Vastaanotto? Kaapeli (DVB-C)
Liitäntä? PCI
MPEG-2 purku? Ei
MPEG-4 purku? Ei
HDTV? Ei
HDTV (MPEG-4)? Ei
Conax? Ei
CI? 0
Analoginen? Ei
Kaukosäädin? Kyllä
VideoIn? Ei
Lisätietoja Korttiin mahdollista saada kiinni erillinen ci-korttipaikka.

 
  • Vastaanotto (Vastaanottomuoto)

    DigiTV-sovitin voi vastaanottaa yhtä monista digitaalisen television lähetysstandardeista. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat DVB-T, DVB-S, DVB-C ja ATSC.

  • Conax (Sisäänrakennettu Conax-korttipaikka)

    Conax-korttipaikkaa vaaditaan, jotta laitteella voidaan katsoa maksullisia TV-kanavia.

  • CI (CI-modulipaikkojen määrä)

    CI- eli Common Interface-liitäntä on digitaalisten vastaanottimien standardisoitu rajapinta erilaisten salauksenpurkujärjestelmien liittämiseksi. Jotta CI-liitännällä varustettuihin laitteisiin saadaan kytkettyä Suomen maksutelevisioiden salaukseen käytetty Conax-kortti, tarvitaan vielä lisäksi CI-liitäntään asennettava CA-moduuli.

  • Liitäntä (Liitäntätapa)

    Liitäntätapa kertoo sen, miten digisovitin kytketään tietokoneeseen. Yleisimmin käytetyt liitäntätavat ovat joko PCI tai USB. PCI-liitännällä kytkettävät digisovittimet sijoitetaan tietokoneen sisään, PCI-korteille varattuun korttipaikkaan, kun taas USB-liitäntäiset laitteet kytketään tietokoneen ulkoiseen USB-väylään. Eli PCI-liitännällä varustettuja digisovittimia ei voida käyttää kannettavissa tietokoneissa.

  • Analoginen (Sisältää myös analogisen virittimen)

    TV tuners can be connected via PCI-bus, PCIe (PCI Express) bus, FireWire or USB/USB2. The last two alternatives are used by external digital TV tuners.

  • HDTV (MPEG-2 HDTV -tuki)

    Mikäli TV-korttia halutaan käyttää MPEG-2-pakattujen HDTV-lähetysten (High-Definition Television) vastaanottamiseen, pitää kortin tukea tätä ominaisuutta.

  • HDTV (MPEG-4) (MPEG-4 HDTV -tuki)

    HDTV (lyhenne sanoista High-Definition Television) ja tarkoittaa teräväpiirtotelevisiolähetyksiä. Mikäli TV-korttia haluaa käyttää MPEG-4-pakattujen HD-lähetysten vastaanottamiseen, pitää kortissa olla HDTV MPEG-4-tuki.

  • Kaukosäädin (Löytyykö laitteesta kaukosäädin?)

    Joidenkin TV-korttien mukana toimitetaan kaukosäädin, jolla pystyy ohjaamaan TV-kortin toimintaa (katseluohjelman kautta) sekä muita tietokoneen ohjelmia.

  • MPEG-2 purku (Rautapohjainen MPEG-2 -purku)

    MPEG-2 on yleisin televisiolähetyksissä käytetty pakkausstandardi ja on yleisesti käytössä DVB-T, DVB-S, DVB-C ja ATSC-lähetyksissä. MPEG-2-pakkausta käytetään sekä tavallisissa että teräväpiirtolähetyksissä. Mikäli kortti ei sisällä purkupiiriä, puretaan MPEG-2 -signaali tietokoneen omalla suorittimella.

  • MPEG-4 purku (Rautapohjainen MPEG-4 (tai AVC) -purku)

    MPEG-4 on edistyksellinen video- ja äänenpakkauksen säiliöformaatti, jota käytetään erityisesti teräväpiirtolähetyksissä. Mikäli kortti ei sisällä purkupiiriä, puretaan MPEG-4 -signaali tietokoneen omalla suorittimella.

  • VideoIn (Analogisen videon sisääntuontiliitäntä (esim. S-Video))

    Joissain televisiokorteissa on sisääntulo videosignaalille. Liitännän kautta korttiin saa kytkettyä ulkoisen videolähteen ja kaappaamaan ja muuntamaan kuvan digitaaliseen muotoon.

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

>poistettu<

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
0%
tunkkaaja
Inactive
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Toimii erittäin hyvin kombolla Kubuntu ja Kaffeine. Kaffeine on paras DVB ohjelma ikinä.

Toimii myös erittäin hyvin kombolla Windows XP SP2, BDA ajuri versio 5.0.1.8 (technotrendin sivuilta) ja VLC Media Player 1.0.5. Kuva ja ääni täysin virheetön mitään kuvan nykimisiä ja äänen naksumista ei havaittavissa.

VLC ehdottomasti paras ohjelma Windowsilla DVB:n katseluun, mitä itse olen testannut. TechnoTrendin oma media center, ProgDVB, Totalmedia ja DVBViewer jne.. kaikki tullut testattua ja VLC pesee kirkkaasti ne kaikki kuvan ja äänen laadussa.

