Vastaanotto? Kaapeli (DVB-C)
Liitäntä? FireWire
MPEG-2 purku? Ei
MPEG-4 purku? Ei
HDTV? Kyllä
HDTV (MPEG-4)? Kyllä
Conax? Ei
CI? 1
Analoginen? Ei
Kaukosäädin? Kyllä
VideoIn? Ei
Lisätietoja MPEG-4 -tuki mahdollisesti tulossa myöhemmin ohjelmistopäivityksen kautta.
Mukana tulee MyTheatre FireDTV Edition 3.33.8 (ei voi päivittää ilmaiseksi MyTheatren kautta).

Tarvitsee Conax -kortinlukijan CI-paikkaansa maksutelevisiota varten.
Valmistajan tuotekoodi(t) FireDTV C/CI / FireDTV C/CI

 
 • Vastaanotto (Vastaanottomuoto)

  DigiTV-sovitin voi vastaanottaa yhtä monista digitaalisen television lähetysstandardeista. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat DVB-T, DVB-S, DVB-C ja ATSC.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-korttipaikka)

  Conax-korttipaikkaa vaaditaan, jotta laitteella voidaan katsoa maksullisia TV-kanavia.

 • CI (CI-modulipaikkojen määrä)

  CI- eli Common Interface-liitäntä on digitaalisten vastaanottimien standardisoitu rajapinta erilaisten salauksenpurkujärjestelmien liittämiseksi. Jotta CI-liitännällä varustettuihin laitteisiin saadaan kytkettyä Suomen maksutelevisioiden salaukseen käytetty Conax-kortti, tarvitaan vielä lisäksi CI-liitäntään asennettava CA-moduuli.

 • Liitäntä (Liitäntätapa)

  Liitäntätapa kertoo sen, miten digisovitin kytketään tietokoneeseen. Yleisimmin käytetyt liitäntätavat ovat joko PCI tai USB. PCI-liitännällä kytkettävät digisovittimet sijoitetaan tietokoneen sisään, PCI-korteille varattuun korttipaikkaan, kun taas USB-liitäntäiset laitteet kytketään tietokoneen ulkoiseen USB-väylään. Eli PCI-liitännällä varustettuja digisovittimia ei voida käyttää kannettavissa tietokoneissa.

 • Analoginen (Sisältää myös analogisen virittimen)

  TV tuners can be connected via PCI-bus, PCIe (PCI Express) bus, FireWire or USB/USB2. The last two alternatives are used by external digital TV tuners.

 • HDTV (MPEG-2 HDTV -tuki)

  Mikäli TV-korttia halutaan käyttää MPEG-2-pakattujen HDTV-lähetysten (High-Definition Television) vastaanottamiseen, pitää kortin tukea tätä ominaisuutta.

 • HDTV (MPEG-4) (MPEG-4 HDTV -tuki)

  HDTV (lyhenne sanoista High-Definition Television) ja tarkoittaa teräväpiirtotelevisiolähetyksiä. Mikäli TV-korttia haluaa käyttää MPEG-4-pakattujen HD-lähetysten vastaanottamiseen, pitää kortissa olla HDTV MPEG-4-tuki.

 • Kaukosäädin (Löytyykö laitteesta kaukosäädin?)

  Joidenkin TV-korttien mukana toimitetaan kaukosäädin, jolla pystyy ohjaamaan TV-kortin toimintaa (katseluohjelman kautta) sekä muita tietokoneen ohjelmia.

 • MPEG-2 purku (Rautapohjainen MPEG-2 -purku)

  MPEG-2 on yleisin televisiolähetyksissä käytetty pakkausstandardi ja on yleisesti käytössä DVB-T, DVB-S, DVB-C ja ATSC-lähetyksissä. MPEG-2-pakkausta käytetään sekä tavallisissa että teräväpiirtolähetyksissä. Mikäli kortti ei sisällä purkupiiriä, puretaan MPEG-2 -signaali tietokoneen omalla suorittimella.

 • MPEG-4 purku (Rautapohjainen MPEG-4 (tai AVC) -purku)

  MPEG-4 on edistyksellinen video- ja äänenpakkauksen säiliöformaatti, jota käytetään erityisesti teräväpiirtolähetyksissä. Mikäli kortti ei sisällä purkupiiriä, puretaan MPEG-4 -signaali tietokoneen omalla suorittimella.

 • VideoIn (Analogisen videon sisääntuontiliitäntä (esim. S-Video))

  Joissain televisiokorteissa on sisääntulo videosignaalille. Liitännän kautta korttiin saa kytkettyä ulkoisen videolähteen ja kaappaamaan ja muuntamaan kuvan digitaaliseen muotoon.

