diVISION VDC9440B

diVISION VDC9440B
Tuotetta myydään myös nimillä: Vision VDC9440B
PiP? Ei
Tallentava? Ei
Virittimiä? 1
HDTV Ei
Conax? Kyllä
CI 0
SCART 1? RGB, CVBS
SCART 2 CVBS
HDMI? Ei
Digitaalinen ääni Toslink
MHP? Ei
AC3? Kyllä
Ajastus Kyllä
teksti-tv? Kyllä
Tekstitys? Kyllä
USB? Ei
RS-232? Kyllä
FireWire Ei
Ethernet Ei
DVDR Ei
Lisätietoja Max. 4000 ohjelmoitavaa kanavaa (TV & Radio). PIN-koodi ja lapsilukko & lapsilukon asetukset. S-Video-liitin.

 
 • PiP (Picture-in-picture)

  Mahdollistaa kahden TV-kanavan samanaikaisen katselun (yleensä toinen kanavista näkyy ns. pikkuruudussa pääkanavan kuvan yläkulmassa).

 • RS-232 (RS-232 -liitin)

  Yleensä RS-232 -liittimen avulla laitteeseen voidaan päivittää uusi firmware. RS-232 -liitäntää ei yleensä voi käyttää videoiden siirtoon laitteelta tietokoneelle.

 • USB (USB-liitin)

  USB-liitin mahdollistaa nopean tiedonsiirron digiboksin ja tietokoneen välillä. Tätä liitintä käytetään yleisimmin tallettavissa digibokseissa mahdollistamaan talletettujen videoiden siirto digiboksilta tietokoneelle.

 • Tallentava (Onko laite tallentava digiboksi?)

  Tallettava digiboksi tekee käytännössä ulkoiset tallennustavat, kuten videonauhurit, tarpeettomiksi, mahdollistaen digilähetysten tallettamisen suoraan laitteen sisäiselle kovalevylle. Digitaalisesti talletettu TV-kuva on täsmälleen samalla laadulla talletettu kuin vastaanotettaessa, joten normaalia kuvan huonontumista tallennusvaiheessa ei tapahdu.

 • MHP (MHP-tuki)

  MHP on yhtenäinen, pääasiassa Pohjoismaissa (myös Suomessa) käytössä oleva standardi interaktiivisille toiminnoille, kuten ns. supertekstitelevisiolle.

 • AC3 (Dolby Digital -tuki)

  Tuki vaaditaan, jotta laite osaa purkaa Dolby Digital (eli AC3) -muodossa olevia monikanavaista lähetyksiä.

 • teksti-tv (Sisäänrakennettu teksti-tv)

  Sisäänrakennettu teksti-tv mahdollistaa teksti-tv:n käytön suoraan digiboksin avulla ja on siis riippumaton siitä, tukeeko televisio teksti-tv:tä vai ei.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-korttipaikka)

  Conax-korttipaikkaa vaaditaan, jotta laitteella voidaan katsoa maksullisia TV-kanavia.

 • Virittimiä (Virittimien määrä laitteessa)

  Mikäli laitteesta löytyy useampi viritin, se mahdollistaa esim. eri kanavanipussa sijaitsevan kanavan tallennuksen katsottaessa toisessa kanavanipussa sijaitsevaa kanavaa.

 • SCART 1 (Ensimmäisen SCART-liittimen ulostulo)

  SCART-liitin on yleisin Euroopassa käytetty televisioiden ja videolaitteiden kytkentätapa. Vaikka kaikki SCART-liittimet näyttävätkin samalta keskenään, on niissä merkittäviä eroja. Paras kuvanlaatu saavutetaan SCART-liitintä käyttäen saavutetaan, kun sekä kuvaa tuottava laite (esim. digiboksi) ja kuvaa toistava laite (esim. televisio) käyttävät ns. YUV -kuvasignaalia. SCART-liittimestä saatava toiseksi paras kuvanlaatu tulee RGB-signaalia käytettäessä ja huonoin kuvanlaatu saadaan CVBS-signaalin kanssa.

 • HDMI (HDMI -ulostulo)

  Kertoo löytyykö laitteesta HDMI-liitäntää, jonka avulla laite voidaan kytkeä digitaalisesti mm. teräväpiirtotelevisioihin.

