Acer X222w

Acer X222w
22" / 1680x1050 / 16:10 / 5ms
Valmistaja: Acer | Kategoria: Litteät näytöt
Koko? 22"
Resoluutio? 1680x1050
Kuvasuhde? 16:10
Kontrasti? 1000:1
Kirkkaus? 300 cd/m²
Vasteaika (GtG)? 5ms
Paneelin tyyppi? Muu
VGA-sisääntuloja? 1
DVI-D -sisääntuloja? 0
DVI-I -sisääntuloja 1
HDMI-sisääntuloja 0
HDCP? Kyllä
USB-hubi? Ei
Kaiuttimet Kyllä
Pivot? Ei
Virrankulutus 44 W
Paino 5,2kg

 
 • Koko (Tuumakoko)

  Näytön halkaisija tuumina.

 • Kontrasti (Kontrastisuhde)

  Kontrasti (englanniksi contrast) tarkoittaa kuvan tummimman ja vaaleimman kohdan valoisuuden eroa. Kontrasti ilmoitetaan suhdelukuna, esim. 800:1. Mitä suurempi suhdeluku on, sitä parempi kontrasti. Lue lisää täältä.

 • Kuvasuhde (Kuvasuhde)

  Kuvasuhde ilmaisee näytön leveyden suhteen sen korkeuteen. Esimerkiksi 16:10 tarkoittaa, että mikäli näyttö olisi 10cm korkea, olisi kuva 16cm leveä. Lue lisää täältä.

 • Resoluutio (Näytön ominaistarkkuus)

  Näytön tarkkuus eli kuvapisteiden määrä ilmoitettuna muodossa pisteiden lkm vaakasuunnassa x pisteiden lkm pystysuunnassa. Litteät näytöt on suunniteltu toimimaan ainoastaan käyttäen kyseistä resoluutiota, joten mikäli monitorilla käytetään muuta tarkkuutta, täytyy monitorin muuntaa tarkkuus vastaamaan sen omaa resoluutiota.

 • Kirkkaus (Näytön kirkkaus)

  Näytön kirkkaus mitataan paneelin pinnan tietystä pisteestä lähtevän valon määrällä. Mittayksikkönä käytetään kandelaa (yhden kynttilän kirkkaus) per neliömetri (cd/m2). Yleensä monitoria pidetään sitä parempana mitä kirkkaamman kuvan se kykenee tuottamaan. Kirkkaus on tarpeen esimerkiksi valoisissa tiloissa tai ulkona sekä esimerkiksi elokuvia katsottaessa.

 • Vasteaika (GtG) (Vasteaika)

  Vasteajalla tarkoitetaan aikaa, joka yksittäisellä pikselillä kestää vaihtaa toiseen väriin ja sitten takaisin samaan väriin. Vasteaikojen mittaukseen on monta tapaa, laitevertailun tiedoissa on ilmoitettu ns. harmaa-harmaa (Gray-To-Gray, GtG) -muutoksen nopeus. Vasteaika ilmoitetaan millisekunteina, mitä pienempi arvo sen parempi. Liian suuri vasteaika aiheuttaa häntimistä, eli kuva ei päivity tarpeeksi nopeasti, jolloin edellinen kuva näkyy nykyisen kuvan taustalla haamukuvana. Lue lisää täältä.

 • VGA-sisääntuloja (VGA-sisääntulojen (D-sub) määrä)

  VGA-liitin (toiselta nimeltään D-sub 15) on analoginen liitäntäportti, joka löytyy käytännössä kaikista tietokoneista. Liittimessä on 15 pinniä kolmessa rivissä.

 • DVI-D -sisääntuloja (DVI-D -sisääntulojen määrä)

  DVI-D on DVI:n malli, jossa voi siirtää vain digitaalista videota. DVI-D voi olla joko yhden kanavan versio, joka pystyy siirtämään 1920x1080-resoluution kuvaa, tai kahden kanavan versio, joka kykenee siirtämään 2048x1536-resoluution kuvaa. Mikäli ostat monitorin, jossa on ainoastaan DVI-D-liitin, varmista, että grafiikkakorttisi tukee joko DVI-D:tä tai DVI-I:tä. Lisätietoa DVI:stä täällä.

 • USB-hubi (Onko laitteessa sisäänrakennettua USB-hubia)

  Joissain näytöissä on integroituna USB-hubi, joka mahdollistaa USB-lisälaitteiden kytkemisen esimerkiksi näytön kylkeen tai alustaan.

 • Pivot (Onko laitteessa mahdollisuus kääntää näyttö 90 astetta (ns. pivot-toiminto))

  Pivot -mahdollisuus tarkoittaa sitä, että näyttö voidaan, jalustan pysyessä paikoillaan, kääntää 90 astetta, eli kääntää normaalista vaakatasosta pystyyn.

 • HDCP (Tuki HDCP:lle)

  HDCP (High-Bandwith Digital Content Protection) on DRM-menetelmä, jota käytetään HDMI- ja digitaalisten DVI-näyttölaitteiden kanssa. Jotta HDCP:tä käyttävän kuvalähteen (esim. blu-ray-elokuvan) katselu onnistuisi monitorilla, täytyy sen tukea HDCP:tä. Mikäli näyttölaite ei tue HDCP:tä, voi toistolaite olla näyttämättä videota, näyttää sen huonommalla kuvan- ja äänenlaadulla tai näyttää videon normaalisti. Lue lisää täältä.

