Tallentava? Kyllä
Kovalevy (GB) 1000GB
Virittimiä? 2
HDTV Kyllä
Cable Ready HD? Kyllä
Conax? Kyllä
CI 0
SCART 1? RGB, CVBS
SCART 2 CVBS
HDMI? Kyllä
Digitaalinen ääni Toslink
MHP? Ei
Ajastus Kyllä
Tekstitys? Kyllä
USB? Kyllä
FireWire Ei
Ethernet Kyllä
DVDR Ei

 
 • PiP (Picture-in-picture)

  Mahdollistaa kahden TV-kanavan samanaikaisen katselun (yleensä toinen kanavista näkyy ns. pikkuruudussa pääkanavan kuvan yläkulmassa).

 • RS-232 (RS-232 -liitin)

  Yleensä RS-232 -liittimen avulla laitteeseen voidaan päivittää uusi firmware. RS-232 -liitäntää ei yleensä voi käyttää videoiden siirtoon laitteelta tietokoneelle.

 • USB (USB-liitin)

  USB-liitin mahdollistaa nopean tiedonsiirron digiboksin ja tietokoneen välillä. Tätä liitintä käytetään yleisimmin tallettavissa digibokseissa mahdollistamaan talletettujen videoiden siirto digiboksilta tietokoneelle.

 • Tallentava (Onko laite tallentava digiboksi?)

  Tallettava digiboksi tekee käytännössä ulkoiset tallennustavat, kuten videonauhurit, tarpeettomiksi, mahdollistaen digilähetysten tallettamisen suoraan laitteen sisäiselle kovalevylle. Digitaalisesti talletettu TV-kuva on täsmälleen samalla laadulla talletettu kuin vastaanotettaessa, joten normaalia kuvan huonontumista tallennusvaiheessa ei tapahdu.

 • MHP (MHP-tuki)

  MHP on yhtenäinen, pääasiassa Pohjoismaissa (myös Suomessa) käytössä oleva standardi interaktiivisille toiminnoille, kuten ns. supertekstitelevisiolle.

 • AC3 (Dolby Digital -tuki)

  Tuki vaaditaan, jotta laite osaa purkaa Dolby Digital (eli AC3) -muodossa olevia monikanavaista lähetyksiä.

 • teksti-tv (Sisäänrakennettu teksti-tv)

  Sisäänrakennettu teksti-tv mahdollistaa teksti-tv:n käytön suoraan digiboksin avulla ja on siis riippumaton siitä, tukeeko televisio teksti-tv:tä vai ei.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-korttipaikka)

  Conax-korttipaikkaa vaaditaan, jotta laitteella voidaan katsoa maksullisia TV-kanavia.

 • Virittimiä (Virittimien määrä laitteessa)

  Mikäli laitteesta löytyy useampi viritin, se mahdollistaa esim. eri kanavanipussa sijaitsevan kanavan tallennuksen katsottaessa toisessa kanavanipussa sijaitsevaa kanavaa.

 • SCART 1 (Ensimmäisen SCART-liittimen ulostulo)

  SCART-liitin on yleisin Euroopassa käytetty televisioiden ja videolaitteiden kytkentätapa. Vaikka kaikki SCART-liittimet näyttävätkin samalta keskenään, on niissä merkittäviä eroja. Paras kuvanlaatu saavutetaan SCART-liitintä käyttäen saavutetaan, kun sekä kuvaa tuottava laite (esim. digiboksi) ja kuvaa toistava laite (esim. televisio) käyttävät ns. YUV -kuvasignaalia. SCART-liittimestä saatava toiseksi paras kuvanlaatu tulee RGB-signaalia käytettäessä ja huonoin kuvanlaatu saadaan CVBS-signaalin kanssa.

 • HDMI (HDMI -ulostulo)

  Kertoo löytyykö laitteesta HDMI-liitäntää, jonka avulla laite voidaan kytkeä digitaalisesti mm. teräväpiirtotelevisioihin.

