Dell UltraSharp U2412M

Dell UltraSharp U2412M
24" / 1920x1200 / 16:10 / 8ms
Valmistaja: Dell | Kategoria: Litteät näytöt
Koko? 24"
Resoluutio? 1920x1200
Kuvasuhde? 16:10
Kontrasti? 1000:1
Kirkkaus? 300 cd/m²
Vasteaika (GtG)? 8ms
Paneelin tyyppi? E-IPS
VGA-sisääntuloja? 1
DVI-D -sisääntuloja? 1
DVI-I -sisääntuloja 0
DisplayPort -sisääntuloja 1
HDMI-sisääntuloja 0
HDCP? Kyllä
USB-hubi? Kyllä
Kaiuttimet Ei
Pivot? Kyllä
TV-viritin Ei sisäänrakennettua TV-viritintä
Virrankulutus 38 W

 
 • Koko (Tuumakoko)

  Näytön halkaisija tuumina.

 • Kontrasti (Kontrastisuhde)

  Kontrasti (englanniksi contrast) tarkoittaa kuvan tummimman ja vaaleimman kohdan valoisuuden eroa. Kontrasti ilmoitetaan suhdelukuna, esim. 800:1. Mitä suurempi suhdeluku on, sitä parempi kontrasti. Lue lisää täältä.

 • Kuvasuhde (Kuvasuhde)

  Kuvasuhde ilmaisee näytön leveyden suhteen sen korkeuteen. Esimerkiksi 16:10 tarkoittaa, että mikäli näyttö olisi 10cm korkea, olisi kuva 16cm leveä. Lue lisää täältä.

 • Resoluutio (Näytön ominaistarkkuus)

  Näytön tarkkuus eli kuvapisteiden määrä ilmoitettuna muodossa pisteiden lkm vaakasuunnassa x pisteiden lkm pystysuunnassa. Litteät näytöt on suunniteltu toimimaan ainoastaan käyttäen kyseistä resoluutiota, joten mikäli monitorilla käytetään muuta tarkkuutta, täytyy monitorin muuntaa tarkkuus vastaamaan sen omaa resoluutiota.

 • Kirkkaus (Näytön kirkkaus)

  Näytön kirkkaus mitataan paneelin pinnan tietystä pisteestä lähtevän valon määrällä. Mittayksikkönä käytetään kandelaa (yhden kynttilän kirkkaus) per neliömetri (cd/m2). Yleensä monitoria pidetään sitä parempana mitä kirkkaamman kuvan se kykenee tuottamaan. Kirkkaus on tarpeen esimerkiksi valoisissa tiloissa tai ulkona sekä esimerkiksi elokuvia katsottaessa.

 • Vasteaika (GtG) (Vasteaika)

  Vasteajalla tarkoitetaan aikaa, joka yksittäisellä pikselillä kestää vaihtaa toiseen väriin ja sitten takaisin samaan väriin. Vasteaikojen mittaukseen on monta tapaa, laitevertailun tiedoissa on ilmoitettu ns. harmaa-harmaa (Gray-To-Gray, GtG) -muutoksen nopeus. Vasteaika ilmoitetaan millisekunteina, mitä pienempi arvo sen parempi. Liian suuri vasteaika aiheuttaa häntimistä, eli kuva ei päivity tarpeeksi nopeasti, jolloin edellinen kuva näkyy nykyisen kuvan taustalla haamukuvana. Lue lisää täältä.

 • VGA-sisääntuloja (VGA-sisääntulojen (D-sub) määrä)

  VGA-liitin (toiselta nimeltään D-sub 15) on analoginen liitäntäportti, joka löytyy käytännössä kaikista tietokoneista. Liittimessä on 15 pinniä kolmessa rivissä.

 • DVI-D -sisääntuloja (DVI-D -sisääntulojen määrä)

  DVI-D on DVI:n malli, jossa voi siirtää vain digitaalista videota. DVI-D voi olla joko yhden kanavan versio, joka pystyy siirtämään 1920x1080-resoluution kuvaa, tai kahden kanavan versio, joka kykenee siirtämään 2048x1536-resoluution kuvaa. Mikäli ostat monitorin, jossa on ainoastaan DVI-D-liitin, varmista, että grafiikkakorttisi tukee joko DVI-D:tä tai DVI-I:tä. Lisätietoa DVI:stä täällä.

