Fujifilm FinePix F30

Fujifilm FinePix F30
Kompakti / 6.3Mpix / 3X / 155g
Valmistaja: Fujifilm | Kategoria: Digikamerat
Tyyppi? Kompakti
Tehollisia pikseleitä? 6,3Mpix
Kuvasuhde? 4:3
Kennon koko? 1/1.7"
Kennon tyyppi? CCD
ISO-herkkyys ISO Auto , ISO 100 , ISO 200 , ISO 400 , ISO 800 , ISO 1600 , ISO 3200
Kuvanvakain Ei
Suljinnopeus (min-max) 1/2000s - 15s
Polttoväli (35mm) 36mm - 108mm
Optinen zoom? 3X
Digitaalinen zoom? 6,2X
Valovoima (laaja-tele) F2,8 - F5
Näyttö Kiinteä 2,5"
Näytön tarkkuus 230000 px
Salamavalo Kyllä
Erillinen salama Ei
Videokuvaus Kyllä
Häviötön tallennus? Ei
Tuetut muistikortit xD
Liittimet Videolähtö , USB 2.0 , Firewire
Koko (LxKxS) 92,7mm x 56,7mm x 27,8mm
Paino 155g
Valmistajan tuotekoodi(t) P10NC0322NA
Tuotteen EAN-koodi(t) 4547410131246

 
 • Tyyppi (Tyyppi)

  Kamerat on jaoteltu kolmeen eri kategoriaan: ultrakompakteihin, kompakteihin ja prosumer-kameroihin. Ultrakompakteiksi kameroiksi lasketaan erityisen pienikokoiset, kevyet kamerat. Valtaosa ns. digipokkareista luokitellaan kompaktikameroiksi. Kamerat, joista löytyy esimerkiksi käsisäätöjä, salamakenkä, RAW-kuvausmuoto tai erityisen pitkä zoom-linssi, luokitellaan prosumer (pro-consumer) -kameroiksi.

 • Kuvasuhde (Kuvasuhde)

  Kuvasuhde on kuvan leveyden suhde korkeuteen (leveys:korkeus). Yleensä kuvasuhde on digikameroilla 4:3 (1.33:1) ja digijärjestelmäkameroilla 3:2 (1.5).

 • Tehollisia pikseleitä (Tehollisia pikseleitä)

  Kamerat eivät yleensä hyödynnä kaikkia kennon pikseleitä, sillä esimerkiksi reunoilla olevat pikselit voivat jäädä optiikan ulkopuolelle tai niitä hyödynnetään esimerkiksi eri mittausten tekemiseen. Tämän vuoksi termiä teholliset pikselit käytetään ilmaisemaan sitä pikselimäärää, jota todellisuudessa käytetään kuvan ottamiseen.

 • Kennon koko (Kennon koko)

  Kuvapisteiden määrän ohella myös kennon fyysinen koko vaikuttaa kuvanlaatuun. Pienissä digikameroissa kenno on yleensä huomattavasti pienempi kuin kinofilmien 35mm:n ruutu (noin 5-10% ruudun koosta). Kameran hinnan noustessa myös kennon koko yleensä kasvaa. Fyysisiltä mitoiltaan suurempi kenno tarvitsee vähemmän valoa, minkä seurauksena kuva ei ole yhtä herkkä kohinalle kuin pienikennoiset kamerat.

 • Kennon tyyppi (Kennon tyyppi)

  Kenno on tyypiltään joko valoherkkä CMOS- tai CCD-kenno. Valoherkät kennot ovat suorituskyvyltään ja toimintatavaltaan erilaisia. CCD tuottaa tarkemman ja terävämmän kuvan, mutta on kalliimpi kuin CMOS-kenno. CMOS on halvempi ja energiatehokkaampi vaihtoehto. Lisäksi CMOS-kennot kehittyvät nopeaa tahtia, ja niitä käytetään jatkuvasti enemmän myös edistyneimmissä kameroissa.

 • Zoom laaja (Zoom laaja (35mm))

  Kameran polttoväli kertoo, kuinka leveän alueen objektiivi kuvaa kameran kennolle. Koska digikameroissa kennon leveys vaihtelee, suhteutetaan polttoväli 35mm:n leveydelle vertailun helpottamiseksi. Mikäli objektiivin polttoväli on alle kennon leveyden (35mm) puhutaan laajakulmaobjektiivista, ja mikäli polttoväli on yli kennon leveyden, puhutaan teleobjektiivista.

 • Optinen zoom (Optinen zoom-kerroin)

  Optinon zoom tarkoittaa objektiivia, jonka polttoväliä voidaan muuttaa optisesti eli linssejä säätämällä. Optinen zoom helpottaa esimerkiksi kuvan rajaamista ilman, että etäisyyttä kuvattavaan kohteeseen tarvitsee muuttaa. Optinen zoom ei myöskään vaikuta kuvan laatuun.

