Tallennustilaa 4GB
Tallennusmedia? Flash -muisti
Muistikorttipaikka? SD / SDHC -paikka
Radio Kyllä
Näyttö? Kyllä
Näytön koko? 2,5"
Resoluutio? 320 x 240
Kosketusnäyttö Ei
Kuulokeliitäntä? 3,5mm kuulokeliitäntä
PC-liitäntä? USB / USB2
Tuetut musiikkiformaatit MP3 / FLAC? / Ogg Vorbis? / AAC? / AAC (FairPlay) / WMA (ilman DRM:ää) / WMA (DRM)
Videotoisto Kyllä
Tuetut videoformaatit MPEG-1
Tuetut videoformaatit MPEG-2
Tuetut videoformaatit MPEG-4
Tuetut videoformaatit H.264 / AVC
Tuetut videoformaatit WMV/WMV (DRM)
Akkukesto (video) 5 h
Akkukesto (musiikki) 25 h
WLAN? Ei
Paino 65g
Ulkoiset mitat (L x K x S) 83mm / 55mm / 12mm
Valmistajan tuotekoodi(t) 70PF216200115 / ZEN4GB/CLEAR
Tuotteen EAN-koodi(t) 5390660143847

 
 • Näyttö (Näyttö)

  Laitteen näyttö helpottaa sisällön selaamista ja haluttujen kappaleiden löytämistä. Näytöltä voi tarkistaa esimerkiksi soitetun kappaleen tai esiintyjän nimen, säätää asetuksia tai, laitteesta riippuen, esimerkiksi katsella videoita tai valokuvia.

 • Näytön koko (Näytön koko)

  Näytön halkaisija tuumina.

 • Resoluutio (Näytön tarkkuus (muodossa nnn x nnn))

  Resoluutio tarkoittaa laitteen näytön sisältämien vaaka- ja pystysuuntaisten pisteiden määrää ja ilmoitetaan muodossa vaakapikselit x pystypikselit (leveys x korkeus).

 • PC-liitäntä (Tietokoneliitäntä)

  Soitin liitetään tietokoneeseen yleensä joko tavallisen USB- tai Firewire-johdon avulla. Usein soittimen päässä vaaditaan kuitenkin valmistajan oma erikoisliitin, mikä pitää huomioida myös esimerkiksi liitettäessä soitinta autoon.

 • Tallennusmedia (Tallennusmedian tyyppi)

  MP3-soittimissa musiikki tallennetaan joko flash-tyyppiseen muistiin tai kovalevylle. Flash-muisti ei sisällä lainkaan liikkuvia osia, joten se kuluttaa kovalevyä vähemmän virtaa. Lisäksi flash on kevyempi ja voi kestää paremmin iskuja, kuten putoamista. Tallennuskapasiteetissa flash-pohjaiset soittimet yleensä häviävät kovalevysoittimille, sillä suurin flashin tarjoama kapasiteetti on tällä hetkellä 32 gigatavua, kun taas kovalevyn koko voi kannettavissa soittimissa olla satoja gigoja (200-300 gigatavua).

 • MP3 (MP3 -tuki)

  Yleensä kaikki digitaaliset musiikkisoittimet osaavat toistaa DRM-suojaamatonta MP3-musiikkia. Sen sijaan DRM-suojattujen musiikkitiedostojen toistomahdollisuus vaihtelee laitevalmistajittain. Samoin erikoisempien tiedostomuotojen, kuten FLAC:n, Ogg Vorbisin, AAC:n ja WMA:n toisto on mahdollista vain osalla soittimista.

 • Kuulokeliitäntä (Kuulokeliitännän tyyppi)

  Tavallisin kannettavissa mp3-soittimissa käytetty kuulokeliitäntä on halkaisijaltaan 3,5 millimetriä. Joissain laitteissa on käytössä myös erikoisempi 2,5 millimetrin pienoisliitäntä, johon kuulokkeiden liittäminen vaatii usein sovittimen. Osa valmistajista käyttää omia erikoisliittimiään.

 • WLAN (Sisäänrakennettu WLAN)

  Joissain uusissa soittimissa on mukana langaton WLAN-yhteys. Yhteyttä voi kuitenkaan harvoin hyödyntää tiedostojen/tietojen synkronointiin, vaan sitä hyödynnetään internetiyhteyden tai valmistajan omien palveluiden käytössä.

