Tallennustilaa 8GB
Tallennusmedia? Flash -muisti
Muistikorttipaikka? Ei muistikorttipaikkaa
Radio Ei
Näyttö? Kyllä
Näytön koko? 2"
Resoluutio? 320 x 240
Kosketusnäyttö Ei
Kuulokeliitäntä? 3,5mm kuulokeliitäntä
PC-liitäntä? USB / USB2
Tuetut musiikkiformaatit MP3 / FLAC / Ogg Vorbis / AAC / AAC (FairPlay) / WMA (ilman DRM:ää) / WMA (DRM)
Videotoisto Kyllä
Tuetut videoformaatit MPEG-1
Tuetut videoformaatit MPEG-2
Tuetut videoformaatit MPEG-4/H.264 / AVC
Akkukesto (video) 5 h
Akkukesto (musiikki) 24 h
WLAN? Ei
Paino 49,2g
Ulkoiset mitat (L x K x S) 69,8mm / 52,3mm / 6,5mm
Valmistajan tuotekoodi(t) MA980 / MA980 / MA980ZG/A / MB249 / MB249 / MB249ZG/A / MB253 / MB253 / MB253ZG/A / MB261 / MB261 / MB261ZG/A / MB261ZO/A / MB453 / MB453 / MB453ZG/A
Tuotteen EAN-koodi(t) 885909165056 / 885909188079 / 885909188604 / 885909189625 / 885909193820 / 885909193868 / 885909193905 / 885909193981 / 885909219285

 
 • Näyttö (Näyttö)

  Laitteen näyttö helpottaa sisällön selaamista ja haluttujen kappaleiden löytämistä. Näytöltä voi tarkistaa esimerkiksi soitetun kappaleen tai esiintyjän nimen, säätää asetuksia tai, laitteesta riippuen, esimerkiksi katsella videoita tai valokuvia.

 • Näytön koko (Näytön koko)

  Näytön halkaisija tuumina.

 • Resoluutio (Näytön tarkkuus (muodossa nnn x nnn))

  Resoluutio tarkoittaa laitteen näytön sisältämien vaaka- ja pystysuuntaisten pisteiden määrää ja ilmoitetaan muodossa vaakapikselit x pystypikselit (leveys x korkeus).

 • PC-liitäntä (Tietokoneliitäntä)

  Soitin liitetään tietokoneeseen yleensä joko tavallisen USB- tai Firewire-johdon avulla. Usein soittimen päässä vaaditaan kuitenkin valmistajan oma erikoisliitin, mikä pitää huomioida myös esimerkiksi liitettäessä soitinta autoon.

 • Tallennusmedia (Tallennusmedian tyyppi)

  MP3-soittimissa musiikki tallennetaan joko flash-tyyppiseen muistiin tai kovalevylle. Flash-muisti ei sisällä lainkaan liikkuvia osia, joten se kuluttaa kovalevyä vähemmän virtaa. Lisäksi flash on kevyempi ja voi kestää paremmin iskuja, kuten putoamista. Tallennuskapasiteetissa flash-pohjaiset soittimet yleensä häviävät kovalevysoittimille, sillä suurin flashin tarjoama kapasiteetti on tällä hetkellä 32 gigatavua, kun taas kovalevyn koko voi kannettavissa soittimissa olla satoja gigoja (200-300 gigatavua).

 • MP3 (MP3 -tuki)

  Yleensä kaikki digitaaliset musiikkisoittimet osaavat toistaa DRM-suojaamatonta MP3-musiikkia. Sen sijaan DRM-suojattujen musiikkitiedostojen toistomahdollisuus vaihtelee laitevalmistajittain. Samoin erikoisempien tiedostomuotojen, kuten FLAC:n, Ogg Vorbisin, AAC:n ja WMA:n toisto on mahdollista vain osalla soittimista.

