PiP? Ei
Tallentava? Ei
Virittimiä? 1
HDTV Ei
Conax? Kyllä
CI 0
SCART 1? RGB, CVBS
SCART 2 RGB, CVBS
HDMI? Ei
Digitaalinen ääni RCA (koaksiaali)
MHP? Ei
AC3? Kyllä
Ajastus Kyllä
teksti-tv? Kyllä
Tekstitys? Kyllä
USB? Ei
RS-232? Kyllä
FireWire Ei
Ethernet Ei
DVDR Ei

 
 • PiP (Picture-in-picture)

  Mahdollistaa kahden TV-kanavan samanaikaisen katselun (yleensä toinen kanavista näkyy ns. pikkuruudussa pääkanavan kuvan yläkulmassa).

 • RS-232 (RS-232 -liitin)

  Yleensä RS-232 -liittimen avulla laitteeseen voidaan päivittää uusi firmware. RS-232 -liitäntää ei yleensä voi käyttää videoiden siirtoon laitteelta tietokoneelle.

 • USB (USB-liitin)

  USB-liitin mahdollistaa nopean tiedonsiirron digiboksin ja tietokoneen välillä. Tätä liitintä käytetään yleisimmin tallettavissa digibokseissa mahdollistamaan talletettujen videoiden siirto digiboksilta tietokoneelle.

 • Tallentava (Onko laite tallentava digiboksi?)

  Tallettava digiboksi tekee käytännössä ulkoiset tallennustavat, kuten videonauhurit, tarpeettomiksi, mahdollistaen digilähetysten tallettamisen suoraan laitteen sisäiselle kovalevylle. Digitaalisesti talletettu TV-kuva on täsmälleen samalla laadulla talletettu kuin vastaanotettaessa, joten normaalia kuvan huonontumista tallennusvaiheessa ei tapahdu.

 • MHP (MHP-tuki)

  MHP on yhtenäinen, pääasiassa Pohjoismaissa (myös Suomessa) käytössä oleva standardi interaktiivisille toiminnoille, kuten ns. supertekstitelevisiolle.

 • AC3 (Dolby Digital -tuki)

  Tuki vaaditaan, jotta laite osaa purkaa Dolby Digital (eli AC3) -muodossa olevia monikanavaista lähetyksiä.

 • teksti-tv (Sisäänrakennettu teksti-tv)

  Sisäänrakennettu teksti-tv mahdollistaa teksti-tv:n käytön suoraan digiboksin avulla ja on siis riippumaton siitä, tukeeko televisio teksti-tv:tä vai ei.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-korttipaikka)

  Conax-korttipaikkaa vaaditaan, jotta laitteella voidaan katsoa maksullisia TV-kanavia.

 • Virittimiä (Virittimien määrä laitteessa)

  Mikäli laitteesta löytyy useampi viritin, se mahdollistaa esim. eri kanavanipussa sijaitsevan kanavan tallennuksen katsottaessa toisessa kanavanipussa sijaitsevaa kanavaa.

 • SCART 1 (Ensimmäisen SCART-liittimen ulostulo)

  SCART-liitin on yleisin Euroopassa käytetty televisioiden ja videolaitteiden kytkentätapa. Vaikka kaikki SCART-liittimet näyttävätkin samalta keskenään, on niissä merkittäviä eroja. Paras kuvanlaatu saavutetaan SCART-liitintä käyttäen saavutetaan, kun sekä kuvaa tuottava laite (esim. digiboksi) ja kuvaa toistava laite (esim. televisio) käyttävät ns. YUV -kuvasignaalia. SCART-liittimestä saatava toiseksi paras kuvanlaatu tulee RGB-signaalia käytettäessä ja huonoin kuvanlaatu saadaan CVBS-signaalin kanssa.

 • HDMI (HDMI -ulostulo)

  Kertoo löytyykö laitteesta HDMI-liitäntää, jonka avulla laite voidaan kytkeä digitaalisesti mm. teräväpiirtotelevisioihin.

