Vastaanotto? Kaapeli (DVB-C)
Liitäntä? PCI
MPEG-2 purku? Ei
MPEG-4 purku? Ei
HDTV? Kyllä
HDTV (MPEG-4)? Ei
Conax? Ei
CI? 1
Analoginen? Ei
Kaukosäädin? Kyllä
VideoIn? Ei
Lisätietoja TwinhanDTV Cab-CI on markkinoiden ainoa DVB-C PCI-kortti jossa on sisäänrakennettu Common Interface-kortinlukija. Salattuja kanavia varten tarvitaan Conax CAM-moduli.
Valmistajan tuotekoodi(t) AD-CP300 / VP-CAB-2033

 
 • Vastaanotto (Vastaanottomuoto)

  DigiTV-sovitin voi vastaanottaa yhtä monista digitaalisen television lähetysstandardeista. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat DVB-T, DVB-S, DVB-C ja ATSC.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-korttipaikka)

  Conax-korttipaikkaa vaaditaan, jotta laitteella voidaan katsoa maksullisia TV-kanavia.

 • CI (CI-modulipaikkojen määrä)

  CI- eli Common Interface-liitäntä on digitaalisten vastaanottimien standardisoitu rajapinta erilaisten salauksenpurkujärjestelmien liittämiseksi. Jotta CI-liitännällä varustettuihin laitteisiin saadaan kytkettyä Suomen maksutelevisioiden salaukseen käytetty Conax-kortti, tarvitaan vielä lisäksi CI-liitäntään asennettava CA-moduuli.

 • Liitäntä (Liitäntätapa)

  Liitäntätapa kertoo sen, miten digisovitin kytketään tietokoneeseen. Yleisimmin käytetyt liitäntätavat ovat joko PCI tai USB. PCI-liitännällä kytkettävät digisovittimet sijoitetaan tietokoneen sisään, PCI-korteille varattuun korttipaikkaan, kun taas USB-liitäntäiset laitteet kytketään tietokoneen ulkoiseen USB-väylään. Eli PCI-liitännällä varustettuja digisovittimia ei voida käyttää kannettavissa tietokoneissa.

 • Analoginen (Sisältää myös analogisen virittimen)

  TV tuners can be connected via PCI-bus, PCIe (PCI Express) bus, FireWire or USB/USB2. The last two alternatives are used by external digital TV tuners.

 • HDTV (MPEG-2 HDTV -tuki)

  Mikäli TV-korttia halutaan käyttää MPEG-2-pakattujen HDTV-lähetysten (High-Definition Television) vastaanottamiseen, pitää kortin tukea tätä ominaisuutta.

 • HDTV (MPEG-4) (MPEG-4 HDTV -tuki)

  HDTV (lyhenne sanoista High-Definition Television) ja tarkoittaa teräväpiirtotelevisiolähetyksiä. Mikäli TV-korttia haluaa käyttää MPEG-4-pakattujen HD-lähetysten vastaanottamiseen, pitää kortissa olla HDTV MPEG-4-tuki.

 • Kaukosäädin (Löytyykö laitteesta kaukosäädin?)

  Joidenkin TV-korttien mukana toimitetaan kaukosäädin, jolla pystyy ohjaamaan TV-kortin toimintaa (katseluohjelman kautta) sekä muita tietokoneen ohjelmia.

 • MPEG-2 purku (Rautapohjainen MPEG-2 -purku)

  MPEG-2 on yleisin televisiolähetyksissä käytetty pakkausstandardi ja on yleisesti käytössä DVB-T, DVB-S, DVB-C ja ATSC-lähetyksissä. MPEG-2-pakkausta käytetään sekä tavallisissa että teräväpiirtolähetyksissä. Mikäli kortti ei sisällä purkupiiriä, puretaan MPEG-2 -signaali tietokoneen omalla suorittimella.

 • MPEG-4 purku (Rautapohjainen MPEG-4 (tai AVC) -purku)

  MPEG-4 on edistyksellinen video- ja äänenpakkauksen säiliöformaatti, jota käytetään erityisesti teräväpiirtolähetyksissä. Mikäli kortti ei sisällä purkupiiriä, puretaan MPEG-4 -signaali tietokoneen omalla suorittimella.

 • VideoIn (Analogisen videon sisääntuontiliitäntä (esim. S-Video))

  Joissain televisiokorteissa on sisääntulo videosignaalille. Liitännän kautta korttiin saa kytkettyä ulkoisen videolähteen ja kaappaamaan ja muuntamaan kuvan digitaaliseen muotoon.

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Sain käytettynä ja olen testaillut noin vuoden verran.

+ Ajurit löytyivät helposti
+ Asennus helppo
+ Toimii moitteetta DVB Viewerillä Windows XP:llä, ja testasin myös Windows 7 betalla toimivaksi, tosin käsissä oli vain 32-bittinen versio.

- Mukana tuleva WinTV-katseluohjelma aikalailla kehno. Muunmuassa ylen kanavissa tekstien päällekytkeminen jumittaa koko kanavan.


Kaikenkaikkiaan loistava ostos. DVB Viewerin hankinta maksaa 15 euroa lisää, mutta kannattaa, koska kortti toimii mainiosti tuolla ohjelmalla.

Kanavanhakuun kannattaa vähän käyttää järkeä ja aikaa ennenkuin tulee tänne valittamaan. Tarkista tv-yhtiösi nettisivuilta tai vaikka digiboksilla oman kaapeliverkkosi taajuudet, QAM ja Symbol rate (löytyy ainakin helposti Humax CFOX II:sen signaalin tunnustuksesta). Tämän jälkeen määrittelee vaan kanavanhaun skannaamaan tuon tietyn taajuuden --> kanavat on haettu parissa sekunnissa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Samat kommentit kuin arvostelija: kuidas, mutta maksukanavat ( MTVPLUS ) toimivat erinomaisesti.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
Petos78
Inactive
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Juu eli toimii mulla kohtuuhyvin MediaPortalin ja TV-Enginen kanssa. Tosin Ylen tekstit kateissa EPG vähän takkuaa joskus.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Ostin kortin käytettynä. Asentui ongelmitta ja toimii DWB viewerillä hyvin. Maksukanavia en ole vielä kokeillut.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Enpä todella tiedä, mitä sanoisin, kun ko. wempele EI toimi kirveelläkään... Winkuu maksu-tv korttia alati tupaan. Yhtään ainoaa YLE:n , Maikkarin , muutakaan " ilmaiskanavaa " EN ole saanut näkyyn !! Except Deutsche Welle. Signaalin SAA tuleen, mutta manuaalihaulla....

T : Tumpelo

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Helppo asentaa ja toimii. Ärsyttää kaukosäätimen timeout, eli odottaa n.1-2sec ennen kuin tekee painetun toiminnon. Toimii Mediaportalin kanssa suoraan ilman mitään asetusten säätelyä.

Linux puolelle ei ole vieläkään kunnon tukea, jos olisi halunnut saada toimimaan olisi saanut käännellä koodia itse, eli ei aloittelija linux-käyttäjälle.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Linux tuki vasta kehitteillä. Ei ollut syyskuussa vielä edes koodia mitä testata. Nyt tilanne on jo toinen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.