Canon PowerShot G9

Canon PowerShot G9
Prosumer / 12.1Mpix / 6X / 320g
Valmistaja: Canon | Kategoria: Digikamerat
Tyyppi? Prosumer
Tehollisia pikseleitä? 12,1Mpix
Kuvasuhde? 4:3
Kennon koko? 1/1,7"
Kennon tyyppi? CCD
ISO-herkkyys ISO Auto , ISO 80 , ISO 100 , ISO 200 , ISO 400 , ISO 800 , ISO 1600 , ISO High
Kuvanvakain Optinen, Linssi
Suljinnopeus (min-max) 1/2500s - 15s
Polttoväli (35mm) 35mm - 210mm
Optinen zoom? 6X
Digitaalinen zoom? 4X
Valovoima (laaja-tele) F2,8 - F4,8
Näyttö Kiinteä 3"
Näytön tarkkuus 230000 px
Etsin Optinen
Salamavalo Kyllä
Erillinen salama Kyllä
Videokuvaus Kyllä
Häviötön tallennus? Kyllä
Tuetut muistikortit SD , MMC
Liittimet Videolähtö , USB 2.0 , Firewire
Koko (LxKxS) 106,4mm x 71,9mm x 42,5mm
Paino 320g
Lisätietoja Tukee myös SDHC, MMC Plus ja HC MMC Plus -muistikortteja.
Valmistajan tuotekoodi(t) 2082B008AA01 / 2082B008AA01 / 2082B009AA / 2082B011 / hpaivat
Tuotteen EAN-koodi(t) 4960999483153 / 4960999483153 / 8714574505428 / 8714574505435 / 8714574505442 / 8714574505442

 
 • Tyyppi (Tyyppi)

  Kamerat on jaoteltu kolmeen eri kategoriaan: ultrakompakteihin, kompakteihin ja prosumer-kameroihin. Ultrakompakteiksi kameroiksi lasketaan erityisen pienikokoiset, kevyet kamerat. Valtaosa ns. digipokkareista luokitellaan kompaktikameroiksi. Kamerat, joista löytyy esimerkiksi käsisäätöjä, salamakenkä, RAW-kuvausmuoto tai erityisen pitkä zoom-linssi, luokitellaan prosumer (pro-consumer) -kameroiksi.

 • Kuvasuhde (Kuvasuhde)

  Kuvasuhde on kuvan leveyden suhde korkeuteen (leveys:korkeus). Yleensä kuvasuhde on digikameroilla 4:3 (1.33:1) ja digijärjestelmäkameroilla 3:2 (1.5).

 • Tehollisia pikseleitä (Tehollisia pikseleitä)

  Kamerat eivät yleensä hyödynnä kaikkia kennon pikseleitä, sillä esimerkiksi reunoilla olevat pikselit voivat jäädä optiikan ulkopuolelle tai niitä hyödynnetään esimerkiksi eri mittausten tekemiseen. Tämän vuoksi termiä teholliset pikselit käytetään ilmaisemaan sitä pikselimäärää, jota todellisuudessa käytetään kuvan ottamiseen.

 • Kennon koko (Kennon koko)

  Kuvapisteiden määrän ohella myös kennon fyysinen koko vaikuttaa kuvanlaatuun. Pienissä digikameroissa kenno on yleensä huomattavasti pienempi kuin kinofilmien 35mm:n ruutu (noin 5-10% ruudun koosta). Kameran hinnan noustessa myös kennon koko yleensä kasvaa. Fyysisiltä mitoiltaan suurempi kenno tarvitsee vähemmän valoa, minkä seurauksena kuva ei ole yhtä herkkä kohinalle kuin pienikennoiset kamerat.

 • Kennon tyyppi (Kennon tyyppi)

  Kenno on tyypiltään joko valoherkkä CMOS- tai CCD-kenno. Valoherkät kennot ovat suorituskyvyltään ja toimintatavaltaan erilaisia. CCD tuottaa tarkemman ja terävämmän kuvan, mutta on kalliimpi kuin CMOS-kenno. CMOS on halvempi ja energiatehokkaampi vaihtoehto. Lisäksi CMOS-kennot kehittyvät nopeaa tahtia, ja niitä käytetään jatkuvasti enemmän myös edistyneimmissä kameroissa.

