Antec P280

Antec P280
Täyskorkea tornikotelo
Valmistaja: Antec | Kategoria: Tietokonekotelot
Muoto Täyskorkea tornikotelo
Väri Musta/harjattu alumiini
ATX -tuki Kyllä
Mini ATX -tuki Kyllä
Micro ATX -tuki Kyllä
Leveys 23,1 cm
Korkeus 52,6 cm
Syvyys 56,2 cm
Paino 10,19 kg
Tuulettimien paikkoja 7
Tuulettimia (takana) 1
Tuulettimia (edessä) 0
Tuulettimia (sivuilla) 0
5.25" -paikkoja 9
3.5" -paikkoja 2
Tuettujen virtalähteiden määrä 1
Virtalähde mukana Ei
Lisätietoja Paikat:
5.25" paikat: 3 ulkoista ja 6 sisäistä
2.25" paikat: 2 sisäistä

Tuuletus:
2 x 120 mm tricool katossa
1 x 120 mm tricool takana
2 x 120 mm paikkoja sisäisiä
2 x 120 mm paikkoja edessä

Etupaneeli:
1 x mic ja audio
2 x USB 2.0
2 x USB 3.0
Virta ja hd led


Muuta:
Etupaneelin suojakansi, äänieristysmateriaali sivupaneeleissa,
tuulettimien ohjauspaneeli takana,
silikoni "tassut" jaloissa ja kovalevypaikoissa,
vesijäähdytyksen ulosvedot takana,
johtojen kumisuojat ja asennustila emolevyn takana, pölysuojat edessa ja virtalähteellä, avonainen prosessorintausta.
Valmistajan tuotekoodi(t) 0761345-82000-4
Tuotteen EAN-koodi(t) 0761345820004

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Ostin tämän kotelon koska päätin pelata varmanpäälle ja välttyä mahdollisilta pettymyksiltä, koska olen aikaisemmin omistannut antecin P180 ja P182SE kotelot ja todennut ne erittäin käytännöllisiksi tilavuuden ja johtojen piilotettavuuden ansiosta.

Kotelo näyttää ulkopuolelta varsin tyylikkäältä eikä aiheuta hellasäröä vaikka suurikokoinen onkin. Eikä kotelo näytä pahalta edes auki ollessaan sillä myös sisäpuolen näyttävyyteen on panostettu, vähän jopa harmittaa ettei tätä koteloa saa ikkunallisena tai edes lisätarvikkeena myydä erillistä ikkunakylkeä.
Kovalevykelkkojen sijoitus on erittäin hyvä etenkin sata ja virtapiuhoja ajatellen jolloinka ne eivät pääse vääntämään kovalevyn liitäntöjä rikki suuren näytönohjaimen tai huoltotyön yhteydessä. Kotelosta löytyy kaksi erikseen 2.5" SSD levyjä varten tehtyä paikkaa, myöskin jokaisessa 3.5" kovalevykelkassa on paikat 2,5" levyille joten tilain ei luulisi loppuvan edes suuremmassa raid0 viritelmässä.
Myöskin prosessorin vaihto on otettu hyvin huomioon sillä koteloon on jätetty emolevyn alle prosessorin kohdalle suuri aukko jonka ansiosta emolevyä ei enää tarvitse irroittaa saadakseen prosessorin siiltä pois paikoiltaan.
Muita hyviä ominaisuuksi on esim 5.25" paikat joissa on automaatti lukitukset. Ovessa äänenvaimennus mattoa ja pölyfiltterit edessä että powerin alla. USB3 liitännät kotelon edessä ja kotelon sisäiselle nestejäähy rakennelmalle hyviä paikkoja jäähdytyskennoille.

Vertauksena aikaisempaan P180 sarjaan parannuksina on tullut seuraavaa:
Kovalevypaikat 90 astetta paremmassa kulmassa.
Poweria ei ole enää eristetty välitasolla joka helpotti ainakin usb ja poweri nappuloiden johtojen asennusta emolevyn pinneihin.
Kattossa kaksi 12cm tuuletinta vierekkäin johon saa myös mahtumaan nestejäähdytys kenno sellaista haluavalle.
Oven lukko poistettu rumistamasta ja virtanappia painaakseen ei enää tarvitse avata ovea.
Emolevyn kohdalla oleva aukko prosessorin vaihtoa helpottamassa.
Useita paikkoja tuulettimille joten tehokas ilmajäähdytyskin on mahdollista asentaa.

Tosin ei tämä kotelo ilman miinuksia tästä arvostelusta selviä.

Esimerkiksi mukana tulevien kolmen tuulettimen säätäminen tapahtuu edelleen yleisesti ottaen hankalasta paikasta kotelon takaa erittäin pienistä vivuista, nämä pienet vivut olisi varsin ok jos ne vain olisi kotelon edessä.
Äänenvaimennus materiaalia löytyy vain ovesta, ei kummastakaan kyljestä.
Windowsia asennellessa satuin käyttämään näppistä ja hiirtä etupaneelin usb paikoilla ja ongelmakseni huomasin että oven avaus suoriutui hiukan heikosti, mutta johtoja nostamalla siitä selvisi hyvin, ärsyttävämpi ongelma osoittautui dvd aseman ja usb johtojen väliin jäännestä pienestä raosta josta piti asennuslevykkeitä koittaa dvd aseman kelkalle laittaa ja ottaa pois. Joten jos käytät dvd asemaa ja etu usb paikoilla jotain saattaa levyjen asettaminen olla hankalaa. Mielestäni parempi paikka usb ja kuuloke paikoille olisi jos ne osottaisivat suoraan ylöspäin.
Miinuksena vielä että aikaisemmassa sarjassa ollut ruuvilaatikko on kadonnut, jota ainakin itse käytin.

