Toshiba Satellite C870-15L

Toshiba Satellite C870-15L
Intel Core i3 / 2.1GHz / 17.3" / 1600x900 / Windows 7 Home Premium (64-bit) / 500 GB / 4096 MB
Valmistaja: Toshiba | Kategoria: Kannettavat tietokoneet
Prosessori? Intel Core i3
CPU model i3-2310M
Kellotaajuus? 2,1GHz
Näytön koko? 17,3"
Resoluutio? 1600x900
Tablet PC? Ei
Käyttöjärjestelmä Windows 7 Home Premium (64-bit)
Kovalevy? 500 GB
Kovalevyn nopeus? 5400 rpm
SSD? Ei
Muistia? 4096 MB
GPU? Intel HD Graphics 3000
Näytönohjaimelle omaa muistia? Ei
USB-portteja? 2
USB3 -portteja 1
FireWire-portteja? 0
eSATA Ei
ExpressCard? Ei
DVI Ei
HDMI? Kyllä
DisplayPort Ei
Bluetooth? Kyllä
WLAN? 802.11n
LAN? 100Base-TX
Optinen asema? DVD±R(W)
Akkukesto 4,5 hour(s)
Paino 2,7 kg
Valmistajan tuotekoodi(t) PSC8AE-02Q005N5
Tuotteen EAN-koodi(t) 4026203994904

 
 • Prosessori (Prosessorin tyyppi)

  Prosessori eli suoritin on laitteen aivot, joka suorittaa varsinaisten ohjelmien ajon. Prosessorin nopeus ja arkkitehtuuri vaikuttavat huomattavasti laitteen suorituskykyyn. Prosessorin nopeutta mitataan kellotaajuudella, joka ilmoitetaan megahertseinä (MHz) tai gigahertseinä (GHz). Prosessoreita valmistaa kaksi suurtaa yhtiötä, Intel ja AMD, joiden suorittimet ovat teholtaan melko tasavertaisia.

 • Kellotaajuus (Prosessorin (todellinen) kellotaajuus)

  Kellotaajuus mittaa, kuinka monta tilanvaihdosta sekunnissa prosessori pystyy suorittamaan. Kellotaajuus ilmoitetaan hertseissä (yleensä gigahertseissä, GHz). Kellotaajuus vaikuttaa koneen suorituskykyyn, mutta taajuuden kasvattaminen ei kuitenkaan välttämättä nosta koko tietokoneen suorituskykyä.

 • Näytön koko (Näytön koko)

  Näytön halkaisija tuumina.

 • Resoluutio (Näytön ominaistarkkuus)

  Resoluutio (eli "näytön tarkkuus") kertoo näytön kuvapisteiden määrän. Resoluutio ilmoitetaan muodossa pisteiden lkm vaakasuunnassa x pisteiden lkm pystysuunnassa.

 • Kovalevy (Kovalevyn tallennustilan koko)

  Laitteen sisäisen kovalevyn suuruus ilmoitetaan gigatavuina (GB). Kovalevyä tarvitaan eri tiedostojen, ohjelmien ja käyttöjärjestelmän varastoimiseen.

 • Kovalevyn nopeus (Kovalevyn pyörimisnopeus)

  Kovalevyn nopeudella tarkoitetaan levyn pyörimisnopeutta, joka kertoo, montako kierrosta minuutissa (rpm) levy voi nopeimmillaan pyöriä. Mitä suurempi pyörimisnopeus, sitä nopeammin kovalevy (teoriassa) pääsee käsiksi tietoon.

 • SSD (Onko laitteessa ns. solid-state -kovalevyä, eli "flash-kovalevyä")

  SSD (lyhenne sanoista Solid State Drive) on flash-muistin tapaan puolijohteisiin perustuva tallennusmedia, joka on suunniteltu tavallisen (magneettisiin levyihin perustuvan) kovalevyn korvaajaksi. SSD:n etuja ovat energiatehokkuus, nopeus (datahaussa) sekä luotettavuus. SSD-asemat ovat kuitenkin vielä harvinaisia, sillä ne ovat (toistaiseksi) kalliita valmistaa ja kapasiteetiltaan pienempiä kuin tavalliset kovalevyt.

