PiP? Kyllä
Tallentava? Kyllä
Kovalevy (GB) 160GB
Virittimiä? 2
HDTV Ei
Conax? Kyllä
CI 0
SCART 1? RGB, CVBS
SCART 2 S-Video, CVBS
HDMI? Ei
Digitaalinen ääni Toslink
MHP? Ei
AC3? Kyllä
Ajastus Kyllä
teksti-tv? Kyllä
Tekstitys? Kyllä
USB? Kyllä
Kaksisuuntainen USB Kyllä
RS-232? Kyllä
FireWire Ei
Ethernet Ei
DVDR Ei
Tuotteen EAN-koodi(t) 6430012940713

 
 • PiP (Picture-in-picture)

  Mahdollistaa kahden TV-kanavan samanaikaisen katselun (yleensä toinen kanavista näkyy ns. pikkuruudussa pääkanavan kuvan yläkulmassa).

 • RS-232 (RS-232 -liitin)

  Yleensä RS-232 -liittimen avulla laitteeseen voidaan päivittää uusi firmware. RS-232 -liitäntää ei yleensä voi käyttää videoiden siirtoon laitteelta tietokoneelle.

 • USB (USB-liitin)

  USB-liitin mahdollistaa nopean tiedonsiirron digiboksin ja tietokoneen välillä. Tätä liitintä käytetään yleisimmin tallettavissa digibokseissa mahdollistamaan talletettujen videoiden siirto digiboksilta tietokoneelle.

 • Tallentava (Onko laite tallentava digiboksi?)

  Tallettava digiboksi tekee käytännössä ulkoiset tallennustavat, kuten videonauhurit, tarpeettomiksi, mahdollistaen digilähetysten tallettamisen suoraan laitteen sisäiselle kovalevylle. Digitaalisesti talletettu TV-kuva on täsmälleen samalla laadulla talletettu kuin vastaanotettaessa, joten normaalia kuvan huonontumista tallennusvaiheessa ei tapahdu.

 • MHP (MHP-tuki)

  MHP on yhtenäinen, pääasiassa Pohjoismaissa (myös Suomessa) käytössä oleva standardi interaktiivisille toiminnoille, kuten ns. supertekstitelevisiolle.

 • AC3 (Dolby Digital -tuki)

  Tuki vaaditaan, jotta laite osaa purkaa Dolby Digital (eli AC3) -muodossa olevia monikanavaista lähetyksiä.

 • teksti-tv (Sisäänrakennettu teksti-tv)

  Sisäänrakennettu teksti-tv mahdollistaa teksti-tv:n käytön suoraan digiboksin avulla ja on siis riippumaton siitä, tukeeko televisio teksti-tv:tä vai ei.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-korttipaikka)

  Conax-korttipaikkaa vaaditaan, jotta laitteella voidaan katsoa maksullisia TV-kanavia.

 • Virittimiä (Virittimien määrä laitteessa)

  Mikäli laitteesta löytyy useampi viritin, se mahdollistaa esim. eri kanavanipussa sijaitsevan kanavan tallennuksen katsottaessa toisessa kanavanipussa sijaitsevaa kanavaa.

 • SCART 1 (Ensimmäisen SCART-liittimen ulostulo)

  SCART-liitin on yleisin Euroopassa käytetty televisioiden ja videolaitteiden kytkentätapa. Vaikka kaikki SCART-liittimet näyttävätkin samalta keskenään, on niissä merkittäviä eroja. Paras kuvanlaatu saavutetaan SCART-liitintä käyttäen saavutetaan, kun sekä kuvaa tuottava laite (esim. digiboksi) ja kuvaa toistava laite (esim. televisio) käyttävät ns. YUV -kuvasignaalia. SCART-liittimestä saatava toiseksi paras kuvanlaatu tulee RGB-signaalia käytettäessä ja huonoin kuvanlaatu saadaan CVBS-signaalin kanssa.

 • HDMI (HDMI -ulostulo)

  Kertoo löytyykö laitteesta HDMI-liitäntää, jonka avulla laite voidaan kytkeä digitaalisesti mm. teräväpiirtotelevisioihin.

