LG L204WT-SF

LG L204WT-SF
20" / 1680x1050 / 16:10 / 5ms
Valmistaja: LG | Kategoria: Litteät näytöt
Tuotetta myydään myös nimillä: LG L204WTSF
Koko? 20"
Resoluutio? 1680x1050
Kuvasuhde? 16:10
Kontrasti? 2000:1
Kirkkaus? 300 cd/m²
Vasteaika (GtG)? 5ms
Paneelin tyyppi? TN + Film
VGA-sisääntuloja? 1
DVI-D -sisääntuloja? 1
DVI-I -sisääntuloja 0
HDMI-sisääntuloja 0
HDCP? Kyllä
USB-hubi? Ei
Kaiuttimet Ei
Pivot? Ei
Virrankulutus 45 W
Paino 5kg
Valmistajan tuotekoodi(t) LGL204WT-SF / L204WT-SF / LGL204WT-SF / PST2-L204WT-SF
Tuotteen EAN-koodi(t) 8801031060825

 
 • Koko (Tuumakoko)

  Näytön halkaisija tuumina.

 • Kontrasti (Kontrastisuhde)

  Kontrasti (englanniksi contrast) tarkoittaa kuvan tummimman ja vaaleimman kohdan valoisuuden eroa. Kontrasti ilmoitetaan suhdelukuna, esim. 800:1. Mitä suurempi suhdeluku on, sitä parempi kontrasti. Lue lisää täältä.

 • Kuvasuhde (Kuvasuhde)

  Kuvasuhde ilmaisee näytön leveyden suhteen sen korkeuteen. Esimerkiksi 16:10 tarkoittaa, että mikäli näyttö olisi 10cm korkea, olisi kuva 16cm leveä. Lue lisää täältä.

 • Resoluutio (Näytön ominaistarkkuus)

  Näytön tarkkuus eli kuvapisteiden määrä ilmoitettuna muodossa pisteiden lkm vaakasuunnassa x pisteiden lkm pystysuunnassa. Litteät näytöt on suunniteltu toimimaan ainoastaan käyttäen kyseistä resoluutiota, joten mikäli monitorilla käytetään muuta tarkkuutta, täytyy monitorin muuntaa tarkkuus vastaamaan sen omaa resoluutiota.

 • Kirkkaus (Näytön kirkkaus)

  Näytön kirkkaus mitataan paneelin pinnan tietystä pisteestä lähtevän valon määrällä. Mittayksikkönä käytetään kandelaa (yhden kynttilän kirkkaus) per neliömetri (cd/m2). Yleensä monitoria pidetään sitä parempana mitä kirkkaamman kuvan se kykenee tuottamaan. Kirkkaus on tarpeen esimerkiksi valoisissa tiloissa tai ulkona sekä esimerkiksi elokuvia katsottaessa.

 • Vasteaika (GtG) (Vasteaika)

  Vasteajalla tarkoitetaan aikaa, joka yksittäisellä pikselillä kestää vaihtaa toiseen väriin ja sitten takaisin samaan väriin. Vasteaikojen mittaukseen on monta tapaa, laitevertailun tiedoissa on ilmoitettu ns. harmaa-harmaa (Gray-To-Gray, GtG) -muutoksen nopeus. Vasteaika ilmoitetaan millisekunteina, mitä pienempi arvo sen parempi. Liian suuri vasteaika aiheuttaa häntimistä, eli kuva ei päivity tarpeeksi nopeasti, jolloin edellinen kuva näkyy nykyisen kuvan taustalla haamukuvana. Lue lisää täältä.

 • VGA-sisääntuloja (VGA-sisääntulojen (D-sub) määrä)

  VGA-liitin (toiselta nimeltään D-sub 15) on analoginen liitäntäportti, joka löytyy käytännössä kaikista tietokoneista. Liittimessä on 15 pinniä kolmessa rivissä.

