Sony KDL-40CX523

Sony KDL-40CX523
40" / / PAL
Valmistaja: Sony | Kategoria: Taulutelevisiot
Koko? 40"
Formaatti PAL (Eurooppa)
DVB-T -virittimiä? 1
DVB-C -virittimiä? 1
DVB-T2 Kyllä
HDTV-viritin Kyllä
CI 1
Cable Ready HD? Kyllä
Antenna Ready HD Kyllä
DVB-tekstitys? Kyllä
DVB-tekstitys? Kyllä
Kaiuttimet Kyllä

 
 • Koko (Näytön tuumakoko (valmistajan ilmoittama))

  Näytön tuumakoko kertoo, kuten nimikin sanoo, television kuvaruudun halkaisijan kulmasta kulmaan, tuumia käyttäen.

 • Resoluutio (Näytön natiiviresoluutio (tarkkuus pikseleissä))

  Näytön natiiviresoluutio kertoo sen, kuinka monta kuvapistettä television näytöllä on. Näytön resoluutio ilmaistaan yleensä vaakarivin kuvapisteiden ja pystyrivin kuvapisteiden kertomana (esim. 1920x1080), mutta teräväpiirtotelevisioissa käytetyt formaatit ilmaistaan tämän sijaan käyttämällä joko termiä 1080i (1920x1080), 1080p (1920x1080) tai 720p (1280x720). Nämä kolme ovat teräväpiirtotelevision kolme standardia tarkkuutta ja mikäli televisio käyttää jotain näistä kolmesta tarkkuudesta ns. natiivitarkkuutenaan, ei kyseistä tarkkuutta käyttäviä teräväpiirtolähetyksiä katsottaessa tarvita kuvan laatua huonontavaa tarkkuuden skaalausta. Kärjistäen voidaan sanoa, että mitä suurempi näytön natiiviresoluutio on, sen parempi kuvanlaatu sillä voidaan saavuttaa.

 • HDMI (HDMI-sisääntulojen määrä)

  HDMI-liitin on uusi, täysin digitaalinen kytkentätapa eri audio- ja videolaitteiden välille. Mikäli taulutelevisioon liitetään HDMI-liitännällä digitaalinen kuvanlähde, kuten esim. digiboksi tai DVD-soitin pysyy kuva virheettömänä, koska kuvaa ei tarvitse muuttaa välillä analogiseen muotoon.

 • Kontrasti (Kontrastisuhde (esim: 3000:1))

  Kontrastisuhde kertoo siitä, miten selkeästi televisio pystyy erottelemaan eri värien ja valoisuuksien eroja. Mitä suurempi kontrastisuhde on, sen parempi värien ja kirkkauden erottelu televisiossa on.

 • DVB-T -virittimiä (Sisäänrakennettujen DVB-T -virittimien määrä)

  Mikäli televisiossa on yksi tai useampia sisäänrakennettuja DVB-T -virittimiä, toimii televisio itsessään myös ns. antenniverkon digiboksina, eli antennivastaanottoa käytettäessä laite ei tarvitse erillistä digiboksia.

 • DVB-C -virittimiä (Sisäänrakennettujen DVB-C -virittimien määrä)

  Mikäli televisiossa on yksi tai useampia sisäänrakennettuja DVB-C -virittimiä, toimii televisio itsessään myös kaapeliverkon digiboksina, eli kaapelitelevisioverkkoon kytkettynä laite ei tarvitse erillistä digiboksia.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-kortinlukija)

  Sisäänrakennettu Conax -korttipaikka mahdollistaa maksullisten kanavien katseluun tarkoitetun maksukortin liittämisen laitteeseen.

 • SCART 1 (Ensimmäisen SCART-liittimen tyyppi)

  SCART-liitin on yleisin Euroopassa käytetty televisioiden ja videolaitteiden kytkentätapa. Vaikka kaikki SCART-liittimet näyttävätkin samalta keskenään, on niissä merkittäviä eroja. Paras kuvanlaatu saavutetaan SCART-liitintä käyttäen saavutetaan, kun sekä kuvaa tuottava laite (esim. digiboksi) ja kuvaa toistava laite (esim. televisio) käyttävät ns. YUV -kuvasignaalia. SCART-liittimestä saatava toiseksi paras kuvanlaatu tulee RGB-signaalia käytettäessä ja huonoin kuvanlaatu saadaan CVBS-signaalin kanssa.

 • Komponentti (Komponentti-sisääntulo (Y/Pb/Pr))

  Komponentti-liitäntä on analoginen videolaitteiden kytkentätapa, jossa kuva erotellaan eri väreiksi ja nämä värit välitetään omissa johtimissaan lähtölaitteelta (esim. DVD-soittimelta tai digiboksilta) televisioon. Komponentti-liitäntä on analogisista liitäntämuodoista kuvanlaadultaan paras, mutta sen rinnalle ja ohi ovat nousseet täysin digitaaliset kytkentätavat kuten DVI ja ennenkaikkea HDMI -liitännät.