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Kyllä täydet pojot pitää antaa. Itselläni laite on ollut käytössä jo vuoden verran, jos oikein muistan. Aluksi oli ongelmia kanavien kanssa mutta ongelmana olikin se, että piti heittää vahvistin kiinni, jotta signaali paranisi. Mukana tullutta ohjelmaa en koskaan kokeillut, joten siitä en voi sanoa mitään.

Kaukosäädintäkään ei ole kun ostin aikoineen sen Bulkin ja enkä ole kaukosäädintä tarvinnutkaan.

Softana toimii DVBViewer ja FireDTV:Ssä on sisällä uusin FW. Hyvin ovat toimineet yhteen ja niin on suositeltukin.

Jos jollain on ongelmia kanavien kanssa tässä apuja:
http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=42120&highlight=dvbviewer

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Samat arviot laitteesta, kuin edellisilläkin kirjoittajilla.

Jostain syystä suomalaisten kanavien haku tuotti vaikeuksia.

Lopuksi sain ne haettua Welhon asetuksilla. DVBVieweriin en onnistu saamaan suomalaisia kanavia.

Kaikki uusimmat päivitykset ovat tehty.

Jos joku tietää miksei suomalaiset kanavat ei löydy (DVBViewer)ja osaa kertoa siihen ratkaisun olisin enemmän kuin kiitollinen!

Niinkuin sanottu muuten ok laite kaikki toiminut moitteetta ja kuvan laatukin hyvä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Itse ostin bulk-versiona, koska halusin Microsoftin MCE kaukosäätimen. Ohjelmistoksi tuli Media Center 2005.

Käyttöönoton hankalin osuus on ollut MPEG2 dekooderin valinta, jolla tuntuu olevan eniten vaikutusta lopullisen kuvan laatuun. FireDTV:n ajurit ja laite ovat toimineet virheettömästi. Etupaneelissa olevan ledin voi peittää mustalla sähköteipillä kotiteatteriin "sopivammaksi".

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Helppo asentaa (todella selkeät ohjeet).
Kaikki pelas heti. Latasin kuitenkin uudet ajurit, firmwaren ja MyTheatren ohjelmaversion (kaikki laitteen kotisivuilta) ja kaikki pelas vieläkin paremmin.
Kuvanlaatu on loistava (tai ainakin parempi kuin digiboksissani).
Kaukosäädin pelas heti ja toimi hyvin.
Miinusta on et MyTheatre pätkii vähän ku tekee paljon muuta samalla, mut koneenikin on jo kyllä yli 3v. vanha. Laitoin DVBViewerin tilaukseen, saa nähdä pelittääkö sillä vielä paremmin...

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Kyllästyin halpojen digikorttien kanssa sähläykseen ja päätin kokeilla jos "hyvää ei saisi halvalla". Eli laite ei ole mikään hintavertailun kärkipään tuote mutta voin valehtelematta sanoa, toimii kuin junan vessa.

Asennus oli erittäin helppo ja kuva rävähti kanavahaun jälkeen välittömästi ruudulle. Ohjelma ei kaatuile tai muuten pätki erityisesti. MyTheater ohjelmasta kyllä huomaa kuinka raskaasti se pyörii.

Sanoisin, että jos haluat toimivan laitteen niin hyvä hankinta sinulle.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Ulkoinen boksi CI:llä ja helppokäyttöisellä, käteen sopivalla kaukosäätimellä. Kaksi 6-pinnistä FW-liitäntää, 1,8m FW-kaapeli 6-pin/6-pin + 1,8m FW-kaapeli 6-pin/4-pin. Ottaa virtansa FW-liitännän kautta, paitsi jos tietokoneessa on vain 4-pin FW-liitäntä (tällöin käytettävä mukana tulevaa erillistä verkkovirtapiuhaa adaptereineen). Antennisisään- ja ulostulo.

Kuva erinomainen, kunhan ohjelmallinen purku on kunnossa. Mukana tuleva MyTheatren kustomoitu versio vie paljon prosessoritehoja, paremman lopputuloksen saa aikaan 15e hintaisella DVBViewer Pro:lla. Media Center-tuki toistaiseksi betatestausvaiheessa, mutta toiminee.

Hinta Suomessa edelleen vähän alle 200e, joten kohtuuden ylärajoilla liikutaan, mutta erikoistuotteena löytänyt oman kuluttajakuntansa. Suosittelen lämpimästi eritoten kaikille Mini-PC:den ja läppäreiden ystäville.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.