 • USB-hubi (Onko laitteessa sisäänrakennettua USB-hubia)

  Joissain näytöissä on integroituna USB-hubi, joka mahdollistaa USB-lisälaitteiden kytkemisen esimerkiksi näytön kylkeen tai alustaan.

 • Pivot (Onko laitteessa mahdollisuus kääntää näyttö 90 astetta (ns. pivot-toiminto))

  Pivot -mahdollisuus tarkoittaa sitä, että näyttö voidaan, jalustan pysyessä paikoillaan, kääntää 90 astetta, eli kääntää normaalista vaakatasosta pystyyn.

 • HDCP (Tuki HDCP:lle)

  HDCP (High-Bandwith Digital Content Protection) on DRM-menetelmä, jota käytetään HDMI- ja digitaalisten DVI-näyttölaitteiden kanssa. Jotta HDCP:tä käyttävän kuvalähteen (esim. blu-ray-elokuvan) katselu onnistuisi monitorilla, täytyy sen tukea HDCP:tä. Mikäli näyttölaite ei tue HDCP:tä, voi toistolaite olla näyttämättä videota, näyttää sen huonommalla kuvan- ja äänenlaadulla tai näyttää videon normaalisti. Lue lisää täältä.

 • Paneelin tyyppi (Näyttöpaneelin tyyppi)

  Paneelin tyyppi kertoo, mitä tekniikkaa käyttäen LCD-monitorin varsinainen näyttöosa on rakennettu. Tarjolla on useita eri paneelityyppejä, jotka ovat tekniseltä toteutustavaltaan ja ennen kaikkea ominaisuuksiltaan sekä laadultaan erilaisia. Paneelin tyyppi kannattaa selvittää, sillä se vaikuttaa monitorin soveltuvuuteen haluttuun käyttötarkoitukseen, eikä käytettyä paneelia voi aina päätellä hinnasta. Eri tyyppiset paneelit soveltuvat toisiaan paremmin eri käyttötarkoituksiin. Paneelien kolme päätyyppiä ovat (karkeasti parhaasta huonoimpaan) S-IPS, SPVA/MVA ja TN.

ric_91
Inactive
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Noniin. Sain kuluneella viikolla ensimmäisen IPS-näyttöni. Pohdin pitkään tämän ja LG:n 23" 1080p IPS monitorin välillä, mutta minut saatiin puhuttua ympäri DELL:n laadusta ja 1200p monitorin hyvyydestä.

No tuote meni tilaukseen (269e CDON.com) ja asennettuani tuotteen, oli ero vanhaan Packard Bellin TN monitoriin kuin yöllä ja päivällä. LED taustavalo toi värit mukavasti esiin ja IPS paneeli oikein hohkui silmieni edessä. Tarkistin näytön viallisten pikseleiden varalta, koska Dellin takuuhuolto on tunnetusti maailman kattavin ja pikselivikainen näyttö menisi heti takuuseen. No näyttö on kaikinpuolin virheetön, joten olin iloinen kun sain ottaa tuotteen pysyvästi käyttööni.

Näytön sivussa on mukavan tuntuiset painikkeet ja valikot on selkeät, toisin kuin vanhassa monitorissani. Rakenne on jämäkkä, se ei heilu eikä natise. Monitorin saa käännettyä pystyyn (pivot), mikä on joskus mukava ominaisuus.

Ostin tuotteen pelaamista ja kuvankäsittelyä varten ja voin todeta sen olleen täysin oikea valinta. Vasteaika (6 tai 8ms ?)ei haittaa lainkaan ja peli on sujuvaa, 1200p tuo avaruutta aiemman 1080p:n sijaan josta on selkeä etu kuvankäsittelyssä ja dokumenttejä lukiessa/ kirjoittaessa.

Näytön mukana tuli kattavat "lisävarusteet", dvi ja vga kaapeli vaikka luulin saavani vain vga kaapelin. Näytössä on myös sisäinen usb hubi (2 paikkainen) ja usb kaapeli toimitettiin myös mukana. Näin esim muistitikun voi tökätä näytön sivuun.

Moni pohtii varmasti, onko 1200p / 1080p välinen ero hintansa arvoinen. Kyllähän vastaavan näytön saa delliltä alemmalla resoluutiollakin, mutta sanoisin että mikäli tuo n. 50e ero ei kaada budjettiasi, mene ja ota 1200p malli. On tämä 16:10 kuvasuhde sen arvoista!

Kaikinpuolin mahtava näyttö!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
85%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.