Vastaanotto? Antenniverkko (DVB-T)
Liitäntä? USB/USB2
MPEG-2 purku? Ei
MPEG-4 purku? Ei
HDTV? Kyllä
HDTV (MPEG-4)? Ei
Conax? Ei
CI? 0
Analoginen? Ei
Kaukosäädin? Kyllä
VideoIn? Ei
Lisätietoja Mukana Presto!PVR 5.0, ajurit ja pehmustettu kantokotelo tikulle, antennille ja kaukosäätimelle.
Valmistajan tuotekoodi(t) 31100033

 
 • Vastaanotto (Vastaanottomuoto)

  DigiTV-sovitin voi vastaanottaa yhtä monista digitaalisen television lähetysstandardeista. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat DVB-T, DVB-S, DVB-C ja ATSC.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-korttipaikka)

  Conax-korttipaikkaa vaaditaan, jotta laitteella voidaan katsoa maksullisia TV-kanavia.

 • CI (CI-modulipaikkojen määrä)

  CI- eli Common Interface-liitäntä on digitaalisten vastaanottimien standardisoitu rajapinta erilaisten salauksenpurkujärjestelmien liittämiseksi. Jotta CI-liitännällä varustettuihin laitteisiin saadaan kytkettyä Suomen maksutelevisioiden salaukseen käytetty Conax-kortti, tarvitaan vielä lisäksi CI-liitäntään asennettava CA-moduuli.

 • Liitäntä (Liitäntätapa)

  Liitäntätapa kertoo sen, miten digisovitin kytketään tietokoneeseen. Yleisimmin käytetyt liitäntätavat ovat joko PCI tai USB. PCI-liitännällä kytkettävät digisovittimet sijoitetaan tietokoneen sisään, PCI-korteille varattuun korttipaikkaan, kun taas USB-liitäntäiset laitteet kytketään tietokoneen ulkoiseen USB-väylään. Eli PCI-liitännällä varustettuja digisovittimia ei voida käyttää kannettavissa tietokoneissa.

 • Analoginen (Sisältää myös analogisen virittimen)

  TV tuners can be connected via PCI-bus, PCIe (PCI Express) bus, FireWire or USB/USB2. The last two alternatives are used by external digital TV tuners.

 • HDTV (MPEG-2 HDTV -tuki)

  Mikäli TV-korttia halutaan käyttää MPEG-2-pakattujen HDTV-lähetysten (High-Definition Television) vastaanottamiseen, pitää kortin tukea tätä ominaisuutta.

 • HDTV (MPEG-4) (MPEG-4 HDTV -tuki)

  HDTV (lyhenne sanoista High-Definition Television) ja tarkoittaa teräväpiirtotelevisiolähetyksiä. Mikäli TV-korttia haluaa käyttää MPEG-4-pakattujen HD-lähetysten vastaanottamiseen, pitää kortissa olla HDTV MPEG-4-tuki.

 • Kaukosäädin (Löytyykö laitteesta kaukosäädin?)

  Joidenkin TV-korttien mukana toimitetaan kaukosäädin, jolla pystyy ohjaamaan TV-kortin toimintaa (katseluohjelman kautta) sekä muita tietokoneen ohjelmia.

 • MPEG-2 purku (Rautapohjainen MPEG-2 -purku)

  MPEG-2 on yleisin televisiolähetyksissä käytetty pakkausstandardi ja on yleisesti käytössä DVB-T, DVB-S, DVB-C ja ATSC-lähetyksissä. MPEG-2-pakkausta käytetään sekä tavallisissa että teräväpiirtolähetyksissä. Mikäli kortti ei sisällä purkupiiriä, puretaan MPEG-2 -signaali tietokoneen omalla suorittimella.

 • MPEG-4 purku (Rautapohjainen MPEG-4 (tai AVC) -purku)

  MPEG-4 on edistyksellinen video- ja äänenpakkauksen säiliöformaatti, jota käytetään erityisesti teräväpiirtolähetyksissä. Mikäli kortti ei sisällä purkupiiriä, puretaan MPEG-4 -signaali tietokoneen omalla suorittimella.