 • S-Video (S-Video -ulostulo)

  S-Video on analoginen videon siirtotapa ja kaapeli/liitin. S-Videossa video on jaettu Y eli luminanssi ja C eli krominanssi osiin, jotka kuljetetaan eri johtoja pitkin. Laadultaan S-Video sijoittuu komposiittivideon ja komponenttivideon välimaastoon. Lisäinfoa aiheesta löydät täältä.

 • WLAN (Nopein tuettu WLAN-standardi)

  WLAN (Wireless Local Area Network) on langaton lähiverkko, jolla voi yhdistää eri verkkolaitteet ilman kaapeleita. Mikäli kannettavassa koneessa on WLAN-adapteri, voidaan kone yhdistää WLAN-verkkoon. Yleisesti käytössä on 2-3 eri WLAN-standardia, joiden merkittävin ero on tiedonsiirtonopeus. Standardiversion 802.11b nimellisnopeus on 11 Mbit/s, version 802.11g 54 Mbit/s ja version 802.11n 300 Mbit/s.

 • Muistia (Koneeseen vakiona asennetun muistin määrä)

  Sisäinen RAM-muisti on tietokoneen työmuisti, joka sisältää ajettavat ohjelmat ja käsittelyssä olevan tiedon. Muistin määrä ilmoitetaan megatavuina (MB). Muisti on tärkeää erityisesti ajettaessa useita ohjelmia samanaikaisesti tai raskaita, paljon muistia vaativia ohjelmia.

 • Maksimi muistin määrä (Paljonko laitteeseen voi maksimissaan asentaa muistia)

  Enimmäismäärä muistia, jota kone osaa hyödyntää. Enimmäismäärä vaihtelee koneittain.

 • PCMCIA (PCMCIA -korttipaikka)

  PCMCIA (Personal Computer Memory Card International Association, myös PC Card) on tietokoneen laajennuskorttipaikan tyyppi, joka on hyvin yleisesti käytössä kannettavissa tietokoneissa. Korttipaikkaan voidaan kytkeä esimeriksi Ethernet-sovittimen, modeemin, muistikortinlukijan tai kiintolevyn, ja kortti on yleensä vaihdettavissa koneen ollessa päällä.

 • ExpressCard (Onko laitteessa ExpressCard-laajennuspaikkaa)

  ExpressCard suunniteltu PCMCIA-korttipaikan korvaajaksi. Korttipaikka löytyy suurimmasta osasta uusia kannettavia, ja kortti on mahdollista vaihtaa koneen ollessa päällä. Korttipaikkaan voi kytkeä esimerkiksi lisämuistia, TV-viritinkortin, modeemin, SSD-aseman tai muistkortinlukijan.

 • USB-portteja (USB tai USB2 -laajennusväylien määrä)

  USB-väylät on tarkoitettu ulkoisia laajennuksia varten. USB-väylään voi liittää esimerkiksi erillisen näppäimistön, hiiren, web-kameran, kovalevyn tai muistitikun. Väylien lukumäärä asettaa rajan sille, kuinka monta lisälaitetta koneeseen voi liittää samanaikaisesti.

 • FireWire-portteja (Sisäänrakennettujen FireWire-väylien määrä)

  FireWire (virallisesti IEEE.1394, tunnetaan myös nimillä DV ja i.Link) on sarjamuotoinen väylä, jonka kautta laitteet voivat kommunikoida keskenään. Pienikokoinen liitin on hyvin yleinen digitaalisissa videokameroissa.

