Verkkoyhteydet LAN / WLAN
Tallentava Ei
DVD-vaihtaja? Ei
Kannettava Ei
VHS Ei
TV-standardi? PAL (Suomi, muu Eurooppa, jne)
SCART Ei SCART -ulostuloa
PAL-virittimiä 0
DVB-T -virittimiä 0
DVB-C -virittimiä 0
DVB-S -virittimiä 0
Tuetut videoformaatit VCD / SVCD / WMV? / DivX / XviD / MKV? / HD DVD / Blu-ray / AVC?
DVDR-toisto Kyllä
Tuetut DVDR-levyt DVD-R / DVD-R DL / DVD+R / DVD+R DL / DVD-RW / DVD+RW
Tuetut äänitiedostot MP3 / AAC? / DVD-Audio? / SACD
HDMI? Kyllä
Skaalaus? Kyllä

 
 • Toslink (Toslink -ulostulo (optinen digitaalinen audioliitäntä))

  Toslink -liitäntä on optinen, täysin digitaalinen ääniliitäntä. Toslinkin avulla saadaan DVD-soittimesta ulos paras mahdollinen ääni.

 • HDMI (HDMI -ulostulo)

  HDMI on täysin digitaalinen liitäntätapa, jolla DVD-soitin voidaan kytkeä toiseen HDMI-liitännällä varustettuun laitteeseen, kuten taulutelevisioon. Koska DVD:n sisältämä kuva on valmiiksi digitaalista, HDMI:tä käytettäessä vältytään tarpeettomalta kuvasignaalin muutokselta. Yksinkertaisesti sanoen: soittimen kytkeminen televisioon HDMI:n avulla tarjoaa parhaan mahdollisen kuvanlaadun.

 • Skaalaus (Resoluution digitaalinen suurennos HDTV-tarkkuuteen (720p, 1080i tai 1080p))

  Skaalaus tarkoittaa sitä, että DVD-soitin osaa muuntaa digitaalisesti DVD-levyllä olevan videokuvan teräväpiirtotelevisioon sopivalle tarkkuudelle.

 • TV-standardi (Televisiostandardi, jolle laite on suunniteltu)

  PAL-televisiostandardi on Euroopassa, myös Suomessa käytetty televisioformaatti. Vastaavasti Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Japanissa käytetään NTSC-televisiostandardia. Universaalit soittimet toimivat sekä PAL että NTSC -maissa.

 • DivX (DivX -tiedostojen toisto)

  DivX -toisto tarkoittaa, että soitin osaa toistaa DivX -muotoisia videotiedostoja joko DVDR-levyiltä tai CDR-levyiltä. Kannattaa huomata, että DivX-formaatista on useita eri versioita ja se, että soitin "tukee DivX:ää" ei tarkoita välttämättä, että kaikki DivX-muotoiset videot toimisivat soittimessa.

 • DVD-vaihtaja (Onko laitteessa DVD-vaihtaja (paikka useammalle kuin yhdelle DVD:lle))

  DVD-vaihtaja on soitin, jossa on tilaa useammalle DVD-levylle.

 • DVD-Audio (DVD-Audio -toisto)

  DVD-Audio on ääniformaatti, jota mainostetaan "CD:n seuraajana" ja sillä ei ole varsinaisesti mitään tekemistä DVD-elokuvien ja niiden äänen kanssa. Eli soitin, joka ei tue DVD-Audiota, toistaa silti kaikki DVD-elokuvat täysin normaalisti, mutta ei toista DVD-Audio -muodossa olevia musiikkilevyjä.

 • MKV (Matroska (.mkv) -toisto)

  Matroska -tuki tarkoittaa sitä, että soitin osaa toistaa .mkv -muodossa olevia videotiedostoja sellaisenaan suoraan joko levyltä tai esim. muistitikulta tai -kortilta, ilman että videotiedostoa täytyy muuttaa etukäteen johonkin toiseen formaattin.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

aivan viittä tähteä tälle ei voi antaa. jo englanninkielisillä sivustoilla "moititaan" laitteen hintaa. kuitenkin hinta dollareissa on suomalaisittain edullinen. hinta oli 239.90 euroa cdon. com:ista. blu-ray soittimeksi siis varsin arvokas. hinnat ovat laskeneet hurjasti parissa vuodessa. Panasonicin DMP-BDT310 on todella pieni laite. etenkin syvyys yllätti. laitehan ei kuitenkaan vaadi enempää kokoa. edellis- vuoden malli esim. oli puhtaasti tehty vain ylisuureksi. halutaan saada näyttävän näköinen laite, mutta se tehtiin ylisuuren kotelon muodossa.

