Asus Eee PC 4G

Asus Eee PC 4G
Celeron M / 0.9GHz / 7" / Muu / / 512 MB
Valmistaja: Asus | Kategoria: Kannettavat tietokoneet
Prosessori? Intel Celeron M
Kellotaajuus? 0,9GHz
Näytön koko? 7"
Resoluutio? Muu
Tablet PC? Ei
Kovalevy? 0 GB
Kovalevyn nopeus? 0 rpm
SSD? Kyllä
SSD-tallenustila 4 GB
Muistia? 512 MB
Maksimi muistin määrä? 2048 MB
GPU? Intel GMA 900
Näytönohjaimelle omaa muistia? Ei
USB-portteja? 3
FireWire-portteja? 0
PCMCIA? Ei
eSATA Ei
ExpressCard? Kyllä
DVI Ei
HDMI? Ei
S-Video? Ei
Bluetooth? Ei
WLAN? 802.11g
LAN? 100Base-TX
Optinen asema? Ei optista asemaa
Akkukesto 3,5 hour(s)
Paino 0,92 kg
Valmistajan tuotekoodi(t) EEE-PC-701 / EEEPC4G-BK / EEEPC4G-W / EEEPC4G-W076

 
 • Prosessori (Prosessorin tyyppi)

  Prosessori eli suoritin on laitteen aivot, joka suorittaa varsinaisten ohjelmien ajon. Prosessorin nopeus ja arkkitehtuuri vaikuttavat huomattavasti laitteen suorituskykyyn. Prosessorin nopeutta mitataan kellotaajuudella, joka ilmoitetaan megahertseinä (MHz) tai gigahertseinä (GHz). Prosessoreita valmistaa kaksi suurtaa yhtiötä, Intel ja AMD, joiden suorittimet ovat teholtaan melko tasavertaisia.

 • Kellotaajuus (Prosessorin (todellinen) kellotaajuus)

  Kellotaajuus mittaa, kuinka monta tilanvaihdosta sekunnissa prosessori pystyy suorittamaan. Kellotaajuus ilmoitetaan hertseissä (yleensä gigahertseissä, GHz). Kellotaajuus vaikuttaa koneen suorituskykyyn, mutta taajuuden kasvattaminen ei kuitenkaan välttämättä nosta koko tietokoneen suorituskykyä.

 • Näytön koko (Näytön koko)

  Näytön halkaisija tuumina.

 • Resoluutio (Näytön ominaistarkkuus)

  Resoluutio (eli "näytön tarkkuus") kertoo näytön kuvapisteiden määrän. Resoluutio ilmoitetaan muodossa pisteiden lkm vaakasuunnassa x pisteiden lkm pystysuunnassa.

 • Kovalevy (Kovalevyn tallennustilan koko)

  Laitteen sisäisen kovalevyn suuruus ilmoitetaan gigatavuina (GB). Kovalevyä tarvitaan eri tiedostojen, ohjelmien ja käyttöjärjestelmän varastoimiseen.

 • Kovalevyn nopeus (Kovalevyn pyörimisnopeus)

  Kovalevyn nopeudella tarkoitetaan levyn pyörimisnopeutta, joka kertoo, montako kierrosta minuutissa (rpm) levy voi nopeimmillaan pyöriä. Mitä suurempi pyörimisnopeus, sitä nopeammin kovalevy (teoriassa) pääsee käsiksi tietoon.

 • SSD (Onko laitteessa ns. solid-state -kovalevyä, eli "flash-kovalevyä")

  SSD (lyhenne sanoista Solid State Drive) on flash-muistin tapaan puolijohteisiin perustuva tallennusmedia, joka on suunniteltu tavallisen (magneettisiin levyihin perustuvan) kovalevyn korvaajaksi. SSD:n etuja ovat energiatehokkuus, nopeus (datahaussa) sekä luotettavuus. SSD-asemat ovat kuitenkin vielä harvinaisia, sillä ne ovat (toistaiseksi) kalliita valmistaa ja kapasiteetiltaan pienempiä kuin tavalliset kovalevyt.

 • S-Video (S-Video -ulostulo)

  S-Video on analoginen videon siirtotapa ja kaapeli/liitin. S-Videossa video on jaettu Y eli luminanssi ja C eli krominanssi osiin, jotka kuljetetaan eri johtoja pitkin. Laadultaan S-Video sijoittuu komposiittivideon ja komponenttivideon välimaastoon. Lisäinfoa aiheesta löydät täältä.

