LG AH215

LG AH215
720p (1280x720) / 2500:1 / 27dB
Valmistaja: LG | Kategoria: Videoprojektorit
Tekniikka? DLP
Tarkkuus? 720p (1280x720)
Kuvasuhde? 16:9
Linssin zoom? 1,8X
Kontrasti? 2500:1
Valoteho? 1800 ANSI lumens
Lampun elinikä? 3000h
Lens shift -tyyppi? Manuaalinen
HDMI-sisääntuloja? 1
Komponentti? 1
DVI-sisääntuloja? 0
VGA-sisääntulo? Ei
SCART? Ei
S-Video? Ei
Komposiitti? Kyllä
Kaiuttimet Ei
Melutaso? 27dB
Virrankulutus? 380 W
Paino 3,4kg
Valmistajan tuotekoodi(t) AH215

 
 • Valoteho (Valoteho)

  Valoteho eli valon voimakkuus mitataan yksikössä "ANSI lumen", ja arvo kertoo projektorin lampun valotehon. Mitä korkeampi arvo, sitä kirkkaamman valon projektori pystyy tuottamaan. Valoteho vaikuttaa siihen, kuinka kirkkaassa huoneessa projektoria voi käyttää. Alle tuhannen lumenin projektoreita voi käyttää lähinnä pimennetyissä tiloissa, kun taas 1000-2000 lumenin laitteella tulee jot toimeen esimerkiksi luokkahuoneissa ja kokoustiloissa.

 • Tarkkuus (Ominaistarkkuus)

  Tarkkuus ilmaisee natiiviresoluution, jolla videoprojektori toimii. Tämä tarkoittaa siis projektorin luoman kuvan sisältämien vaaka- ja pystysuuntaisten pisteiden määrää. Tarkkuus ilmoitetaan muodossa vaakapikselit x pystypikselit. Projektoreissa resoluutio on vakio, joten kaikki syötetty kuvamateriaali pitää skaalata projektorin käyttämään tarkkuuteen. Yleisiä tarkkuuksia ovat SVGA (800×600 pikseliä), XGA (1024×768 pikseliä), 720p (1280×720 pikseliä) ja 1080p (1920×1080 pikseliä).

 • Kontrasti (Kontrastisuhde)

  Kontrasti (englanniksi Contrast) tarkoittaa kuvan tummimman ja vaaleimman kohdan valoisuuden eroa. Kontrasti ilmoitetaan suhdelukuna, esim. 800:1. Mitä suurempi suhdeluku on, sitä parempi kontrasti on. Lue lisää täältä. Kontrastisuhde saavutetaan joillain videoprojektoreilla kuvan kirkkautta muuttamalla, jolloin kyseessä on ns. dynaaminen kontrastisuhde.

 • Lampun elinikä (Lampun ilmoitettu elinikä)

  Lampun elinikä kertoo, kuinka kauan projektorin lamppua voi käyttää ennen kuin lamppu alkaa himmetä. Lampun kestoikä ilmaistaan tunneissa (h). Halvimmat halogeenilamput eivät välttämättä kestä kuin muutamia satoja tunteja, mutta useimmat nykyään käytetyt lamput kestävät jo 1000-3000 tuntia. Lampun kestoikä on kuluttajan kannalta tärkeä ominaisuus, sillä projektoreiden lamput ovat erittäin kallita vaihdettavia.

 • Melutaso (Laitteen tuottama melutaso)

  Melutaso kertoo desibeleinä (dB) sen, kuinka suuren melun projektori aiheuttaa päällä ollessaan. Mitä pienempi arvo, sitä hiljaisempi laite on kyseessä. Melua aiheuttavat lähinnä projektoria jäähdyttävät tuulettimet.

 • Virrankulutus (Virrankulutus käytössä)

  Virrankulutus ilmaisee watteina, kuinka paljon projektori kuluttaa virtaa päällä ollessaan.

