Tallentava? Kyllä
Kovalevy (GB) 500GB
Virittimiä? 2
Conax? Kyllä
DVB-T2 Ei
DVB-C Ei
DVB-S Ei
HDTV Ei
DVDR Ei
Tekstitys? Kyllä
PiP Kyllä
teksti-tv Kyllä
Ajastus Kyllä
AC3 Kyllä
SCART 1 RGB, S-Video, CVBS
SCART 2 CVBS
FireWire Ei
USB Kyllä
Kaksisuuntainen USB Kyllä
Digitaalinen ääni Toslink
Ethernet Ei
HDMI Kyllä
Lisätietoja - Time shift - ajansiirtotoiminto (erityistoiminto)
- Max. 2000 radio- ja tv-kanavaa
- 7:n päivän EPG, kanava kerrallaan katseltavissa
- Hallittavissa myös etupaneelista
- Virrankulutus toiminnassa: max. 25W
Valmistajan tuotekoodi(t) TF520PVRT
Tuotteen EAN-koodi(t) 8809210293675

 
 • Tallentava (Onko laite tallentava digiboksi?)

  Tallentava digiboksi osaa tallentaa digi-TV lähetykset sellaisenaan (laadun kärsimättä, digitaalisessa muodossa) kovalevylle, korvaten näin ulkoiset tallennuslaitteet kuten videonauhurit.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-korttipaikka?)

  Conax -korttipaikka vaaditaan, jotta laitteella voidaan katsella maksullisia kanavia (ostettu/vuokrattu katselukortti sijoitetaan Conax-korttipaikkaan).

 • Virittimiä (Virittimien määrä laitteessa)

  Mikäli laitteessa on useampi kuin yksi viritin, voidaan esim. tallettavan digiboksin tapauksessa laitteella katsoa samaan aikaan eri kanavaa (ja ns. kanavanippua) kuin mitä talletetaan.

 • Tekstitys (Tuki DVB -tekstityksille)

  Tuki DVB-tekstityksille vaaditaan, jotta mm. YLEn kanavien lähettämät tekstitykset näkyisivät.

  Arvosana: 1 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Aivan hirveä laite.

Olen nyt taistellut tämän vempeleen kanssa noin vuoden, ja koko ajan lähestyy se hetki kun tämä lentää paikallisen kaatopaikan elektroniikkajätekontin seinään.

Laitteen ominaisuuksissa ei ole suurempia ongelmia. Kanavahaku luonnistuu jouhevasti, kuva ja ääni on riittävän hyvä ja liitäntämahdollisuudetkin hyvät. Tallentaminen onnistuu helposti niin EPG:n kautta kuin lennostakin, ja tallennuksia on helppo muokata jälkikäteen. Laitteen parhaana puolena voi nostaa esille live-tallennuksen mahdollisuuden: laitteen voi kytkeä asetuksista tallentamaan aina katsottavaa kanavaa, jolloin ohjelmaa voi kelata taaksepäin vaikkei sitä olisi alunalkaen älynnyt laittaa tallennukseen. Ohjelmien toistaminenkin on vaivatonta laitteen muistaessa kohdan, johon viimeksi jäi.

Mutta mistään näistä ominaisuuksista ei ole oikein päässyt nauttimaan. Laitetta ei voi edes paatunein valehtelija sanoa laadukkaaksi: itsellä on nyt vuoden aikana kolmas laite menossa, kaksi aiempaa ovat menneet takuuseen. Ensimmäinen oli susi jo paketista otettaessa (ei hakenut kanavia/totellut kaukosäätimiä), toinen sekosi 6kk käytön jälkeen (hidastui, tyhjensi kovalevyn oma-alotteisesti ja lakkasi keskustelemasta tietokoneen kanssa) meni huoltoon ja jäi sille tielleen (Topfieldin huolto ei tehnyt laitteelle mitään 4 viikkoon, eikä vastannut omiin tai Verkkokaupa.com:n kyselyihin asiasta). Kolmannen uuden laitteen sain korvaamaan huoltoon jääneen. Sen kanssa elämä hymyili niin ikään lähes 6kk, kunnes se hiljattain päätti ensimmäisen kerran tyhjentää kovalevynsä ihan hyvää hyvyyttään. Hidastelut ovat alkaneet ilmestyä samoin kuin edellisellä laitteella, joten kyseessä lienee jonkin sortin tyyppivika. Huoltoonkaan ei viitsi lähettää, koska silloin saa vanhojen merkkien mukaan olla kuukauden ilman digiboksia.

