Humax PVR-9500C

Humax PVR-9500C
Valmistaja: Humax | Kategoria: Digiboksit (kaapeliverkkoon)
Tuotetta myydään myös nimillä: Humax CX PVR-9500C
PiP? Kyllä
Tallentava? Kyllä
Kovalevy (GB) 320GB
Virittimiä? 2
HDTV Ei
Conax? Kyllä
CI 0
SCART 1? RGB, S-Video, CVBS
SCART 2 S-Video, CVBS
HDMI? Ei
Digitaalinen ääni Toslink ja RCA
MHP? Ei
AC3? Kyllä
Ajastus Kyllä
teksti-tv? Kyllä
Tekstitys? Kyllä
USB? Kyllä
Kaksisuuntainen USB Kyllä
RS-232? Kyllä
FireWire Ei
Ethernet Ei
DVDR Ei
Valmistajan tuotekoodi(t) CXPVR-9500C/FI / PVR9500C
Tuotteen EAN-koodi(t) 8809095663976

 
 • PiP (Picture-in-picture)

  Mahdollistaa kahden TV-kanavan samanaikaisen katselun (yleensä toinen kanavista näkyy ns. pikkuruudussa pääkanavan kuvan yläkulmassa).

 • RS-232 (RS-232 -liitin)

  Yleensä RS-232 -liittimen avulla laitteeseen voidaan päivittää uusi firmware. RS-232 -liitäntää ei yleensä voi käyttää videoiden siirtoon laitteelta tietokoneelle.

 • USB (USB-liitin)

  USB-liitin mahdollistaa nopean tiedonsiirron digiboksin ja tietokoneen välillä. Tätä liitintä käytetään yleisimmin tallettavissa digibokseissa mahdollistamaan talletettujen videoiden siirto digiboksilta tietokoneelle.

 • Tallentava (Onko laite tallentava digiboksi?)

  Tallettava digiboksi tekee käytännössä ulkoiset tallennustavat, kuten videonauhurit, tarpeettomiksi, mahdollistaen digilähetysten tallettamisen suoraan laitteen sisäiselle kovalevylle. Digitaalisesti talletettu TV-kuva on täsmälleen samalla laadulla talletettu kuin vastaanotettaessa, joten normaalia kuvan huonontumista tallennusvaiheessa ei tapahdu.

 • MHP (MHP-tuki)

  MHP on yhtenäinen, pääasiassa Pohjoismaissa (myös Suomessa) käytössä oleva standardi interaktiivisille toiminnoille, kuten ns. supertekstitelevisiolle.

 • AC3 (Dolby Digital -tuki)

  Tuki vaaditaan, jotta laite osaa purkaa Dolby Digital (eli AC3) -muodossa olevia monikanavaista lähetyksiä.

 • teksti-tv (Sisäänrakennettu teksti-tv)

  Sisäänrakennettu teksti-tv mahdollistaa teksti-tv:n käytön suoraan digiboksin avulla ja on siis riippumaton siitä, tukeeko televisio teksti-tv:tä vai ei.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-korttipaikka)

  Conax-korttipaikkaa vaaditaan, jotta laitteella voidaan katsoa maksullisia TV-kanavia.

 • Virittimiä (Virittimien määrä laitteessa)

  Mikäli laitteesta löytyy useampi viritin, se mahdollistaa esim. eri kanavanipussa sijaitsevan kanavan tallennuksen katsottaessa toisessa kanavanipussa sijaitsevaa kanavaa.

 • SCART 1 (Ensimmäisen SCART-liittimen ulostulo)

  SCART-liitin on yleisin Euroopassa käytetty televisioiden ja videolaitteiden kytkentätapa. Vaikka kaikki SCART-liittimet näyttävätkin samalta keskenään, on niissä merkittäviä eroja. Paras kuvanlaatu saavutetaan SCART-liitintä käyttäen saavutetaan, kun sekä kuvaa tuottava laite (esim. digiboksi) ja kuvaa toistava laite (esim. televisio) käyttävät ns. YUV -kuvasignaalia. SCART-liittimestä saatava toiseksi paras kuvanlaatu tulee RGB-signaalia käytettäessä ja huonoin kuvanlaatu saadaan CVBS-signaalin kanssa.

 • HDMI (HDMI -ulostulo)

  Kertoo löytyykö laitteesta HDMI-liitäntää, jonka avulla laite voidaan kytkeä digitaalisesti mm. teräväpiirtotelevisioihin.

 • Tekstitys (Tuki DVB -tekstityksille)

  DVB-tekstitysten tuki vaaditaan, jotta esim. Ylen kanavilla käytetyt tekstitykset näkyisivät laitteella.

 • Cable Ready HD (Cable Ready HD -hyväksytty)

  Cable Ready HD -hyväksyntä on suomalaisten kaapelitelevisioyhtiöiden antama sertifikaatti siitä, että laite on todettu toimivaksi teräväpiirtolähetysten vastaanottoon kaapelitelevisioverkossa. Hyväksyntä vaatii laitteelta mm. MPEG-4/AVC -tuen sekä tuen Conax -korttilinkitykselle.