 • Komponentti (Komponenttisisääntuloja)

  Mikäli laitteessa on komponenttiliitin, voidaan se kytkeä kuvanlähteeseen käyttäen komponenttivideota. Komponenttivideo siirretään yleensä kolmen RCA- tai BNC-kaapelin avulla. Komponentti on analogisista videonsiirtotavoista paras vaihtoehto, joka kuitenkin häviää digitaalisille HDMI- ja DVI-vaihtoehdoille. Lisäinfoa komponenttivideosta löydät täältä.

 • HDMI-sisääntuloja (HDMI-sisääntulojen määrä)

  HDMI on täysin digitaalinen kuvan ja äänen tiedonsiirtomenetelmä, joka tarjoaa mahdollisuuden liittää projektorin digitaaliseen kuvalähteeseen (kuten Blu-ray- ja DVD-soittimeen tai pelikonsoliin) ilman turhaa analogista välivaihetta. Lue lisää HDMI:stä täältä.

 • Kuvasuhde (Kuvasuhde)

  Kuvasuhde ilmaisee projektorin luoman kuvan leveyden suhteessa kuvan korkeuteen. Lähes poikkeuksetta kuvasuhde on joko 16:9 (laajakulma) tai 4:3 (käytössä esim. "perinteisessä" televisiossa). Lue lisää täältä.

 • DVI-sisääntuloja (DVI-sisääntulojen (sekä DVI-I että DVI-D) määrä)

  DVI on HDMI:n tavoin täysin digitaalinen tapa liittää kuvanlähde toistolaitteeseen (kuten projektoriin). Kuitenkin toisin kuin HDMI, ei DVI siirrä ääntä. Lisää tietoa löydät täältä.

 • S-Video (S-Video -sisääntulo)

  S-Video on analoginen videon siirtotapa ja kaapeli/liitin. S-Videossa video on jaettu Y eli luminanssi ja C eli krominanssi osiin, jotka kuljetetaan eri johtoja pitkin. Laadultaan S-Video sijoittuu komposiittivideon ja komponenttivideon välimaastoon. Lisäinfoa aiheesta löydät täältä.

 • VGA-sisääntulo (VGA-sisääntulo (eli D-sub))

  VGA-liitin (toiselta nimeltään D-sub 15) on tietokoneista tuttu analoginen liitäntäportti, jossa 15 pinniä kolmessa rivissä. Liitin löytyy useista tietokoneista ja kannettavista, ja siten VGA-portti on yleensä helpoin tapa kytkeä projektori tietokoneeseen.

 • Tekniikka (Näyttötekniikan tyyppi)

  Videoprojektorit voivat perustua eri toteutustekniikoihin: CRT, LCoS (Liquid Crystal on Silicon), DLP (Digital Light Processing) tai LCD (Liquid Crystal Display), joista yleisimpiä ovat DLP ja LCD. Yleensä DLP-projektoreita on pidetty parempana elokuvien toistoon, kun taas edullinen ja pienikokoinen LCD on mielletty paremmaksi dataprojektorissa. Käytännössä molemmat tekniikat ovat nykyään hyvin kilpailukykyisiä keskenään. CRT on vanhentunutta tekniikkaa, ja CRT-projektoreita näkee enää harvoin. LCoS taas on hyvä, mutta vähän käytetty tekniikka.

 • Komposiitti (Komposiittitulo)

  Komposiittivideo (tunnetaan myös CVBS:nä) on analoginen videon siirtotapa. Komposiittivideo siirretään yhden RCA-johdon avulla, joten koko videoinformaatio kulkee yhdessä kaapelissa. Tästä syystä komposiitin kuvanlaatu on heikompaa kuin RGB:n, komponentin tai digitaalisten vaihtoehtojen (HDMI ja DVI) tarjoama laatu.

 • Lens shift -tyyppi (Lens shift -tyyppi)

  Lens shift tarkoittaa mahdollisuutta liikuttaa projektorin linssiä laitteen sisällä siten, että kuva voidaan kohdistaa eri osaan seinää laitetta liikuttamatta. Toiminto antaa vapauttaa laitteen sijoittelun suhteen. Lens shift voi olla toteutettu joko manuaalisesti (käsin säädettävä) tai sähköistetysti (motorisoitu) tai se voi puuttua varustelusta kokonaan.

