ZyXEL Prestige 660HW-D1

No picture available
Valmistaja: ZyXEL | Kategoria: Verkkotuotteet
Tuotetta myydään myös nimillä: ZyXEL P-660HW-D1
WLAN Kyllä
Tuetut WLAN-standardit 802.11a / 802.11b / 802.11g
LAN Kyllä
LAN-portteja 4 x LAN
LAN-nopeus 100Mbps
3G Ei
DSL-modeemi Kyllä
Kaapelimodeemi Ei
WAN? Ei

 
 • 802.11n (Tuki 802.11n -yhteyksille)

  802.11n eli ns. N-WLAn on langattoman lähiverkon standardi, joka mahdollistaa maksimissaan noin 300Mbps:n liikennöintinopeuden lähiverkon sisällä. Nopeus saavutetaan ainoastaan, jos sekä tukiasema/reititin että varsinaiset lähiverkkoon kytketyt laitteet tukevat kyseistä standardia.

 • Tuki erilliselle 3G-modeemille (Tuki erilliselle 3G-modeemille / nettitikulle USB-portin kautta)

  Useissa nykyisin myytävissä ns. stand-alone -reitittimissä, joissa ei itsessään ole sisäänrakennettua DSL-, kaapeli- tai 3G-modeemia, on mahdollisuus kytkeä tavallinen nettitikku / mokkula laitteen USB-porttiin ja jakaa tällä tavalla nettitikun verkkoyhteys reitittimeen kytketyille tietokoneilla ja laitteille.

 • WAN-nopeus (WAN-portin nopeus)

  WAN-portin nopeudella ei yleensä ole juurikaan merkitystä käytännön tasolla, ellei sitten taloudessa ole käytössä huippunopeaa laajakaistaa. Tällainen tilanne tulee eteen esim. silloin, kun reitittimen / tukiaseman WAN-portin nopeus on 10Mbps, mutta kiinteistöön tulee kuidun kautta 100Mbps verkkoyhteys. Tällaisessa tapauksessa reitittimen WAN-portti muodostaa Internet-yhteyden kannalta pullonkaulan, rajoittaen nettiin päin tapahtuvan liikennöinnin maksimissaan 10Mbps nopeuteen.

 • WAN (Onko laitteessa WAN-portteja)

  WAN-portti on käytännössä tavallinen Ethernet -portti ("LAN-portti"), johon kytketään reitittimestä Internetiin päin suuntautuva liikenne. Käytännössä WAN-porttia ei yleensä tarvita, mikäli reitittimessä / tukiasemassa on itsessään esim. DSL-modeemi, 3G-modeemi tai kaapelimodeemi. Mikäli laite taas on "stand-alone" reititin/tukiasema, kytketään WAN-porttiin kiinni esim. erillinen DSL-modeemi, jos lähiverkosta halutaan kytkeytyä myös Internettiin.

  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Aika hirveää jätettä laadun suhteen. Toimii DSL-modeemina ja WLAN-tukiasemana ihan ok, mutta tuo LAN-porttien toiminta on ollut vuosien ja vuosien ajan enemmän kuin epävakaata. Voitaisiin käytännössä sanoa, että vaikka laitteessa on 4x100Mbps LAN-portteja, voi kiinteällä Ethernet-piuhalla olla purkissa korkeintaan yksi laite kiinni. Jos toinen laite on kiinteästi LANissa kiinni, alkaa uskomaton verkontiputusruljanssi, suht randomilla aikavälillä ja ihan säkästä kiinni, kumpi 2 koneesta tipahtaa vai tipahtavatko molemmat.

Tähän vielä lisäisin sen, että toisinaan myös tilanne, että vehkeessä on vain ja ainoastaan yksi kone LANilla kiinni, saattaa LANissa oleva kone vain "kadota" verkosta. Ja tuota tapahtuu about kaikkien koneiden kanssa, tusinalla eri Ethernet-kaapelilla testattuna, joten ongelma on aikalailla tasan varmasti Zyxelissä, ei käyttäjässä :-)

En suosittele, seuraavaksi modeemi-routeriksi tulee kyllä tasan varmasti jotain muuta kuin Zyxel.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
80%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.