 • Kuulokeliitäntä (Kuulokeliitännän tyyppi)

  Tavallisin kannettavissa mp3-soittimissa käytetty kuulokeliitäntä on halkaisijaltaan 3,5 millimetriä. Joissain laitteissa on käytössä myös erikoisempi 2,5 millimetrin pienoisliitäntä, johon kuulokkeiden liittäminen vaatii usein sovittimen. Osa valmistajista käyttää omia erikoisliittimiään.

 • WLAN (Sisäänrakennettu WLAN)

  Joissain uusissa soittimissa on mukana langaton WLAN-yhteys. Yhteyttä voi kuitenkaan harvoin hyödyntää tiedostojen/tietojen synkronointiin, vaan sitä hyödynnetään internetiyhteyden tai valmistajan omien palveluiden käytössä.

 • Muistikorttipaikka (Muistikorttipaikka)

  Joissain MP3-soittimissa voi olla paikka ulkoiselle muistikortille. Liitännän ansiosta soittimella voi soittaa myös musiikkia, joka on tallennettu muistikortille.

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Mielestäni paljon paremman näköinen kun 4., itunes onkin suurin miinus, muttei sekään haittaa kun käyttää muita ohjelmia ipodin hallinoimiseen (yamipod). Näkyy hinta olevan kyllä turhan korkealla..

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

+Ulkonäkö ja muotoilu
+Laitteen ominaisuudet
+Akkukesto

-iTunes(vaikka ei olekaan pakko käyttää juuri tätä niin ylipäätään ohjelman vaatiminen ei hyvä, resurssienhallinnan kautta drag&drop olisi paras)
-Kylmällä säällä clickwheel menee niin herkäksi ettei oikein saa pysäytettyä oikean biisin kohdalle ikinä
-Ei tue yleisiä tiedostomuotoja, kuten avi:a.

Ostamisen arvoinen tuote ja käyttömahdollisuuksien laajuus mukava juttu.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Plussat:
+Koko
+Clickwheel
+Käyttöliittymä
+Akkukesto
+Voi scroblata biisit Last.Fm:ään

Miinukset:
-iTunes
-Vakiokuulokkeet
-Hinta himppusen verran yläkanttiin (mutta laadusta kannattaa maksaa)

Kaikenkaikkiaan ihan loistava peli; clickwheel helpottaa rajusti biisien selaamista ja se ei vie paljoakaan tilaa taskussa.

Itsellänikin oli aluksi tolkuttomia vaikeuksia tuon iTunesin kanssa, mutta kyllä se siitä, kun aikansa räplää nii alkaa ne palikat loksahdella kohdilleen.
Saisi kyllä jo Apple hylätä nuo kurjat vakiokuulokkeet, mutta vikahan korjaantuu helposti ostamalla paremmat kuulokkeet.

Suosittelen lämpimästi uutta mp3 soitinta ostavalle :D

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Aluksi musiikin siirtäminen ei meinannut onnistua millään mutta onneksi siskopuolellakin oli iPod :D. Käyttöliittymä todella hyvä! Miinuksena se iTunesin käyttö.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Muutama päivä sitten ensimmäisen iPodini ja muutama asia on mitkä ärsyttävät. Ensimmäisenä USB-kaapeli,
voisi ihan hyvin olla USB mini, mikä käy myös kameroihin ja muihinki mp3-soittimiin. Joten jos tuo bussi menee rikki niin on hankittava juuri Applen vaijeri. Toisena miinuksena tulee iTunes, minkä helkutin takia musiikin ja muun roinan siirtoon tarvitaan vielä ohjelma, josta en kaikenlisäksi pidä yhtään. Loput ovatkin plussia, näyttö on selkeä ja kirkas. Peleistä plussaa, vaikka ovatkin niin peruspelejä. Akku on loistava, ei tartte enää pattereiden kanssa pelleillä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Hieno viimeistely
Clickwheel-toiminto
CoverFlower-kansien selaus
Kestävä akku, yksi parhaimipia (n 25h musaa ja 5h videoita)
Mukava katsella videoita esim. nukkumaan mennessä
Kirkas ja hyvän kokoinen näyttö
Ei paina juuri mitään

