100Mbps verkkoyhteys. Tällaisessa tapauksessa reitittimen WAN-portti muodostaa Internet-yhteyden kannalta pullonkaulan, rajoittaen nettiin päin tapahtuvan liikennöinnin maksimissaan 10Mbps nopeuteen.

 • WAN (Onko laitteessa WAN-portteja)

  WAN-portti on käytännössä tavallinen Ethernet -portti ("LAN-portti"), johon kytketään reitittimestä Internetiin päin suuntautuva liikenne. Käytännössä WAN-porttia ei yleensä tarvita, mikäli reitittimessä / tukiasemassa on itsessään esim. DSL-modeemi, 3G-modeemi tai kaapelimodeemi. Mikäli laite taas on "stand-alone" reititin/tukiasema, kytketään WAN-porttiin kiinni esim. erillinen DSL-modeemi, jos lähiverkosta halutaan kytkeytyä myös Internettiin.

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Minulla on Asus RT-N16 ollut käytössä pari kuukautta 3G-tikun (Huawei E367) jakamiseen. Minulle tarpeelliset ja paljon muitakin ominaisuuksia löytyy jo OEM-firmwaresta, mutta saatavilla on myös useita epävirallisia firmwareja. 3G-nettiyhteys ja reititin on ollut hyvin vakaa. WLAN toimii hienosti ja kantomatkaa tuntuu riittävän kolmen antennin ansiosta. Kaksi USB-porttia on plussaa. Lyhyesti sanottuna laadukkaan oloinen reititin ja toivottavasti myös hyvin pitkäikäinen :)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Etsiskelin itselleni hyvää reititintä dd-wrt kustom firmwarea varten ja tätä suositeltiinkin monella foorumilla sen tehokkaan raudan takia. Heti ensimetreillä uusi firmware sisään (alkuperäinen ei oikein vakuuttanut) ja tämän jälkeen laite on toiminut kuin junan vessa. Suosittelen, ainakin laitteiston perusteella.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Laite hiukan eri kuin minulla (rt n66u). Mutta alusta saakka päivittänyt laitteen erikoismiehen sivuilta, ja on toiminut kuin unelma. Siis Merlin ja http://www.lostrealm.ca/tower/node/79 .

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
0%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Ostin kyseisen laitteen 2010 ja siitä asti on ollut käytössä taukoamatta. Alussa oli kummallisia ongelmia firmiksen kanssa mutta uusimpien päivitysten jälkeen laite on toiminut, joka suhteessa oikein. Suurena plussana laitteelle voi mainita myös mahdollisuus vaihtaa firmis esim. Tomato USB :hen tai johokin toiseen tomatosta johdettuun firmikseen. Vaihtoehto firmiksillä laitteesta saa vielä enemmän tehoja ja palveluja käyttöön. Suosittelen tätä tai uusia samalla ohjelmisto pohjalla toimivia asuksen tuoteita.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.