En tästä muuta sanottavaa keksi, arvosanaksi antaisin 4.5 jos olisi mahdollista viisi pistettä tulisi jos olisi täydellinen kotelo, mutta eihän perus pessimistin mielestä mikään ole täydellistä.
Googletettuani "Antec P280 window" löysin tämän uutisen
http://techreport.com/discussions.x/23061
ainakin tuo usb paikkojen probleema näyttää korjatulta ja aikaisemmin kaipaamani ikkunakin siinä näyttää olevan. :)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
75%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Ostin tämän kotelon nyt puolivuotta sitten. Ja maksoin siitä silloin 125 euroa.

Eli Antecin pitkään odotettu täyskorkea seuraaja P18* sarjalle. Kotelo on yksi suurimpia, mitä valmistetaan ja se näkyy. Mikäli esimerkiksi vertaamme sitä antecin twelwe hundred malliin on kotelo leveämpi sisältä ja johtoasennustilasta, sekä omaa enemmän tilaa suurille näytönohjainkorteille sivuttaisen kiintolevy asennuksensa ansiosta.

Kotelossa johtojen vetäminen on helppoa, välittömästi virtalehteen vieressä olevan reiän sekä 3 cm levyisen asennustilan ansiosta. Ainoastaan 12 V lisävirtaliitin voi aiheuttaa ongelmia, mikäli se vedetään emolevyn takaa. Johtojen reijissä on kumisuojukset.

Kiintolevyt (myös 2,5") asennetaan valmiisiin irrotettaviin silikonitassuilla varustettuihin kelkkoihin poikittain, jolloin niiden johdot voidaan vetää suoraan vetotilasta siististi. Kotelossa on lisäksi kaksi silikonilla eristämätöntä 2,5" paikkaa ssd-levyjä varten.

Ulkoisia 5.25" paikkoja on 3 työkaluttomalla asennuksella. 120 mm tuulettimet on sijoitettu taakse ja kattoon ja edessä on paikat kahdelle sisään puhaltavalle, pölysuojalla. Virtalehde ottaa ilmansa alhaalta, pohjan ja pölysuojan läpi, jolloin se on eri kierrossa koneeseen nähden. Sisällä kovalevyjen takana on lisäksi kaksi tuulettimen paikkaa. Tuulettimien ohjaimet takana ovat kaksiasentoisia ja käytännössä samat kuin twelwe hundredissa.

Äänieristys kannessa on hyvä ja se vaimentaa hyvin esim. levyjen polttomisesta johtuvaa ääntä. Sivupaneelien äänieristys toimii hyvin, kovalevyjen suhteen ja kohtuulllisesti näytönohjaimen suhteen. Myös silikonitassut auttavat asiaa ja kone on hyvin eristetty pinnasta jolla se seisoo. Ainoaksi ongelmaksi äänen suhteen muodostuu taka ja ylätuulettimien avaamat aukot, josta prosessorin jäähdytyksen ääni pääsee "karkuun".

Kansi aukeaa kevyesti oikokulmaan asti ja asemat saavat sen työnnetyksi auki, jos ylläolevasta usb/audio liitännästöstä ei roiku johtoja. Katossa oleva 120 x 240 mm tuulettimien paikka, sopii erinomaisesti saman kokoiselle nestejäähdytyskennolle tuulettimineen, kuten esim. Corsair H100 ja asennustila riittää, ilman että jäähdytys tulee emolevyn eteen.

Emolevyn takana oleva suuri asennusreikä mahdollistaa jäähdytyksen taustojen vaihtamisen, ilman emoleyn irrottamista. Virta ja nollauspainikkeet ovat kotelon päällä, mutta niiden muotoilu ja toiminta vasta pohjassa estää tehokkaasti vahinkopainalluksia. Vesijäähdytykselle on erilliset kumisuojatut lähdöt kotelon takaosassa.

Mukana tulee iso määrä erilaisia asennusruuveja, varatassuja kiintolevyillevyille, sekä vastaavaa. Koneen mukana tulee työkaluttomat asennusruuvit pci-paikoille ja sivukansille. Kuitenkin näiden ruuvien muoviosat eivät kestä kiristämistä ruuvimensselillä, joten suosittelen pci-paikkojen korttien kiinnittämiseen mukana tulevia normaaleja ruuveja.

Lyhyesti:

+ Tilaa on käytännössä kaikelle, suurista näytönohjaimista johtojen vetoon ja vesijäähdytysten kiinnittäimisiin.

+ Äänieristys kannessa, sekä kyljissä varauksin.

+ Virtalähde on eri lämpökierrossa, kuin muu kone.

+ Asiallisen näköinen, ei mikää yössä loistava discopallo.

+ Sisäisiä paikkoja on paljon.

+ Siliconitassut ja kumisuojat.

+ USB 3.0 etupaneelissa.

- Ääni karkaa kattotuulettimien ja takatuulettimen kautta.

- Kotelo on niin niin leveä, että se ei sovi kaikkiin tietokonepöytiin.

- Yli 10 kg:n paino + komponentit, eivät tee siitä helppoa liikuteltavaa.

- Johdolliset usb-laitteet etupaneelissa ovat kannen tiellä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
80%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.