 • Lens shift -suunta (Lens shift -suunta)

  Lens shift -suunta kertoo, mihin suuntiin linssiä voi liikuttaa. Osassa projektoreissa säätö on mahdollista sekä pysty- että vaakatasossa (ylös ja alas sekä vasempaan ja oikeaan), jolloin säädöllä voidaan vaikuttaa kuvan sijaintiin hyvin monipuolisesti. Osa laitteista mahdollistaa siirtymän ainoastaan toisessa tasoista.

 • Keystone-korjaus (Keystone-korjaus)

  Mikäli projektoria ei ole asetettu heijastuspinnan suhteen suoraankulmaan, heijastettu kuva voi näyttää vääristyneeltä. Syntynyttä vääristymää voi poistaa Keystone-korjauksen avulla, joka käytännössä tarkoittaa tykin normaalisti suorakaiteen muotoisen kuvan projisoimista vinoutuneena siten, että kuva näkyy heijastuspinnalla oikein. Korjaus voi perustua joko optiikkaan tai digitaaliseen kuvankäsittelyyn perustuen.

 • Vaaka +/- (Vaakakorjaus +/-)

  Suurin mahdollinen keystone-korjaus riippuu projektorin mallista. Vaaka +/- ilmaisee astelukuna, kuinka suuren kulman vääristymän keystone-korjaus voi vaakatasossa poistaa.

 • Pysty +/- (Pystykorjaus +/-)

  Suurin mahdollinen keystone-korjaus riippuu projektorin mallista. Pysty +/- ilmaisee astelukuna, kuinka suuren kulman vääristymän keystone-korjaus voi poistaa pystytasossa.

 • Maks. kuvakoko (Kuvan maksimikoko)

  Maks. kuvankoko ilmaisee tuumina (") halkaisijan suurimmalle kuvakoolle, jolla projektori toimii.

 • Min. kuvakoko (Kuvan minimikoko)

  Min. kuvakoko ilmaisee tuumina (") halkaisijan pienimmälle kuvakoolle, jolla projektori toimii.

 • Linssin zoom (Linssin zoom-kerroin)

  Linssin optisen zoomin avulla voi säätää kuvan kokoa projektoria siirtämättä, mikä helpottaa laitteen sijoittamista. Zoomikerroin kertoo, kuinka paljon kuvakokoon voi zoomin avulla vaikuttaa. Esimerkiksi kerroin 2x tarkoittaa, että kuvakokoa voi muuttaa 100%:lla projektoria siirtämättä. Linssin zoom voi toimia joko manuaalisesti tai motorisoidusti.

 • SCART (SCART-sisääntulo)

  SCART on analoginen liitin ja kaapeli, jonka avulla voidaan kuljettaa sekä videota että audiota. SCART on yleisesti käytössä Euroopassa. Scartin kautta on mahdollista siirtää sekä komposiitti-, RGB- että S-video-videosignaalia. Lisää tietoa SCART:ista löydät täältä.

 • VGA-SCART (RGB SCART -tuki VGA-liittimessä)

  VGA-SCART tarkoittaa, että projektori osaa tulkita VGA-liittimen kautta syötettyä RGB-signaalia.

 • Pystysiirto (Pystysiirto)

  Pystysiirto kertoo prosentteina sen, kuin paljon lens shiftillä voidaan pystyakselilla siirtää kuvan keskipistettä sen alkuperäisestä sijainnista (suhteessa kuvan leveyteen).

 • Vaakasiirto (Vaakasiirto)

  Vaakasiirto kertoo prosentteina sen, kuin paljon lens shiftillä voidaan vaakatasossa siirtää kuvan keskipistettä sen alkuperäisestä sijainnista (suhteessa kuvan leveyteen).

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.