 • Tekstitys (Tuki DVB -tekstityksille)

  DVB-tekstitysten tuki vaaditaan, jotta esim. Ylen kanavilla käytetyt tekstitykset näkyisivät laitteella.

 • Cable Ready HD (Cable Ready HD -hyväksytty)

  Cable Ready HD -hyväksyntä on suomalaisten kaapelitelevisioyhtiöiden antama sertifikaatti siitä, että laite on todettu toimivaksi teräväpiirtolähetysten vastaanottoon kaapelitelevisioverkossa. Hyväksyntä vaatii laitteelta mm. MPEG-4/AVC -tuen sekä tuen Conax -korttilinkitykselle.

Tuntematon käyttäjä
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Stabiili, hyvin toimii, helppo käyttää, ei koskaan kaadu. Loistava perusboksi jossa jopa Conax korttipaikka.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
28.1.2011
ipronin
Inactive
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

Verkkokauppa.comin Kansalaisboksin Kombo-malli (sekä kaapeli- että antenniverkkoon) - ei siis ulkoiselle USB-välineelle nauhoittava malli.

Muutin antenniverkkoon kytkettyyn asuntoon ja piti nopeasti saada joku halpa boksi. Surkea esitys.

Ei löydä antenniverkossa Teema, JIM eikä Liv kanavia vaikka muut samojen kanavanippujen kanavat löytyvätkin.

EPG on surkea. Siellä ei näytä olevan minkäänlaista muistia vaan se saattaa muutaman minuutin välein ladata samoja ohjelmatietoja yhä uudestaan.

Kun vikaa ei vaivauduta ymmärtämään eikä selvittämään "korjaukseksi" tarjotaan että "viallinen" vaihdetaan Verkkokaupan huollossa ehjään (jossa tilalle saa samat ominaisuudet!). Firmware päivitystä ei ole.

Huhuh - ehkä sitä ei vaan ole testattu riittävästi antenniverkossa tms?

Lisäys 22.07.: Kyllästyin vaihtamaan moneen kertaan "rikkinäistä" toiseen "rikkinäiseen". Vaihdoin kokonaan toisen merkkiseen hiukan kalliimpaan (Topfield TF100T Black Edition) ja kaikki pelasi heti kuten pitikin.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Muutaman pienen mutta ärsyttävän jutun pilaama laite:
Äänistä ei kaikissa ohjelmissa pysty valitsemaan kaikkia lähetyksessä olevia, eivätkä ne edes näy listalla.
Virtakytkimen puute, koska kaatuilusta ei muuten päästä ylös.
TekstiTV-riippuvaiselle verkkaisuus sivujen vaihdossa ja alasivujen selailun mahdottomuus. Osan tästä voisi korvata edes jollakin vempaimella, joka estää alasivua vaihtumasta automaattisesti kesken lukemisen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Edullinen perusboksi. Laite toimii pääasiallisesti hyvin, asennus ja käyttöönotto on helppoa. Laitteen mukana tulee kaukosäädin ja scart-johto.

Kuvan ja äänenlaatu on hyvä, kuvasuhteenvalinta toimii. Epg ei ole kovin hyvin toteutettu, ainakin TTV:n kaapelissa osa ohjelmatiedoista jää puuttumaan. Teksti-tv toimii muuten hyvin, mutta muistia siinä ei ole. Teksti-tv:n fontti on hyvä.

Dvb-tekstitys toimii hyvin, ajoitus on aina kohdallaan. Ainoa miinus dvb-tekstityksessä on tekstin satunnainen räpsyminen tekstin häipyessä.

Boksi on kaatunut kerran, ja tähän auttoi töpselin irrottaminen. Muita ongelmia ei ole ollut.

Yleisesti ottaen boksi on toiminut hyvin ja on täysin hintansä väärti.

