Acer AL2216WSD

Acer AL2216WSD
22" / 1680x1050 / 16:10 / 5ms
Valmistaja: Acer | Kategoria: Litteät näytöt
Koko? 22"
Resoluutio? 1680x1050
Kuvasuhde? 16:10
Kontrasti? 700:1
Kirkkaus? 300 cd/m²
Vasteaika (GtG)? 5ms
Paneelin tyyppi? TN + Film
VGA-sisääntuloja? 1
DVI-D -sisääntuloja? 1
DVI-I -sisääntuloja 0
HDMI-sisääntuloja 0
HDCP? Kyllä
USB-hubi? Ei
Kaiuttimet Ei
Pivot? Ei
Virrankulutus 55 W
Paino 4,8kg
Valmistajan tuotekoodi(t) PST3-ET.E16WE.008 / PST5-ET.E16WE.008
Tuotteen EAN-koodi(t) 4718235563851

 
 • Koko (Tuumakoko)

  Näytön halkaisija tuumina.

 • Kontrasti (Kontrastisuhde)

  Kontrasti (englanniksi contrast) tarkoittaa kuvan tummimman ja vaaleimman kohdan valoisuuden eroa. Kontrasti ilmoitetaan suhdelukuna, esim. 800:1. Mitä suurempi suhdeluku on, sitä parempi kontrasti. Lue lisää täältä.

 • Kuvasuhde (Kuvasuhde)

  Kuvasuhde ilmaisee näytön leveyden suhteen sen korkeuteen. Esimerkiksi 16:10 tarkoittaa, että mikäli näyttö olisi 10cm korkea, olisi kuva 16cm leveä. Lue lisää täältä.

 • Resoluutio (Näytön ominaistarkkuus)

  Näytön tarkkuus eli kuvapisteiden määrä ilmoitettuna muodossa pisteiden lkm vaakasuunnassa x pisteiden lkm pystysuunnassa. Litteät näytöt on suunniteltu toimimaan ainoastaan käyttäen kyseistä resoluutiota, joten mikäli monitorilla käytetään muuta tarkkuutta, täytyy monitorin muuntaa tarkkuus vastaamaan sen omaa resoluutiota.

 • Kirkkaus (Näytön kirkkaus)

  Näytön kirkkaus mitataan paneelin pinnan tietystä pisteestä lähtevän valon määrällä. Mittayksikkönä käytetään kandelaa (yhden kynttilän kirkkaus) per neliömetri (cd/m2). Yleensä monitoria pidetään sitä parempana mitä kirkkaamman kuvan se kykenee tuottamaan. Kirkkaus on tarpeen esimerkiksi valoisissa tiloissa tai ulkona sekä esimerkiksi elokuvia katsottaessa.

 • Vasteaika (GtG) (Vasteaika)

  Vasteajalla tarkoitetaan aikaa, joka yksittäisellä pikselillä kestää vaihtaa toiseen väriin ja sitten takaisin samaan väriin. Vasteaikojen mittaukseen on monta tapaa, laitevertailun tiedoissa on ilmoitettu ns. harmaa-harmaa (Gray-To-Gray, GtG) -muutoksen nopeus. Vasteaika ilmoitetaan millisekunteina, mitä pienempi arvo sen parempi. Liian suuri vasteaika aiheuttaa häntimistä, eli kuva ei päivity tarpeeksi nopeasti, jolloin edellinen kuva näkyy nykyisen kuvan taustalla haamukuvana. Lue lisää täältä.

 • VGA-sisääntuloja (VGA-sisääntulojen (D-sub) määrä)

  VGA-liitin (toiselta nimeltään D-sub 15) on analoginen liitäntäportti, joka löytyy käytännössä kaikista tietokoneista. Liittimessä on 15 pinniä kolmessa rivissä.

 • DVI-D -sisääntuloja (DVI-D -sisääntulojen määrä)

  DVI-D on DVI:n malli, jossa voi siirtää vain digitaalista videota. DVI-D voi olla joko yhden kanavan versio, joka pystyy siirtämään 1920x1080-resoluution kuvaa, tai kahden kanavan versio, joka kykenee siirtämään 2048x1536-resoluution kuvaa. Mikäli ostat monitorin, jossa on ainoastaan DVI-D-liitin, varmista, että grafiikkakorttisi tukee joko DVI-D:tä tai DVI-I:tä. Lisätietoa DVI:stä täällä.

 • USB-hubi (Onko laitteessa sisäänrakennettua USB-hubia)

  Joissain näytöissä on integroituna USB-hubi, joka mahdollistaa USB-lisälaitteiden kytkemisen esimerkiksi näytön kylkeen tai alustaan.

 • Pivot (Onko laitteessa mahdollisuus kääntää näyttö 90 astetta (ns. pivot-toiminto))

  Pivot -mahdollisuus tarkoittaa sitä, että näyttö voidaan, jalustan pysyessä paikoillaan, kääntää 90 astetta, eli kääntää normaalista vaakatasosta pystyyn.