 • VideoIn (Analogisen videon sisääntuontiliitäntä (esim. S-Video))

  Joissain televisiokorteissa on sisääntulo videosignaalille. Liitännän kautta korttiin saa kytkettyä ulkoisen videolähteen ja kaappaamaan ja muuntamaan kuvan digitaaliseen muotoon.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Mukanatuleva Presto!PVR on ehkä turhankin simppeli ohjelma, mutta peruskatselun ja nauhoitukseen suht kelvollinen. Nauhoituksiin ja ajansiirtoon ei ota mukaan tekstejä, mikä onkin suurin puute.
EPG melko tökerösti toteutettu ja näyttää yleensä ohjelmat kuvauksineen ruotsiksi.

Tikku lämpenee joskus varsin paljon, mista seuraa kuvan tökkimistä ja ohjelman kaatuilua...ei kuitenkaan liian usein. DVBViewerin (+15e) kanssa oikein soiva peli.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Hyvä kapine, suosittelen kuitenkin hankkimaan harava-antennin tai vastaavan sekä DVBViewer ohjelman, niin johan homma alkaa pelittää. Miinusta tulee adapterista jota ei saa kunnolla kiinni, joten antenni saattaa irrota kesken katsetlun. Itsellänikin toimii tuo kaukkari Xp Pro:ssa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Mulla ainakin kaukosäädin toimii WinXP Pro:ssa. Mutta Linux-tuen puuttumisesta pieni miinus.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Hyvä laite omalla antennilla löytää hyvin kanat ja mukana tulleella adapterilla on helppo laittaa oman antennin siihen paraantaakseen kuvaa. Ainoa miinus on että kaukosäädin ei toimi kuin windows media center versiossa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Vastaanotin ei ole erityisen herkkä, esim. samaan antenniin missä oma digiboxi on liitettynä ei megasky löytänyt yhtään kanavaa kun taas digiboxi näyttää kaikki kanavat virheettä.
Uuden vahvistetun antennin kanssa kanavat rupesi löytymään ja näkyi kohtalaisesti ilman isompia virheitä. DVB-textit toimivat prestolla, mutta eivät tallennu. Mycinema ei suostunut toimimaan ollenkaan, saatikka meedio media center softa ei tunnistanut megaskyta mikä harmittaa suuresti.
Läppärillä koitettuna (HP omnibook xe3 933Mhz celeron) ei megaskylla tehnyt yhtään mitään -> potku ei yksinkertaisesti riitä vaikka laite oli kytkettynä USB2.0 pcmcia korttiin. Koneen oma USB 1.1 jotenkuten pystyy toistamaan muutaman kuvan kunnes äänet ja videosync menee eri teitään ja kuva rupee pätkimään.
Valmistaja väittää P3 800Mhz riittävän, ilmeisesti P3 800Mhz on tehokkaampi kuin celeron 933Mhz. Jos etsii DVB-T usb tikkua niin kannattaa ehkä maksaa vähän enemmän ja ostaa jokin muu joka on yheensopivampi muihinkin softiin, koska prestoa en voi kehua edes valehtelemalla.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Omani ostin tuossa joskus huhtikuussa ja en voi muutakuin todeta että hyvä laitos on. Ylen tekstitkin toimivat mukana tulevalla PVR softalla. Itse olen tikun laittanut harava-antenniin kiinni ja voin todeta sen että sillä mukana tulevalla nysällä ei oikein tee yhtään mitään.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Presto on kyllä paska,kolmonen jäi puuttuun ainakin täällä lapissa kanavista päivityksenkin jälkeen,ilman päivityksiä ei näkyny kuin yle24,Vaihdoin DVBwieweriin ja nyt näkyy ja ylen tekstit toimii,3.2.6 versio löytyy kyllä netistä ilmaisekseksikin ja sillä toimii.Oma antenni toimii kun ostin jatkojohdon antenniin ja nostin sen vesirännin päähän ulos, jalustasssa on magneetti joten se onnistu helposti.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Näyttää ja myös tallentaa DVB-tekstitykset, kunhan ostaa 15 euron hintaisen DVBViewer Pro:n. Pakettiin kuuluva Presto!PVR 5.0 -katseluohjelma toimii tyydyttävästi, kun lataa päivitykset. Laitteen mukana tuleva antenni on turhan alimitoitettu ja paremman signaalin saa käyttämällä jotain isompaa antennia, esim. Digiality DA 1200. Lisäpisteitä annan tikun kompaktista koteloinnista.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.