 • DVI-D -sisääntuloja (DVI-D -sisääntulojen määrä)

  DVI-D on DVI:n malli, jossa voi siirtää vain digitaalista videota. DVI-D voi olla joko yhden kanavan versio, joka pystyy siirtämään 1920x1080-resoluution kuvaa, tai kahden kanavan versio, joka kykenee siirtämään 2048x1536-resoluution kuvaa. Mikäli ostat monitorin, jossa on ainoastaan DVI-D-liitin, varmista, että grafiikkakorttisi tukee joko DVI-D:tä tai DVI-I:tä. Lisätietoa DVI:stä täällä.

 • USB-hubi (Onko laitteessa sisäänrakennettua USB-hubia)

  Joissain näytöissä on integroituna USB-hubi, joka mahdollistaa USB-lisälaitteiden kytkemisen esimerkiksi näytön kylkeen tai alustaan.

 • Pivot (Onko laitteessa mahdollisuus kääntää näyttö 90 astetta (ns. pivot-toiminto))

  Pivot -mahdollisuus tarkoittaa sitä, että näyttö voidaan, jalustan pysyessä paikoillaan, kääntää 90 astetta, eli kääntää normaalista vaakatasosta pystyyn.

 • HDCP (Tuki HDCP:lle)

  HDCP (High-Bandwith Digital Content Protection) on DRM-menetelmä, jota käytetään HDMI- ja digitaalisten DVI-näyttölaitteiden kanssa. Jotta HDCP:tä käyttävän kuvalähteen (esim. blu-ray-elokuvan) katselu onnistuisi monitorilla, täytyy sen tukea HDCP:tä. Mikäli näyttölaite ei tue HDCP:tä, voi toistolaite olla näyttämättä videota, näyttää sen huonommalla kuvan- ja äänenlaadulla tai näyttää videon normaalisti. Lue lisää täältä.

 • Paneelin tyyppi (Näyttöpaneelin tyyppi)

  Paneelin tyyppi kertoo, mitä tekniikkaa käyttäen LCD-monitorin varsinainen näyttöosa on rakennettu. Tarjolla on useita eri paneelityyppejä, jotka ovat tekniseltä toteutustavaltaan ja ennen kaikkea ominaisuuksiltaan sekä laadultaan erilaisia. Paneelin tyyppi kannattaa selvittää, sillä se vaikuttaa monitorin soveltuvuuteen haluttuun käyttötarkoitukseen, eikä käytettyä paneelia voi aina päätellä hinnasta. Eri tyyppiset paneelit soveltuvat toisiaan paremmin eri käyttötarkoituksiin. Paneelien kolme päätyyppiä ovat (karkeasti parhaasta huonoimpaan) S-IPS, SPVA/MVA ja TN.

raibenski
Inactive
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

3 tähtä johtuen surkeasta ja halvan oloisesta jalasto joka huonontaa käytettävyyttä huomattavasti. Kuvan laatu ja nopeus ovat olleet erittäin hyviä. Halvan oloinen ja huono paketointi.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Näyttö ollut pöydällä puolisen vuotta, eikä mitään valitettavaa. Hyvä pelikäyttöön sekä ylesikäyttöön. Napit huonosti sijoitettu, mutta eipä noita tarvi kun virtanäppäintä - ja sehän löytyy kun muistaa missä seon. Suosittelen !

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

+ Hyvä kuva
+ Nopea
+ tyylikäs
+ hinta-laatu suhde. (etenkin kuvanlaadussa)

- Ensimmäisessä näytössäni analog-liitin heilui ja kuva pätki jos liitintä painoi kevyesti tai näyttöä käänsi. Meni vaihtoon.
- DVI:tä en saa toimimaan millään. Testattu kahdessa koneessa kahdella näyttiksellä.
- Hutera jalusta, näyttö heiluu jos pöytää vähänkin tönäisee tai näppistä käsittelee riehakkaasti.
- Olemattomat säätövarat jalustassa. Tosin perusasetus aika hyvä.
- Hallintanappien käyttäminen epäloogista ja tuskaisaa.
- Kuva oli tehdasasetuksilla säädetty päin turkua. Tämä ei tietty ole vika, mutta huomion arvoista silti.