 • HDCP (Tuki HDCP:lle)

  HDCP (High-Bandwith Digital Content Protection) on DRM-menetelmä, jota käytetään HDMI- ja digitaalisten DVI-näyttölaitteiden kanssa. Jotta HDCP:tä käyttävän kuvalähteen (esim. blu-ray-elokuvan) katselu onnistuisi monitorilla, täytyy sen tukea HDCP:tä. Mikäli näyttölaite ei tue HDCP:tä, voi toistolaite olla näyttämättä videota, näyttää sen huonommalla kuvan- ja äänenlaadulla tai näyttää videon normaalisti. Lue lisää täältä.

 • Paneelin tyyppi (Näyttöpaneelin tyyppi)

  Paneelin tyyppi kertoo, mitä tekniikkaa käyttäen LCD-monitorin varsinainen näyttöosa on rakennettu. Tarjolla on useita eri paneelityyppejä, jotka ovat tekniseltä toteutustavaltaan ja ennen kaikkea ominaisuuksiltaan sekä laadultaan erilaisia. Paneelin tyyppi kannattaa selvittää, sillä se vaikuttaa monitorin soveltuvuuteen haluttuun käyttötarkoitukseen, eikä käytettyä paneelia voi aina päätellä hinnasta. Eri tyyppiset paneelit soveltuvat toisiaan paremmin eri käyttötarkoituksiin. Paneelien kolme päätyyppiä ovat (karkeasti parhaasta huonoimpaan) S-IPS, SPVA/MVA ja TN.

miigu
Inactive
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Jos et etsi leffojen katseluun näyttöä, tämä yksilö on ehdoton valinta hintaluokassaan (200€).

+Halpa 22-tuumainen DVI-liitännällä
+DVI-liitäntä
+Toimivat suomenkieliset valikot

-Valovuotoa ylä- ja alareunassa
-Kontrasti (musta on tummanharmaata)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
Finboy
Inactive
  Arvosana: 1 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Takuu on ihan paska ACER ilmoitta tylysti että laite lähetetään saksaan PRKL....sitten odottelet 1-4kk että saat ehkä toimivana takaisin. Repikää SIITÄ !!!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Erittäin hyvä, pienenä miinuksena pari päivää sit kaksi pikseliä hajos.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
taata69
Inactive
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Ei moitteen sijaa kun vrt. hintaansa (199,00)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Terävä kuva ja kaikki pikselit kunnossa.
Valovuotoa hyvin vähän ala-ja yläreunassa, mutta ei haittaa millään tapaa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
Cathunter
Inactive
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Mainio laite hinta-laatu -suhteeltaan ja käyttöominaisuuksiltaan. Miinuksena lievää valovuotoa ylä- ja alareunassa. Se ei häiritse käyttöä mitenkään ja DVI-liitäntä kuittaa tämän lievän "moitteen".

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Hintaansa nähden todella hyvä näyttö. Parin päivän käytön, testauksen ja vertailun perusteella jopa erinomainen. Päihittää 4v vanhan 500 euron 19" lcd-näyttöni mennen tullen kaikilla osa-alueilla. Kontrasti ja valoisuus aivan riittävät myös kotivalokuvastudioon. Värit pienen säätämisen jälkeen jopa erittäin hyvät. Näytössä ei myöskään ilmennyt vikoja testatessa (kuollet pikselit jne.) Alareunan valovuotokin on ainakin tässä yksilössä todella vähäistä.

+ vastine rahoille
+ dvi-liitäntä
+ kuvanlaatu
+ 36kk takuu

- jalustan säätömahdollisuudet
- katselukulmat pystysuunnassa

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Hinta/laatu -suhde ehdottomasti kohillaan. Työpöytä- ja leffa-käyttöön loistava vehje. Valovuoto niin pientä, ettei käytännössä haittaa ollenkaan. Pelikäytöstä ei kokemuksia joten nopeudesta ja resoluution skaalauksesta en vielä osaa sanoa mitään. Huonoja puolia on lähinnä jalusta missä heikot säätömahdollisuudet ja eihän tämä ehkä se markkinoiden tyylikkäin näyttö ole mutta ajaa asiansa. Plussaa dvi-liitännästä mitä ilman en olisi ko. laitetta ostanutkaan.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Ei ole verrokkina toista näyttöä, joten paha sanoa onko laadussa jotain vikaa mutta itselleni täysin riittävä ja hinta-laatu suhde on kyllä erinomainen! Ainoa näyttö DVI -liitännällä tähän hintaluokkaan mitä tiedän!

Suosittelen jos ylimääräistä rahaa ei löydy mielettömästi.

Miinukset:
Pientä valovuotoa alareunassa, muualla ei havaittaqvissa. Lisäksi heikohkot katselukulmat pystytasossa. Ja korkeussäätöä kaipailen...

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

  Keskustelualue Viimeisin viesti
  Acer AL2216Wsd ( sivuja 1 2 ) PC-rauta / Tietokoneen näytöt 9.11.2007 13:47

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.