Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Nexus-sarja on Googlen näkemys täydellisestä Android-kokemuksesta ilman turhia kuorrutuksia. Ilman laitevalmistajien omaan käyttöliittymään sovittamisia Androidin päivitykset ovatkin saapuneet nopeasti. Käyttöliittymä on Holo-ideologian mukaisesti pelkistetty ja omasta mielestäni tähän mennessä toimivin Android.

Nexus 7:n runko on kumimaista ainetta, joka tarjoaa mukavan otteen laitteesta. Lisäksi prosessorin tuottama lämpö jakautuu mukavan pehmeästi. Reunoja kiertää metallinen kehys. Näppäimet (virta & äänenvoimakkuuden keinunäppäin) jäävät edestä katsoattaessa piiloon, mutta ne ovat selkeästi koholla ja niiden paikat oppii nopeasti. Vastakkaisen sivun telakkaliitäntä on osaltani vielä kokeilematta saatavuusongelmien vuoksi.
Nexus 7:n näyttö on hyvä. Resoluutio on 7” näyttöön sopiva, vaikka ajoittain kaipaa hieman parempaa resoluutiota verkkosivujen selaamiseen.
Bittien murskaamisesta vastaava NVIDIAn Tegra 3 yrittää neljän 1,2 GHz:n ytimellään vastata sulavasta käyttökokemuksesta. Pääsääntöisesti tämä onnistuukin, mutta ajoittain laite yskähtelee. Androidin versio 4.2.2 auttoi paljon, mutta erityisesti padin herättäminen lukitusnäytölle on edelleen ajoittain tahmeaa.
Laitteessa on ainoastaan etukamera, jolla saa hyvissäkin valaistusolosuhteissa vain välttäviä kuvia, mutta joka onkin tarkoitettu selkeästi videopuheluihin. Kamerasovellusta ei oletuksena ole, mutta Play Storesta voi ladata sovelluksen avaamaan toiminnallisuuden (esim. Nexus 7 Camera Starter).
Käyttöajat ovat todella mainiot ja käytöstä riippuen latauksen voi jättää tehtäväksi parin päivän välein.

Tuunaajille ja propellihatuille Nexus 7 on miellyttävä laite. Androidin voi halutessaan vaihtaa toiseen jakeluun ja tarvittaessa alkuperäisen Androidin version saa ladattua palattua alkuperäiseen tilaan. Tavallisellekaan käyttäjälle tuskin löytyy Nexus 7:aa napakampaa pakettia Android-tablettien maailmasta.

EDIT: Amazonin paketti kolahti eilen postilaatikkoon ja toi mukanaan telakan Nexus 7:lle. Napakassa jalustassa on micro-USB-liitännän lisäksi 3,5 mm:n ääniliitäntä, joten telakkaa voi käyttää kaiuttimien kanssa pienenä mediakeskuksena. Nexus 7 osaa liitettäessä ehdottaa käyttöä mediatoistossa. Lataaminen on nyt helppoa ja kätevää ja nyt padi on myös yöpöytäni herätyskellona.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.