 • Paneelin tyyppi (Näyttöpaneelin tyyppi)

  Paneelin tyyppi kertoo, mitä tekniikkaa käyttäen LCD-monitorin varsinainen näyttöosa on rakennettu. Tarjolla on useita eri paneelityyppejä, jotka ovat tekniseltä toteutustavaltaan ja ennen kaikkea ominaisuuksiltaan sekä laadultaan erilaisia. Paneelin tyyppi kannattaa selvittää, sillä se vaikuttaa monitorin soveltuvuuteen haluttuun käyttötarkoitukseen, eikä käytettyä paneelia voi aina päätellä hinnasta. Eri tyyppiset paneelit soveltuvat toisiaan paremmin eri käyttötarkoituksiin. Paneelien kolme päätyyppiä ovat (karkeasti parhaasta huonoimpaan) S-IPS, SPVA/MVA ja TN.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Hyvin toimi, kunnes ostin isompaa tilalle. Edullinen oli, mutta kyseessä onkin acerin tuote joista ei aina tiedä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Tuli koneen mukana ja hyvin toiminu. Pelikäytössä ja kirkaat värit on.
Ainut miinus jonka olen löytänyt niin yksi pieni vihreä pixeli ostopäivästä asti, mutta sitä ei nykyään huomaakkaan pelatessa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Hyvä perus näyttö.Sopii pelamiseenkin.
+ei kuolleita pixeleitä
+hyvät säätö mahdollisuudet
+kiiltävän musta ulkokuori
-resoluutio

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
markus94
Inactive
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Todella hieno ja hyvin toiminut näyttö. Sain hintaan 224€. Todella tyytyväinen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
Petos78
Inactive
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Tyytyväinen olen ollut. Tosin parin päivän käytön jälkeen ilmestyi yksi kuollut pikseli. Mut hintalaatusuhde on kohillaan.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

"Hulluilta päiviltä", ollut nyt käytössä vasta pari päivää.
Minun ensimmäinen 22" ja vaikuttaa erittäin hyvältä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Ostin Stockmanin "Hulluilta päiviltä". Hinta-laatu suhde erinomainen. Hyvä kontrasti, ei viallisia pikseleitä. Katselukulmat OK parempiakin on nähty. Vasteaikan tuntuu riittävältä räiskintöihin ym. Jalusta tukeva, mutta vain kallistussäätö. Suosittelen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
Tomppeli9
Inactive
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Acer tarjoaa erinomaisen näytön vaativampaakin käyttöön. Kyseisessä X222W -näytössä yhdistyvät viimeiseen asti suunniteltu design- ja käytettävyys. Jalusta on tehty tukevasti, eikä näyttö heilu vaikka hieman tukevampikin henkilö tepastelee humalapäissään vieressä. Jalusta on mustaa kovaa muovia.

Näytön säätömahdollisuuksista löytyy myös plussaa: suomenkielinen valikon mahdollisuus, analoginen- ja digitaalinen mahdollisuus sekä hyvät kontrasti- ja kuvan liikkumissuhteet. Onneksi näyttöön on keksitty tehdä valikot hyvin yksinkertaisella ratkaisulla; ei valikkoviidakkoa, mistä ei löydä vaihtoehtoa juuri tämänhetkiseen tarpeeseen.

Suurimmassa osassa näytöissä ainakin vielä nykypäivänä esiintyy ns. "valovuotoa", mutta itselläni ei sellaista ainakaan ole esiintynyt. En siis löydä noin neljän kuukauden käytön jälkeen vieläkään mitään moitittavaa.

Tämän näytön 'pitäisi' sisältää integroidut kaiuttimet (muistaakseni 2*1,5W) mutta ylläolevasta ns. "esittelyarviosta" ei näytä olevan merkittynä niitä. Itse en ole vielä kaiuttimia kokeillut, eikä ole ollut haluakaan niitä testailla kunnon kaiuttimien omistajana.

Näyttö ei mikään kallis ollut, mutta tarjoaa hintaansa nähden erinomaiset ominaisuudet. Jos haluaa ostaa näytön perus -photoshoppailuun ja pelaamiseen, niin tämä on hyvä valinta. 5ms vasteaika pitäisi riittää hyvin FPS-pelien pelaamiseen.

Tälle näytölle ei enää raaski antaa nyrkistä! :)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Aivan Erinomainen minun ensimmäinen littu näyttö
pöytäkone sai uutta eloa ja tyyliä suosittelen! Massiivinen näyttö vanhaan verttanu:)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Hyvin on toiminut, eikä ole kovin kallis. Itse pidän myös näytön kiiltäväpintaisesta näytöstä ja kiiltävän mustista kuorista. Pientä valovuotoa esiintyy elokuvien tummimmissa kohdissa, muutoin suoriutuu pelien pelaamisessa ja kovemmassakin käytössä hyvin. Voin suositella.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

  Keskustelualue Viimeisin viesti
  Myydään: Acer X222W 22" näyttö 60€ ( 6 ) Markkinapaikka / Myydään 19.4.2011 10:18
  Acer X222W pimenee ( 2 ) PC-rauta / Tietokoneen näytöt 4.7.2010 18:55
  Näyttö tummana Acer X222W ( 5 ) PC-rauta / Tietokoneen näytöt 3.3.2010 11:58
  Acer Aspire M5100+Acer X222W(MYYTY) ( 5 ) Markkinapaikka / Myydään 3.9.2009 14:11

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.