  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Olin todellä tyytyväinen siihen asti kun takuu oli voimassa. 2kk takuuajan umpeuduttua virtalähde hajosi.

400€ laitteesta joka kestää kaksivuotta on liikaa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
67%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Tuli kyseinen boksi ostettua 2009 syksyllä, enkä ole ostostani katunut. Ykis harvoista tallentavista digibokseista, jotka toimivat ongelmitta. Ainut miinus, joka on tässä ajassa pystyn sanomaan on joskus videoita boksilla editoidessa valittava "kiintolevyvirhe" ja tämän jälkeen boksi sammuu. Olisiko omaa hölmöyttä, jos en editoi oikein?

Jokatapauksessa aivan loistava 299€ hinnalla ostettu boksi!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Ostimme tämän PVR-9500C:n, koska aiempi, saman valmistajan antenniverkkoon tarkoitettu laite, CX-1201 osoitti jo kyntensä tarjoamalla käyttömukavuutta ja mukavia ominaisuuksia. Olen käyttänyt tätä uutta laitetta noin 2 kk.

Tärkeimmät PVR-9500C:n hyvät ominaisuudet:

- Virheetön toiminta (ohjelmistopuoli toimii virheettä/kaatumatta)
- Käyttövalikot selkeät ja loogiset (ei omituisuuksia tai liian monimutkaisia rakenteita)
- Nopea (laite vastaa pyyntöihin heti ja kanavanvaihtoviivekin on siedettävän pieni)
- Tallennus sujuu moitteetta (yksikään nauhoitettu ohjelma ei ole jäänyt nauhoittamatta)
- Laite näyttää etupaneelissa, mikä toiminto on käytössä (myös kanavan nimi jos TV)
- Kaksi viritintä (kahden ohjelman nauhoitus yhtäaikaa)

Merkittävimmät PVR-9500C:n huonot ominaisuudet:

- Tallennuksien siirto koneelle on tehty melko hutaisemalla (lähinnä PC-softa)
- Teksti-tv voisi olla hiotumpi ominaisuuksiltaan
- Laite on fyysiseltä kooltaan julmetun suuri (lähellä vanhaa VHS-nauhuria)
- Käynnistysnopeus

Yleisesti ottaen laite toimii varmasti ja käyttö on tehty jopa viihdyttävän helpoksi. Ei turhia monimutkaisia valikoita. Kaukosäädin on loistavan helppokäyttöinen ja laite vastaa varmasti ja nopeasti painalluksiin (erittäin tärkeää käyttömukavuuden takaamiseksi). Kuvan ilmestyminen ruudulle virtojen kytkemisen jälkeen kestää hieman kauemmin kuin aiemmalla mallilla (CX-1201), mutta ei liian kauan että alkaisi häiritsemään (n. 7-10 sek.). Tekstitys pelaa myös Ylen kanavilla moitteetta. Outoa on se, että laite on melkoisen suurikokoinen. Tulee mieleen vanhat VHS-nauhurit. Luulisi, että kiintolevyn saa laitettua pienempäänkin tilaan ilman, että laite lämpenee liikaa. Laite on kylmä ulkopinnaltaan pitkänkin käytön jälkeen. Takaseinässä oleva puhallin pitää jatkuvaa matalataajuista vaimeaa huminaa, joka ei häiritse muita kuin hifistejä. Kiintolevyn lukupään äänet kuuluvat vasta kun laittaa korvan lähelle laitetta. Laitteen käyttöä on selkeästi suunniteltu käyttäjän kannalta. Nauhoitustoiminnot ovat helpot (ohjelmia saa valita ohjelmaoppaasta nappia painamalla). Myös tallennuksien editointi jälkikäteen onnistuu kaukosäätimellä.

Vaikka katselu/nauhoituspuoli toimiikin moitteetta, tallennuksien siirtämisessä koneelle on ollut ongelmia. En tiedä johtuuko kaapelista (vanha/huono) vai laitteesta vai tietokoneesta. Jokatapauksessa PC:lle asennettava softa (tuli boksin mukana) on julmetun pelkistetty ja 'hutaisemalla tehty' (nimi: MediaELinker). Kattaa juuri tärkeämmän toiminnon, eli tallenteen siirtämisen boksilta koneelle tai päinvastoin. Ohjelmat joutuu kuitenkin PC:llä siirtämään yksitellen (ei voi laittaa jonoon). Lisäksi siirto on minulla hyvin epävarmaa (katkeilee satunnaisissa kohdissa siirtoa). Kun pitkänkin ohjelman siirto voi kestää useita kymmeniä minuutteja, saattaa hermot välillä mennä. Lisäksi siirto-ohjelma ei toimi Windows Vistassa.

Kokonaisuutena kuitenkin loistava ja ilman ongelmia toimiva tallentava boksi, jota ei todennäköisesti tarvi viedä takaisin kauppaan oston jälkeen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 1 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

Laitteessa on tallennus tallennuskapasiteettia 320 GB siis n. 100 leffalle. Tallennettujen ohjelmien lista näyttää vain 20 merkkiä leffan nimestä, eli esim. "Kino klassikko 39" eli sen mitä ohjelman tarjoaja on leffan nimemmyt.