 • Digitaalinen zoom (Digitaalinen zoom-kerroin)

  Digitaalinen zoom perustuu siihen, että koko kennon kuva-alasta rajataan osa-alue, joka sitten suurennetaan taas koko kuvatilan täyttäväksi. Tämä luonnollisesti johtaa kuvanlaadun heikkenemiseen, sillä käytettyjen pikseleiden määrä vähenee sitä mukaa, kun kuvaa rajataan.

 • Häviötön tallennus (Häviötön tallennus)

  Kertoo voiko kameralla tallentaa kuvia häviöttömässä muodossa (esim. RAW tai TIFF).

 • USB 2.0 (USB 2.0)

  Yleensä kameroissa on joko USB tai FireWire-liitin (tai molemmat), joiden avulla kameran saa liitettyä tietokoneeseen kuvien siirtoa varten. Joissain kameroissa on myös video- ja/tai audioliittimet, joilla kameran saa liitettyä ulkoiseen näyttöön (kuten esimerkiksi televisioon).

 • ISO Auto (ISO Auto)

  ISO-herkkyys tarkoittaa valoherkkyyttä ja kuvaa digitaalikennon herkkyyttä eli kykyä kerätä valoa. Mitä suurempi ISO-herkkyyden arvo, sitä herkempi filmi on kyseessä. Herkkä filmi tarvitsee vähemmän valoa valottuakseen, kun taas epäherkkä filmi tarvitsee pidemmän valotusajan. Digikameroissa herkkyyttä on mahdollista säätää.

 • CF Type-I (CF Type-I)

  Muistikortti on digikameroiden filmin korvike, eli kamera tallentaa otetut kuvat (ja videot) muistikortille. Kortit eroavat toisistaan lähinnä fyysisten ominaisuuksien, tallennuskapasiteetin ja hinnan suhteen.

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Kamera on ollut minulla 2 vuotta. Maksoi uutena 249 euroa ja on ollut hintansa arvoinen. Melkein kaikki kuvat mitä olen ottanut ovat onnistuneet. Hämärässäkin saa ihan hyviä kuvia vaikka tuossa ei ole kuvanvakaajaa. Ehkä vakaajan kanssa saisi vieläkin tarkempia kuvia jos haluaa kuvata sisällä ilman salamaa mutta minulle riittää tämänkin kuvanlaatu. Salamalla otetut sisäkuvat ovat olleet hyvälaatuisia.

Automaattiasetuksilla tulee hyviä kuvia ja lisäksi löytyy paljon aiheohjelmia eri tilanteisiin Kamerassa on myös manuaalinen säätö joko aukolle tai valotusajalle, toisen arvon kamera säätää automaattisesti. En ole vielä kokeillut noista muuta kuin ilotulitustoimintoa ja sillä sain ainakin tosi hyviä kuvia.

Akkukesto oli ostohetkellä parhaita kokoluokassaan ja todella harvoin tuota tulee ladattua. Kameran akussa on yleensä aina virtaa kun tarvitsee toisinkuin nimh-akkuparistoja käyttävissä malleissa. Tässä on litiumakku joka ladataan kätevästi vain tökkäämällä laturin piuha kameraan kiinni.

Kamera ei ole ihan yhtä pieni ja kevyt kuin canonin pokkarit, mutta toisaalta tässä on metallikuoret ja isompi akku. Näyttö on kameran kokoon nähden riittävän iso 2,5". Ihan kivan kokoinen kuitenkin povitaskussa kuljetettavaksi. Nappulat ja valikot on ihan hyviä, joskin englanninkielisiä.

Valokuvaustoimintoihin olen ollut täysin tyytyväinen, mutta videokuvauksessa on pieniä puutteita. Videokuvan laatu on todella hyvää ja vastaa laadultaan miniDV-kameraa. (640x480 30fps) valitettavasti kameran zoomaus tai tarkennus ei toimi ollenkaan videokuvauksen aikana. Kuvauskohde täytyy siis zoomata ja tarkentaa etukäteen.

Ainoa varsinainen miinus tulee siitä että fujin käyttämiä xd-kortteja ei saa kuin korkeintaan 2 gigatavun kokoisina. Minulla on nyt 2 kappaletta 2 gigatavun kortteja ja korttia voi helposti vaihtaa tarvittaessa.

Tämä Fuji F30 täyttää varmasti kuvaustarpeet vielä pitkään. 6,3 megapikseliä riittää oikein hyvin ja mitä enemmän pikseleitä sitä epäherkemmäksi kamera tulee joten hämäräkuvaus on tässä mallissa mahdollisesti vieläkin parempi kuin uudemmissa 12 megapikselin kameroissa. Suosittelen tämän ostamista käytettynä jos tarvitsee laadukasta pokkaria. Mietin pitkään fujin ja canonin välillä mutta onneksi päädyin fujiin.

Ainoa mitä olen jäänyt kaipaamaan on pitempi zoomi. Uusimmissa pokkareissa on jo pitempi zoom-objektiivi saatu mahdutettua pieneen kokoon. Kyllä tuo 3x zoom useimmissa tilanteissa on ihan riittävä, mutta jos jotain luontokuvia haluaisi kuvata niin tarvitsisi pitemmän.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.