 • Bluetooth (Sisäänrakennettu BlueTooth-tuki)

  Mikäli koneessa on Bluetooth-tuki, voidaan yhteyttä käyttää tiedostojensiirrossa Bluetooth-laitteiden välillä. Bluetoothia voidaan hyödyntää esimerkiksi muodostettaessa yhteys puhelimen ja koneen välille, jolloin puhelinta voidaan käyttää modeemina. Bluetoothilla voidaan liittää koneeseen myös lisälaitteita, kuten hiiren, näppäimistön tai tulostimen.

 • Optinen asema (Laitteen mukana (peruskokoonpanossaan) tulevan optisen aseman tyyppi)

  Optinen asema tarkoittaa tietokoneeseen kytkettävää laitetta, joka kykenee lukemaan optiselle medialle (kuten CD-, DVD-tai Blu-ray-levylle) tallennettua tietoa. Osa asemista osaa ainoastaan lukea levyjä, kun taas toiset osaavat myös kirjoittaa dataa eri tyyppisille levyille. Lisää tietoa eri levytyypeistä mm. AfterDawnin sanastossa.

 • LAN (Ethernet-liitännän tyyppi)

  Mikäli koneessa on sisäinen ethernet-verkkokortti (LAN-kortti), ei erillistä verkkokorttia tarvita verkkoyhteyden muodostamiseen. Verkkoyhteyden nopeus riippuu kortin tyypistä. Hitain vaihtoehto on 10BASE-T (siirtää 10 Mbit/s), joka häviää nopeudessa sekä 100BASE-TX:lle (100 Mbit/s) että 1000BASE-T:lle (1 Gbit/s).

 • GPU (Näytönohjaimen valmistaja ja tyyppi)

  GPU (lyh. sanoista graphics processing unit) tarkoittaa grafiikkaprosessoria, joka vastaa video- ja kuvadatan käsittelystä. Kannettavissa tietokoneissa grafiikkapiirit on usein integroitu osaksi emolevyä, mutta kehittyneissä kannettavissa on kuitenkin omta grafiikkaprosessorinsa. GPU parantaa koneen 3D- ja grafiikkaominaisuuksia, ja tehokas GPU onkin tärkeä, mikäli koneella on tarkoitus pelata.

 • Näytönohjaimelle omaa muistia (Onko näytönohjaimella omaa muistia (eli ei jaettua muistia))

  Pelkästään näytönohjainta varten varatun muistin määrä (megatavuina, MB).

 • HDMI (HDMI-ulostulo)

  HDMI (High-Definition Multimedia Interface) on teräväpiirtotelevisioita varten liitintä, joka siirtää digitaalisesti samassa johdossa sekä kuvan että äänen.

 • DVI-ulostulossa HDCP-tuki (Tukeeko DVI-ulostulo HDCP-salausta)

  -

 • Tablet PC (Tablet PC)

  Tablet PC (tai Taulu-PC) on kosketusnäytöllä varustettu kannettava tietokone. Yleensä laitetta ohjataan stylus-kynällä. Perinteinen Tablet PC koostuu pelkästä kosketusnäytöstä. Kääntyvällä näytöllä varustettu Tablet PC muistuttaa perinteistä kannettavaa tietokonetta, mutta tarvittaessa näppäimistön saa taitettua näytön alle piiloon, jolloin laite toimii kuin perinteinen Tablet PC. Näppäimistö voi olla myös kokonaan irroitettava, jolloin laitetta voi käyttää joko näppäimistön kanssa tai ilman.

  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Keittiöläppäri vaati pientä päivitystä, käytössä oli parin vuoden ajan wanha työkoneeni, HP:n bisnesläppäri vuosimallia 2004. Pullonkaulaksi tuli lopulta prossutehon puute, kun osa lasten koulun videomuotoisesta opetusmateriaalista ei enää pyörinyt nykimättä ko. koneessa. Joten, uutta "keittiöläppäriä" etsimään.