 • Tekstitys (Tuki DVB -tekstityksille)

  DVB-tekstitysten tuki vaaditaan, jotta esim. Ylen kanavilla käytetyt tekstitykset näkyisivät laitteella.

 • Cable Ready HD (Cable Ready HD -hyväksytty)

  Cable Ready HD -hyväksyntä on suomalaisten kaapelitelevisioyhtiöiden antama sertifikaatti siitä, että laite on todettu toimivaksi teräväpiirtolähetysten vastaanottoon kaapelitelevisioverkossa. Hyväksyntä vaatii laitteelta mm. MPEG-4/AVC -tuen sekä tuen Conax -korttilinkitykselle.

  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Mainittuja ongelmia on minullakin esiintynyt.. Häiritsevimmät ovat kuvan pätkiminen ja boxi käynnistelee itseänsä uudestaan jonkin verran.

Ensimmäinen boxi,joka minulle dna:lta lähetettiin ei toiminut. Boxi ei saanut signaalia kaapeliverkostani. Sain uuden ja nyt se on pelannut sillälailla, että kuva pätkii maksukanavilla jonkun verran. Pari kertaa on jopa käynyt niin, että kuva on hävinnyt kokonaan joiltain kanavilta.

Hyviä puolia boxista voisi sanoa, että on suhteellisen helppo käyttää sekä tallennustilaa riittää. Tämä on lisäksi todella tyylikäs digiboxi ulkoisesti.

Kunhan ongelmat saadaan boxista kuntoon niin olen valmis nostamaan arvosanaani

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Havaitut ongelmat ja puutteet jotka edesauttoivat päätöstäni palauttaa laite ja purkaa kauppa;
1) Tallennukset ei toimi! Viikon aikana jäi kaksi ajastusta tallentamatta... oliko syynä se että boxi oli off-tilassa? No ihan sama. Vakava ongelma! Lisäksi kaksi kertaa oli sama tallenne epäonnistuneiden kansiossa sekä normaalissa kansiossa.
2) Suosikki kanavalistaa käytettäessä kanavaa ei voi vaihtaa numero näppäimillä! Ärsyttävää!
3) Puuttuu katsoessa mahdollisuus mennä kerralla esim. 10sek eteen-/taaksepäin. Ainoa mahdollisuus on kelaus joka on todella ärsyttävää.
4) Käyttäminen ja menut hieman kankeat ja epäselvät. Tallennukset menevät kansioihin ohjelman mukaan jotka pitää sitten käydä läpi yksitellen että löytää (jos ei muista) mikä sarja sieltä on tullut ja tallentunut. EPG varsinkin hyvin epäselvä kun on mustaa tumman harmaalla. Ainakaan minun silmäni ei siihen tottunut.
5) Laite rikkoi tv-kortin... kun laitoin takaisin vanhaan wboxiin ei se toiminutkaan... piti ravaa uudestaan dna-kauppaan hakemaan uusi kortti!

Vaikka vanhemmassa wboxissakin on muutama pikku bugi on se miljoona kertaa parempi kuin HD2!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
Direc
Vahvistamaton käyttäjä
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Perusasiat on hienosti kunnossa! Tallennus pelaa nikottelematta, kuvanlaatu on hyvä, boksin toiminnot ovat intuitiivisia; suunnittelun kukkasia ei vielä ole tullut vastaan. Vielä kun saisi USB-portit käyttöön...ja DLNA:n. Noh, onneksi on sekä Xbox että Wbox ;)!

+ Teräväpiirtoviritin niin antenniin kuin kaapeliin!
+ Tavallisen TV-kuvan laatu (myös HD-kuva laadukas)
+ Virransäästötilat
+ Myös mekaaninen virtakytkin
+ Teksti-TV:n (ala)sivujen selaus nuolilla
+ Kaukosäädin (nappien sijoittelu, tuntuma)
+ 128x kelaus
+ Tallennustoiminnot (hakusanatallennus, tallenna aina)
+ Ohjelmistopäivitys Internet-yhteyden avulla
+ Ulkonäkö

- Räikeät, siniset painikevalot etupaneelissa (MIKSI!?)
- USB-liittimet, jotka eivät ole käytössä!
- Ei DLNA-tukea tai hallintaohjelmaa PC:lle
- Usean tallennuksen käsin poistaminen hidasta
- DNA-myymälä myi minulle boksin uutena, mutta se olikin käytetty...

