Canon Digital IXUS 850 IS

Canon Digital IXUS 850 IS
Ultrakompakti / 7.1Mpix / 3.8X / 150g
Valmistaja: Canon | Kategoria: Digikamerat
Tuotetta myydään myös nimillä: Canon PowerShot SD800 IS
Tyyppi? Ultrakompakti
Tehollisia pikseleitä? 7,1Mpix
Kuvasuhde? 4:3
Kennon koko? 1/2.5"
Kennon tyyppi? CCD
ISO-herkkyys ISO Auto , ISO 80 , ISO 100 , ISO 200 , ISO 400 , ISO 800 , ISO 1600 , ISO High
Kuvanvakain Optinen, Linssi
Suljinnopeus (min-max) 1/1600s - 15s
Polttoväli (35mm) 28mm - 105mm
Optinen zoom? 3,8X
Digitaalinen zoom? 4X
Valovoima (laaja-tele) F2,8 - F5,8
Näyttö Kiinteä 2,5"
Näytön tarkkuus 207000 px
Etsin Optinen
Salamavalo Kyllä
Erillinen salama Ei
Videokuvaus Kyllä
Häviötön tallennus? Ei
Tuetut muistikortit SD , MMC
Liittimet Videolähtö , USB 2.0 , Firewire
Koko (LxKxS) 89,5mm x 58mm x 25,1mm
Paino 150g
Valmistajan tuotekoodi(t) 1271B007
Tuotteen EAN-koodi(t) 8714574975757

 
 • Tyyppi (Tyyppi)

  Kamerat on jaoteltu kolmeen eri kategoriaan: ultrakompakteihin, kompakteihin ja prosumer-kameroihin. Ultrakompakteiksi kameroiksi lasketaan erityisen pienikokoiset, kevyet kamerat. Valtaosa ns. digipokkareista luokitellaan kompaktikameroiksi. Kamerat, joista löytyy esimerkiksi käsisäätöjä, salamakenkä, RAW-kuvausmuoto tai erityisen pitkä zoom-linssi, luokitellaan prosumer (pro-consumer) -kameroiksi.

 • Kuvasuhde (Kuvasuhde)

  Kuvasuhde on kuvan leveyden suhde korkeuteen (leveys:korkeus). Yleensä kuvasuhde on digikameroilla 4:3 (1.33:1) ja digijärjestelmäkameroilla 3:2 (1.5).

 • Tehollisia pikseleitä (Tehollisia pikseleitä)

  Kamerat eivät yleensä hyödynnä kaikkia kennon pikseleitä, sillä esimerkiksi reunoilla olevat pikselit voivat jäädä optiikan ulkopuolelle tai niitä hyödynnetään esimerkiksi eri mittausten tekemiseen. Tämän vuoksi termiä teholliset pikselit käytetään ilmaisemaan sitä pikselimäärää, jota todellisuudessa käytetään kuvan ottamiseen.

 • Kennon koko (Kennon koko)

  Kuvapisteiden määrän ohella myös kennon fyysinen koko vaikuttaa kuvanlaatuun. Pienissä digikameroissa kenno on yleensä huomattavasti pienempi kuin kinofilmien 35mm:n ruutu (noin 5-10% ruudun koosta). Kameran hinnan noustessa myös kennon koko yleensä kasvaa. Fyysisiltä mitoiltaan suurempi kenno tarvitsee vähemmän valoa, minkä seurauksena kuva ei ole yhtä herkkä kohinalle kuin pienikennoiset kamerat.

 • Kennon tyyppi (Kennon tyyppi)

  Kenno on tyypiltään joko valoherkkä CMOS- tai CCD-kenno. Valoherkät kennot ovat suorituskyvyltään ja toimintatavaltaan erilaisia. CCD tuottaa tarkemman ja terävämmän kuvan, mutta on kalliimpi kuin CMOS-kenno. CMOS on halvempi ja energiatehokkaampi vaihtoehto. Lisäksi CMOS-kennot kehittyvät nopeaa tahtia, ja niitä käytetään jatkuvasti enemmän myös edistyneimmissä kameroissa.

 • Zoom laaja (Zoom laaja (35mm))

  Kameran polttoväli kertoo, kuinka leveän alueen objektiivi kuvaa kameran kennolle. Koska digikameroissa kennon leveys vaihtelee, suhteutetaan polttoväli 35mm:n leveydelle vertailun helpottamiseksi. Mikäli objektiivin polttoväli on alle kennon leveyden (35mm) puhutaan laajakulmaobjektiivista, ja mikäli polttoväli on yli kennon leveyden, puhutaan teleobjektiivista.