EDIT: Pidempiaikaiset kokemukset eivät ole olleet kovin hyviä. TTV:n kaapeliverkossa laite toimi melko hyvin, mutta Soneran verkossa laitteen kanssa on ollut suuria ongelmia. Laite kaatuu usein eikä epg toimi. Lisäksi Ylen kanavat tallentuvat aina todella oudoille kanavapaikoille (4000 ->).

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Laite on perusboxi, jossa ei ole
mitään hienouksia.

+ helppo käyttöönotto.
+ conax kortinlukija.

- satunnainen kaatuilu.
- boxin on/off nappi loistaa poissaolollaan, eikä laitteessa
ole mitään muitakaan säätönappuloita.
- txt-tv on järjettömän hidas.
- kanavaa vaihtaessa jättää infoikkunan päälle.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Halpa ja huono.
Oli noin viikon kotona käytössä ennen kuin vein takaisin. Hukkasi EPG:n muutaman kerran (IVO-boottaus auttoi). Kanavanvaihdot mielestäni hitaat. EPG:n ohjelmatiedot aika monen napinpainalluksen takana. Kaukosäätimessä on useampi kuin yksi tapa tehdä asioita ja nappeja joilla ei ole laisinkaan toimintoja.

Isoin miinus oli että laite käy aika kuumana vaikka sen "sulkee" kaukosäätimestä. Ja mitään on/off-nappia ei ole laisinkaan.

Ellei se olisi kuuma suljettuna ja jos bugit saatais pois se olisi ihan rahojensa väärtti luultavasti. Vaikka vähän ottaa vastaan maksaa melkein tuplahinta boksista vain sen takia että se kytketään kaapeliverkkoon eikä antenniverkkoon (kuka ihmeessä on keksinyt sanan antenniverkko? Kaikkiin bokseihin kytketään antenni!)...

Antenniversiosta on tullut versio 2.0. Saattaa olla tulossa myös kaapeliversiosta?

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 1 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Halpa ei ole hyvä!
Kaatuilee ja joutuu johdon seinästä nykäsemällä boottaamaan, ylen tekstit tulee älyttömällä viiveellä vaikka asennettu viimeisin päivitys softasta, teksti-tv surkea, infot surkeasti luettavissa, kanavaa vaihdettaessa jätää infoikkunan päälle, jen jen jen..... jaksais mennä kauppaan ja ostaa oikean.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Boxi tosiaankin saattaa kaatua silloin tällöin, ei kuitenkaan merkittävä ongelma. Sen sijaan teksti-tv on miltei surkea. Edes muutaman viereisen sivun muistia ei ole, ja hakukin jyllää aina täyden kiepin. Käytännössä tekstaria käyttää vain pakon edessä. Myöskään epg nopeus ei päätä huimaa ja senkin käyttö niin ja näin. Info ruutu unohtuu melko usein päälle, pitää itse painaa pois. Kyrsii kun juuri nakkasit kaken pöydälle. Itse olen kaapelimodeemin käyttäjä ja hiemankin suurempi latausnopeus saa boxin tökkimään niin ettei katsomisesta tule mitään. Olosuhteiden pakosta kun ovat samassa letkussa. Kake on melko möhkäle, ei tosin huku helposti :)

Keskiverto miinus boxiksi tämän nostaa lähinnä tekniset seikat: siedettävä koko/ulkonäkö, spdif ja itselleni tärkeät 2 scart paikkaa. Conax löytyy jos tarvitsee, itse viis veisaan. Hinta voisi olla tämän tason laitteelle alhaisempikin, 50egee kuulostaisi paremmalta. Pärjään tällä kun hommattua tuli, mutta en voi suositella aktiiviselle tekstarin käyttäjälle ja varsinkaan kaapelimodeemin läheisyyteen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 1 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

Edullinen, mutta hermoja raastava.

Boksi kaatuilee jatkuvasti, EPG ja kanavien järjestely surkeita.