 • Muistikorttipaikka (Muistikorttipaikka)

  Joissain MP3-soittimissa voi olla paikka ulkoiselle muistikortille. Liitännän ansiosta soittimella voi soittaa myös musiikkia, joka on tallennettu muistikortille.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Helposti naarmuuntuva näyttö, mutta erinomaisella äänenlaadulla ja ominaisuuksilla varustettu soitin.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
Foxtrottt
Vahvistamaton käyttäjä
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Oon omistanut kyseisen värkin jo vuoden verran ja edelleen hoitaa asiansa vallan mainiosti. Näyttö on erittäin hyvä värien ja tarkkuutensa ansiosta. Pisimpiä elokuvia silä ei jaksa katsoa, mutta pienten pätkien ja "junassa viihdyttäjäksi" ihan omaa luokkaansa. Muutamia kauneusvirheitä on kuitenki ilmennyt. Loppujen lopuksi noistakin valitaminen tuntuu hieman nillittämiseltä, mutta valitetaan kuitenkin.

-Laite ei suostu toimimaan pätkimättä ja sammumatta yli 20C pakkasessa. Pitä pitää hanskassa ettei sammu. Moinen pakkane on kyllä ultimaalinen testi laitteelle kuin laitteelle.
-Soittolistoja ei voi tehdä muistikortin sisällöstä.
-Akku saisi lataantua nopeampaa.

Loppujen lopuksi täyden kympin annan kuitenkin tälle laitteelle. Radio on tarpeeksi herkkä ja mikrofonikin satunnaiseen hupailuun tarpeeksi herkkä ja kirkas. Suosittelen!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
5.7.2010
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

itselläni zeni ei ole ollut kuin 1kk mutta siinä ajassa oon keränny todeta että kannattava ostos oli,suosittelen.
eli siis jos joku suunnittelee ostavansa ipodin nii suosittelen ennemmin tätä.
BTW:sain soittimen hintaan 49e :P

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Ollut käytössä -08 joulusta saakka.
Sopivan pienen kokonen, hyvä näyttö

Plussat

+Näyttö
+sd kortti paikka
+valikot, etc.
+akku

Miinukset

-Näytön naarmuuntuminen
-firmiksen bugit

EDIT: Meni rikki vuoden käytön jälkeen, verkkokauppa anto 100% rahat takaisin. Oli se hyvä soitin vuoden ajan.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Tosi hyvä on ollu 2 vuotta käytössä. Hyvä äänen laatu, kuva, ominaisuudet, ohjelmakin osaa kaiken tarpeellisen ja elokuvienkin katselu onnistuu.
Kerran sekos mutta sain tietää että kun vaan painaa play nappia samalla kun käynnista voi formatoida, poistaa kaikki kappaleet/videot/kuvat ja asentamaan ohjelmiston uudestaan.

On ollut hyvä ja hintansa (90e) väärti (nykyään halvempi)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
Rader_
Inactive
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Ostin tän soittimen eilen ja mitä tässä nyt kerenney testailemaan niin on kyllä todella hyvä. Otin lisäksi viel 4Gb muistikortin joka makso vaan 6€ ja siinä jäi 30€ voitolle kun jos ois ostanu suoraan 8Gb soittimen. Näyttö kyllä naarmuuntuu helposti tuli jo pari naarmua vaikka käsittelin tosi varovasti joten pitäis varmaa ostaa se näytön suojus siihen. Yhden Paon jakson laitoin ja tosi hyvä kuva oli ja tekstitkin tuli automaattisesti mukaan. Vielä en mitään negatiivista osaa heittää, muuta kuin ton näytön naarmuuntumisen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Huippu mp3 todella halvalla ja Sopii hyvin kalliin ipodin tilalle. Itselläni ollut nyt noin kaksi kuukautta eikä ole ollut mitään vikoja. Päädyin creativeen lukuisien muiden halpa mp3 soittimien jälkeen, mutta enää en vaihtaisi muuhun. Tarkan näytön ansiosta sillä voi katsoa todella hyvin videoja, tekstityksistä saa hyvin selvää, mutta videojen muunto on kuitenkin varsin hankalaa. Siihen löytyy kuitenkin paljon ohjeita täältä. Akun kesto on hyvä ja äänenlaatukin on aivan kohdallaan. Muistia saa helposti lisättyä sd-muistikortilla, jotka ovat melko halpoja. Musiikin toisto on kuitenkin varsin hankalaa muistikortilta, mutta elokuvat kannattaa siirtää muistikortille. Ainut huono puoli on helposti naarmuuntuva näyttö, mutta sen asian saa korjattua clear casella tai näytönsuojalla. Asteikolla 1-5 antaisin soittimelle arvosanaksi 5-

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Hyvä laite. "DivX"-toisto ei toimi ihan kuin olisi kuvitellut ja 16:9-videoiden convertointi ei ole onnistunut kunnolla. Musiikki puolella laite on yliverto ja akku kestää pitkään. Näyttö on tarkka. Radio ei ole erityisen herkkä.