 • Tekstitys (Tuki DVB -tekstityksille)

  DVB-tekstitysten tuki vaaditaan, jotta esim. Ylen kanavilla käytetyt tekstitykset näkyisivät laitteella.

 • Cable Ready HD (Cable Ready HD -hyväksytty)

  Cable Ready HD -hyväksyntä on suomalaisten kaapelitelevisioyhtiöiden antama sertifikaatti siitä, että laite on todettu toimivaksi teräväpiirtolähetysten vastaanottoon kaapelitelevisioverkossa. Hyväksyntä vaatii laitteelta mm. MPEG-4/AVC -tuen sekä tuen Conax -korttilinkitykselle.

  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

Oman laitteen ostin yli vuosi sitten. Ensimmäisen kerran jouduin käyttämään boxia huollossa 4kk käytön jälkeen kuvan jähmettymisen takia. Tämän jälkeen boxsi toimi noin 5kk jonka jälkeen boksi lakkasi toimimasta kokonaan.Vein takuun puitteissa laitteen liikkeeseen ja sain korvaavan laitteen takuuseen tilalle.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

plussat ja miinukset puolen vuoden käyttökokemuksen perusteella:

+Asennus helppoa, löysi kanavat nopeasti.
+Nopea kanavanvaihto.
+EPG hyvä ja selkeä.
+Ei häiriöitä kuvassa, vaikka signaali heikohko, toisin kuin Maximum c-3001cx joka näyttää pelkkiä palikoita samassa piuhassa kokeiltuna.
+Kanavat saa siirrettyä miten haluaa, oikeille paikoille. (toisin kuin vanhassa Handanissani)
+Ymmärrettävät valikot.
+Kaukosäädin toimii hyvin, vaikkei osoittaisi suoraan laitteeseen.
+Hinta 59€.


-Kuva jämähtää joskus paikoilleen, eikä laite reagoi enää mihinkään -> virtapiuha irti. Tapahtuu etenkin valoja kytkettäessä pois. (kattovalo,pöytävalo)
-Kanavaopas ei aina päivity heti, voi joutua vaihtamaan kanavaa ennenkuin pelittää.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
Raippa
Inactive
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

69 euroo.
Eka kappale tätä mallia.
Kuva jämähtää lähes päivittäin.Ekasta päivästä alkaen. Joskus 30minuutiksi joskus 30 sekunniksi. Kanavanvaihto jähmettyessä ei onnistu kaukosta eikä laitteesta. Ainoa keino jos ei jaksa odotella laitteen heräämistä on repiä virtapiuha seinästä.
Tänään huomasin uuden ilmiön. Kun kosketti varovasti laitteen kuorta päälipuolelta alkoi laite toimia.
Kokeilen huomennakin ...Jännää.
Paskaa tai maanantaikappale.
Sen näkee kun heivaan tuon takuuvaihtoon viikkoa ennen takuun umpeutumista.
Tekstitykset ok.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Liian kalliita ovat kaikki digiboksit, kun ottaa huomioon, että televisiolupakin pitää maksaa. Perkeleen rahastusta...
Mutta boksi jopa toimii moitteetta. Vastine rahoille todella hyvä. 69€ Gigantista sinä päivänä, kun oikeisto pisti television pois toiminnasta. Kiitos.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
0%
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Ostin laitteen viime syyskuun alussa ja huomasin jo alussa kytkiessäni laitetta viritin-vahvistimeen, että se aiheuttaa kanavaa vaihtaessa särähdyksiä ääneen, siis käytettäessä toslinkkiä. Erittäin häiritsevä vaiva. Kuulemma sama vika on muissa valmistajan bokseissa.

Välillä kanavan vaihdon jälkeen kuva muuttuu "diashowksi" eli alkaa pätkiä pahasti, onneksi tämä korjaantuu vaihtamalla toisella kanavalle ja takaisin. Myöskin valittaessa tietty kanava, boksi näyttää jotain aivan toista kanavaa. Näiden lisäksi muutaman kerran on jumiutunut kokonaan ja virtajohdon repäisy on vasta korjannut.

