HP Photosmart R707

HP Photosmart R707
Kompakti / 5.14Mpix / 3X
Valmistaja: HP | Kategoria: Digikamerat
Tyyppi? Kompakti
Tehollisia pikseleitä? 5,14Mpix
Kuvasuhde? 4:3
Kennon tyyppi? CCD
ISO-herkkyys ISO Auto? , ISO 50? , ISO 80? , ISO 100 , ISO 200 , ISO 400 , ISO 800? , ISO 1600? , ISO 2000? , ISO 3200? , ISO 6400? , ISO High?
Suljinnopeus (min-max) 1/2000s - 16s
Polttoväli (35mm) 8mm - 24mm
Optinen zoom? 3X
Digitaalinen zoom? 8X
Valovoima (laaja-tele) F500 - F700
Näyttö Näytön tyyppi? 1,5"
Salamavalo Kyllä
Videokuvaus Kyllä
Tuetut muistikortit CF Type-I? , CF Type-II? , MicroDrive? , SD , miniSD? , MicroSD? , MMC? , RS-MMC , MS? , MS-Duo? , MS-Micro? , SmartMedia? , xD?
Liittimet Videolähtö? , USB 2.0 , Firewire?
Koko (LxKxS) 98,5mm x 60mm x 35,3mm

 
 • Tyyppi (Tyyppi)

  Kamerat on jaoteltu kolmeen eri kategoriaan: ultrakompakteihin, kompakteihin ja prosumer-kameroihin. Ultrakompakteiksi kameroiksi lasketaan erityisen pienikokoiset, kevyet kamerat. Valtaosa ns. digipokkareista luokitellaan kompaktikameroiksi. Kamerat, joista löytyy esimerkiksi käsisäätöjä, salamakenkä, RAW-kuvausmuoto tai erityisen pitkä zoom-linssi, luokitellaan prosumer (pro-consumer) -kameroiksi.

 • Kuvasuhde (Kuvasuhde)

  Kuvasuhde on kuvan leveyden suhde korkeuteen (leveys:korkeus). Yleensä kuvasuhde on digikameroilla 4:3 (1.33:1) ja digijärjestelmäkameroilla 3:2 (1.5).

 • Tehollisia pikseleitä (Tehollisia pikseleitä)

  Kamerat eivät yleensä hyödynnä kaikkia kennon pikseleitä, sillä esimerkiksi reunoilla olevat pikselit voivat jäädä optiikan ulkopuolelle tai niitä hyödynnetään esimerkiksi eri mittausten tekemiseen. Tämän vuoksi termiä teholliset pikselit käytetään ilmaisemaan sitä pikselimäärää, jota todellisuudessa käytetään kuvan ottamiseen.

 • Kennon koko (Kennon koko)

  Kuvapisteiden määrän ohella myös kennon fyysinen koko vaikuttaa kuvanlaatuun. Pienissä digikameroissa kenno on yleensä huomattavasti pienempi kuin kinofilmien 35mm:n ruutu (noin 5-10% ruudun koosta). Kameran hinnan noustessa myös kennon koko yleensä kasvaa. Fyysisiltä mitoiltaan suurempi kenno tarvitsee vähemmän valoa, minkä seurauksena kuva ei ole yhtä herkkä kohinalle kuin pienikennoiset kamerat.

 • Kennon tyyppi (Kennon tyyppi)

  Kenno on tyypiltään joko valoherkkä CMOS- tai CCD-kenno. Valoherkät kennot ovat suorituskyvyltään ja toimintatavaltaan erilaisia. CCD tuottaa tarkemman ja terävämmän kuvan, mutta on kalliimpi kuin CMOS-kenno. CMOS on halvempi ja energiatehokkaampi vaihtoehto. Lisäksi CMOS-kennot kehittyvät nopeaa tahtia, ja niitä käytetään jatkuvasti enemmän myös edistyneimmissä kameroissa.

 • Zoom laaja (Zoom laaja (35mm))

  Kameran polttoväli kertoo, kuinka leveän alueen objektiivi kuvaa kameran kennolle. Koska digikameroissa kennon leveys vaihtelee, suhteutetaan polttoväli 35mm:n leveydelle vertailun helpottamiseksi. Mikäli objektiivin polttoväli on alle kennon leveyden (35mm) puhutaan laajakulmaobjektiivista, ja mikäli polttoväli on yli kennon leveyden, puhutaan teleobjektiivista.

