TomTom GO 520

TomTom GO 520
4.3" / Laajakuva (16:9) / 220g / Sisäänrakennettu flash-muisti
Valmistaja: TomTom | Kategoria: GPS-navigaattorit
Näytön koko 4,3"
Näytön muoto? Laajakuva (16:9)
Kosketusnäyttö? Kyllä
Näytön tarkkuus? 480 x 272
Mitat (L x K x S) 118mm x 83mm x 24mm
Paino 220g
Tallennusmedia kartoille? Sisäänrakennettu flash-muisti
Sisäänrakennettua tallennustilaa? 0,5GB
SD -muistikorttipaikka Kyllä
MemoryStick -tuki Ei
CompactFlash-lukija Ei
Sisäänrakennettu antenni? Kyllä
USB? Kyllä
Bluetooth? Kyllä
TMC -tuki? Kyllä
Tiekäyttöön Kyllä
Maastokäyttöön Ei
Veneilykäyttöön Ei
Valmistajan tuotekoodi(t) 1M00.590 / 1M00.590 TomTom Skandi / 1M00590
Tuotteen EAN-koodi(t) 0636926017046 / 636926017046

 
 • Kosketusnäyttö (Kosketusnäyttö)

  Mikäli laitteessa on kosketusnäyttö, voi sitä ohjata suoraan näyttöä koskettamalla.

 • Näytön tarkkuus (Näytön tarkkuus)

  Resoluutiolla tarkoitetaan näytön kuvan muodostavien yksittäisten kuvapisteiden kokonaismäärää. Resoluutio ilmoitetaan muodossa "leveyssuunnassa olevat pisteet x korkeussuunnassa olevat pisteet" ("leveys x korkeus").

 • Sisäänrakennettu antenni (Sisäänrakennettu antenni)

  Mikäli laitteessa on sisäinen antenni, ei ulkoiselle antennille ole tarvetta.

 • Tuki ulkoiselle antennille (Tuki ulkoiselle antennille)

  Joissain oloissa laitteen sisäinen antenni ei välttämättä kykene vastaanottamaan satelliittien dataa. Tällöin vahvemman ulkoisen antennin käyttö voi olla perusteltua.

 • Bluetooth (Tuki Bluetoothille)

  Bluetooth-yhteydellä GPS-laite voidaan yhdistää muihin Bluetooth-laitteisiin tiedonvaihtoa varten. Yhteyttä voi käyttää esimerkiksi paikannustiedon siirtämiseen kännykkään, PDA-laitteeseen tai tietokoneeseen.

 • Tallennusmedia kartoille (Karttojen pääasiallinen tallennusmedia)

  Navigaattori voi käyttää karttojen tallentamiseen joko sisäistä (flash- tai kiintolevy) tai ulkoista (CD, DVD tai muistikortti) tallennusmediaa. Navigaattori voi tukea myös useamman tallennusmedian käyttöä, mikä helpottaa uusien ja/tai rinnakkaisten karttojen lisäämistä.

 • DGPS -tuki (Tuki DGPS:lle)

  DGPS (Differential Global Positioning System) tarkoittaa menetelmää, jossa käytetään sijainnin määrittämisen apuna tunnetussa pisteessä sijaitsevaa tukiasemavastaanotinta. Menetelmän ansiosta paikannuksen tarkkuutta saadaan parannettua sekä muutamia GPS-järjestelmän virheitä karsittua.

 • Sisäänrakennettua tallennustilaa (Sisäänrakennetun tallennustilan määrä)

  Sisäisen tallennusmedian kapasiteetti voi vaihdella paljon, mutta niin myös tallennustilan tarve. Mikäli tallennustilaa tarvitaan ainoastaan karttoja varten, ei tarve ole kovinkaan suuri. Mikäli laitetta käytetään myös viihteen, kuten musiikin, kuvien ja videoiden taltioimiseen, kasvaa myös tallennustilan tarve.

 • USB (USB-liitin)

  USB-liitintä käytetään yleensä liittämään navigaattori tietokoneeseen, jonka avulla laitteeseen voi sitten ladata sisältöä (esimerkiksi karttoja, ohjelmistopäivityksiä tai musiikkia).

