PiP? Kyllä
Tallentava? Kyllä
Kovalevy (GB) 250GB
Virittimiä? 2
HDTV Ei
Conax? Kyllä
CI 0
SCART 1? RGB, S-Video, CVBS
SCART 2 S-Video, CVBS
HDMI? Ei
Digitaalinen ääni RCA (koaksiaali)
MHP? Ei
AC3? Kyllä
Ajastus Kyllä
teksti-tv? Kyllä
Tekstitys? Kyllä
USB? Ei
RS-232? Kyllä
FireWire Ei
Ethernet Ei
DVDR Ei

 
 • PiP (Picture-in-picture)

  Mahdollistaa kahden TV-kanavan samanaikaisen katselun (yleensä toinen kanavista näkyy ns. pikkuruudussa pääkanavan kuvan yläkulmassa).

 • RS-232 (RS-232 -liitin)

  Yleensä RS-232 -liittimen avulla laitteeseen voidaan päivittää uusi firmware. RS-232 -liitäntää ei yleensä voi käyttää videoiden siirtoon laitteelta tietokoneelle.

 • USB (USB-liitin)

  USB-liitin mahdollistaa nopean tiedonsiirron digiboksin ja tietokoneen välillä. Tätä liitintä käytetään yleisimmin tallettavissa digibokseissa mahdollistamaan talletettujen videoiden siirto digiboksilta tietokoneelle.

 • Tallentava (Onko laite tallentava digiboksi?)

  Tallettava digiboksi tekee käytännössä ulkoiset tallennustavat, kuten videonauhurit, tarpeettomiksi, mahdollistaen digilähetysten tallettamisen suoraan laitteen sisäiselle kovalevylle. Digitaalisesti talletettu TV-kuva on täsmälleen samalla laadulla talletettu kuin vastaanotettaessa, joten normaalia kuvan huonontumista tallennusvaiheessa ei tapahdu.

 • MHP (MHP-tuki)

  MHP on yhtenäinen, pääasiassa Pohjoismaissa (myös Suomessa) käytössä oleva standardi interaktiivisille toiminnoille, kuten ns. supertekstitelevisiolle.

 • AC3 (Dolby Digital -tuki)

  Tuki vaaditaan, jotta laite osaa purkaa Dolby Digital (eli AC3) -muodossa olevia monikanavaista lähetyksiä.

 • teksti-tv (Sisäänrakennettu teksti-tv)

  Sisäänrakennettu teksti-tv mahdollistaa teksti-tv:n käytön suoraan digiboksin avulla ja on siis riippumaton siitä, tukeeko televisio teksti-tv:tä vai ei.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-korttipaikka)

  Conax-korttipaikkaa vaaditaan, jotta laitteella voidaan katsoa maksullisia TV-kanavia.

 • Virittimiä (Virittimien määrä laitteessa)

  Mikäli laitteesta löytyy useampi viritin, se mahdollistaa esim. eri kanavanipussa sijaitsevan kanavan tallennuksen katsottaessa toisessa kanavanipussa sijaitsevaa kanavaa.

 • SCART 1 (Ensimmäisen SCART-liittimen ulostulo)

  SCART-liitin on yleisin Euroopassa käytetty televisioiden ja videolaitteiden kytkentätapa. Vaikka kaikki SCART-liittimet näyttävätkin samalta keskenään, on niissä merkittäviä eroja. Paras kuvanlaatu saavutetaan SCART-liitintä käyttäen saavutetaan, kun sekä kuvaa tuottava laite (esim. digiboksi) ja kuvaa toistava laite (esim. televisio) käyttävät ns. YUV -kuvasignaalia. SCART-liittimestä saatava toiseksi paras kuvanlaatu tulee RGB-signaalia käytettäessä ja huonoin kuvanlaatu saadaan CVBS-signaalin kanssa.

 • HDMI (HDMI -ulostulo)

  Kertoo löytyykö laitteesta HDMI-liitäntää, jonka avulla laite voidaan kytkeä digitaalisesti mm. teräväpiirtotelevisioihin.

 • Tekstitys (Tuki DVB -tekstityksille)

  DVB-tekstitysten tuki vaaditaan, jotta esim. Ylen kanavilla käytetyt tekstitykset näkyisivät laitteella.