FFDShow:ta en suosittele kenellekään. Poistin sen ja poistin samalla BSPlayerin ja PowerDVD:n ja muita turhia playereita koneeltani, koska VLC hoitaa koko paketin.

Niin ja kortista maksoin käytettynä yhden viiden euron pizzan verran kaksi vuotta sitten, joten rahoille on todellakin saanut vastinetta ja hyvän mielen kaupan päälle, kun Windowsillekin saa hyvän playerin tälle (vihdoinkin kun sain VLC:n toimimaan).

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Technotrend C-1500 + CI + Conax
1) Kanavat löytyi ok
2) Maksukortti tunnistui ok
3) Maksukortin tilausstatus näkyi oikein
4) Ei toimi samaan aikaan Sygaten kanssa - ko. ohjelma ei saa olla edes asennettuna koneeseen. Estää toiminnan vaikka ohjelma ei olisi käynnissä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Pienten alkuvaikeuksien jälkeen on nyt pitkän aikaa toiminut ihan hyvin. Miinusta tulee siitä, että kortin mukana tuleva ohjelma on jotain surkean ja kelvottoman väliltä, eli budjettiin pitää heti lisätä 15EUR DVBvieweriä varten. Sen kun hankkii, niin hyvin on pullat uunissa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
Masaro
Inactive
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Windowsin puolelle annan 2 tähteä ja Linuxin puolelle 4.. tai jopa 5. Keskiarvoksi jää siis reipas 3 staraa.
Jostain syystä XP + Technotrend + DVB-viewer toimii minulla satunnaisesti joko helkkarin hyvin tai ankarasti pätkien, nykien ja kaatuillen. Bugittamista en saanut loppumaan edes ankaralla säädöllä, ajurien vaihdolla, ohjelmapäivityksillä tai antennivahvistimella.
OpenSUSE 10.3. + Tehnotrend + Kaffeine yhdistelmä vuorostaan toimii minulla täydellisen ongelmattomasti.
Kaukosäädintä en ole tarvinnut tai asentanut, joten se ei tähän arvosteluuni sisälly.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Kortti on toimiva, mutta uusimmillakin ajureilla Mediaportalin kanssa suuria ongelmia:
-standby:stä heräämisen jälkeen kortti ei toimi kunnolla
-korttiin "häviää" yhteys välillä

Heitin itse kortin mäkeen ja vaihdoin Terratec cinergy 1200 dvb-c:hen, jonka jälkeen mitään ongelmia ei ole enää esiintynyt.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 1 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

Laite ei löytänyt kanavia mukana tulleilla ajureilla enkä ole saanut siitä mitään iloa irti.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Ubuntussa tosiaan Kaffeinen kanssa toimii hyvin. Kaikki kanavat löytyvät, tekstit, ajansiirto ja tallennus toimivat loistavasti. Ohjelma tosin on hieman pelkistetty, EPG epäkäytännöllinen, eikä kaukosäädintä saa toimimaan ilman aikaa vievää virittelyä.

MythTV:llä sain YLE:n kanavat tekstien kera näkymiin ongelmitta ja EPG pelaa, mutta muita kanavia ei suostu jostain syystä löytämään, voi tosin johtua käyttäjästäkin.

Windowsin puolella kortin oma katseluohjelma toimii, joskin ajoittain hyvinkin kaatuilevasti, jahka vain tajuaa ensin ottaa palomuurin pois päältä ja asentaa oikeat ajurit. Kaikki kanavat löytyvät ja tekstit näkyvät, ainakin sen aikaa kun ohjelma pysyy pystyssä.

ProgDVB:lle muokkasin kanavatiedoston Elisan Joensuun verkolle, mutta ohjelma ei vain suostu löytämään yhtään kanavaa. Kortti kyllä löytyy ja laatu pomppaa heti sataan sataan, mutta signaali on kateissa. MediaPortal tunnistaa myös kortin, mutta kanavia en ole onnistunut silläkään löytämään. DVBViewer on maksullinen, joten siitä ei ole kokemuksia.

Kaffeinen Broadcastaus on aika hauska ominaisuus. Verkkoon voi lähettää vaikka koko kanavanipun kerralla. Tätä ei kuitenkaan ainakaan kytkimeni kestänyt ja vastaanoto onnistui vain langallisessa verkossa. Kuitenkin, kun lähetin Kaffeinella ensin kanavat 127.0.0.255-avaruuteen, otin ne vastaan koneen VLCPlayerillä ja lähetin paketit edelleen kohdistetusti 100 kpl nippuina, sain parhaimmillaan samasta kanavanipusta ongittua kolme eri kanavaa kolmelle eri koneelle ja parhaimmillaan katsoin läppärillä WLANin ylikin kahta kanavaa yhtä aikaa. (Verkko ei tullut esteeksi, lähinnä purkavan koneen teho)