 • Näytön muoto (Näytön muoto)

  Laitteen näytön kuvasuhde kertoo näytön leveyden suhteessa korkeuteen (leveys:korkeus). Yleensä kuvasuhde on joko 4:3 (tavallinen) tai 16:9 (laajakuva), sillä suurin osa näytöistä valmistetaan tähän kuvasuhteeseen. Koska navigaattoreiden kohdalla kuvasuhteella ei kuitenkaan ole suurtakaan merkitystä, voi suhde olla lähes mikä tahansa.

 • TMC -tuki (Tuki TMC -liikennetiedotuspalvelulle (ilman lisälaitetta))

  TMC (Traffic Message Channel) on liikennetiedotuspalvelu, joka välittää hyödyllistä ja ajantasaista tietoa esimerkiksi tietöistä, onnettomuuksista, ruuhkista ja kelistä. Mikäli navigaattorissa on TMC-ominaisuus, voi sitä hyödyntää liikenteen ongelmakohtien välttämiseksi.

  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Tämä tuli ostettua helmikuun alussa joten laitetta on käytetty 5kk. Laite on ollut helsingin taksissa joten sitä on tullut käytettyä todella paljon.

Laite itse on näppärä ja sen saa hyvin kiinnitettyä tuulilasiin. Laitteen valikot ovat selkeät ja hyvät. Toki jonkun verran joutuu opiskelemaan laitetta että homma rupee sujumaan vaivattomasti. Ja tyhmempikin oppii käyttämään navia, kun ensimmäistä kertaa laite laitetaan päälle niin se opastaa valikot sun muut ja kertoo hyödyllisiä vinkkejä.

Navigointi on keskivertoa parempaa mutta esimerkiksi keskustassa ja lähialuilla kannattaa valita lyhin reitti. Se on paljon toimivampi kun nopein reitti. Lyhin reitti on muutenkin erittäin hyvä kun tomtom kysyy reittiä suunnitellessa että haluatko mennä päällysttömiä teitä pitkin vai ei.
Toki suosittelen henkilöä joka ei tunne kaupunkia ottamaan nopein reitti koska se on yleensä yksinkertaisin ja helpoin. Välillä laite ei anna sitä parasta reittiä mutta sen ymmärtää kun laite on tehty matemaattisen algoritmin avulla.

Kartan kattominen 3d tilassa on selkeä mutta esimerkiksi talojen numerointi ei näytetä kartassa joka on tosi iso miinus. Myöskin talonnumerot voi olla eri paikassa mitä kartta näyttää ja yleensä onkin! Navia ei saa katsoa ihan sokeasti! Tämähän ei ole tomtom syytä vaan teleatlaksen joka on laatinut kartat.

Laitteen huonona puolella pidän qwerty näppäimistön ää ja öön puuttuminen. Sen hakeminen eri valikosta tuottaa tuskaa kun ajaa samalla. Eikä se helpoita yhtään että näppäimet ovat pieniä.
Laitteella ei ole mitään lisäominaisuuksia kun esim. pelejä eikä telkkaria. Muusiikkia siihen voi lisätä mutta 100 Megaa ei kyllä riitä moneen kappaleeseen. Toki helppous on siinä että laite lähettää radiotaajuksia ja sen avulla pystyt kuuntelemaan muusikkia autostereon kautta. Jos laitteesa olisi ollut enemmän muistia niin se olisi ollut oiva jukeboksi autolle.

Vastine rahoille 2 tulee siitä että laite sekoilee yllättävän paljon. Onneksi se ei ole tehnyt tätä navigoinnissa vaan kännykän kytkeminen bluetoothin avulla. Bluetooth yhteys katkeilee välillä eikä sitä vielä tähän päivään mennessä pystytty korjaamaan.
Myös laitteen käynnistämisessä on tullut freeze skriini joka ei lähde pois. Ainoastaan resetoimalla se on saatu käyntiin. Onhan laite pariin otteeseen myös sekonu niin pahasti että on pakko joutunut päivittämään tietokoneen kautta. Nyt se sekos niin pahasti ettei mikään muu kun huolto auttanut.
Välillä gps signaalin hakeminen kestää jopa 10 minuuttia. Yleensä ongelmana on pilvinen ja huono sää mutta tätä on myös havaittu hyvässä säässä. Navigoinnin se osaa mutta mitään muuta se siltä ei voi odottaa.

PÄIVITYS!

Huom. Tomtom laitteiden huolto ei suju. Jos se joudutaan lähettää Hollantiin niin laitteen huolto kestää ikuisuuksia! Tomtom laite on ollut huollossa 7 viikkoa ja ei ole vieläkään tullut takaisin.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
67%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.