Hyviä puolia: nopea kanavan vaihto, EPGn toiminta ja kanavatietojen näyttö, hyvä teksti-tv, kanavalistaukset sekä uusista kanavista tulevat ilmoitukset ja käyttöönotto ovat hyviä tässä boksissa.
Annan kolmosen vaikka tekisi mieli antaa kakkonen...
Jos 69€ irtoaa kaupasta, niin meittisin toisen kerran esim. Topfieldiä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Helppokäyttöinen ja hyvin toimiva perusboksi edulliseen hintaan (69 € Gigantissa). Ohjelmatekstitysten moitteeton toiminta on suuri ansio, koska moni (vanhempi) boksi temppuilee juuri siinä kohdin.

Mielestäni täällä aikaisemmin kerrottu pätee, mutta teksti-TV:n yksi kiusallinen vika on jäänyt kirjaamatta. Nimittäin askellettaessa tekstisivuja yksi kerrallaan eteen- tai taaksepäin laskuri lyö usein sivunumeron heksadesimaaliksi. Sivunvaihto onnistuu siihen saakka, kunnes kirjain ilmestyy sivunumeroksi. Kyse on ohjelmistovirheestä, johon ei ole korjaavaa päivitystä tarjolla. Mahtaako koskaan ollakaan?

Boksin maahantuoja on Suomen Schneider, jonka sivuilta löytyy boksin selkeät ja riittävän kattavat käyttöohjeet
http://www.suomenschneider.fi/tuote_esittely.php?mark=diVision&categoryFi=Digiboksi&prodNum=VDC9440

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
pezkuu
Inactive
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

On kyl nii hyvä perus boxi, että oksat pois! kanavan vaihto ja muut sujuu, ku heinän teko :D

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Käyttöönotto tuskin voisi olla enää helpompaa. Haasteena oli löytää anopille sellainen boksi, josta ei tulisi sanomista ja tämä osoittautui erittäin hyväksi valinnaksi. Tekstitykset toimii ja kanavan vaihdot ovat riittävän nopeat. Tärkein ominaisuus oli saada kanavat samojen numeroiden taakse kuin analogisessa TV:ssä ja tämä laite todellakin mahdollisti sen. Toinen tärkeä ominaisuus oli mahdollisuus piilottaa kaikki maksulliset ja tarpeettomat kanavat pois. Ominaisuudet tuolle käyttäjälle turhankin monipuoliset, joten siinä mielessä en osaa sanoa, kuinka kaikki hienoudet toimivat.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Hinta/laatusuhde kohdallaan. Mielelläni maksoin kesällä 89 € laitteesta. Helppo ottaa käyttöön: kaikki kanavat löytyvät alkutilanteessa todella helposti: skannaus alkaa heti (tosin kysymättä mitään ylimääräistä). Ei ole ollut koskaan pikselöintiä (ihmetyttää, kun kuuntelee muiden kommentteja omista laitteistaan!). Pientä pätkimistä on esiintynyt, mutta ei häiriöksi asti. Epäily laitteen laadusta on jäänyt hieman epäselväksi, koska ainakin kerran Ylen ohjelmassa pätkiminen tuli esille saman ohjelman uusinnassa täysin samassa paikassa. Jäi epäillys, johtuvatko muutkin pätkimiset digi-TV:n siirtotiestä vai lähetyksestä itsestään. Jos näin on, laite selviytyy tilanteista erinomaisesti: kuva ei pikselöidy vaan tulee "hallittu" tauko. Suosikkilista saa järjestysnumeroinnin, joka vastaa kaukosäätimen numeroita. Kanavat saa mieleiseen järjestykseen tai vaikkapa samaa järjestykseen kuin mitä on tottunut analogipuolella. Ylen tekstitys on pätkinyt kerran, jolloin on pitänyt ottaa virtajohto irti ja laittaa takaisin. Muutoin tekstitys tulee näkyviin 1-3 sekunnissa. Samat liitännät kuin TopField 6000:ssa eli monipuoliset. Yhden ainoan kerran 4 kuukauden aikana kaikki on pysähtynyt noin pariksi sekunniksi ja sen jälkeen laite on ilmeisesti käynnistynyt uudelleen ja jatkanut toimintaansa normaalisti. Kuva ei hävinnyt kyseisenä aikana. Vanhan VHS-nauhurin ikää on voinut jatkaa, kun on voinut kytkeä sen mukaan. Ajastimet toimivat. Olen erittäin tyytyväinen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.