Huonot kuulokkeet

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Helppokäyttöinen ja hienosti suunniteltu soitin! Pelaa Itunesin kanssa yhteen hyvin vaikka monet kyseisestä ohjelmasta valittavatkin. Kappaleiden tietoja on helppo muuttaa ja plussaa vielä laajasta lisävarustevalikoimasta. Miinuksena voisi mainita aika olemattoman basson kuunnellessa soittimen peruskuulokkeilla, mutta ostamalla laadukkaammat kuulokkeet sekin ongelma korjaantuu. Kokonaisuutena hyvä soitin musiikin kuunteluun, mitään elokuvia ei kannata alkaa tihrustamaan tästä soittimesta mutta pienet videopätkät näkyvät oikein hyvin.
Suosittelen!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Helppokäyttöinen ja selkeä käyttöliittymä, hyvä äänenlaatu, ok videokuva sekä tilava kapasiteetti musalle ja videoklipeille.

Sitä iTunesia (kamala ohjelma minustakin) ole pakko edes asentaa; itse käytän Winampia musan ja videoiden siirtoon ja hyvin on toiminut.

Yhden tähden vie huonohkot "hipaisu" painikkeet, jotka eivät tahdo aina totella. Perinteiset painettavat näppäimet olisivat olleet paljon parempi vaihtoehto.

Kaikinpuolin laatutuote! Suosittelen musan kuunteluun ja pienimuotoiseen videokatseluun! Varsinaiseen videokatseluun suosittelen suurempi-näyttöisiä/kapasiteettisia Classic-malleja.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Laite on toiminut mutkattomasti, ja on täydellisen oloinen, kaikki mitä voi soittimelta odottaa. Ainoa mikä on miinuksen arvoista, on itse iTunes. Aivan karsea ohjelma! mutta soittimessa kaikki pelaa. Suosittelen lämpimästi.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

  Keskustelualue Viimeisin viesti
  Arvostelu: Garmin Epix gen 2 - lähes tuhannen euron älykello, mitä siinä on tehty paremmin? ( 2 ) Yleinen keskustelu / Keskustelua uutisista 14.5.2022 02:28
  iPhonella otetut kuvat eivät todellakaan ole pelkästään sinun: Apple alkaa analysoimaan kuvia, etsii laittomuuksia ( 2 ) Yleinen keskustelu / Keskustelua uutisista 12.8.2021 02:32
  Apple iPhone 12 mini arvostelu: pieni mutta tehokas ( 4 ) Yleinen keskustelu / Keskustelua uutisista 18.1.2021 08:40
  Apple julkaisi peräti 629 euron AirPods Max -over-ear kuulokkeet: aktiivinen melunvaimennus ja 20 tunnin akunkesto ( 2 ) Yleinen keskustelu / Keskustelua uutisista 9.12.2020 04:58
  Huippusuosittu Fornite-peli jakaantuu kahteen osaan – Apple joutuu muista erilleen ( 4 ) Yleinen keskustelu / Keskustelua uutisista 22.9.2020 14:47
  Vertailu: OnePlus Nord vs Apple iPhone SE ( 2 ) Yleinen keskustelu / Keskustelua uutisista 31.7.2020 14:25
  Apple keksi uuden rahastuskeinon – iPhonen mukana ei tule enää laturia ( 13 ) Yleinen keskustelu / Keskustelua uutisista 14.7.2020 13:29
  Apple paljasti iOS 14:n – Kärkiominaisuus tuttu ikivanhoista Lumia-puhelimista ( 2 ) Yleinen keskustelu / Keskustelua uutisista 23.6.2020 16:38
  Apple hidastaa vanhoja iPhone-malleja? Suostui sovittelemaan kanteen rahalla ( 2 ) Yleinen keskustelu / Keskustelua uutisista 4.3.2020 00:30
  Apple kääntää kelkkansa – Oletusselaimen voi pian vaihtaa Safarista Chromeen ( 2 ) Yleinen keskustelu / Keskustelua uutisista 22.2.2020 09:40

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.