Samsung LE-32R77BD

Samsung LE-32R77BD
Samsung LE-32R77BD on 32" HD Ready -taulutelevisio, josta löytyy sisäänrakennettu antenniverkon DVB-T -viritin. Televisiossa on yksi HDMI-sisääntulo.
Valmistaja: Samsung | Kategoria: Taulutelevisiot
Tyyppi LCD
Koko? 32"
Resoluutio? 1366 x 768
Kontrasti? 5000:1
Kirkkaus (cd/m²) 500 cd/m²
Vasteaika 8ms
Mitat (LxKxS) 800mm x 548mm x 80mm
Formaatti PAL (Eurooppa)
DVB-T -virittimiä? 1
DVB-C -virittimiä? 0
DVB-S -virittimiä 0
Analogisia virittimiä 1
CI 1
Conax? Ei
DVB-tekstitys? Kyllä
MHP? Ei
SCART 3 Ei SCART-liitäntää
HDMI? 1
DVI 0
VGA 1
Komponentti? Kyllä
Analoginen RCA-ulostulo Kyllä
PiP Kyllä
Kaiuttimet Kyllä
Lisätietoja Paneli tyyppi S-PVA

 
 • Koko (Näytön tuumakoko (valmistajan ilmoittama))

  Näytön tuumakoko kertoo, kuten nimikin sanoo, television kuvaruudun halkaisijan kulmasta kulmaan, tuumia käyttäen.

 • Resoluutio (Näytön natiiviresoluutio (tarkkuus pikseleissä))

  Näytön natiiviresoluutio kertoo sen, kuinka monta kuvapistettä television näytöllä on. Näytön resoluutio ilmaistaan yleensä vaakarivin kuvapisteiden ja pystyrivin kuvapisteiden kertomana (esim. 1920x1080), mutta teräväpiirtotelevisioissa käytetyt formaatit ilmaistaan tämän sijaan käyttämällä joko termiä 1080i (1920x1080), 1080p (1920x1080) tai 720p (1280x720). Nämä kolme ovat teräväpiirtotelevision kolme standardia tarkkuutta ja mikäli televisio käyttää jotain näistä kolmesta tarkkuudesta ns. natiivitarkkuutenaan, ei kyseistä tarkkuutta käyttäviä teräväpiirtolähetyksiä katsottaessa tarvita kuvan laatua huonontavaa tarkkuuden skaalausta. Kärjistäen voidaan sanoa, että mitä suurempi näytön natiiviresoluutio on, sen parempi kuvanlaatu sillä voidaan saavuttaa.

 • HDMI (HDMI-sisääntulojen määrä)

  HDMI-liitin on uusi, täysin digitaalinen kytkentätapa eri audio- ja videolaitteiden välille. Mikäli taulutelevisioon liitetään HDMI-liitännällä digitaalinen kuvanlähde, kuten esim. digiboksi tai DVD-soitin pysyy kuva virheettömänä, koska kuvaa ei tarvitse muuttaa välillä analogiseen muotoon.

 • Kontrasti (Kontrastisuhde (esim: 3000:1))

  Kontrastisuhde kertoo siitä, miten selkeästi televisio pystyy erottelemaan eri värien ja valoisuuksien eroja. Mitä suurempi kontrastisuhde on, sen parempi värien ja kirkkauden erottelu televisiossa on.

 • DVB-T -virittimiä (Sisäänrakennettujen DVB-T -virittimien määrä)

  Mikäli televisiossa on yksi tai useampia sisäänrakennettuja DVB-T -virittimiä, toimii televisio itsessään myös ns. antenniverkon digiboksina, eli antennivastaanottoa käytettäessä laite ei tarvitse erillistä digiboksia.

 • DVB-C -virittimiä (Sisäänrakennettujen DVB-C -virittimien määrä)

  Mikäli televisiossa on yksi tai useampia sisäänrakennettuja DVB-C -virittimiä, toimii televisio itsessään myös kaapeliverkon digiboksina, eli kaapelitelevisioverkkoon kytkettynä laite ei tarvitse erillistä digiboksia.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-kortinlukija)

  Sisäänrakennettu Conax -korttipaikka mahdollistaa maksullisten kanavien katseluun tarkoitetun maksukortin liittämisen laitteeseen.

 • SCART 1 (Ensimmäisen SCART-liittimen tyyppi)

  SCART-liitin on yleisin Euroopassa käytetty televisioiden ja videolaitteiden kytkentätapa. Vaikka kaikki SCART-liittimet näyttävätkin samalta keskenään, on niissä merkittäviä eroja. Paras kuvanlaatu saavutetaan SCART-liitintä käyttäen saavutetaan, kun sekä kuvaa tuottava laite (esim. digiboksi) ja kuvaa toistava laite (esim. televisio) käyttävät ns. YUV -kuvasignaalia. SCART-liittimestä saatava toiseksi paras kuvanlaatu tulee RGB-signaalia käytettäessä ja huonoin kuvanlaatu saadaan CVBS-signaalin kanssa.

 • Komponentti (Komponentti-sisääntulo (Y/Pb/Pr))

  Komponentti-liitäntä on analoginen videolaitteiden kytkentätapa, jossa kuva erotellaan eri väreiksi ja nämä värit välitetään omissa johtimissaan lähtölaitteelta (esim. DVD-soittimelta tai digiboksilta) televisioon. Komponentti-liitäntä on analogisista liitäntämuodoista kuvanlaadultaan paras, mutta sen rinnalle ja ohi ovat nousseet täysin digitaaliset kytkentätavat kuten DVI ja ennenkaikkea HDMI -liitännät.

