Canon PowerShot A590 IS

Canon PowerShot A590 IS
Kompakti / 8Mpix / 4X / 175g
Valmistaja: Canon | Kategoria: Digikamerat
Tyyppi? Kompakti
Tehollisia pikseleitä? 8Mpix
Kuvasuhde? 4:3
Kennon koko? 1/2,5"
Kennon tyyppi? CCD
ISO-herkkyys ISO Auto , ISO 80 , ISO 100 , ISO 200 , ISO 400 , ISO 800 , ISO 1600 , ISO High
Kuvanvakain Optinen, Linssi
Suljinnopeus (min-max) 1/2000s - 15s
Polttoväli (35mm) 35mm - 140mm
Optinen zoom? 4X
Digitaalinen zoom? 4X
Valovoima (laaja-tele) F26 - F55
Näyttö Kiinteä 2,5"
Näytön tarkkuus 115000 px
Etsin Optinen
Videokuvaus Kyllä
Tuetut muistikortit SD , MMC
Liittimet Videolähtö , USB 2.0 , Firewire?
Koko (LxKxS) 94,3mm x 64,7mm x 40,8mm
Paino 175g
Valmistajan tuotekoodi(t) 2462B009 / 2462B009AA / 2462B010
Tuotteen EAN-koodi(t) 4960999536903 / 8714574513836 / 8714574513843 / 8714574513850

 
 • Tyyppi (Tyyppi)

  Kamerat on jaoteltu kolmeen eri kategoriaan: ultrakompakteihin, kompakteihin ja prosumer-kameroihin. Ultrakompakteiksi kameroiksi lasketaan erityisen pienikokoiset, kevyet kamerat. Valtaosa ns. digipokkareista luokitellaan kompaktikameroiksi. Kamerat, joista löytyy esimerkiksi käsisäätöjä, salamakenkä, RAW-kuvausmuoto tai erityisen pitkä zoom-linssi, luokitellaan prosumer (pro-consumer) -kameroiksi.

 • Kuvasuhde (Kuvasuhde)

  Kuvasuhde on kuvan leveyden suhde korkeuteen (leveys:korkeus). Yleensä kuvasuhde on digikameroilla 4:3 (1.33:1) ja digijärjestelmäkameroilla 3:2 (1.5).

 • Tehollisia pikseleitä (Tehollisia pikseleitä)

  Kamerat eivät yleensä hyödynnä kaikkia kennon pikseleitä, sillä esimerkiksi reunoilla olevat pikselit voivat jäädä optiikan ulkopuolelle tai niitä hyödynnetään esimerkiksi eri mittausten tekemiseen. Tämän vuoksi termiä teholliset pikselit käytetään ilmaisemaan sitä pikselimäärää, jota todellisuudessa käytetään kuvan ottamiseen.

 • Kennon koko (Kennon koko)

  Kuvapisteiden määrän ohella myös kennon fyysinen koko vaikuttaa kuvanlaatuun. Pienissä digikameroissa kenno on yleensä huomattavasti pienempi kuin kinofilmien 35mm:n ruutu (noin 5-10% ruudun koosta). Kameran hinnan noustessa myös kennon koko yleensä kasvaa. Fyysisiltä mitoiltaan suurempi kenno tarvitsee vähemmän valoa, minkä seurauksena kuva ei ole yhtä herkkä kohinalle kuin pienikennoiset kamerat.

 • Kennon tyyppi (Kennon tyyppi)

  Kenno on tyypiltään joko valoherkkä CMOS- tai CCD-kenno. Valoherkät kennot ovat suorituskyvyltään ja toimintatavaltaan erilaisia. CCD tuottaa tarkemman ja terävämmän kuvan, mutta on kalliimpi kuin CMOS-kenno. CMOS on halvempi ja energiatehokkaampi vaihtoehto. Lisäksi CMOS-kennot kehittyvät nopeaa tahtia, ja niitä käytetään jatkuvasti enemmän myös edistyneimmissä kameroissa.

 • Zoom laaja (Zoom laaja (35mm))

  Kameran polttoväli kertoo, kuinka leveän alueen objektiivi kuvaa kameran kennolle. Koska digikameroissa kennon leveys vaihtelee, suhteutetaan polttoväli 35mm:n leveydelle vertailun helpottamiseksi. Mikäli objektiivin polttoväli on alle kennon leveyden (35mm) puhutaan laajakulmaobjektiivista, ja mikäli polttoväli on yli kennon leveyden, puhutaan teleobjektiivista.

