Väri Black
ATX -tuki Kyllä
Micro ATX -tuki Kyllä
Extended ATX -tuki Ei
Leveys 19,7 cm
Korkeus 43,7 cm
Syvyys 52,9 cm
Paino 8,4 kg
Tuulettimien paikkoja 2
Tuulettimia (takana) 1
Tuulettimia (edessä) 1
Tuulettimia (sivuilla) 0
5.25" -paikkoja 3
3.5" -paikkoja 5
Tuettujen virtalähteiden määrä 1
Virtalähde mukana Ei
Valmistajan tuotekoodi(t) CATERPILER MIDITOWER / CATERPILLAR MIDITOWER / DMO4-NEX-CAT / NEX-CAT / NEXCAT&5000 / NEXCAT-5000 / PST6-NEX-CAT / VERSION1
Tuotteen EAN-koodi(t) 8717371693152

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Käyttöiän ollessa 6 kk tulin arvostelemaan koteloni.Edellinen koteloni oli antec twelwe hundred ja etenkin korvani vaativat hankkimaan uudet, koneen ollessa makkarissa yleensä öisin päällä. No päätin kokeilla tälläistä äänieristettyä.

TÄSSÄ ON PITKÄ JA PERUSTEELLINEN ARVOSTELU, POHJEMMALTA LÖYTYY LYHYEMPI, VÄHEMMÄN NÖRTILLE PORUKALLE :)

Kotelossa on muutamia suunnittelullisia puutteita ja siksi se soveltuukin alkuperäisessä käytössä pääasiassa, vain peruskoneen ja pienempien kokoonpanojen koteloksi, mutta mikäli on valmis kevyisiin muokkauksiin, niin siihen pystyy kyllä sovittamaan kunnollisenkin kokoonpanon.

Eli aloitetaan virallisemmista faktoista. Kotelossa on 5.25 paikkoja kolme. 2.5 asemalle yksi paikka ja kovalevyille yhteensä viisi paikkaa, joista neljä on pohjalla virtalähteen vieressä olevassa kotelossa ja yksi kotelon etuosassa, asemapaikkojen alla. Virtalähteen paikka on kotelon alaosassa.

Kotelossa on ns. ylösalainen emolevyasetelma, jossa prosessori on mm. alhaalla. Kotelossa on vakiona kahdet nexusin tuulettimet, toinen edessä alhaalla ja toinen takana, hitusen ylempänä. Levyasemien edessä on luukku, jonka voi lukita alas. kotelo etuylänurkassa, on luukku, jonka alta löytyy usb ja sarjaporttiliittimet, kuuloke ja mikrofoniliittimet, sekä kannesta läpi nakyvät virta- ja hdd-ledit, sekä valmiustilanappi. Itse virtanappi, on näkyvissä kannen ollessa kiinni. Kotelosta löytyy myös kaijutin (emolevyn merkkiäänille). Kotelo on lisäksi äänieristetty kyljistään ja katostaan, akustiikka matolla.

Nyt kun tarkat faktat on laitettu, siirryn mielipiteisiini. Ensinnäkin negatiivisiä asiota, kotelon ilmankierto. Se ei vain yksikertaisesti alkuperäisenä toimi, jos käytössä on "ulkoinen" näytönohjain. näytönohjaimen paikka on kotelossa ylhäällä asemien takana, täysin ilmankierrottomassa paikassa, joka on kaupan päälle, eristetty superloonilla. Melkoinen insinöörin aivopieru siis.

Toinen ongelma kohta on kovalevyjen sijoituspaikka kotelon pohjalla. Ovat toki hyvässä paikkassa lämpötilan suhteen, mutta ongelmaksi muodostuu johtojen vetäminen, kotelon yläosaassa, olevista liittimistä, pisimmän malliset s-ata liittimet riittävät juuri, mutta tuottavat ongelmia, koska mm. näytönohjainta joutuu sivuuttamaan.

PCI ja yms. paikkojen luukuissa on pikakiinnikkeet, jotka alkuperäisessä kuosissaan, estävät 2 (ja 3) paikkaisten näyttikorttien asentamisen, lisäksi kiinnikkeet eivät aina sovi kiinni, korteista riippuen.

Sitten pääsemmekin hyviin puoliin. Ensinnäkin ilmankierto koneen ala-osassa on kiitettävällä tasolla. Prosessori käy jopa viileämpänä, kuin twelwe hudredissa (johtuen pääosin näytön ohjaimen paikasta), eikä emolevyn lämmötkään ole mainittavia.