näinkin pienessä laitteessa on paljon ominaisuuksia. sillä koollahan ei ole väliä (juuri tämänkaltaisessa tuotteessa) suurempi on kuitenkin kauniimpaa ? pieni taas edullisempi valmistaa. soittimen päällä on sensori, joka avaa/ sulkee levypulkan kättä liikuttamalla. ominaisuutta mainostetaan "näkee paremmin pimeässä" nimikkeellä. mielestäni tuo liikkeellä avautuva levypulkka on vain myyntikikka. levypulkan voi tietysti myös avata/ sulkea aivan vanhanaikaisestikkin. kauko-ohjain ei paljon kehuja kerää. tämä Panasonicin DMP-BDT310 on kuitenkin malliston lippulaiva. kauko-ohjain on suoraan muropakkauksesta. se toimii kyllä erinomaisesti, mutta mitään kokoa & tyyliä siinä ei voi sanoa olevan.

Blu- ray soittimen kuvanlaatu on vain kohtalaisen hyvä . kuva voisi olla blu-ray toistossa paljon parempi. verrokkina on ps3 konsoli. mutta DVD- kuva etenkin saa suuret kehut. se on mielestäni selvä ja tarkka. samat kuvasäädöt näköjään pätevät kumpaankin ( Blu-ray & DVD) parempi olisi kuitenkin, jos kummatkin voisi säätää erikseen. ei siis mitään yleis-säätöä. Blu- ray:n kuva kärsii, jos yritän säätää kuvan DVD- kuvaa varten, ja päinvastoin. Blu-ray elokuvia minulla on 40 kpl ainoastaan. eli vain alle 3 prosenttia koko elokuvamäärästäni. näinollen minun on pakko säätää kuva optimaaliseksi DVD-kuvaa varten. esim. katsoessani Blu- ray kuvaa Playstation 3:lla, niin onhan se nätimpää.

jonkun mielestä ps3 on joko huonompi tai parempi kuvanlaadun osalta. netissä on tästä Panasonicin DMP-BDT310 soittimesta monenlaisia arvosteluja. paras arvosana on ollut 95/100. eli huonosta tuotteesta ei ole kyse. pitäisihän Panasonicin olla maailman suurimpia elektronikan valmistajia. eli resursseja merkiltä löytyy tarpeeksi. minua ei surettanut laitteen kova hinta 239.90 euroa, koska suomessa kaikki tällaiset laitteet maksavat enemmän, kuin muualla. ja onhan hinta tippunut vuodesta 2010. ja kuitenkin tämä 2011 tuote on parempi kuin edellisvuotinen, joka taisi olla Panasonic DMP-BDT300.

laitteessa ei ole lainkaan suomenkielistä valikkoa, joka ei kuitenkaan hidasta tahtia. pitää vain mainta, että jos tämä olisi Sony, niin suomenkielinen valikko löytyisi. mutta en ostanut sonyn soitinta. olen hyvin tyytyväinen tähän Panasonicin soittimeen. tässä tämä sitten aika pitkälti olikin. toimii hyvin ja tuntuu luotettavalta. mutta aikahan tuon näyttää.
laite on helppo omaksua ja käyttää. englannikielinen valikko ei tee asiasta liian vaikeata, koska siinä ei ole mitään kohtia mihin pitäisi sanallisesti liiaksi tarttua. langattoman internet asetusten ja firmwaren päivitys onnistuvat erittäin helposti. kauko-ohjainkin tavallaan kertoo, että mitään salavalikkoja ei ole. kaikki on helposti löydettävissä. opin käyttämään laitetta kokonaisuudessaan parissa tunnissa. sen jälkeen muistankin sitten mistä toimii mikäkin. oikeastaan ja tavallaan kauko-ohjain helpottaa tätäkin asiaa varsin pitkälti. koska se on pieni ja yksinkertainen, niin mikään ei sitten lopulta kokonaisuudessa tuota ongelmia. käyttöohje- kirja on muuten hyvinkin vaatimaton, mutta mukana tulee cd- levy, jossa ohjeet myös. cd- levy tarkoitettu ainoastaan tietokoneeseen. ei toimi Blu- ray soittimessa.


+ kuva ja ääni (varauksin)
+ levykelkka aukeaa sensorin avulla
+ helpot valikot

- valikot voisivat olla myös suomeksi

lisäys : ikävä kyllä tämä BLU-RAY- soitin ei muista välttämättä pysäytyskohtaa. stop- nappulaa painettaessa laite joko muistaa pysäytyskohdan tai sitten ei. mitä enemmän blu- ray levyllä on matskua, niin sitä todennäköisemmin laite ei muista pysäytyskohtaa. mitkään firmware päivitykset eivät auta asiaan. DVD- elokuvissa laite kuitenkin muistaa aina pysäytyskohdan.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.