Kaikenkaikkiaan olen tykännyt näytöstä ja voin kyllä suositella sitä jos osaa myös varautua edellä mainittuihin miinuskohtiin.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Laitoin tällaisen pari viikkoa sitten kakkosnäytöksi (päänäyttönä Viewsonic VX2025wm).Hinta/laatusuhde mielestäni erinomainen (275€). Kuva on tarkka ja kontrasti hyvä. Mielestäni pesee noilta osin VX2025wm:n. Jopa värintoisto on TN-paneeliksi erinomainen.
Paneeli on nopea mutta kun testailin näyttöä Viewsonicin kanssa kahden näytön kloonitilassa, niin LG.ssä huomasin Tearingiä (vaakasuuntaista kuvan repeilyä) kun heiluttelin ikkunaa nopeasti. Viewsonicissa tätä ei tapahtunut. En tiedä sitten johtuuko näytöstä vai jostain muusta. En jaksanut sen kummemin asiaan perehtyä. Ja yx miinus tulee näytön jalasta joka voisi olla hieman laadukkaampikin. Mutta eikähän se pystyssä pysy tuollakin jalalla mikäli ei oikein yritä kaataa laitetta;)
Kuolleita pikseleitä en näyttööni onneksi saanut ja valovuotokin on ihan minimaalista yläreunassa. Tyylikäs ja asiallinen kokonaisuus kaikenkaikkiaan. Suosittelen muillekin mikäli ei paneelityypistä johtuvat kapeat katselukulmat haittaa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Erinomainen hinta/laatusuhde, ei kuolleita pikseleitä, helppo säätää.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Omistin aikaisemmin edellisen malli L203-WT:n ja se hajosi ja sain tilalle tämän näytön. Olen nyt käyttänyt tätä muutamia päiviä ja olen tullut seuraavanlaiseen lopputulokseen:

PLUSSAT:
+Kontrastisuhde huippu
+Tyylikäs
+Pieni kooltaan. Ei turhia muotoja.
+kohtsuht jämäkän oloinen.
+Nopea
+Hyvä hinta/laatusuhde

MIINUKSET:
-Nappien sijoittelu surkea. Vaikea käyttää.
-jalka jossa näyttö on kiinni hempula. Näyttö heiluu.
-Ei muita liitäntöjä kuin DVI, VGA.
-Näytön sivut hohtaa minimaalisesti, ei haittaa normaali käytössä eikä muutenkaan kaikki edes huomaa.
-pystysuuntaiset katselukulmat kehnot.

Laite on arvosanana 8.7 omalla asteikollani koska teen graafisia hommia jonkin verran.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Ollut käytössä 3kk, ei muuta napinaa kuin hienoinen valovuoto laidoilta ,sen takia "vain" neljä tähteä. Tämä haittaa vain mustissa ruuduissa ( käynnistys, windows aloitus ) Muuten pelikäytössä ja elokuvia katsoessa oikein loistava.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Pikkuveljelle joululahjaksi tuollaisen kannoin ja ihan hyvä kuvanlaatu tuntui olevan.

Ainoa "vika" mikä tuntui olevan oli jollain harvoilla kuvioilla näkyvä värinä joka taitaa johtua kyseenomaisen näytön paneelin käyttämästä overdrive tekniikasta. Sen takia tietysti myös on lyhyt vasteaika.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Omasta mielestäni hyvä näyttö hintaansa nähden, mutta olen nähnyt myös yhden näytön jossa esiintyi jonkin verran valovuotoa, omassani kyseistä ongelmaa ei ollut.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.