Lircistä ei löydy kortin kaukosäätimelle valmiita asetuksia. Ubuntukin tunnistaa kapulan vain näppäimistönä, jolloin kaikkia sen toimintoja ei pääse hyödyntämään. Kaiken kaikkiaan vaatii siis kohtalaisesti säätämistä saada kortti toimimaan kunnolla, mutta tämä ongelma lienee yleinen myös muissa korteissa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
Soaj
Inactive
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Minulla tulee mosaiikkia taajuudella 170 MHz, mutta muilla taajuuksilla pelittää erinomaisesti (myös 162 MHz). Ainakin siis Suse 10.2 Linuxilla ja Kaffeine -ohjelmalla.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Ilmeisen kranttu matalille taajuuksille, ainakin itselläni aiheuttaa ylen-nippuun (taajuus 162MHZ) järjettömästi artifakteja (kanavat katselukelvottomia) korkeammilla taajuuksilla olevat kanavat toimivat loistavasti dvbviewerillä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Toimii erinomaisesti BDA-ajureilla DVBViewerin kanssa. Alustana 32 bittinen Vista. Testattu myös toimivaksi XP:n kanssa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Niin kuin kaikki sanoo, omalla ohjelmalla voi heittää vesilintua, mutta BDA-ajurit + DVBViewer + DVBVieweriin "kaapeliasetukset" (ini-tiedosto) = Erinomainen Digi-TV, hyvällä kuvan- ja äänenlaadulla.
Mukana olisi voinut tulla joku hyväkin softa, että noi monen tunnin säätämiset ois jäänyt pois, mutta kaikkea ei voi saada.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Linux (ubuntu) toimii Kaffeinen kera. 750Mhz Duronini on riittävä, joskin "aivan kaikkea" ei pysty tekemään, eli prossutehon kanssa joutuu säätämään, sanoisin 750Mhz olevan ehdoton minimi linuxkäytössä tälle laitteelle.

YLE -tekstitykset tietenkin kaffeinessa toimii. Laitteen oma softa on kuraa (Windows), eli paremman ohjelman joutuu hommaamaan Windowssissakin.

Kaukosäätimestä / BDA-ajureista windows ympäristössä en osaa sanoa, ei riittävästi kokemuksia siltä alalta (enkä hommannut CI -moduulia, en osaa sanoa toimisiko salauksen purku noin mopolla koneella).

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Alustana win2000 SP4

Joka kerta, kun kun käynnistän, joutuu ajurit päivittämään.Ehkä joka viides kerta kaikki on asennettava uudestaan, ennenkuin kanavat löytyvät. DVBViewer ei löydä vaikka BDA-ajurit on asennettu.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
0%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Alustana Windows XP Pro SP2 ja ohjelmistona valmistajan sivuilta ladattu ohjelmisto: http://www.technotrend.de/english/download/download.html

--> TT-PCline budget family
--> Version 2.19h (28.11.2006)

Tänään kortin ostin ja testasin nyt aluksi tolla perussoftalla. Toimii mainiosti ja kanavat löytyivät samantien. Kanavien haku kesti n.2min Testattu Oulussa opoy:n kaapeli verkossa jossa käytössä QAM128. Kortin mukana tuli yleisimpien suomen kaapeli operaattoreiden asetustiedostot joten kanavien haku onnistui tästä johtuen helposti. EBG, tallennukset pelasivat myös hyvin.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Linux/MythTV conax salauksenpurun kera, toimii kuin unelma.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

BDA-ajurit + DVBViewer toimii hyvin.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Omalla ohjelmalla voi heittää vesilintua, mutta BDA-ajureilla ja DVBViewerillä toimii mallikkaasti.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

Mukana olevat ohjelmat tosi huonoja, kanavat piti etsiä käsin, huono vastaanotto, palikoituu ja nykii vaikka signaalit ja berrit hyvät. Mukana tuli kaukosäädinkin, mutta sille ei ole olemassa ajuria! Täysin ala-arvoista. Nämä pc:n dvb kortit on aivan hanurista, jos tähänkin pistää conaxin tulee hinnaksi jotain 180, kun vertaa että lähimarketistä löytyy digiboksi jossa conax lukija tarjoukseta 59€ huomaa miten törkeän huonoja esityksiä nämä on. Tuommoisen digiboksiin on kuitenkin saanut eri tavalla pistää softaa pelkän dvb purun lisäksi kaukosäätimen hallintaa ja mpeg purkua, tv-ulostuloa ja kortinlukua sekä salauksenpurkua koteloineen ja virtalähtineen jne.
Ei ole edes olemassa mihinkään hintaan dvb korttia jossa olisi samat ominaisuudet kuin halvimmassa digiboksissa: conax lukija, kaukosäädin, mpeg purku, oikea pal-standardi tv-ulostulo, toimiva ohjelmisto.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Uudet BDA-ajurit julkaistu millä DVBViewer toimii hyvin. Ylen tekstitykset näkyvät, mutta eivät tallennu tallenteisiin ainakaan mukana tulevalla ohjelmistolla.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Kortti toimii mytheatre-ohjelmistolla hyvin, myös Ylen tekstit näkyy.

BDA-ajurit ovat puutteelliset(QAM 128 ei toimi, 3.8.2006), joten esimerkiksi Dvbviewer pro ei toimi.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.