Pyörittelin alunperin ajatusta siitä, että hommaan jonkun supercheapon alle 400 euron 15" läppärin periaatteella "okei, se hajoaa 2v sisään, mutta ei se paljoa maksanutkaan". Noh, siinä aikani kavereita ja verkkoa konsultoituani, päädyinkin sitten tsekkaamaan että paljonkohan lisähintaa pitäisi iskeä, että saisi vastaavan, mutta 17" näytöllä varustetun koneen.

Kriteereinä oli se, että halusin Core iX -prossun, enkä AMD:ta tai Intelin Celeronia. Integroitu näyttis on vähän pakko tämän hintaluokan koneissa, joten sen suhteen ei paljoa voinut vaatia. Sen jälkeen rankkasin vähän valmistajia omien mielikuvieni perusteella paremmuusjärjestykseen ja päädyin tähän Toshiban koneeseen (Acerin halpakoneista -- ja Acerin omistamasta Packard-Bellistä -- oli heikot kokemukset).

Neljän viikon käyttökokemus takana ja kuten arvata saattaa, ihmiselle, joka on tottunut about 1500 euron bisnesläppäreihin, ostos on ollut vähän mixed bag.

Nopeasti ne plussat ja miinukset:

+prossuteho on ok, ei pelikäyttöön tietenkään, mutta muuhun käyttöön oikein jees
+integroitu näyttis toimii myös samoin kriteerein, ei sillä fps:iä pelaa, mutta kaikkeen muuhun se kelpaa
+iso näyttö, hyvä koneelle, jota ei siirretä käytännössä koskaan keittiön pöytätasolta mihinkään
+Windows 7 Home Premium
+1kpl USB3 -portteja !! Tämä oli ehkä isoin ylläri, en edes spekseistä tuota huomannut :-)
+802.11n -tuki on plussaa, pääsin eroon viimeisestä G-sarjan WLAN-koneesta kotona
+erillinen numeronäppäimistö

Sitten ne iffyt:

+/-4GB muistia.. Okei, wanhoihin koneisiin verrattuna ihan tolkuttomasti, mutta toisaalta muisti on nykyisin niin halpaa, että tulee mieleen, että sitä olisi voinut olla enemmänkin, vaikka hinta olikin halpa.

Ja sitten ne negat:

-Näytössä on valovuotoa. Ei pahasti, mutta havaittavasti.
-Ei näppäimistön taustavaloa / edes erillistä näppäimistövaloa, todella rasittava käyttää hämärässä.
-Isoin nega: Ihan törkeän muovinen rakenne. Siis ihan kaamea muovifiilis. Hiiritason vasemmalla puolella oleva "tyhjä tila" nitisee ja taipuu melkein 5mm alaspäin sormella painettaessa, jne.
-Kummallinen akun asettelu, kone kippaa "taaksepäin" yhdellä sormella hiiritasoreunasta nostettaessa, tulee kokoajan fiilis, että se kaatuu jos pahasti katsoo.
-Jällleen build quality.. Viikon jälkeen tasohiiren vasen nappi alkoi nitisemään painettaessa. Nyt se nitisee aina. Mietin, että uskaltaakohan tuonne tuutata WD-40:stä että se loppuisi ;-)
-Vain 100Mbps LAN-portti
-todella kehno näppäimistötuntuma

Summaryksi voisin sanoa, että koneeksi, jota ei ole tarkoitus siirtää / kuljettaa mukana ja jossa hyväksyt sen, että se nyt on oikeasti "supersaver"-sikahalpa keittiön surffilauta, tämä on tuolla 550 euron hinnalla ihan hyvä ostos, kenties jopa tosi hyväkin ostos. Mutta älä vain missään nimessä kuvittele ostaneesi hyvää läppäriä, sillä sitä tämä _ei_ ole. Mutta toisaalta hyvään läppäriin joudutkin sitten pistämään -- 17" näyttöluokassa - vähintään sen toisen 500 euroa lisää.

Mutta joo, sijoitettuun rahasummaan nähden hyvä ostos. Ei hyvä kone, mutta "sitä saa mistä maksaa" :-)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.