Toinen hyvä on itse äänieristys. En olisi ikinä uskonut kuulevani nykypäivän prosessorin "ruksuttavan", mutta kyseinen ruksutus on selvästi kuultavissa, niin hiljainnen kotelo on. Ensimmäienn tietokone, jonka kanssa oikeasti tarvitsee virtavaloa, kun kone jää jopa nauhoittavan digiboksin varjoon. Ainoastaan pohjalla olevat kovalevyt äänetelevät, pääasiassa kotelon kiinnikkeistä johtuen.

Kolmas hyvä on yllätyksenä tullut etukannen pölyn eristävyys. Koneen imiessä ilmaa, suurin osa pölystä tarttuu kanteen, josta se on helppo pyyhkiä pois. Pölyä ei juurikaan pääse sisälle asti.

Neljäntenä, mainitsen kotelon tilavuuden, joskin varauksin. Eihän tämä mikään twelwe hundred ole, mutta paikkoja on ihan kohtuullisesti ja tilaa on, jos sitä osaa hyödyntää. Itselläni on jopa nykyisessä kokoonpanossa 6970 directCU kiiinni.

Viides on kotelon käytönnöllisyys, järkevyys ja toimivuus. No discopalloa siitä ei saa tekemälläkään, mutta juuri siksi´olen todennyt sen olevan hyvä. Laadukkaaksikin tuota voisi sanoa, materiaalit eivät ole mitään haperomuovia, etulevyt eivät ole menneet lommoille pökkimisestä huolimatta ja etuluukut pelaavat moitteetta "lataustauko räpläyksestä" huolimatta.

Muutama käytännön juttu joita olen joutunut tekemään kotelon kanssa, ja soisittelen muillekkin. Ensinnäkin tuo yläosan tuuletus, se on järjestettävissä helposti, jos ei tarvitse kaikkia pci paikkoja koneessaan. Näytönohjaimen yläpuolelta muutama peltilipare pois ja laittamalla siihen ulostyöntävän tuulettimen/tuulettimia kiinni. Saman voi tehdä eteen, jos levykeasemista kykenee tinkimään. Itselläni on takana 2 x 40 millistä ruuvvattuna lipareiden väliin ja edessä 80mm sovitettuna kahteen ylimpään asemapaikkaan ja hyvin riittää. 6000-sarjan radeonkaan ei sirkkelöi pelikäytössäkään.

Tuo äänieristys, niin hyvä kuin se onkin alunperin, niin sitä voi aina parannella. Itse ostin palan samanlaista akustiikkamattoa ja liimailin kerrokset etutuulettimen ympärille, asemien vieressä olleeseen rakoon, ja tyhjien 2.5 asemapaikkoijen kohdalle. Ero oli huomattava, koneen edestä päin kuunneltuna.

Pci paikkojen kiinnikkeistä joutuu monipaikkaisten korttien kanssa leikkaamaan sivuleikkureilla muoviklipareet pois. Lisäksi ylimääräiset virtälähteen johdot on helppo tunkea, vieressä olevan kovalevy kotelon, tyhjiin paikkoihin.

Huomatkaa toki, että käytän prosessorissani isoa Zalmania ja näyttiksessä on tehokas directCU jäähdytys, joten äänitasot saattavat olla korkeamma muilla kokoonpanoilla ja täten arvioni siitä, hieman ruusuisia.

TÄÄLTÄ ALKAA SE LYHYEMPI VERSIO

Eli lyhyesti, käytännöllinen, laadukas ja hiljainen kotelo, jossa on sellainen kriitillinen vika, ettei se vakiona oikein toimi, erillisten näytönohjaimien kanssa, mutta on suht helposti muokattavissa toimivaksi. Mikäli päätään ei halua vaivata ja käsiään liata, suosittelen aivan muuta koteloa.

Miinusta:
- Yläosan ilmankierto ei riitä kohtuullisellekkaan näytönohjaimelle vakiona.

- PCI-paikkojen pikaliittimet eivät sovi kiinni kaikkien korttien kanssa, eivätkä sovellu monirivisten korttien kiinnittämiseen.

- Kovalevyjen paikat alaosassa. Ovat kyllä viileässä, mutta kiinnikkeet ääntelevät ja johdot eivät tahdo ulottua ylhäältä.

Plussaa:

+ Hiljainen

+ Laadukas

+ Kohtuullisen tilava

+ Kohtuullisesti asema/kovalevy paikkoja

+ Parannettavissa huomattavasti pienillä muutoksilla.

Ps: sori jos on kirjoitus virheitä ;-)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Hiljainen ja hyvä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
Zuisku
Inactive
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Tilava ja hiljainen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

hyvä ja hiljainen muuten, mutta näyttiksen tuuletuksesta iso miinus (ylikuumenee helposti)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Kotelo on muuten hyvä mutta taka tuuletin voisi olla näytönohjaimen alapuolella, että poistaisi sieltä sen kuuman ilman pois. Itse sain hintaan 55€ (Kampusdata JKL)(NEXUS Version 1)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.