 • WLAN (Nopein tuettu WLAN-standardi)

  WLAN (Wireless Local Area Network) on langaton lähiverkko, jolla voi yhdistää eri verkkolaitteet ilman kaapeleita. Mikäli kannettavassa koneessa on WLAN-adapteri, voidaan kone yhdistää WLAN-verkkoon. Yleisesti käytössä on 2-3 eri WLAN-standardia, joiden merkittävin ero on tiedonsiirtonopeus. Standardiversion 802.11b nimellisnopeus on 11 Mbit/s, version 802.11g 54 Mbit/s ja version 802.11n 300 Mbit/s.

 • Muistia (Koneeseen vakiona asennetun muistin määrä)

  Sisäinen RAM-muisti on tietokoneen työmuisti, joka sisältää ajettavat ohjelmat ja käsittelyssä olevan tiedon. Muistin määrä ilmoitetaan megatavuina (MB). Muisti on tärkeää erityisesti ajettaessa useita ohjelmia samanaikaisesti tai raskaita, paljon muistia vaativia ohjelmia.

 • Maksimi muistin määrä (Paljonko laitteeseen voi maksimissaan asentaa muistia)

  Enimmäismäärä muistia, jota kone osaa hyödyntää. Enimmäismäärä vaihtelee koneittain.

 • PCMCIA (PCMCIA -korttipaikka)

  PCMCIA (Personal Computer Memory Card International Association, myös PC Card) on tietokoneen laajennuskorttipaikan tyyppi, joka on hyvin yleisesti käytössä kannettavissa tietokoneissa. Korttipaikkaan voidaan kytkeä esimeriksi Ethernet-sovittimen, modeemin, muistikortinlukijan tai kiintolevyn, ja kortti on yleensä vaihdettavissa koneen ollessa päällä.

 • ExpressCard (Onko laitteessa ExpressCard-laajennuspaikkaa)

  ExpressCard suunniteltu PCMCIA-korttipaikan korvaajaksi. Korttipaikka löytyy suurimmasta osasta uusia kannettavia, ja kortti on mahdollista vaihtaa koneen ollessa päällä. Korttipaikkaan voi kytkeä esimerkiksi lisämuistia, TV-viritinkortin, modeemin, SSD-aseman tai muistkortinlukijan.

 • USB-portteja (USB tai USB2 -laajennusväylien määrä)

  USB-väylät on tarkoitettu ulkoisia laajennuksia varten. USB-väylään voi liittää esimerkiksi erillisen näppäimistön, hiiren, web-kameran, kovalevyn tai muistitikun. Väylien lukumäärä asettaa rajan sille, kuinka monta lisälaitetta koneeseen voi liittää samanaikaisesti.

 • FireWire-portteja (Sisäänrakennettujen FireWire-väylien määrä)

  FireWire (virallisesti IEEE.1394, tunnetaan myös nimillä DV ja i.Link) on sarjamuotoinen väylä, jonka kautta laitteet voivat kommunikoida keskenään. Pienikokoinen liitin on hyvin yleinen digitaalisissa videokameroissa.

 • Bluetooth (Sisäänrakennettu BlueTooth-tuki)

  Mikäli koneessa on Bluetooth-tuki, voidaan yhteyttä käyttää tiedostojensiirrossa Bluetooth-laitteiden välillä. Bluetoothia voidaan hyödyntää esimerkiksi muodostettaessa yhteys puhelimen ja koneen välille, jolloin puhelinta voidaan käyttää modeemina. Bluetoothilla voidaan liittää koneeseen myös lisälaitteita, kuten hiiren, näppäimistön tai tulostimen.

 • Optinen asema (Laitteen mukana (peruskokoonpanossaan) tulevan optisen aseman tyyppi)

  Optinen asema tarkoittaa tietokoneeseen kytkettävää laitetta, joka kykenee lukemaan optiselle medialle (kuten CD-, DVD-tai Blu-ray-levylle) tallennettua tietoa. Osa asemista osaa ainoastaan lukea levyjä, kun taas toiset osaavat myös kirjoittaa dataa eri tyyppisille levyille. Lisää tietoa eri levytyypeistä mm. AfterDawnin sanastossa.

 • LAN (Ethernet-liitännän tyyppi)

  Mikäli koneessa on sisäinen ethernet-verkkokortti (LAN-kortti), ei erillistä verkkokorttia tarvita verkkoyhteyden muodostamiseen. Verkkoyhteyden nopeus riippuu kortin tyypistä. Hitain vaihtoehto on 10BASE-T (siirtää 10 Mbit/s), joka häviää nopeudessa sekä 100BASE-TX:lle (100 Mbit/s) että 1000BASE-T:lle (1 Gbit/s).