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
80%
14.4.2012
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

+Hakusanatallennus
+Automaattinen tallennuksen ennakkoaika ja loppuviive
+Tallennuskansion koon määritys
+Vanhimpien tallenteiden poisto automaattisesti tallennuskansion täyttyessä
+Terävä kuva SD-lähetyksissä
+Boxin jäädessä jumiin tallennusta katsottaessa, osaa boxi käynnistää uudelleen itse itsensä


-Katselukortin linkityksen tarve (asiakaspalveluun jonottaminen)
-Sekavat tallennusvalikot
-Sammuttaessa valmiustilaan etupaneeliin jää turhia ja kirkkaita valoja
-Ajoittaisia pieniä kuvan nykimisiä

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
80%
Samunen
Vahvistamaton käyttäjä
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Pari viikkoa sitten ilmestyneen softapäivityksen jälkeen boksi on toiminut hyvin ja aiemmasta välillä häirinneestä kuvan nykimisongelmasta on päästy eroon. Siitä varmaan ovat johtuneet yllä olevien kommentoijien ongelmat. Softapäivityksen saa laittamalla boksin laajakaistaan kiinni ja varmistamalla valikosta automaattipäivityksen. DNA:n kaapeliverkossa softa on myös jaossa.

Tällä hetkellä olen erittäin tyytyväinen. Boksi on helppo käyttää ja käyttöliittymä on nopea, etenkin EPG:ssä ero vanhaan Kaon:n on tosi iso. Hakkaa Topparinkin, joka multa myös löytyy.

Tallennuksia saa tehtyä monipuolisesti ja helposti. Paras ominaisuus on Tallenna aina sekä vapaa avainsanatallennus. Boksi luo jokaisesta tällaisesta tallennuksesta kansion, joten tallennukset on helppo löytää. Itselläni on avainsanatallennuksena "uutiset" ja olen määritellyt kansion kooksi 10G. Kun kansio on täynnä, niin boksi deletoi automaattisesti vanhimmat. Uusimmat uutiset siis löytyvät aina listalta ylimpänä- kätevää.

Joitakin pikkujuttuja vielä boksissa on, ehkä näkyvimpänä kelausten ajoittainen "pomppinen" jollain sisällöillä. Mutta tyytyväinen kyllä olen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
83%
30.9.2011
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

Mulla oli kolme boxia ja jokaisen sain palauttaa ja viimeisestä luovuin kokonaan. Kuva pätki, pysähteli, tallenteet katosi ja viimeinen boxi buuttaili itseään monta kertaa päivässä. En suosittele.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
40%
  Arvosana: 1 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

täysin susi laite täynnä ongelmia ollu 4 kappaletta koe käytössä kaikissa kuva pätkii

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
33%
andystrong
Vahvistamaton käyttäjä
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Kuukauden käyttökokemusteni perusteella Wbox HD2 osoittautui hyödylliseksi hankinnaksi. Aiemmat TF-digiboxit ovat olleet kuvanlaadultaan jo 5100 - ja 550 -sarjan laitteina hieman kehnoja, muutoin käytettävyydessä olisi kummallakin "merkillä" vielä kehitettävää.
Wbox tallentaa 2-4 kanavaa, mutta ajoittain laitteen 2 virittimen kapasiteetti ei tähän riitä vaan kuvaruutuun ilmaantuu virheilmoitus: ei vapaita virittimiä. Tuolloinkin käsitykseni mukaan osa kanavien ajast. tallentuvat. Samsung 8500BD- monitoimisekundadigiboxiin verrattuna Wbox on suositeltavampi vaihtoehto.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
72%
18.7.2011

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.