 • Cable Ready HD (Cable Ready HD -hyväksytty)

  Cable Ready HD -hyväksyntä on suomalaisten kaapelitelevisioyhtiöiden myöntämä hyväksyntä laitteille, jotka yhtiöt ovat tutkineet ja todenneet yhteensopivaksi em. standardin kanssa. Cable Ready HD -hyväksyntä vaatii laitteelta mm. sisäänrakennetun kaapeliverkon virittimen, sisäänrakennetun Conax -moduulin, tuen teräväpiirtolähetyksille, tuen Conax -korttilinkitykselle sekä tuen MPEG-4/AVC -videomuodolle.

 • 3D (3D-tuki)

  3D-tuella varustetut televisiot osaavat toistaa 3D-videota ja sisältävät yleensä liitännät 3D-laseille. Huomionarvoista on kuitenkin se, että yleensä pelkkä 3D-televisio ei riitä esim. Blu-ray 3D-elokuvien katseluun, vaan myöskin Blu-ray -soittimen täytyy tukea 3D-elokuvien toistoa. Nykytekniikkaa käyttäen kaikilla 3D-elokuvaa seuraavilla katselijoilla tulee kullakin olla omat 3D-lasit päässään.

 • 3D-tekniikka (3D-lasien tekniikka)

  Antenna Ready HD -hyväksyntä tarkoittaa sitä, että televisio on riippumattoman testauslaitoksen puolesta hyväksytty antenniverkon teräväpiirtolähetysten vastaanottoon. Käytännössä siis tämä tarkoittaa sitä, että Antenna Ready HD -tarralla varustettu televisio toimii, takuulla, antenniverkon HD-lähetysten kanssa.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

+Erinomainen kuva
+Youtube, Yle Areena
+Sujuvat valikot
+Kohtalainen äänenlaatu
+USB-rec

-Gramman painoinen kaukosäädin
-Kehno videotiedostojen tuki

Kelpo telkkari. Kuvanlaatu on hyvä niin HD-materiaalia toistettaessa, musta on mustaa, kuva terävä ja väriä piisaa. Äänikin toistuu Sonyn tapaan hyvin kilpakumppaneihein verrattuna. Heikkolaatuisen TV-kuvan toistamisessa härveli erottuu edukseen, kuva ja värit ovat teräviä ja liike sujuvaa. Tällä SD-lähetyksiä katsoo jo ilokseen. Valikot on otettu melkein suoraan PS3:sta, mikäs siinä, toimivat kivasti. Myös Youtube ja Yle Areena toimivat hyvin, tosin Youtube-clienttiä on yksinkertaistettu liikaakin. Toisaalta varsinkin Youtuben kuva (hd-laatuisella materiaalilla) on loistava, ja tekstin syöttäminen kaukosäätimen Nokian puhelimista tutulla näppäinasetttelulla numeroita näpytellen toimii sujuvasti. Kivana lisänä muut nettipalvelut, kuten todella runsas musiikkivideotietokanta.

Telkkarissa on kaksi USB-porttia, joista toiseen kannattaa kytkeä kovalevy tai muistitikku. Näin telkkarista saadaan tehtyä kivasti tallentava digiboxi, joka tallentaa ohjelmia vaikka telkkari olisi kiinni.

Tärkeänä pitämäni divx-toisto on tämän laitteen murheenkryyni. TV tukee vain harvoja tiedostoja, kuvanlaatu on usein surkea, ja tekstitykselle tarjottavat fonttivaihtoehdot ovat erittäin epäselviä ja huonoja. Verkon yli toistaminen toimii hyvin kuvien ja musiikin osalta, mutta videoiden toistaminen on epätoivoista, sillä kuvan laatu on ala-arvoista parhaillakin tiedostoilla silloin kun pakkausmuotoa satutaan tukemaan.

Kaukosäädin ei vastaa muun telkkarin laatua, vaikka säädin toimiikin hyvin, ei se vaikuta kovin kestävältä tai laadukkaalta rakenteensa puolesta. Painoa on vain jokunen gramma eivätkä nappulat tunnu kovin hyviltä kädessä. Kaukosäädin on silti selkeä ja asiallinen, eikä siitä puutu mitään olennaista.

Kaiken kaikkiaan töllö on laadukas laite, jonka divx-toisto kuitenkin on toteutettu onnettomasti. Ehdottomasti kuitenkin hintansa väärti, kunhan hankkii mediatoistoon jonkin toisen laitteen, esim. bluray-soittimen, ps3:sen tai tietokoneen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.