 • GPU (Näytönohjaimen valmistaja ja tyyppi)

  GPU (lyh. sanoista graphics processing unit) tarkoittaa grafiikkaprosessoria, joka vastaa video- ja kuvadatan käsittelystä. Kannettavissa tietokoneissa grafiikkapiirit on usein integroitu osaksi emolevyä, mutta kehittyneissä kannettavissa on kuitenkin omta grafiikkaprosessorinsa. GPU parantaa koneen 3D- ja grafiikkaominaisuuksia, ja tehokas GPU onkin tärkeä, mikäli koneella on tarkoitus pelata.

 • Näytönohjaimelle omaa muistia (Onko näytönohjaimella omaa muistia (eli ei jaettua muistia))

  Pelkästään näytönohjainta varten varatun muistin määrä (megatavuina, MB).

 • HDMI (HDMI-ulostulo)

  HDMI (High-Definition Multimedia Interface) on teräväpiirtotelevisioita varten liitintä, joka siirtää digitaalisesti samassa johdossa sekä kuvan että äänen.

 • DVI-ulostulossa HDCP-tuki (Tukeeko DVI-ulostulo HDCP-salausta)

  -

 • Tablet PC (Tablet PC)

  Tablet PC (tai Taulu-PC) on kosketusnäytöllä varustettu kannettava tietokone. Yleensä laitetta ohjataan stylus-kynällä. Perinteinen Tablet PC koostuu pelkästä kosketusnäytöstä. Kääntyvällä näytöllä varustettu Tablet PC muistuttaa perinteistä kannettavaa tietokonetta, mutta tarvittaessa näppäimistön saa taitettua näytön alle piiloon, jolloin laite toimii kuin perinteinen Tablet PC. Näppäimistö voi olla myös kokonaan irroitettava, jolloin laitetta voi käyttää joko näppäimistön kanssa tai ilman.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Ihmettelin tuota "Dreamlore" :n kommentia jossa hän kertoi asentaneensa XP Pro:n, itse en saannut asennettua käyttistä muistikortille (käytössä 16GB) ja kun sen asentaa koneen omalle 4GB SSD-levylle loppuu levytila heti kesken käytössä kun kone alkaa latailemaan päivityksiä.
Muuten olen tyytyväinen, kone toimii ja sillä surffailee netissä erittäin sujuvasti!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
33%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Tällainen kannettavan kuuluisikin olla, pieni. Näppäinten pienuus on todennäköisesti useimmille ensialkuun käyttöä haittaava tekijä, mutta niihin pian tottuessa alkaa kirjoituskin jo sujumaan kun normaalilla pöytäkoneen näppiksellä konsanaan. Touchpadistäkään ei ole pahaa sanaa, ja sen oikeassa reunassa oleva vierityspalkki saa ainakin itseltäni kiitosta.
Pienuudessa on kuitenkin jouduttu tinkimään optisesta asemasta, mutta onneksi ulkoinen levyasema, tai kotioloissa lähiverkkoon jaettu asema ajaa sitä virkaa. Matkoilla taas pitää oppia pärjäämään ilman asemaa.

Akkukesto on kuitenkin melkoinen pettymys. Itseltäni akku hujahtaa tyhjäksi hieman reilussa kahdessa tunnissa, joka on todella ala-arvoinen aika huomioon ottaen koneen muun tehon.

Koneessa esiasennettuna oleva Xandros-linux on perustilassa erittäin helppokäyttöinen ja selkeä. Hieman vaativampi käyttäjä saa kuitenkin pienellä vaivalla käytöönsä varsinaisen työpöytä tilan. Ruudun 800*480 pisteen resoluutio voi aluksi vaikuttaa turhan pieneltä, mutta käytännössä se on ihan riittävä nettiselailuun ja jopa pieneen pelailuun.

Itse kuitenkin asensin koneeseen Windows XP:n SP3 Professional version, koska se vastaa paremmin omia tarpeitani. Asennus sujui mutkitta, ja Asusksen omien ajurien asentamisen jälkeen myös pikanäppäimet alkoivat toimimaan.
Käynnistys tai käyttönopeus on kuitenkin varsin jouheva, joten Windowsin käyttö Xandrosin tilalla ei ole mikään mahdottomuus.

