LG L2000C-SF

LG L2000C-SF
20" / 1600x1200 / 4:3 / 8ms
Valmistaja: LG | Kategoria: Litteät näytöt
Koko? 20"
Resoluutio? 1600x1200
Kuvasuhde? 4:3
Kontrasti? 2000:1
Kirkkaus? 300 cd/m²
Vasteaika (GtG)? 8ms
Paneelin tyyppi? P-MVA
VGA-sisääntuloja? 1
DVI-D -sisääntuloja? 1
DVI-I -sisääntuloja 0
HDMI-sisääntuloja 0
HDCP? Ei
USB-hubi? Ei
Kaiuttimet Ei
Pivot? Kyllä
Virrankulutus 50 W
Paino 7,6kg
Lisätietoja F-ENGINE kuvanparannusteknologia.

Vanhemmissa malleissa S-IPS -paneeli ja nykyisin P-MVA.
Valmistajan tuotekoodi(t) L2000C-SF / LGL2000C-SF
Tuotteen EAN-koodi(t) 8801031046379

 
 • Koko (Tuumakoko)

  Näytön halkaisija tuumina.

 • Kontrasti (Kontrastisuhde)

  Kontrasti (englanniksi contrast) tarkoittaa kuvan tummimman ja vaaleimman kohdan valoisuuden eroa. Kontrasti ilmoitetaan suhdelukuna, esim. 800:1. Mitä suurempi suhdeluku on, sitä parempi kontrasti. Lue lisää täältä.

 • Kuvasuhde (Kuvasuhde)

  Kuvasuhde ilmaisee näytön leveyden suhteen sen korkeuteen. Esimerkiksi 16:10 tarkoittaa, että mikäli näyttö olisi 10cm korkea, olisi kuva 16cm leveä. Lue lisää täältä.

 • Resoluutio (Näytön ominaistarkkuus)

  Näytön tarkkuus eli kuvapisteiden määrä ilmoitettuna muodossa pisteiden lkm vaakasuunnassa x pisteiden lkm pystysuunnassa. Litteät näytöt on suunniteltu toimimaan ainoastaan käyttäen kyseistä resoluutiota, joten mikäli monitorilla käytetään muuta tarkkuutta, täytyy monitorin muuntaa tarkkuus vastaamaan sen omaa resoluutiota.

 • Kirkkaus (Näytön kirkkaus)

  Näytön kirkkaus mitataan paneelin pinnan tietystä pisteestä lähtevän valon määrällä. Mittayksikkönä käytetään kandelaa (yhden kynttilän kirkkaus) per neliömetri (cd/m2). Yleensä monitoria pidetään sitä parempana mitä kirkkaamman kuvan se kykenee tuottamaan. Kirkkaus on tarpeen esimerkiksi valoisissa tiloissa tai ulkona sekä esimerkiksi elokuvia katsottaessa.

 • Vasteaika (GtG) (Vasteaika)

  Vasteajalla tarkoitetaan aikaa, joka yksittäisellä pikselillä kestää vaihtaa toiseen väriin ja sitten takaisin samaan väriin. Vasteaikojen mittaukseen on monta tapaa, laitevertailun tiedoissa on ilmoitettu ns. harmaa-harmaa (Gray-To-Gray, GtG) -muutoksen nopeus. Vasteaika ilmoitetaan millisekunteina, mitä pienempi arvo sen parempi. Liian suuri vasteaika aiheuttaa häntimistä, eli kuva ei päivity tarpeeksi nopeasti, jolloin edellinen kuva näkyy nykyisen kuvan taustalla haamukuvana. Lue lisää täältä.

 • VGA-sisääntuloja (VGA-sisääntulojen (D-sub) määrä)

  VGA-liitin (toiselta nimeltään D-sub 15) on analoginen liitäntäportti, joka löytyy käytännössä kaikista tietokoneista. Liittimessä on 15 pinniä kolmessa rivissä.

 • DVI-D -sisääntuloja (DVI-D -sisääntulojen määrä)

  DVI-D on DVI:n malli, jossa voi siirtää vain digitaalista videota. DVI-D voi olla joko yhden kanavan versio, joka pystyy siirtämään 1920x1080-resoluution kuvaa, tai kahden kanavan versio, joka kykenee siirtämään 2048x1536-resoluution kuvaa. Mikäli ostat monitorin, jossa on ainoastaan DVI-D-liitin, varmista, että grafiikkakorttisi tukee joko DVI-D:tä tai DVI-I:tä. Lisätietoa DVI:stä täällä.

 • USB-hubi (Onko laitteessa sisäänrakennettua USB-hubia)

  Joissain näytöissä on integroituna USB-hubi, joka mahdollistaa USB-lisälaitteiden kytkemisen esimerkiksi näytön kylkeen tai alustaan.

 • Pivot (Onko laitteessa mahdollisuus kääntää näyttö 90 astetta (ns. pivot-toiminto))

  Pivot -mahdollisuus tarkoittaa sitä, että näyttö voidaan, jalustan pysyessä paikoillaan, kääntää 90 astetta, eli kääntää normaalista vaakatasosta pystyyn.

 • HDCP (Tuki HDCP:lle)

  HDCP (High-Bandwith Digital Content Protection) on DRM-menetelmä, jota käytetään HDMI- ja digitaalisten DVI-näyttölaitteiden kanssa. Jotta HDCP:tä käyttävän kuvalähteen (esim. blu-ray-elokuvan) katselu onnistuisi monitorilla, täytyy sen tukea HDCP:tä. Mikäli näyttölaite ei tue HDCP:tä, voi toistolaite olla näyttämättä videota, näyttää sen huonommalla kuvan- ja äänenlaadulla tai näyttää videon normaalisti. Lue lisää täältä.