 • Tekstitys (Tuki DVB -tekstityksille)

  DVB-tekstitysten tuki vaaditaan, jotta esim. Ylen kanavilla käytetyt tekstitykset näkyisivät laitteella.

 • Cable Ready HD (Cable Ready HD -hyväksytty)

  Cable Ready HD -hyväksyntä on suomalaisten kaapelitelevisioyhtiöiden antama sertifikaatti siitä, että laite on todettu toimivaksi teräväpiirtolähetysten vastaanottoon kaapelitelevisioverkossa. Hyväksyntä vaatii laitteelta mm. MPEG-4/AVC -tuen sekä tuen Conax -korttilinkitykselle.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Hyvä ostos. Käytössä huhtikuusta 08, eikä vieläkään ole ilmennyt mitään ongelmia.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

250 gigan kovolla. Hitaasti käynnistyy ainakin aiempaan perusboksiin verrattuna, jossa ei ollut tallennusmahdollisuutta.

Manuaali luokaton, ei minkäänlaisia kuvia etu- tai takapaneelista saatikka kauko-ohjaimesta. Todella epäselviä pikkukuvia kaken painikkeista lyhyen toimintakuvauksen kera, kuvista ei saa mitään selvää, joten kokeilemalla piti opetella. Sinällään mukava lukea, koska tekstin fontti riittävän iso.

Itse kake muuten ok, mutta miksi patterilokero yleisen nykymallin mukaan semmoinen, että pattereiden oikea suunta selviää ainoastaan kokeilemalla. Jos jossain kohta merkintä + tai - -päistä, en ainakaan minä köytänyt.

Itse boxin valikot mielestäni helppo navigoida, vaikka niissä fontti pienehkö. Kovalevyn käynnistyminen mielestäni hidas, tosin kokemusta muista ei mulla ole. Samoin jotkut muutkin toiminnot alkaa hitaasti.

Tallenteiden siirtonopeus pc:lle parin päivän kokemuksella 2.0-3.9 MB/s. Ongelmia runsaasti siinä vaiheessa, kun yritin tehdä dvd-arkistoa omaan käyttöön. Boksin kautta katsotut tallenteet ok, mutta pc:lle siirron ja muunnon jälkeen kuva surkea ja ääni vielä surkeampi. Kuvassa lähes koko ajan jumia ja mosaiikkia, äänessä suhinaa ja jatkuvia katkoksia. Siirtoon käytetty boksin mukana tulleen cd:n ohjelmia ja tallenteen käsittelyyn suositeltuja ohjelmia. Kaikista ohjelmista päivitetyt ilmeisesti uusimmat versiot. LISÄYS: Piti hakea toimiva versio siirto-ohjelmasta(USBExplorer) laitevalmistajan kotisivuilta, niin siirto onnistuu ok ja tallenteiden muuntokin onnistuu vaivatta, kun on oikea kalusto käytössä.

Boksi sopinee hyvin semmoisille, jotka katsovat ohjelmat suorana tai kovalevyn tila riittävä. Jos haluat henkilökohtaista dvd-arkistoa, kannattanee harkita tarkemmin. Keskivertoa arvioinnissani tarjoan siksi, kun mulle eka tallentava boksi.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Laite on kaiken kaikkiaan toiminut hyvin ja en kadu ostamista.

Mutta ei ole täydellinen;
-valikkojen grafiikka vähän huolimatonta/halpaa
-kun tallentaa kahta ja katsoo tallennusta, niin välillä nykii/pysähtyy kuva tai katoaa äänet
-tiedonsiirto boksista tietokoneelle liian hidas (3.60MB/s oli huipputulos)
-käyttöohjekirja on ihan syvältä ja ei kerro kaikkia asioita eikä myöskään kerro kaikkea oikein. Kääntäjä ei varmasti suomalainen

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
aaviita
Inactive
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Ihan kelpo laite hintaansa nähden. Tosin jos laitteeseen jättää virran päälle ja sammutta telkkarin ja kun seuraavan kerran avaa telkkarin, niin ruutu on täynnä sinistä pystyraitaa. Ja mulla tämä laite on 250 gigasella levyllä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Laite on ollut talossa noin kuukauden päivät ja toiminut täydellisesti. Helppokäyttöinen, hiljainen ja varmatoiminen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.