Kannattaa hankkia se pari kymppiä kalliimpi laite.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 1 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

Kaapel Kansalaisboksi

- EPG on huonosti suuniteltu! Ei näe eri kanavien ohjelmatietoja samaan aikaan! Listaa jostakin kumman syystä yhden kanavan ohjelatietoja vain omaan ikkunaan. Listaukset hyppivät edes takaisin kun boksi päivittää niitä. Kello näyttää sekunteja ja vilkuttaa näyttöä turhaan. Päivämääräformaatti ruudussa on uskomaton "10.maaliskuuta.06" ja "10.maaliskuuta.2006" saisivat hävetä! Miksi singnaalitaso on pakko näyttyää EPG:ssä ... ohoi. Todella ala-arvoita ohjelmointia! Tämä pitäisi ilman muuta korjata!

- Miksi melkein jokainen ruutu on täynnä debuggaustietoa! Ei joka ruudussa tarvitse olla antennitason näyttöä, taajuustietoja, bittrate jne jne. Ei mummo tarvitse tällaista debuggaustietoa mihinkään! Asetuksiin vipu jolla poistetaa turha tavara ruuduista!

- Miksi boksista ei löydy tekstityksen ja äänen ykkös ja kakkosvaihtoehtoa.
Olisi kiva valita vaikka 1.Tekstitys suomi ja 2.Tekstitys ruotsi jos ohjelmassa ei ole suomenkielistä tekstitystä niin näytetään ruotsinkielinen tekstitys. homman pitää myös toimia teksti TV:n tekstityksellä!

- Teksti TV:n tekstityksen kirjasin on todella syvältä ... kannattaisi vähän katsoa mitä kirjasinta käyttää tekstityksessä! Kauniita ja selkeitä kirjasimia on saatavissa! Jopa monospace versioina!

- Teksti TV:n tekstitys on vanhassa TV:ssäni (4:3) todella korkealla melkein keskellä kuvaa.

- Ruuduissa on turhan pienellä kirjasinkoolla kanavalistat ja muut! Mikä siinä on että joku aina testaa näitä laitteita 42" plasmanäytöllä!

- Voisi käyttää grafista suunittelijaa kirjasinten valinnassa sekä logossa että teksti tvssä.

- 1. Haen kanavat 2. Ne ilmestyvät kanavanumerojärjestykseen. 3. Kun suljen ja käynnistän laitteen uudelleen niin kanavat ovat jossakin toisessa järjestyksessä .... miksi pirussa!

- Tekstitv on ala-arvoinen. Ei muista sivun sivua vaan etsii jokaista. Ei edes hae aloitussivua valmiiksi.

- Toinen scart ei ole läpikytketty ollenkaan vaan on tarkoitettu pelkästään ulkoisen tallentimen kytkemiseen. Eli dvdsoitin tms boksin perässä ei näy kunnolla millään valinnalla.

- Laitteen kello ei saa aikaa automaattisesti (WELHO :n verkko), vaan pitää laittaa käsin.

- Lämmöt ovat korkealla ja uunituoreiden piirilevyjen tuoksu on ainakin vielä havaittavissa kämpässä. Merkki huonosta suunnittelusta. Sisäinen lämmön siirtäminen pois laitteesta heikkoa ja ilmeisesti laite tuhlaa sähköä kun valmiustilassakin pitää leikkiä kiuasta.

- YLEn kakkosella on havaittavissa kuvan 'räpsymistä', kun tekstitys vaihtuu. Kolmosella puolestaan kuva satunnaisesti 'hyytyy', mutta ääni tulee ilman häiriöitä.

- Boksi kaatuilee ja toimii etämääräisesti pari kolme kertaa viikossa. Virrat pois seinästä ja taas pelaa ...

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Hyvä laite, ainut miinus mitä en ainakaan itse ole vielä saanut toimimaan on, että esim. YLE:n 1 ja 2 ovat jotain 4001 kanavia eikä niitä saa 1 ja 2 numeronapeista toimimaan. Mutta onneksi tässä on pikavalikko OK napissa. Todella nopeat kanavanvaihdot ja muutenkin kelpo boksi. Suosittelen!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.