 • Optinen zoom (Optinen zoom-kerroin)

  Optinon zoom tarkoittaa objektiivia, jonka polttoväliä voidaan muuttaa optisesti eli linssejä säätämällä. Optinen zoom helpottaa esimerkiksi kuvan rajaamista ilman, että etäisyyttä kuvattavaan kohteeseen tarvitsee muuttaa. Optinen zoom ei myöskään vaikuta kuvan laatuun.

 • Digitaalinen zoom (Digitaalinen zoom-kerroin)

  Digitaalinen zoom perustuu siihen, että koko kennon kuva-alasta rajataan osa-alue, joka sitten suurennetaan taas koko kuvatilan täyttäväksi. Tämä luonnollisesti johtaa kuvanlaadun heikkenemiseen, sillä käytettyjen pikseleiden määrä vähenee sitä mukaa, kun kuvaa rajataan.

 • Häviötön tallennus (Häviötön tallennus)

  Kertoo voiko kameralla tallentaa kuvia häviöttömässä muodossa (esim. RAW tai TIFF).

 • USB 2.0 (USB 2.0)

  Yleensä kameroissa on joko USB tai FireWire-liitin (tai molemmat), joiden avulla kameran saa liitettyä tietokoneeseen kuvien siirtoa varten. Joissain kameroissa on myös video- ja/tai audioliittimet, joilla kameran saa liitettyä ulkoiseen näyttöön (kuten esimerkiksi televisioon).

 • ISO Auto (ISO Auto)

  ISO-herkkyys tarkoittaa valoherkkyyttä ja kuvaa digitaalikennon herkkyyttä eli kykyä kerätä valoa. Mitä suurempi ISO-herkkyyden arvo, sitä herkempi filmi on kyseessä. Herkkä filmi tarvitsee vähemmän valoa valottuakseen, kun taas epäherkkä filmi tarvitsee pidemmän valotusajan. Digikameroissa herkkyyttä on mahdollista säätää.

 • CF Type-I (CF Type-I)

  Muistikortti on digikameroiden filmin korvike, eli kamera tallentaa otetut kuvat (ja videot) muistikortille. Kortit eroavat toisistaan lähinnä fyysisten ominaisuuksien, tallennuskapasiteetin ja hinnan suhteen.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Tuli ostettua puolitoista vuotta takaperin kesälomareissulla ns. hetken mielijohteesta wanhan Canon Powershot S50:n tilalle.

Toiminut peruspokkarina oikein hyvin, kuvanlaatu on tasaisen varmaa Canonin Powershot -sarjan tasoa, käyttöliittymä tavallinen Canonin käyttöliittymä, akkuja kuluttaa suht maltillisesti ja on näppärän kokoinen mukana kuskattavaksi (vaikkei toki mitään Ixus -tasoa olekaan). Ainoa miinus tulee oikeastaan samasta, josta kaikki pokkarikategoriaan kuuluvat kameran kärsivät, eli käynnistymisen suhteellisesta hitaudesta, fokuksen löytämisen viiveestä ja sarjakuvauksen hitaudesta -- ongelmia jotka tulevat lähinnä eteen silloin kun yrität kuvata vaikka futismatsia, liikkuvia lapsia tai juoksevia koiria :-)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%
Jursa
Inactive
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Loistava hinta/laatusuhde

Päivääkään ei ole tarvinnut ostotta harmitella, kuvanlaatu nimittäin sen verran hyvää.

Esim.
http://juve.kuvat.fi/kuvat/Maisemat/IMG_0096.JPG/full

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
33%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Erittäin hyvän hintainen suhteessa kokoon ja kuvan terävyyteen. Tällä on tullut räpsittyä muutaman kuukauden ajan, eikä vielä yksikään kuva ole epäonnistunut.

+kompakti koko
+tarkkuus
+kuvan terävyys
+optinen zoom
+paino
+monipuoliset valinnat
+hinta
+myöskin microSD -muistikortti käy koneeseen (SD-adapterin kanssa)

Miinuksia en tähän hätään keksi.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

  Keskustelualue Viimeisin viesti
  Canon PowerShot A590 IS ( 3 ) Yleinen keskustelu / Digikamera ja valokuvaus -keskustelualue 24.7.2009 02:04

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.