Vaikka EEE ei mikään pelikone olekaan, niin pintä pelailua sillä kuitenkin voi harrastaa. Esimerkiksi WoW asetuksilla low @ 800x600 on pienissä tehtävien tekemisissä täysin pelikelpoinen jopa konekokoonpanolla 900MHz ja 512MB ramia. Ruudunpäivitysnopeudeksi saa noin 20 kuvaa sekunnissa.


Kone pääsee oikeuksiinsa niin bussi- kuin junamatkoillain, jolloin pelkkä iPodilla pelaaminen saattaisi käydä turhan tylsäksi. Kone laukusta, usb-modeemi perään ja nettiin. Lyhyen käynnistysaikansa ansiosta EEE on toimintakunnossa jopa lyhyillä matkoilla.

Lyhyesti voisi sanoa että fyysisesti pientä sekä edullista konetta etsivälle okin EEE Pc -versio on hyvin varteenotettava vaihtoehto. Mikäli lyhyen akkukeston voi antaa anteeksi (tai hankkia toisen akun jonka vaihtaa), voin vilpittömästi suositella konetta.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Hmm.
Kovasti alkoi kiinnostamaan. En kyllä välttämättä tätäkään tarvitsisi, mutta jotenkin niin elegantin ja näppärän oloinen, että alkoi himottaa oikein tosissaan. Itsellä lähinnä mielessä, että tuohon kaveriksi usb-digiviritin niin on televisio mukana melkein missä vaan. Ja tietysti, mokkula tuohon kaveriksi niin pääsee nettiin vaikka keskellä metsää, vaikkakin sitten vaan edge-nopeudella.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

Jaa ,että huippu!!?
Mistähän tuo alkoi - luodaan veivattava pc kaikille ja hinta sata taalaa - No katos eurooppalaiset innoistui ja hinta nous lähes 400 taalaa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
0%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Tässä loistava paketti liikkuvalle ihmiselle joka haluaa näppäryyttä ja helppokäyttöisen koneen..suosittelen tätä konetta kaikille travellaajille ja paljon matkustaville..tämä on hyvä myös kotisohvalla=)..se miksi annoin laiteelle arvosanaksi 4 johtuu siitä ettei sinne mahdu paljon mitään ylimääräistä esim: musiikkia tai elokuvia..joten tämän rinnalle pitäisi ostaa muuten verkkokovalevy että siitä saisi näppärän "mediaPC:n"..

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Todella mukava ja näpsäkkä pikku läppäri, näppäimiin totuin hyvin nopeasti, mutta itselläni on suhteellisen hoikat ja pitkät sormet, ja pianistin näppäryys..

No ostettuani laitteen heti paketista sai otettua käyttöön, akun kesto oli 60% suoraa paketista ottaessani, kotio päästyäni yhdisti todella helposti Wlaniin, ja muutenki käyttö hyvin helppoa, varsinki kun itselläni aikasemmat kosketukset linuxiin ovat ubuntun livecd:ltä käsin.

käyttiksen käyttö oli todella halppoa ja yksin kertaista suuret kuvakkeet ja niiden alla selventävät tekstit vain helpotti sitä, itse vallan yllätyin mitä kaikkea koneesta löytyi kuten pelit ja ohjelmat yllättivät positiivisesti, mutta ehdottomasti laitteen pieni koko ja keveys on suurta plussaa.

Kannettava on varsin näppärä kunhan ensin tottuu näppäimistöön, joka on varsin pieni.
Touch pad toimi itselläni vallan hyvin mutta hieman jökki kun oli hiukan hionnut kädet jne..

ainoa että näytön pieni resoluutio (800*600) rajoittaa käyttöä ja muutenkin pieni näytön koko yllätti (kun käyttänyt nyt n. puoli vuotta 22" :D)

kannettavan paketti oli suht niukka, sieltä löytyi ohjeet ja pari cd::tä todennäköisesti digitaaliset ohjeet ja linuxin korjaus cd.

Voin lämpimästi suositella tätä muillekkin, mutta, jos ei ole kauheaa kiirettä saada mini-läppäriä niin suosittelen odottamaan tämän seuraavaa versiota (eee pc 901) koska siinä näyttö kykenee isompaan resoluutioon ja muutenkin himpun verran isompi, windows käytössä näin pieni näyttö voi olla hämäävä varsinkin ison näytön omistavalle, mutta linux käytössä varsin sopivan kokoinen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
67%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.