 • Optinen zoom (Optinen zoom-kerroin)

  Optinon zoom tarkoittaa objektiivia, jonka polttoväliä voidaan muuttaa optisesti eli linssejä säätämällä. Optinen zoom helpottaa esimerkiksi kuvan rajaamista ilman, että etäisyyttä kuvattavaan kohteeseen tarvitsee muuttaa. Optinen zoom ei myöskään vaikuta kuvan laatuun.

 • Digitaalinen zoom (Digitaalinen zoom-kerroin)

  Digitaalinen zoom perustuu siihen, että koko kennon kuva-alasta rajataan osa-alue, joka sitten suurennetaan taas koko kuvatilan täyttäväksi. Tämä luonnollisesti johtaa kuvanlaadun heikkenemiseen, sillä käytettyjen pikseleiden määrä vähenee sitä mukaa, kun kuvaa rajataan.

 • Häviötön tallennus (Häviötön tallennus)

  Kertoo voiko kameralla tallentaa kuvia häviöttömässä muodossa (esim. RAW tai TIFF).

 • USB 2.0 (USB 2.0)

  Yleensä kameroissa on joko USB tai FireWire-liitin (tai molemmat), joiden avulla kameran saa liitettyä tietokoneeseen kuvien siirtoa varten. Joissain kameroissa on myös video- ja/tai audioliittimet, joilla kameran saa liitettyä ulkoiseen näyttöön (kuten esimerkiksi televisioon).

 • ISO Auto (ISO Auto)

  ISO-herkkyys tarkoittaa valoherkkyyttä ja kuvaa digitaalikennon herkkyyttä eli kykyä kerätä valoa. Mitä suurempi ISO-herkkyyden arvo, sitä herkempi filmi on kyseessä. Herkkä filmi tarvitsee vähemmän valoa valottuakseen, kun taas epäherkkä filmi tarvitsee pidemmän valotusajan. Digikameroissa herkkyyttä on mahdollista säätää.

 • CF Type-I (CF Type-I)

  Muistikortti on digikameroiden filmin korvike, eli kamera tallentaa otetut kuvat (ja videot) muistikortille. Kortit eroavat toisistaan lähinnä fyysisten ominaisuuksien, tallennuskapasiteetin ja hinnan suhteen.

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Mitä tulee edellisen arviointii, ei mitään kameraa kannata säilyttää ilman suojusta taskussa, your bad.

Käytössä kohta vuoden päivät ja hyvää kuvaa tulee niin ulkona kuin sisälläkin. Helppokäyttönen, hauskat värimuunnokset, optinen kuvanvakaus, selkeä suomenkielinen valikko ja kaikki muu pelkkää lussaa :)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Laite tulee kalliiksi jos käyttää taskukamerana.

Seitsemän kuukautta olen kameraa kuskannut taskussa ja nyt vastavaloon otettaessa kuvat hunnuttuu ja sisä- ja yökuvissa tulee valaisimien ympärille suuret valopihat. Kamera on pölyä täynnä. Kameran muotoilu ja mm. Canonin www-sivuila oleva TM-testin ote antaa ymmärtää että kameraa saa pitää taskussa mutta sepä ei ole takuun mukainen säilytystapa. Kameran huolto (optisen yksikön ja taustavalon vaihto ja työ) maksaa 250+ EUR eikä ("hiekkavika") kuulu takuun piiriin.

Kamera on ilmeisen kuuluisa "E18"-vioistaan (optiikka jumissa). Mulla optiikka liikkuu ja pelaa mutta kuvat hunnuttuu.

Tätä taskukameraa ei siis pidä pitää taskussa vaikka manuaali varottaa vain istumasta kamera takataskussa.

Muuten olen ollut kameraan kohtuullisen tyytyväinen. Ikäväkseni vasta ostamisen jälkeen sain huomata että manuaalisäädöissä ei ole aukko- tai aika-esivalintaa -- ei ole kuulemma missään IXUS-kamerassa. Kiusan vuoksiko?

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Positiivinen kokemus. Kaikki toiminnat erittäin nopeita, ottaa mainioita kuvia hämärässäkin, kiitos optisen vakaimen. Värit kuvissa hyvät ja laajakulmaobjektiivi on erityisesti ihmisiä kuvatessa erittäin kätevä, ei tarvitse mennä kauas tapahtumasta kuvatakseen mitä näkee.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.