Enkä kyllä ymmärrä miten tämä laite on voinnut voittaa tämä vuonna Mikrobitin ja TM:n kaapelidigikilpailussa. Surkea vehje!!

ELLET siis käy itse nimeämässä käsin leffaa yksitellen!!

Lisäksi tallennettuja ohjelma ei voi EDES järjestää kansioihin!!

Mitä hyötyä siis 320 gigasta, jos sen tilasta on näin vaikea löytää MITÄÄN!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
15%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

-Kaukosäädin toimii vaikka mistä sen asennosta ja vaikka kääntyy selkä boxiin päin ja varatalon edessä sitä naputtaa ottaa boxi silti yhteyttä!!!
-Kätevä yhden napin tallenus
-Todella nopea kanavien vaihto
-Helppo asennus
-Sopiva muistimäärä

-Itseä jäi harmittamaan tuo tuuletin, itsellä makkarissa noin 3 metrin päästä sängystä, lähtee siitä silloin ihan kivasti ääntä, mutta sekin hoituu pienellä volumen säädöllä (en tiedä miten meluisia muut tuulettimet ovat, joten en tiiä tosta...)
-Sain itse 319€ laennuksessa, joten leijun vieläkin:)

-Ainoan kerran oli tähän mennessä ongelma: kerran ei boxi ottanut yhteyttä kovalevyyn, mutta se hoitiu power- napin kahdesti painamalla:)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Muuten ok mutta teksti-tv on todella huono. Hidas ja ei muistia. Vaihtoon meni. Lisäksi tekstitys myöhässä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Aivan uskomaton boksi näin alkufiiliksiltään. Asennus sujui vaivattomasti ruutuohjeita noudattamalla step by step -periaatteella. Laite oli käyttövalmis noin minuutissa sen jälkeen kun piuhat oli kiinnitetty. (mukaan lukien ohjelmien haku, joka sujui vilauksessa). Tämän jälkeen laitteen päivittäminen onnistui erinomaisesti suoraan kaapeliverkosta, joka ei ole kaikkien kaapeliboksien luksusominaisuus. (Johtuneeko tämä sitten enemmän kulloisestakin operaattorista?)

Laitteesta yleisesti mainittakoon yksinkertainen, todella nopea käytettävyys. Kaukosäätimen nappien ja laitteen toimintojen läpikäyminen onnistui nopeasti ja kaikki tuntuu toimivan mukavan loogisesti (ainakin näin miehen mielestä). Ominaisuuksia myös löytyy runsaasti, vaikka niiden läpikäyminen ja käytön oppiminen on nopeaa.

Eräs hieno ominaisuus laitteessa on ylimääräisen ajan asetus talletuksen päätteeksi/alkuun, joka tehokkaasti estää kesken katkeavat talletukset elokuvan jännittävimmillä viime minuuteilla. Tämä myös nopeuttaa tallentamisen asetusta huomattavasti, sillä tämän asetuksen ansiosta sen voi tehdä painamalla ohjelmaoppaassa yhtä nappia, ja ainoastaan kerran! (Tämä ominaisuus saattaa olla aivan vakio kaikissa alan vehkeissä, mutta kokemukseni on rajallinen)

Ainoana miinuksena, joka ei todellisuudessa sellainen edes ole, laskettakoon laitteen kauko-ohjaimen inva-look. :D Tästä todella hehkuu humaxin pääperiaate eli laitteita ihmisille.. Tällä invapalikalla onnistuu gorillakin! Palikka on kuitenkin käytettävyydeltään hyvä, joskin napit näin uutuudeltaan tuntuvat hiukan raskailta painaa, joka johtunee allekirjoittaneen käsivoimista.

Laitteen ulkonäkö on hillitty musta, todella tyylikäs omasta mielestä. Laitteen pieni tuuletin on miellyttävän hiljainen, eikä laitteen tallennusäänissäkään ole mitään rutinoita tai kilinöitä. Laitteen aiheuttama taustamelu ei siis vaadi käyttäjän pitkäjänteistä ikääntymistä ollakseen häiriötön.

Tähän asti pelkkää plussaa. Muistettakoon, että kyseessä on edeltäjänsä päivitetty versio, joten käyttövarmuus ja luotettavuus pitäisi olla jo noin 100%, eikä uusia lastentauteja pitäisi enää ilmetä.

Lopuksi tärkein, eli laadukas ohjekirja, jossa on kattavasti neuvottu laitteen lähes kaikki toiminnot. Näiden lisäksi tässä ohjekirjassa on otettu huomioon myös KAIKKI mahdolliset vaaratilanteet ja ongelmat. Lainauksia ohjekirjasta:

"Älä muuta tai käsittele virtajohtoa tai pistoketta mielivaltaiseti."

"Älä työnnä metallisia tai palavia esineitä tuotteen sisälle."

Hyvä laite tähän mennessä, voin suositella jokaiselle toimivan ja helppokäyttöisen tekniikkansa ja laajan ominaisuuskirjon ansiosta. Nykyiseen reilun 400e hintaan aivan ykkösostos.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.