+koko ja näkö
+näyttö
+akkukesto
+äänenlaatu
+hinta

-videokonvertointi
-radion herkkyys

Tässä on kyllä moneen käyttöön sopiva huippusoitin. Mainiota vielä että ei ole naimisissa tiettyjen ohjelmien kanssa...

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 1 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

Kaveri toi laitteen testattavaksi kun ei onnistunut saamaan yhteyttä soittimeen. Eli ongelmana se että laite tunnistuu kytkettäessä usb-porttiin mutta windows xp rupeaa herjaamaan ajureiden asentamista. Kokeilin kolmessa eri koneessa (joissa SP2 ja SP3) ja aina sama juttu. Ainoastaan päivitetyssä WinXP läppärissä suostui tunnistumaan ilman ajuriasennusherjaa. Liekö sitten syynä se että läppärissä on Windows Media Player 11. Muissa koneissa on XP:n mukana tullut päivittämätön versio tai se on poistettu kokonaan (koska inhoan sitä). Eli jos et pidä uusimmasta Windows Media Playeristä, älä osta tätä soitinta!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Olen ostanut laitteen parikuukautta sitten ja pelannut hyvin paitsi 2 kertaa olen painanut resettiä kun ei sammunut vaan jäi päälle ja muuttu valkoseksi. Miinusta tulee näytöstä kun se naarmuuntuu liian helposti joten ostin sen Clear Casen. Käyttö liittymä on myös aika lailla selvä ja musiikkia mahtuu hyvin. Muistikortti homma on aika huonosti kehitetty kun pitää mennä erilliseen kansioon mutta muuten toimii hyvin. Jos 4-10 arvostelu olisi luulisin antavani 9+ tälle soittimelle.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Ostettuani Neonumericin halpis mp3-soittimen ja kokeiltuani sitä puolen tunnin ajan, tulin siihen tulokseen, että tämä lähtee äkkiä takaisin ja laadukkaampi soitin tilalle. Onnistuin saamaan Creativen Zen 4GB soittimen Refurbished -tuotteena (Tuote on käynyt toisella kuluttajalla, joka on palauttanut tuotteen 14 vuorokauden sisällä ja sen kunto on tarkastettu palautuksen jälkeen) puoleen hintaan creativen omasta online-shopista.

Itse soitin näyttää hyvältä ja on erinomaisen kokoinen. Lenkillä se menee mukavasti taskussa ja se unohtuu helposti taskun pohjalle keveytensä vuoksi. Toiminnoiltaan Zen on erinomainen. CD-levyltä tulevan ohjelman kautta musiikin ja videotiedostojen soitto on näppärää ja helppoa, kuten soittolistojen tekeminen. Musiikin kuuntelu onnistuu näppärästi ja vasemman alakulman pikanäppäin on loistava keksintö!

Video katselussa Zen on myös ihan mukiin menevä vehje. Tiedoston muunto esim. normaalista .avi formaatista soittimen tukemaan 320x260 (tj) .wmv tiedostoon kestää n. 10 minuuttia (350mt .avi pätkällä) ja se täyttää soittimen sisäistä muistia n. 150 megan verran. Äänenlaatu videoissa on tietenkin loistava, olettaen alkuperäisen äänen olevan hyvä laatuista. Kuva on tietenkin pieni, mutta esimerkiksi bussimatkoillla se on varmasti tarpeeksi viihdyttävää. Räjähtävää toimintaa tai hienoa luontodokumenttia en kuitenkaan suosittele katsomaan 2½" näytöltä.

