Navigon 5100

Navigon 5100
3.5" / Vakiomuotoinen (4:3) / 145g / Sisäänrakennettu flash-muisti
Kategoria: GPS-navigaattorit
Näytön koko 3,5"
Näytön muoto? Vakiomuotoinen (4:3)
Kosketusnäyttö? Kyllä
Näytön tarkkuus? 320 x 240
Mitat (L x K x S) 107mm x 84mm x 23mm
Paino 145g
Tallennusmedia kartoille? Sisäänrakennettu flash-muisti
Sisäänrakennettua tallennustilaa? 0,25GB
SD -muistikorttipaikka Kyllä
MemoryStick -tuki Ei
CompactFlash-lukija Ei
Sisäänrakennettu antenni? Kyllä
USB? Kyllä
Bluetooth? Ei
TMC -tuki? Kyllä
Tiekäyttöön Kyllä
Maastokäyttöön Ei
Veneilykäyttöön Ei
Lisätietoja Skandinavian kartat
Valmistajan tuotekoodi(t) B08020042
Tuotteen EAN-koodi(t) 4020907008080

 
 • Kosketusnäyttö (Kosketusnäyttö)

  Mikäli laitteessa on kosketusnäyttö, voi sitä ohjata suoraan näyttöä koskettamalla.

 • Näytön tarkkuus (Näytön tarkkuus)

  Resoluutiolla tarkoitetaan näytön kuvan muodostavien yksittäisten kuvapisteiden kokonaismäärää. Resoluutio ilmoitetaan muodossa "leveyssuunnassa olevat pisteet x korkeussuunnassa olevat pisteet" ("leveys x korkeus").

 • Sisäänrakennettu antenni (Sisäänrakennettu antenni)

  Mikäli laitteessa on sisäinen antenni, ei ulkoiselle antennille ole tarvetta.

 • Tuki ulkoiselle antennille (Tuki ulkoiselle antennille)

  Joissain oloissa laitteen sisäinen antenni ei välttämättä kykene vastaanottamaan satelliittien dataa. Tällöin vahvemman ulkoisen antennin käyttö voi olla perusteltua.

 • Bluetooth (Tuki Bluetoothille)

  Bluetooth-yhteydellä GPS-laite voidaan yhdistää muihin Bluetooth-laitteisiin tiedonvaihtoa varten. Yhteyttä voi käyttää esimerkiksi paikannustiedon siirtämiseen kännykkään, PDA-laitteeseen tai tietokoneeseen.

 • Tallennusmedia kartoille (Karttojen pääasiallinen tallennusmedia)

  Navigaattori voi käyttää karttojen tallentamiseen joko sisäistä (flash- tai kiintolevy) tai ulkoista (CD, DVD tai muistikortti) tallennusmediaa. Navigaattori voi tukea myös useamman tallennusmedian käyttöä, mikä helpottaa uusien ja/tai rinnakkaisten karttojen lisäämistä.

 • DGPS -tuki (Tuki DGPS:lle)

  DGPS (Differential Global Positioning System) tarkoittaa menetelmää, jossa käytetään sijainnin määrittämisen apuna tunnetussa pisteessä sijaitsevaa tukiasemavastaanotinta. Menetelmän ansiosta paikannuksen tarkkuutta saadaan parannettua sekä muutamia GPS-järjestelmän virheitä karsittua.

 • Sisäänrakennettua tallennustilaa (Sisäänrakennetun tallennustilan määrä)

  Sisäisen tallennusmedian kapasiteetti voi vaihdella paljon, mutta niin myös tallennustilan tarve. Mikäli tallennustilaa tarvitaan ainoastaan karttoja varten, ei tarve ole kovinkaan suuri. Mikäli laitetta käytetään myös viihteen, kuten musiikin, kuvien ja videoiden taltioimiseen, kasvaa myös tallennustilan tarve.

 • USB (USB-liitin)

  USB-liitintä käytetään yleensä liittämään navigaattori tietokoneeseen, jonka avulla laitteeseen voi sitten ladata sisältöä (esimerkiksi karttoja, ohjelmistopäivityksiä tai musiikkia).

 • Näytön muoto (Näytön muoto)

  Laitteen näytön kuvasuhde kertoo näytön leveyden suhteessa korkeuteen (leveys:korkeus). Yleensä kuvasuhde on joko 4:3 (tavallinen) tai 16:9 (laajakuva), sillä suurin osa näytöistä valmistetaan tähän kuvasuhteeseen. Koska navigaattoreiden kohdalla kuvasuhteella ei kuitenkaan ole suurtakaan merkitystä, voi suhde olla lähes mikä tahansa.

 • TMC -tuki (Tuki TMC -liikennetiedotuspalvelulle (ilman lisälaitetta))

  TMC (Traffic Message Channel) on liikennetiedotuspalvelu, joka välittää hyödyllistä ja ajantasaista tietoa esimerkiksi tietöistä, onnettomuuksista, ruuhkista ja kelistä. Mikäli navigaattorissa on TMC-ominaisuus, voi sitä hyödyntää liikenteen ongelmakohtien välttämiseksi.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Mikrobitin tilaajalahjaksi ihan hauska lelu. Sisältää kaikki toiminnot mitä autoilija navigaattorilta tarvitsee. Tuossa on toimintoina mm. 3D-näkymä ja joku kaistanvaihto-opastus. Näyttää eri reittivaihtoehtoja ja puheopastus pysyy suunnilleen kärryillä siitä missä mennään. Ainakin verkkokaupan 45 euron navigaattoriin verrattuna on tarkempi opastus. Ainoastaan joku liikennetiedotteiden haku puuttuu mikä olisi kalliimmassa mallissa. Näyttää matkan, nopeuden, teiden nimet, ajan milloin ollaan perillä, nopeusrajoitukset, huoltoasemat ja vaikka mitä tietoja.

Laite on pienikokoinen, en tiedä onko turhan pieni autokäyttöön mutta varmaan autoilijat luottaa enemmän tuohon puheopastukseen. Kokonsa puolesta kulkee hyvin taskussa, mutta valitettavasti tuota ei voi käyttää muualla kuin autossa koska sen akku ei kestä tuntiakaan. Siinä ei myöskään ole mitään muuta kuin tiekartat joten tällaiselle autottomalle aika turhantuntuinen vekotin. Itselleni oli pettymys, mutta varmaan täyttää sen tarpeen mihin tuo on tehty eli autokäyttöön.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.