 • Paneelin tyyppi (Näyttöpaneelin tyyppi)

  Paneelin tyyppi kertoo, mitä tekniikkaa käyttäen LCD-monitorin varsinainen näyttöosa on rakennettu. Tarjolla on useita eri paneelityyppejä, jotka ovat tekniseltä toteutustavaltaan ja ennen kaikkea ominaisuuksiltaan sekä laadultaan erilaisia. Paneelin tyyppi kannattaa selvittää, sillä se vaikuttaa monitorin soveltuvuuteen haluttuun käyttötarkoitukseen, eikä käytettyä paneelia voi aina päätellä hinnasta. Eri tyyppiset paneelit soveltuvat toisiaan paremmin eri käyttötarkoituksiin. Paneelien kolme päätyyppiä ovat (karkeasti parhaasta huonoimpaan) S-IPS, SPVA/MVA ja TN.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Eli ensimmäinen tft littunäyttö 19" samtronin (CRT) jälkeen. Pääasiassa työpöytäkäytössä ollut.

Plussia:
+erikseen dvi ja vga liitin, jolloin saa 2 konetta yhtäaikaa käyttöön
+ei kuolleita pikseleitä (so far, tässä kappaleessa)
+hinta alkaa olla kohdillaan
+"parempi" resoluutio kuin useissa 22" wide -näytöissä, eritoten jos käyttää 1200x1600 (käännettynä) esim web selailuun.

Miinuksia (pieniä löytyi :)
-kahden koneen käyttö yhtäaikaa ei ihan loppuun asti hiottu, vaikka source (lähteenvaihto) -nappi toimiikin
-Vihreällä taustakuvallani F-ENGINE:n toiminta näkyi kohtalaisen karkeasti gradienttitaustoilla
-Menu minulle jotenkin vaikeaselkoinen, vaikka tässä on muutama pikavalintainen asetus (movie-text-normal-user), vain user:lla pystyy säätämään kirkkautta. Eli jos tahtoo lukea tekstiä kirkkaammassa/tummemmassa kuin oletus, joutuu sen viilaamaan user -valikkoon. Käsittääkseni. Menut eivät myöskään käänny "pystysuoraan" mikäli käyttää käännettynä.
-häntimistä peleissä, vaikkei pahasti mielestäni.

Yhteenvetona, hankkinen toisen tuohon viereen, sillä OK näyttö.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

On hyvä näyttö mutta tua ihmetyttää ku esim verkkokauppa.comis lukee et ton kontrasti on 800:1 mut sit lg sivuil lukee et 2000:1 :D

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Itsellä kaksi kappalatta näitä rinnakkain, toimineet todella erinomaisesti. Kummassakaan ei yhtään kuollutta pikseliä 9kuukauden käytön jälkeen eikä muutenkaan mitään ongelmia. Hintaansa nähden erinomainen näyttö.

Pelikäyttöön sen verran että itse en ole huomannut minkäänlaista puuroutumista/häntimistä vaikka pelaan lähes pelkästään fps:iä. Quake 4, Bf2, FEAR: Combat ja Cs:s listalla ja näyttö pysyy perässä nopeimmissakin liikkeissä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
mezzo
Inactive
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Ei yhtään kuollutta pikseliä.
Ainoa mikä itselläni pistää silmään on ilmeisesti näytön paneelista johtuva "rakeisuus" mm.valkoisella ja monella muulla vaalealla sävyllä. Samaa tuntuu olevan monessakin TFTssä, mutta tässä L2000Cssä jotenkin voimakkaampana.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Ei mitään virheitä. Hyvä näyttö. Säädöt löyttyy kätevästi (etupuolella, alareunassa). Pari tuumaa isompi olisi saanut olla mutta sitten hinnat karkaa... Tämä maksoi alle 400...

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Minulla oli yksi kuollut pikseli ylänurkassa. Tuo on oikeastaan ainoita harmittavia puolia. Koitin kysyä vaihtoa, mutta huomautankin, että tämän mallin saa vaihtaa neljällä virhepikselillä (millä vain). Ei siis pidä mennä halpaan että LG:n sivuillakin lukeva "Zero Bright PixelFault" tarkoittaisi muita kuin _valkoisia_ virhepikseleitä!

Muuten (ja käytännössähän tuolla pikselilläkään ei ole mitään väliä :)) todella hyvä näyttö! Ainoa toinen miinus on se, että näytön paneeli kiinnitysensä takia heiluu, jos pöytäkin heiluu. Jalusta sen sijaan on tukeva.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

USB-hubia oisin kaivannut vielä. Laadukas näyttö, eikä kuolleita pikseleitäkään näyttänyt olevan. Valikotkin saa suomenkieliseksi. Pelatessa saattaa mennä hiukan blurriksi, jos pelaa nopeatempoisia pelejä. mutta sitähän se on 8ms näytöillä..

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

  Keskustelualue Viimeisin viesti
  LG L2000C SF ( 6 ) Markkinapaikka / Myydään 3.2.2009 05:44
  LG L2000C Monitori ( 2 ) PC-rauta / PC:n rautaan liittyvä keskustelu 21.5.2006 21:19

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.