Kokonaisuudessaan Creativen Zen 4GB mp3-soitin on mahtava vekotin. Jos muisti sattuu loppumaan kesken, niin sen lisäys on nopeaa ja näppärää lisäämällä soittimeen muistikortti. Valikoiden säätömahdollisuudet ovat näppärä lisä Zenin muutenkin loistavaan ohjailuun. Ei voi kun suositella!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Joku viikko sitten ostin. Kieltämättä vähän ongelmia aiheuttanut. Heti alkuun jouduin resettiä painamaan ja nyt kun olen muutaman kappaleen kuunnellut, laite sammuu. Olen asettanut asetuksista että se ei sammu itsestään mutta niin se tekee.
Toimiessaan kuitenkin hyvä.
Hyvä ääni ja muuta sellaista.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Ollu just pari päivää eikä mitään vikaa ... Todella hyvä äänenlaatu ja kuvien laatu on huippu hyvä .. Ei kannata maksaa itteensä kipeeksi kalliista 8gb soittimista koska kyllä tää 4gb yleensä riittää jos ei riitä niin vaihtaaa vaan tota mutikorttia.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

suosittelen, vaikka käynnistämisessä on pieniä vaikeuksia kuten, ruutu menee valkoiseksi eikä meinaa käynnistä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Aivan hintansa veroinen värtti!

Hyvät puolet:
+Musiikin kuuntelun mahtava äänen laatu
+videoiden korkea laatu
+Soittimen mukana tulevan ohjelmiston toimivuus
+Convertori (vai mikäseon) on toimiva
+Kuvien katselu ja laatu
+radio
+Näyttöön saatavilla suojakalvo
+Helppokäyttöinen

Miinukset:
-Ohjelmisto toimii vain xp ohj. päiv. 2 versiolla tai uudemmalla
-Näyttö naarmuuntuu helposti ilman suojakalvoa
-radion toimivuus riippuu kuulokkeista (kuulokkeet ovat antenni)

Eli ihan hemmetin hyvä vaihtoehto pienempinäyttöiseen ja 150% kalliimpaan iPodiin.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Huippu laite musiikin kuunteluun, sekä videoiden ja kuvien katseluun.
Radiossa hieman heikko kuuluvuus.

Näyttö särkyy liian helposti. Kesti 4 päivää ennen säröilyä.
Naarmuuntuu etupuolelta jopa näppäimistä.

Turha hankkia iPod samanlainen laite huomattavalla hinta erolla.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Pätevän tuntuinen laite. Itselläni ollut reilu 4kk, ja mielestäni tämä on parempi kuin iPodin vastaava.
Miinusta tulee liian helposti naarmuuntuvasta näytöstä

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Luin arvosteluista, että näyttö naarmuuntuu helposti. Heti paketista otettuani laitoin NDS:n näyttösuojan paikalleen. Vähän joutui antamaan saksia näyttösuojalle, mutta muuten toimii kyllä hyvin. Eurolla saa Kiinasta postikuluineen näyttösuojan. http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.4086

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

loistava laite ... naarmutuvan näytön suojaksi ostin lisäksi näytön suojat n.7€

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Viikonloppuna tuli ostettua tämä kyseinen värkki ja on pakko sanoa, että on juuri sellainen vekotin mikä inttiin menevällä pitäisi olla mukanaan. Isompimuistisesta ei kannata maksaa itseään kipeäksi kun isot muistikortit ovat niin pirun halpoja ja niillä saa laajennettua tallunnustilaa kätevästi. Loistavaa!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Erittäin hyvä soitin, miinusta lähinnä elokuvien siirtämisen hitaudesta ja volyymiasteikko loppuu paikoin kesken, muuten erittäin hyvä, elokuvien laatu on erinomainen ja oikeilla kuulokkeilla, itse käytän Kossin Porta Pro:ita, äänenlaatukin on todella hyvä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Pätevä laite. Naarmuuntuvasta näytöstä miinusta kuten myös äänenlaadusta varauksin. Myös mielestäni lieviä epäloogisuuksia käytettävyydessä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Ostin tämän eilen 79 €:lla, kun oli tarjouksessa ja olen todella tyytyväinen.

Hinta- ja laatusuhde tosi hyvä, suosittelen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Lähes täydellinen soitin, erinomainen äänen toisto, erinomainen näyttö, joka todellakin naarmuuntuu helposti, jos pidät tuota tyhjässä taskussa ilman mitään suojaa niin saattaa olla aika kivasti naarmuja ja ne hatuttaa hetken (ainakin itteä hatutti), mutta muuten erinomainen hinta laatu suhde. Parempaa soitinta saa hakemalla hakea.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Monipuolisilla ominaisuuksilla ja hyvällä äänenlaadulla varustettu soitin jonka ainoana miinuksena on helposti naarmuuntuva näyttö.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.