 • Zoom laaja (Zoom laaja (35mm))

  Kameran polttoväli kertoo, kuinka leveän alueen objektiivi kuvaa kameran kennolle. Koska digikameroissa kennon leveys vaihtelee, suhteutetaan polttoväli 35mm:n leveydelle vertailun helpottamiseksi. Mikäli objektiivin polttoväli on alle kennon leveyden (35mm) puhutaan laajakulmaobjektiivista, ja mikäli polttoväli on yli kennon leveyden, puhutaan teleobjektiivista.

 • Optinen zoom (Optinen zoom-kerroin)

  Optinon zoom tarkoittaa objektiivia, jonka polttoväliä voidaan muuttaa optisesti eli linssejä säätämällä. Optinen zoom helpottaa esimerkiksi kuvan rajaamista ilman, että etäisyyttä kuvattavaan kohteeseen tarvitsee muuttaa. Optinen zoom ei myöskään vaikuta kuvan laatuun.

 • Digitaalinen zoom (Digitaalinen zoom-kerroin)

  Digitaalinen zoom perustuu siihen, että koko kennon kuva-alasta rajataan osa-alue, joka sitten suurennetaan taas koko kuvatilan täyttäväksi. Tämä luonnollisesti johtaa kuvanlaadun heikkenemiseen, sillä käytettyjen pikseleiden määrä vähenee sitä mukaa, kun kuvaa rajataan.

 • Häviötön tallennus (Häviötön tallennus)

  Kertoo voiko kameralla tallentaa kuvia häviöttömässä muodossa (esim. RAW tai TIFF).

 • USB 2.0 (USB 2.0)

  Yleensä kameroissa on joko USB tai FireWire-liitin (tai molemmat), joiden avulla kameran saa liitettyä tietokoneeseen kuvien siirtoa varten. Joissain kameroissa on myös video- ja/tai audioliittimet, joilla kameran saa liitettyä ulkoiseen näyttöön (kuten esimerkiksi televisioon).

 • ISO Auto (ISO Auto)

  ISO-herkkyys tarkoittaa valoherkkyyttä ja kuvaa digitaalikennon herkkyyttä eli kykyä kerätä valoa. Mitä suurempi ISO-herkkyyden arvo, sitä herkempi filmi on kyseessä. Herkkä filmi tarvitsee vähemmän valoa valottuakseen, kun taas epäherkkä filmi tarvitsee pidemmän valotusajan. Digikameroissa herkkyyttä on mahdollista säätää.

 • CF Type-I (CF Type-I)

  Muistikortti on digikameroiden filmin korvike, eli kamera tallentaa otetut kuvat (ja videot) muistikortille. Kortit eroavat toisistaan lähinnä fyysisten ominaisuuksien, tallennuskapasiteetin ja hinnan suhteen.

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Kokolailla parasta mitä näin pieneen pakettiin voi laittaa.
Kompaktikameraksi suuri kenno, RAW kuvat, manuaalitarkennus (toimiva sellainen), nopeus, metallirunko ja suuren ominaisuusarsenaalin helppo hallinta plussana tälle.
Miinusta aiemminmainitusta pikselimäärästä/kennon ala, RAW kuvia pystyy käyttämään ISO 400 asti jälkikäteen muokkaamalla, normaalisti ISO 200 alkaa olla kipuraja. Sekä myöskin lisävarusteiden hinnasta (Alkup. akku 72e), ergonomiasta (kahvaan saatavilla lisäpala jolla kuvausotteesta tulee lähes täydellinen) ja akkukestosta.
Suosittelisin tätä kameraa joko järjestelmäkameran rinnalle nopeita tilanteita varten, tai sellaiselle joka kaipaa mahdollisimman hyvää kameraa joka kulkee helposti mukana.
Muutamia heikkoksia siis löytyy, mutta käyttötarkoituksen, muut vastaavat mallit ja pienen koon huomioonottaen erinomainen kamera.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
Jontter
Inactive
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Liikaa pikseleitä pienessä kennossa. Kuvat pehmenevät jo ISO200 arvolla. Säätöjä löytyy mutta samalla rahalla saa jo järjestelmän jonka kuvanlaatu on huomattavasti parempi.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.