Eivätkä laitteen huonot puolet edes rajoitu täysin surkeaan luotettavuuteen. Boksilla on jokin perversio, joka pakottaa sen katkaisemaan nauhoituksen toiston lähes aina tallennuksen alkaessa. Kanavia saa kyllä järjestellä omille suosikkilistoilleen, mutta kanavapakettien mukaisesta numeroinnista ei pääse silloinkaan täysin eroon. Laitteella on lisäksi taipumuksena reagoida komentoihin neliraajahalvaantuneen laiskiaisen räjähtävällä nopeudella. Kaiken kukkuraksi, Topfield ei tarjoa tukea 64-bittiselle Windowsille ja ko. käyttöjärjestelmän käyttäjä joutuukin turvautumaan vippaskonsteihin jos haluaa laitteensa päivittää tai saada kovalevyltä jotain ulos (jos laitteella on mitään säästämisen arvoista, kannattaa se ottaa ulos kovalevyltä).

Jos laitteen saa jostakin 50€:lla ja kahden vuoden takuulla, kannattaa se ostaa kakkosboksiksi. Muussa tapauksessa: VÄLTÄ KUIN RUTTOA!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Laite on ominaisuuksiltaan ja käyttömukavuudeltaan keskivertoa digiboksien tasoa. Maksoi 350e.

Ennen tätä laitetta käytin edellistä (TF500PVRc) kaapeliverkon mallia noin 2 vuotta ja kuvittelin nyt ostaessani uudemman version, vastaavan mutta kalliimman, saavani hieman päivitetyn mallin. Toisin kuitenkin kävi; tässä laitteessa on käytännössä sama ohjelmisto ja ominaisuudet, poislukien ajansiirtotoiminto.

Topfield 520PVRt:n käyttö on jokseenkin hidasta (käynnistys, kanavien vaihto) ja jostain syystä tämän uudemman mallin kaukosäätimen nappien painaminen vaatii enemmän voimaa, jotta viestin saa perille ja on hieman sen takia vaivannut ja kaukosäädin pitää yllätyksekseni suunnata tarkasti laitetta kohti.

Suurin ongelmani laitteen kanssa on ollut signaalin käsittely, jos sitä siksi voi kutsua. Vaikuttaa siltä, että taloyhtiössäni on hieman liian tehokas antennisignaali, ja se saa kanavat erittäin pahasti pätkimään. Topfieldin asiakaspalvelusta kerrottiin signaalinvaimentimen ehkä auttavan. Vaikuttaa, että kyseisessä laitteessa on herkkä viritin. Olen kysellyt hieman tutuiltani ja en vastaavaa ongelmaa ole kohdannut. Vertaukseksi kokeilin normaalia vanhempaa topfieldin ei-tallentavaa boksia ja tv:n sisäistä viritintä, enkä huomannut mitään nykimistä.

Toinen ongelma minkä olen huomannut verrattuna edelliseen malliin, kahta kanavaa tallentaessa tai tallennuksen juuri alkaessa; sulkee katsottavan kanavan ja estää jopa pääsyyn noin puolille kanaville, tätä teki myös toinen boksini jota kokeilin (Finnsat FST05PVR), vaikkakin paljon pahemmin. "Tallenna kahta ja katso kolmatta" ei välillä tunnu pätevän, edellisessä boksissani (TF500PVRc) ei vastaavaa tavattu, se toimi moitteettomasti eikä ikinä tarvinnut tallennusta lopettaa päästäkseen jollekkin "suljetuista" kanavista. En tiedä onko kaapeli- ja antenniversiolla yleensä vastaavia eroja.

Topfieldin kuvanlaatu on kuitenkin parempi kuin hyvä, ainakin käytettäessä 1080p hdmi-lähtöä. Boksi on siistin näköinen ja sopii hyvin muiden AV-laitteiden viidakkoon. EPG on suhteellisen mukava käyttää ja kanavien navigointi EPG:ssä on helppoa. En ole kohdannut mitään korjausta vaativia vikoja Topfieldeissä (n. 5 vuoden kokemus merkin digibokseista). Ja käytän näitä jatkossakin. Päivityksiä laitteeseen on saatavilla merkin suomalaisilta kotisivuilta.

Mielestäni 350€:lla digiboksin täytyisi toimia käyttöliittymältään jouheasti eikä aiheuttaa päänvaivaa esim. liian voimakkaan signaalin tapauksessa. Järkevä hinta boksille olisi 250€.

3.5/5

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
80%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.