 • Optinen zoom (Optinen zoom-kerroin)

  Optinon zoom tarkoittaa objektiivia, jonka polttoväliä voidaan muuttaa optisesti eli linssejä säätämällä. Optinen zoom helpottaa esimerkiksi kuvan rajaamista ilman, että etäisyyttä kuvattavaan kohteeseen tarvitsee muuttaa. Optinen zoom ei myöskään vaikuta kuvan laatuun.

 • Digitaalinen zoom (Digitaalinen zoom-kerroin)

  Digitaalinen zoom perustuu siihen, että koko kennon kuva-alasta rajataan osa-alue, joka sitten suurennetaan taas koko kuvatilan täyttäväksi. Tämä luonnollisesti johtaa kuvanlaadun heikkenemiseen, sillä käytettyjen pikseleiden määrä vähenee sitä mukaa, kun kuvaa rajataan.

 • Häviötön tallennus (Häviötön tallennus)

  Kertoo voiko kameralla tallentaa kuvia häviöttömässä muodossa (esim. RAW tai TIFF).

 • USB 2.0 (USB 2.0)

  Yleensä kameroissa on joko USB tai FireWire-liitin (tai molemmat), joiden avulla kameran saa liitettyä tietokoneeseen kuvien siirtoa varten. Joissain kameroissa on myös video- ja/tai audioliittimet, joilla kameran saa liitettyä ulkoiseen näyttöön (kuten esimerkiksi televisioon).

 • ISO Auto (ISO Auto)

  ISO-herkkyys tarkoittaa valoherkkyyttä ja kuvaa digitaalikennon herkkyyttä eli kykyä kerätä valoa. Mitä suurempi ISO-herkkyyden arvo, sitä herkempi filmi on kyseessä. Herkkä filmi tarvitsee vähemmän valoa valottuakseen, kun taas epäherkkä filmi tarvitsee pidemmän valotusajan. Digikameroissa herkkyyttä on mahdollista säätää.

 • CF Type-I (CF Type-I)

  Muistikortti on digikameroiden filmin korvike, eli kamera tallentaa otetut kuvat (ja videot) muistikortille. Kortit eroavat toisistaan lähinnä fyysisten ominaisuuksien, tallennuskapasiteetin ja hinnan suhteen.

  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Itse sain kameran lahjaksi 2005. Toimii edelleen hyvin. Muille aiemmin kameran ostaneille; oletteko huomanneet R707:n turvapäivityksen?
http://h41111.www4.hp.com/R707upgrade/fi/fi/

Kuten juha_78 jo sanoikin, oikein käytettynä mainioita kuvia. Tosin kuvaus hämärässä/pimeässä hiukan liian haastellista keskivertokuvaajalle tällä kameralla. Jalusta auttaa asiaa, mutta koska osa tämän kameran osista taitaa olla made by muovi ja liima, irtosi allekirjoittaneen kamerasta jalustakierre ja jäi jalustaan kiinni.

Ensimmäinen akku edelleen käytössä, ja kestää hyvin, paitsi kylmässä todellakin hyytyy nopeasti. Akun latauksen toivoisin olevan nopeampaa, tyhjän akun lataus kestää ~4 tuntia.

Selkeä käyttää. Valmiit kuvausohjelmat helposti erillisen napin takana. Mukana tuleva ohjelmisto on simppeli, sopinee hyvin aloittelijalle tai niille, jotka kaipaavat ohjelmistoa lähinnä rajaukseen ja punasilmäisyyden poistoon.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Ostettu 3/2005. Toiminut hyvin aina. 3 akkua+ kaikki lisävarusteet löytyy. Oikein käytettynä saa hyviä kuvia. Akunkesto talvella vaihtelee,johtuu pakkasesta,kun kelkkoja kuvaillaan.. :D Zoomi 3x ei kyllä riittävä mutta kuvaajahan voi liikkua lähemmäksi. digizoomilla ei tee mitään. ei tärinän vakaajaa. Ilman telinettä ei salamatonta kuvaa oteta.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.