 • Cable Ready HD (Cable Ready HD -hyväksytty)

  Cable Ready HD -hyväksyntä on suomalaisten kaapelitelevisioyhtiöiden antama sertifikaatti siitä, että laite on todettu toimivaksi teräväpiirtolähetysten vastaanottoon kaapelitelevisioverkossa. Hyväksyntä vaatii laitteelta mm. MPEG-4/AVC -tuen sekä tuen Conax -korttilinkitykselle.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Kokemusta muista tallentavista boxeista ei ole, mutta eipä tästäkään mitään moitittavaa ole varsinaisesti löytynyt.
Buutannut itsensä n. 4 kertaa ja laite on ollut minulla melkein vuoden (softaa en ole päivittänyt).
Ohjelmat on ajastuneet oikein ja käyttölogiikka on asiallinen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Muutenhan tämä vehje on ihan ok, paitsi että äänittää mitä haluaa ja milloin haluaa. Sain vissiin jonkun susi-kappaleen. Kerran olen käyttänyt huollossa, mutta sama vika edelleen. Esim. laitoin torstaina 4 ohjelmaa äänitykseen: ensimmäinen alkoi ja loppui ok, toista kone äänitti vielä 3 tuntia ohjelman loppumisen jälkeen ja kahta viimeistä ei äänittänyt ollenkaan. Ei tällasella laitteella mitään tee.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Heti ensimmäisenä päivänä laite jätti tallentamatta muutaman ohjelman ja jouduin pariin kertaan katkaisemaan laitteesta virran täysin. Nyt viikon ajan laite on toiminut moitteettomasti. mutta sain kaverilta suosituksen laitteen ohjelmiston päivittämisestä jolloin hänellä ainakin laite on toiminut täydellisesti.

Mielestäni muiden haukkuma epg on toiminut hienosti ja on selkeä. tietty jotain parannuksia käytettävyyteen aina voisi tehdä. kaikosäätimen muotoilu on keskitasoa tai heikompi. jotenkin näppäimet ovat epäloogisessa järjestyksessä ja paikoissa.

Yleisesti olen tähän mennässä ollut erittäin tyytyväinen että päädyin tilamaan tämän mallin.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
Eesaurus
Inactive
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Pisteyttäminen on hankalaa, kun ei ole kokemusta muista tallentavista boxeista, mutten liene ihan väärässä, kun heitin keskivertopisteet.

Laitteesta: Alussa oli hankalaa. Tallennukset eivät onnistuneet kaikilta osin, esim. vain osa ohjelmista tallentui, kun oli ajastettu vaikkapa 2-3 ohjelmaa. Jos kaksi, niin vain toinen tallentui. Tämä ilmeisesti johtui siitä, että tein asetuksiin sen verran muutoksia, että laitoin kiintolevyn menemään lepotilaan 3 min. päästä, sekä lisäsin tallennusaikaan 10 min. ekstraa loppuun.

Kun laitoin tehdasasetukset takaisin, niin tallennukset onnistuivat. Kaikissa tapauksissa käytin EPG:tä. Muita tallennustapoja en kokeillut. Sitten hoksasin, että boxissa on vanha päivitysversio, toukokuulta. Laitoin uuden, jonka jälkeen kaikki tuntuisi toimivan, vaikka muuttelisi asetuksiakin.

Miksi ihmeessä laitteessa, joka tuli asiakkaalle n. syyskuun puolivälissä, ei ollut 2. elokuuta tullutta päivitystä...???

Plussia:

+ hinta/laatusuhde
+ iso kiintolevy
+ toimivuus (päivityksen jälkeen, ainakin toistaiseksi)

Miinuksia:

- teksti-tv (surkean näköinen ja hankala luettava mm.)
- tv:n (Finlux 32" putki) oma teksti-tv ei toimi Ylen kanavilla (??!!??!!)
- EPG:ssä huono ulkoasu
- EPG vaihtaa kanavaa taustalla, kun selaa ohjelmia
- kaukosäädin (hieman kolho, numeronäppäimet huonosti aseteltu)
- käytettävyys osittain (esim. ajastettujen ohjelmien näkeminen pitäisi ilman muuta hoitua helposti yhdellä painalluksella)

Joo, en oikein tiedä, miten pitäisi suhtautua näihin laitteisiin. Käytettävyyden osalta on paljon tekemistä vielä, puhumattakaan ohjelmistoista. Kun lukee palautteita, niin tulee mieleen, että kun digilaitteita on pitänyt nopeasti saada massoille koteihin, niin jokaikinen alan röpeltäjä on niitä päässyt suunnittelemaan ja rakentamaan.

Kalliskaan digiboksi ei ole kaikilta osin yhtä fiksutapainen tallennin, kuin 20 vuotias videonauhuri. Puhumattakaan luotettavuudesta. Toki kuvanlaatu on toista luokkaa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Minulle ainakin sattunut erittäin buginen versio.. Tekstitykset välillä tulee miten sattuu, kerran on äänetkin ollut ihan väärässä tahdissa kuvaan nähde. Kone on buutannut itsentä ainakin kymmenen kertaa. Ajatukset välillä toimii miten sattuu.. Ja mikä "parasta" tämä kaikki on sattunut YHDEN illan aikana =/

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.