 • Cable Ready HD (Cable Ready HD -hyväksytty)

  Cable Ready HD -hyväksyntä on suomalaisten kaapelitelevisioyhtiöiden myöntämä hyväksyntä laitteille, jotka yhtiöt ovat tutkineet ja todenneet yhteensopivaksi em. standardin kanssa. Cable Ready HD -hyväksyntä vaatii laitteelta mm. sisäänrakennetun kaapeliverkon virittimen, sisäänrakennetun Conax -moduulin, tuen teräväpiirtolähetyksille, tuen Conax -korttilinkitykselle sekä tuen MPEG-4/AVC -videomuodolle.

 • 3D (3D-tuki)

  3D-tuella varustetut televisiot osaavat toistaa 3D-videota ja sisältävät yleensä liitännät 3D-laseille. Huomionarvoista on kuitenkin se, että yleensä pelkkä 3D-televisio ei riitä esim. Blu-ray 3D-elokuvien katseluun, vaan myöskin Blu-ray -soittimen täytyy tukea 3D-elokuvien toistoa. Nykytekniikkaa käyttäen kaikilla 3D-elokuvaa seuraavilla katselijoilla tulee kullakin olla omat 3D-lasit päässään.

 • 3D-tekniikka (3D-lasien tekniikka)

  Antenna Ready HD -hyväksyntä tarkoittaa sitä, että televisio on riippumattoman testauslaitoksen puolesta hyväksytty antenniverkon teräväpiirtolähetysten vastaanottoon. Käytännössä siis tämä tarkoittaa sitä, että Antenna Ready HD -tarralla varustettu televisio toimii, takuulla, antenniverkon HD-lähetysten kanssa.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Ostin LE32R77BD näytön pitkän harkinnan ja tinkailun jälkeen. En suostunut maksamaan laitteesta 1690 mikä tuntui olevan kyseisen mallin perushinta kaikkialla silloin enkä myöskään ollut haluakas ostamaan ulkonäöllisesti karumpaa halvempaa mallia.

Laite oli todella helppo ottaa käyttöön ja ohjeita ei tarvinnut kaivaa esiin missään vaiheessa. Laitteen kasaaaminen mukana tulevaan jalustaan tuotti hetkellisen päänraapimisvaiheen, mutta se oli kaikki ongelmat kasaamisessa.

Ensimmäisellä käynnistyskerralla ei tarvinnut käydä mitään käsittämätöntä asetusviidakkoa läpi vaan yksinkertaisesti analoginen kanavahaku, kello ja digikanavahaku ja laite oli käyttökunnossa.

Kuvanlaatu on omiin silmiini juuri sitä voi tuolla rahalla odottaa. Ei ihan täydellinen, mutta paljon parempi kuin monessa halvemmassa. Ei suuria kontrastieroja, ei puuroutumista eikä outoja surureunoja itse näyttöpinta-alassa. Television mustat, paksut ja litteät reunat antavat hyvän kontrastilisän näytölle, vaikka televisiota katsoisi täydellä päivänvalolla aurinkoista ikkunaa vasten.

DigiTV:n ominaisuuksista on mainittava huomattavan hidas kanavien vaihto. Siihen tottuu, mutta etenkin jos haluaa kanavasurffata, niin se on rasittava. Etenkin, kun se sitten tahtoo hyppiä, jos rämppää liian tiuhaan kanavan vaihtoa.

EPG on kohtalainen ja oikeastaan sen verran turha, että sitä tulee katottua ainoastaan "nyt ja kohta" tilassa. Ärsyttävä bugi, joka estää ohjelmien lisätietojen scrollaamisen, on yhä mukana vaikka softa onkin päivitetty huollossa.

EPG:ssä voi todellakin siirtyä "Näytä kaikki" tilaan, jossa ohjelman tilapalkki, jossa on myös ohjelman nimi, näkyy sen mittaisen mitä ohjelma on. Hieno idea, mutta käytännössä tuskattutava, jos pyrkii etsimään jotain lyhyttä ohjelmaa.

PC käytössä tämä malli on loistava. Ei värinää, ei haamukuvia. PC:ni on kytketty televisioon tavallisella HD15 kaapelilla, koska DVI-liitin puuttuu tästä mallista tyystin. Ainoana murheena on, että kaukosäätimesssä ei ole suoraan PC napppia, niin kuin tämän mallin edeltäjissä. Televisio kuitenkin todistetusti tukee tätä toimintoa, joten taidan hankkia 10in1 kaukosäätimen.

Elokuva ja nopea kuva... Noh. Parempiakin on nähty. Pelikäytössä varjokuvat eivät haittaa, mutta elokuvissa tai muissa ohjelmissa jossa on tasaista nopeaa liikettä, näkyy ärsyttävästi lepatusta. Jos tätä käy tuijottamaan tai katsoo televisiota alta 2 metrin etäisyydeltä, niin joissain tilanteissa siitä tulee todella ärsyttävä. Eli mikään huippunopea tämä ei ole.

Yleisarvosana on kuitenkin neljä. Tämä siksi, että laite on käytännössä katsoen hinta/laatu-suhteeltaan yksi parhaimpia. Itse maksoin siitä 1290 ja nyt sen saa jo huomattavasti halvemmallakin.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.